Drukowanie w ligach od I-III !!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez slawojka 2005-08-04, 12:39 pm

Kontra kolejnego "niewinnego" - Baniaka

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=76053
slawojka

Postprzez slawojka 2005-08-04, 12:51 pm

I kolejny ciekawy fragment artykułu:
http://www.90minut.pl/news.php?id=309795

........... Dziennik "Fakt" napisał w czwartek, powołując się na słowa Piotra Dziurowicza, że - kasę za ustawienie spotkań brał także (...) Michał Listkiewicz, były sędzia, a obecnie prezes PZPN.

Prześcigaliśmy się z ojcem w kupowaniu meczów. Byłem młody i chciałem się wykazać. Kiedy zaczynałem wszystko, to od ojca słyszałem, że Michał Listkiewicz, kiedy jeszcze sędziował, też brał kasę za ustawienie spotkań. I to od mojego ojca - mowi Dziurowicz.
...................
slawojka

Postprzez zibi 2005-08-04, 1:54 pm

Jak Listkiewicz i cała reszta jest taka niewinna to niech się podda testowi na wariografie i wtedy okaże się, kto mówi prawdę, ale oni tego nie zrobią, bo cały PZPN to mafia?!
zibi

Postprzez PTAQ84 2005-08-04, 1:56 pm

JEDNA MAFIA :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez slawojka 2005-08-04, 2:17 pm

Teraz Kowalski - mistrz ciętej riposty...

http://sport.wp.pl/kat,1740,wid,7721815 ... 9&ticaid=4

....
Ma pan jeszcze ten notes z nazwiskami piłkarzy, z którymi można handlować meczami i o którym mówił prezes Piotr Dziurowicz w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej"?

Paweł Kowalski (były trener GKS Katowice): Wie pan co, ja mam taki trochę niewyparzony język i powiem panu tak: ten notes mole wpier... i razem ze świętej pamięci Marianem do grobu wzięły.
.............
slawojka

Postprzez slawojka 2005-08-04, 2:23 pm

A tu wypowiedzi pierwszoligowych prezesów:

http://sport.onet.pl/1142918,wiadomosci.html

Oto najciekawsze wypowiedzi:

Antoni Ptak (Pogoń Szczecin):

Weszliśmy do ligi po uczciwej walce. Do trenera Baniaka mam zaufanie. Jeśli załatwiał mecze, to za swoje pieniądze, bo ja się w takie rzeczy nie bawię. Kiedyś publicznie nazwałem Piotra Dziurowicza złodziejem. Widocznie zapamiętał i teraz się mści. Do dziś nie zapłacił mi 80 tysięcy za wypożyczenie Sergio Bataty. Wygląda więc na to, że mecze kupował za moje pieniądze.

Zbigniew Krasowski (Górnik Łęczna):

Nigdy nie przyszło mi przez myśl, by sprzedać bądź kupić jakiś mecz. Jestem zbulwersowany oskarżeniami Piotra Dziurowicza.

Andrzej Krug (Zagłębie Lubin):

Ktoś naoglądał się "Piłkarskiego Pokera" i próbuje na siłę szukać sensacji. Prezes Dziurowicz przelewa swoje żale i frustracje.

Ireneusz Serwotka (Odra Wodzisław):

Nie miałem do czynienia z handlowaniem meczami. Nie mogę jednak zapewnić, że moi zawodnicy nigdy nie sprzedali meczu, bo czasem można było odnieść dziwne wrażenie, że właśnie to robią.

Krzysztof Dmoszyński (Wisła Płock):

Jutro spotykam się z prawnikami i zastanowimy się, czy wytoczyć sprawę o zniesławienie nazwy klubu Wisła Płock. Dziwię się, że prezes Dziurowicz szasta takimi argumentami, a nie ujawnił tego wcześniej.

Zdzisław Kapka (Wisła Kraków):

Prezes Dziurowicz nas nie oskarżył, bo oskarżyć nie mógł. My jesteśmy czyści.

Zbigniew Koźmiński (Górnik Zabrze):

Nigdy nie uczestniczyłem w ustawianym meczu. (...) Może to niegrzeczne, ale ja się nawet nie witam i nie żegnam z sędziami, którzy prowadzą mecze Górnika.

Jacek Bednarz (Legia Warszawa):

Nie czytałem tego artykułu, więc nie wiem, o czym prezes Dziurowicz mówił. Czy składał mi ktoś kiedyś propozycje korupcyjne? Nie wypowiadam się na ten temat i proszę tego nie traktować jako wypowiedzi, lecz jako informację.

Krzysztof Klicki (Korona Kielce):

Nazwa naszego klubu nie padła w artykule i to jest budujące. Działamy profesjonalnie, wiemy, że jakiekolwiek podejrzenia zaszkodziłyby naszemu wizerunkowi.
slawojka

Postprzez asdf 2005-08-04, 3:36 pm

Wszystkie te sprzedajne kurwy zapra sie i sprawie ukreca glowe prawnicy. Brak slow na to bagno. Precz z listkiewiczem, kolatorem, apostelem, strejlauem i innymi dziadami z zeszlej epoki. Precz ze spoconym tomaszewskim. Niech rzad RP zainteresuje sie w koncu PZPN. Zadam powolania komisji sledczej dotyczacej korupcji w polskim futbolu. Chcialbym ehh......
asdf

Postprzez zgredos 2005-08-04, 3:50 pm

Ta "gruba kreska" Tomaszewskiego to kolejny głupi pomysł tego pana. Jak był poza PZPN-em dużo krzyczał i miał na wszystko recepte, teraz jak dostał stołek w PZPN mięknie w oczach
zgredos

Postprzez Krawiec 2005-08-04, 4:14 pm

Teraz oczy wszystkich zainteresowanych skupią się na prokuraturze we Wrocławiu . Dzisiaj w radio słyszałem wypowiedź prokuratora , który stwierdził, że wszystkie infrmacje zawarte w wywaiadzie GW są mu znane. Zatem niech się Baniaki i Kowalskie szykują .

Listkiewicz i spółka out !
Krawiec

Postprzez warchlak 2005-08-04, 5:44 pm

gdyby baniaki, kowalskie i inne kurwy były niewinne to by się teraz nie tłumaczyły. listkiewicz to akurat król sprzedawczyków i chyba posade prezesa dostał za to że najwiecej w karierze udało mu się sprzedać meczy. a co do tego wywiadu - ja tam Dziurowiczowi wierze bo przyznać się to już jest nie lada wyczyn. poza tym nie trzeba się znac na piłce żeby widzieć co się dzieje w naszej polskiej kopanej
warchlak
Prowokator

Postprzez WOJTEK 2005-08-04, 5:59 pm

asdf napisał(a):Wszystkie te sprzedajne kurwy zapra sie i sprawie ukreca glowe prawnicy. Brak slow na to bagno. Precz z listkiewiczem, kolatorem, apostelem, strejlauem i innymi dziadami z zeszlej epoki. Precz ze spoconym tomaszewskim. Niech rzad RP zainteresuje sie w koncu PZPN.

WOJTEK napisał(a):CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ MOŻNA OKREŚLIĆ JEDNYM ZDANIEM:
k***a KURWIE ŁBA NIE URWIE.

asdf napisał(a): Zadam powolania komisji sledczej dotyczacej korupcji w polskim futbolu. Chcialbym ehh......
KOLEGO - POBUDKA. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez keff79 2005-08-04, 6:15 pm

Robi się coraz ciekawiej : cyt. "- Tak - mówi prezes Arki, Jacek Milewski - znam treść artykułu w "Wyborczej", wiem, co mówił Dziurowicz. Najchętniej wcale bym tego nie komentował. Bo niby o czym mamy dyskutować? Potwierdzać to, co już niejednokrotnie mówiłem, że Arka nie uciekała się do nieczystych metod?.."

Pierwszy, który przynajmniej nie udaje wielce zdziwionego..

więcej na : http://sport.onet.pl/1143150,wiadomosci.html
keff79

Postprzez Kolumb 2005-08-05, 8:41 am

Kolejny wywiad,tym razem z prezesem ŚZPN :

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2855188.html

:lol: :lol: :lol:

Kto wybiera takich ludzi do związku?! :roll:
Kolumb

korupcja w Polskim futbolu

Postprzez gregor 2005-08-05, 9:00 am

myślicie że znajdzie się ktoś odważny , który zamknie rozgrywki
ligowe ,bo ja nie sądzę ,zyski + straty = kosztyzarąbiste
"Dziura" konkretnie wie dużo w temacie gości , nazwiska upublicznił,
przy próbie wyciszenia tematu przez " proroka " i " listek & spółka "
Gdyby przyjąć twardą opcję myślę że trzeba by wywalić wszystkie czołowe zespoły do okręgówki ,uczciwie to może jest w A i B - klasie.
gregor

Postprzez _michaś 2005-08-05, 9:13 am

myślicie że znajdzie się ktoś odważny , który zamknie rozgrywki
ligowe ,bo ja nie sądzę ,zyski + straty = kosztyzarąbiste
"Dziura" konkretnie wie dużo w temacie gości , nazwiska upublicznił,
przy próbie wyciszenia tematu przez " proroka " i " listek & spółka "
Gdyby przyjąć twardą opcję myślę że trzeba by wywalić wszystkie czołowe zespoły do okręgówki ,uczciwie to może jest w A i B - klasie.

no co ty w A i B klasie to meczyki kupuje sie za flaszke wódki albo kilka piłek:) tam to dopiero sie drukuje!!
_michaś

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna