Kontra kolejnego "niewinnego" - Baniaka
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=76053
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
........... Dziennik "Fakt" napisał w czwartek, powołując się na słowa Piotra Dziurowicza, że - kasę za ustawienie spotkań brał także (...) Michał Listkiewicz, były sędzia, a obecnie prezes PZPN.
Prześcigaliśmy się z ojcem w kupowaniu meczów. Byłem młody i chciałem się wykazać. Kiedy zaczynałem wszystko, to od ojca słyszałem, że Michał Listkiewicz, kiedy jeszcze sędziował, też brał kasę za ustawienie spotkań. I to od mojego ojca - mowi Dziurowicz.
...................
....
Ma pan jeszcze ten notes z nazwiskami piłkarzy, z którymi można handlować meczami i o którym mówił prezes Piotr Dziurowicz w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej"?
Paweł Kowalski (były trener GKS Katowice): Wie pan co, ja mam taki trochę niewyparzony język i powiem panu tak: ten notes mole wpier... i razem ze świętej pamięci Marianem do grobu wzięły.
.............
Oto najciekawsze wypowiedzi:
Antoni Ptak (Pogoń Szczecin):
Weszliśmy do ligi po uczciwej walce. Do trenera Baniaka mam zaufanie. Jeśli załatwiał mecze, to za swoje pieniądze, bo ja się w takie rzeczy nie bawię. Kiedyś publicznie nazwałem Piotra Dziurowicza złodziejem. Widocznie zapamiętał i teraz się mści. Do dziś nie zapłacił mi 80 tysięcy za wypożyczenie Sergio Bataty. Wygląda więc na to, że mecze kupował za moje pieniądze.
Zbigniew Krasowski (Górnik Łęczna):
Nigdy nie przyszło mi przez myśl, by sprzedać bądź kupić jakiś mecz. Jestem zbulwersowany oskarżeniami Piotra Dziurowicza.
Andrzej Krug (Zagłębie Lubin):
Ktoś naoglądał się "Piłkarskiego Pokera" i próbuje na siłę szukać sensacji. Prezes Dziurowicz przelewa swoje żale i frustracje.
Ireneusz Serwotka (Odra Wodzisław):
Nie miałem do czynienia z handlowaniem meczami. Nie mogę jednak zapewnić, że moi zawodnicy nigdy nie sprzedali meczu, bo czasem można było odnieść dziwne wrażenie, że właśnie to robią.
Krzysztof Dmoszyński (Wisła Płock):
Jutro spotykam się z prawnikami i zastanowimy się, czy wytoczyć sprawę o zniesławienie nazwy klubu Wisła Płock. Dziwię się, że prezes Dziurowicz szasta takimi argumentami, a nie ujawnił tego wcześniej.
Zdzisław Kapka (Wisła Kraków):
Prezes Dziurowicz nas nie oskarżył, bo oskarżyć nie mógł. My jesteśmy czyści.
Zbigniew Koźmiński (Górnik Zabrze):
Nigdy nie uczestniczyłem w ustawianym meczu. (...) Może to niegrzeczne, ale ja się nawet nie witam i nie żegnam z sędziami, którzy prowadzą mecze Górnika.
Jacek Bednarz (Legia Warszawa):
Nie czytałem tego artykułu, więc nie wiem, o czym prezes Dziurowicz mówił. Czy składał mi ktoś kiedyś propozycje korupcyjne? Nie wypowiadam się na ten temat i proszę tego nie traktować jako wypowiedzi, lecz jako informację.
Krzysztof Klicki (Korona Kielce):
Nazwa naszego klubu nie padła w artykule i to jest budujące. Działamy profesjonalnie, wiemy, że jakiekolwiek podejrzenia zaszkodziłyby naszemu wizerunkowi.
asdf napisał(a):Wszystkie te sprzedajne kurwy zapra sie i sprawie ukreca glowe prawnicy. Brak slow na to bagno. Precz z listkiewiczem, kolatorem, apostelem, strejlauem i innymi dziadami z zeszlej epoki. Precz ze spoconym tomaszewskim. Niech rzad RP zainteresuje sie w koncu PZPN.
WOJTEK napisał(a):CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ MOŻNA OKREŚLIĆ JEDNYM ZDANIEM:
k***a KURWIE ŁBA NIE URWIE.
KOLEGO - POBUDKA. :lol:asdf napisał(a): Zadam powolania komisji sledczej dotyczacej korupcji w polskim futbolu. Chcialbym ehh......
myślicie że znajdzie się ktoś odważny , który zamknie rozgrywki
ligowe ,bo ja nie sądzę ,zyski + straty = kosztyzarąbiste
"Dziura" konkretnie wie dużo w temacie gości , nazwiska upublicznił,
przy próbie wyciszenia tematu przez " proroka " i " listek & spółka "
Gdyby przyjąć twardą opcję myślę że trzeba by wywalić wszystkie czołowe zespoły do okręgówki ,uczciwie to może jest w A i B - klasie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników