Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Adam1906 napisał(a):Wolna reka dla Wilka jest spowodowana jego nieadekwatną do poziomu pensją, którą... teraz dostanie Małkowski.
bbartek napisał(a):Spojrzałem na strone Korony i jest wypowiedź Małkowskiego, ale ani słowa na temat transferu do Zagłebia.
Adam1906 napisał(a):opinie na temat jego ewentualnego odejścia wśród kieleckich kibiców
Ł.Żurek w Sporcie z dn. 19 Xii o godz. 10:04 napisał(a):Bramkarz Zagłębia Sosnowiec na celowniku pierwszoligowców
Bramkarz Wojciech Fabisiak, który w tym roku walczył z Zagłębiem o finał Pucharu Polski, może niebawem stać się w kadrze pierwszego zespołu numerem trzy. W rundzie jesiennej przy Kresowej 21-letni golkiper był tylko rezerwowym. Jego menedżer Piotr Tyszkiewicz rozgląda się za nowym pracodawcą dla swojego podopiecznego.
Bramkarz, który w tym roku walczył z Zagłębiem o finał Pucharu Polski, może niebawem stać się w kadrze pierwszego zespołu numerem trzy. Chodzi o 21-letniego Wojciecha Fabisiaka, w rundzie jesiennej przy Kresowej tylko rezerwowego. Jego miejsce między słupkami zajął bowiem 24-letni Jakub Szumski i mimo że nie uniknął kilku poważnych wpadek, cały czas cieszył się zaufaniem sztabu szkoleniowego.
Być może niebawem Szumski sam usiądzie na ławce rezerwowych. Może do tego dojść, jeśli powodzeniem zakończy się operacja ściągnięcia do Sosnowca ZbigniewaMałkowskiego z Korony Kielce. Doświadczonemu golkiperowi z końcem tego roku wygasa kontrakt i nic nie wskazuje na to, że zostanie prolongowany.
- Nie zamierzam kończyć kariery, chcę nadal grać w piłkę – mówi bez mała 39-letni bramkarz, który w sobotę rozegrał ostatni mecz w Koronie (domowe 2:0 z Lechią Gdańsk). – Dla mnie nastał teraz czas odpoczynku, ale mój menedżer pracuje cały czas. Czekam na dobre wieści od niego.
Agentem zawodnika jest Piotr Tyszkiewicz. Pozostaje on w stałym kontakcie z dyrektorem sportowym Zagłębia, Robertem Stankiem. Przenosiny Małkowskiego na Kresową są w tej chwili bardzo prawdopodobne, choć sprawę skomplikować jeszcze mogą oferty z innych klubów. Tak czy inaczej, temat powinien zostać sfinalizowany jeszcze w tym tygodniu.
Tymczasem o Fabisiaka pytają trenerzy kilku klubów pierwszoligowych. Pojawiły się także oznaki zainteresowania z zespołu ekstraklasowego. Jeśli Małkowski zostanie piłkarzem Zagłębia, bardzo możliwe, że „Fabi” zostanie na rundę wiosenną wypożyczony.
- Nie obniżył lotów w porównaniu do poprzedniego sezonu – zapewnia trener sosnowieckich bramkarzy, Sławomir Rydel. – Na treningu nadal wygląda świetnie i jestem bardzo zadowolony z pracy, którą wykonuje. Wszedł do gry po przerwie, kiedy w meczu z Kluczborkiem kontuzji doznał Szumski. Nie puścił bramki i spisał się bez zarzutu
Adam1906 napisał(a):Artykuł, który wkleił kolega Blajpios, jest TUTAJ
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników