ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

może nie tyle zmiana w składzie, co w "orientacji"

Postprzez Blajpios 2005-02-16, 10:48 am

Ciekawe, czemu przeoczony został artykulik o Memoriale im. Mazura w Sporcie? Dotychczas wszystko było zauważane. Gdyby było to właśnie zmianą "orientacji", czyli postawą "na dystans wobec Sportu" w konsekwencji zauważonych tendencji antyzagłębiowskich w śląskiej gazecie, to jeszcze. Ale nie bardzo chce mi się wierzyć. Bardziej - sprawa zmiany "orientacji" w sprawie Memoriału samego, w ramach której najpierw kibice Zagłębia wyśmiewali zagłębiowskie pomniejsze kluby i co one prezentują, potem następcy Mazura, czyli Zagłębie "olali" turniej a przynajmniej tak są słabi, że z tymi śmiesznymi klubami nie potrafią wygrać - a w końcu oczywiście winnymi są... nie gracze Zagłębia, tylko "ci inni".
Blajpios

Postprzez zgredos 2005-02-16, 1:12 pm

Blajpios-nie wiem o co Ci chodzi bo w Sporcie był artykuł o memoriale im. Mazura. Był też reportaż TVP 3, to tylko organizatorzy olewają ten turniej. A tak swoją drogą to w sprawie memoriału był osobny temat
zgredos

przyznaję, trochę przeoczyłem, a trochę "lekka prowokac

Postprzez Blajpios 2005-02-16, 1:59 pm

zgredos napisał(a):Blajpios-nie wiem o co Ci chodzi bo w Sporcie był artykuł o memoriale im. Mazura. Był też reportaż TVP 3, to tylko organizatorzy olewają ten turniej. A tak swoją drogą to w sprawie memoriału był osobny temat

Tak, przepraszam, nie było to zbyt jasne. Czyli - pisząc w pośpiechu ja też "przeoczyłem": że nie napisałem dosyć dokładnie, iż chodzi o przeoczenie w tym portalu, np. "przeoczony na naszych stronach". Wydaje mi się jednak, że to było czytelne, co napisałem, aczkolwiek rzeczywiście, gdybym dokładnie napisał, byłoby jaśniej. Czyli dodaję: chodziło mi o to, że tu był przeoczony właśnie artykuł w Sporcie, który Zgredos wspomina. Dotychczas, cokolwiek było gdzieś w prasie napisane, choćby parę zdań - było odnotowane. Tymczasem we wczorajszym Sporcie był artykulik na całą kolumnę - i nic.
Natomiast, co do tego, "o co mi chodzi" jeszcze, czyli co do mojego tu "prowokowania", prowokowałem w "dwie strony":
najpierw - postawa wobec Sportu. Czy to przemilczenie artykułu jest odpowiedzią na antyzagłębiowską postawę śląskiej gazety? (choć nie w tym artykule, ten absolutnie nie był taki - ale często można w Sporcie taką postawę zauważyć, czy przynajmniej podejrzewać). Hm, może niestety, niemniej wątpię, że z tego powodu było "nie zauważenie tego artykułu" - a kwestia przecież jest chyba w miarę ciekawa.
Druga moja prowokacja: że to raczej "orientacja wobec Memoriału wśród kibiców" się zmieniła, stąd nie zauważono artykuliku. Określając tę postawę - też trochę prowokowałem. Niemniej sądzę, że napisałem prawdę.
Po co te 2 prowokacje? Nie tylko z racji "braku innych tematów teraz". I na pewno nie dla samego drażnienia.
Blajpios

ps. do poprzedniego, dopowiedzenie

Postprzez Blajpios 2005-02-16, 2:03 pm

A co do tego osobnego tematu - to właśnie dość szybko koło południa wczoraj został ten wątek zamknięty. Nie znaczy to, że na pewno "specjalnie po to", by nie poruszył ktoś sprawy artykułu. Po prostu mógł być zbieg okoliczności. Jednak - ponieważ rzeczywiście dotąd raczej artykuły Sportu czy prasowe były odnotowywane: to i takie celowe zamknięcie można było podejrzewać. Niemniej - to nie takie istotne - tamte prowokacje "same w sobie" mogą wystarczyć.
Blajpios

Postprzez WOJTEK 2005-02-16, 3:07 pm

JAKO , ŻE JA TEMAT O MAZURZE ZAKOŃCZYŁEM. WYJAŚNIAM: NIE CZYTAŁEM ARTYKUŁU W SPORCIE I NIE MAM Z TYM NIC WSPÓLNEGO. ZAMKNĄŁEM BO NIC NOWEGO I TAK BY JUZ TAM NIE BYŁO. A WIDZE,ŻE NIE . :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

tak, pewnie tam bym wpisał, choć ilewięcej będzie ciekawego?

Postprzez Blajpios 2005-02-16, 5:02 pm

WOJTEK napisał(a):JAKO , ŻE JA TEMAT O MAZURZE ZAKOŃCZYŁEM. WYJAŚNIAM: NIE CZYTAŁEM ARTYKUŁU W SPORCIE I NIE MAM Z TYM NIC WSPÓLNEGO. ZAMKNĄŁEM BO NIC NOWEGO I TAK BY JUZ TAM NIE BYŁO. A WIDZE,ŻE NIE . :lol: :lol: :lol:

dokładniej temat tłumacząc: czy jeszcze będzie coś ciekawego dla ludzi w tym temacie? - zobaczymy. W każdym razie, pewnie bym dopisał w tamtym temacie, bo artykuł był dość ciekawy, niemniej, jak zaznaczyłem: zakładałem, że Wojtek mógł bezwiednie zamknąć temat; rzeczywiście, gdyby nie artykuł, to już pewnie byłoby "mielenie w kółko tego samego", więc mógł zamknąć.
No, ale dzięki temu - udało się "podrzucić" 2 prowokacje ;-)
choć nie wiadomo, czy rzeczywiście coś ciekawego się z tego wykluje, ale może?
Czyli już trochę inaczej, np: jak reagować na antyzagłębiowskie postawy, czasem nawet półprowokacje śląskiej prasy?
W dodatku w sytuacji - gdy Zagłębie nie ma na serio "kącika" w żadnej sportowej? Może jednak się uda jakąś akcją coś osiągnąć?
2: jak się domagać zmian w formule Memoriału Mazura, by było to jakieś tam święto zagłębiowskiej piłki - doceniane i przez samo Zagłębie, w dodatku
3: jak uchronić porozumienie kibiców zagłębiowskich, które przecież jest daleko posunięte, od "hamulców" w postaci wyśmiewań np. przy okazji Memoriału, gdy kibice "Mistrzów Światowych Zagłębia" śmieją się z klubów z natury rzeczy słabszych, ale przecież zagłębiowskich.
Blajpios

Postprzez olo69 2005-02-16, 8:41 pm

Powodzenia dla wszystkich zawodników którzy opuszczają Zagłębie, mnie szczególnie przypadła do gustu gra Twardawy, myślę, że gdyby nie pechowa kontuzja podczas meczu z Polonią w Bytomiu dzisiaj miałby szansę być podstawowym zawodnikiem Zagłębia. W kadrze pozostają Lisiecki i wcześniejszy zakup Kruszyński, mam nadzieję, że na trawiastych boiskach będą się prezentować lepiej niż na śniegu.
olo69

Postprzez dziejus 2005-02-16, 10:26 pm

W szerokiej 22 osobowej kadrze widze tylko dwoch bramkarzy a w zasadzie jednego. Pozyskanie Pietki uwazam za wielkie nieporozumienie.Natomiast Kwiatkowski z Nadwislana zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie.Czy jest ktos odpowiedzialny za zakup bramkarzy czy w tym przypadku rzadzi przypadek ?
dziejus

Postprzez zgredos 2005-02-17, 10:07 am

Chciałbym podziękować wszystkim zawodnikom którzy nie znależli się w kadrze trenera Tochla, a zostawili na Ludowym trochę zdrowia. Życzę Wam powodzenia w nowych klubach
zgredos

Postprzez WOJTEK 2005-02-19, 9:48 am

PATRYK STEMPLEWSKI TRENUJE W SZCZAKOWIANCE.
http://www.90minut.pl/news.php?id=247146
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-03-01, 9:07 am

Kol. WOJTEK
W dniu 22 Stycznia br. na stronie FORUM zapytalem o sytuacje konsekwencje w II lidze - kiedy druzyna wycofuje sie z rozgrywek po pierwszej rozegranej rundzie.
Otrzymalem odpowiedz od Pana.
W dniu dzisiejszym GAZETA zamiescila Art. pt "Druga liga bez Radomska"

Proponuje Panu o zapoznanie sie z trescia tego Artykulu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez STACH PL 2005-03-07, 2:42 pm

Dzisiejszy SPORT 7.03.2005 "KŁOPOTY BOGACTWA" Piłkarze Zagłębia powrócili ze zgrupowania w węgierskim Kiskoeroes i nie mogli się nadziwić,ile śniegu napadało u nas.O perturbacjach związanych ze sparingpartnerami już informowaliśmy.Działacze sosnowieccy doszli do wniosku,że nie zapłacą za obóz 1/3 ustalonej wcześniej sumy,gdyż umowa nie została wypełniona do końca.-Mieli prawo się zdenerwować,bo przecież plany były zupełnie inne-wyjaśnia trener Krzysztof Tochel.-Ze zgrupowania jestem w 90% zadowolony i tylko należy żałować,że nie rozegraliśmy dwóch meczów kontrolnych z silnymi rywalami.Podczas pobytu na Węgrzech nie tylko trenowaliśmy,ale na kasetach wideo analizowaliśmy nasze wcześniejsze spotkania.Ponadto sporo czasu poświęciliśmy na omawianie taktyki oraz właściwe odżywianie.Był również czas na integracje zespołu,a nowi zawodnicy przeszli chrzest. Zagłębie w okresie przygotowawczym rozegrało 14 meczów (7 zwycięst ,3remisy ,4porażki bilans bramkowy 34-19)-większość piłkarzy rozegrała 5 spotkań,kilku6 i jedynie Mariusz Ujek-7.Takie były nasze założenia-dodaje trener Tochel.-Graliśmy tylko dwa mecze z zespołami I-ligowymi.Tych konfrontacji z silnymi rywalami będzie trochę brakowało.Wszystko idzie we właściwym kierunku,choć martwi mnie pogoda.Już zapomnieliśmy o ośnieżonych boiskach,a tymczasem przyjdzie nam trenować w innych warunkach.Zamówiliśmy zajęcia na sztucznej trawie na Stadionie Śląskim,bo sezon przecież jest blisko.Na Węgrzech trzy dni nie trenował Przemysław Pitry,bo miał kłopotyz palcem u nogi.Po kontuzji doszedł do siebie Jacek Paczkowski i zgłosił aspiracje do pierwszej jedenastki.Zresztą trener Tochel ma kłopoty bogactwa i na dobrą sprawę może wystawiać dwie różne jedenastki w każdym meczu.-Tylko się z tego cieszę wszak sezon jest długi i trzeba się liczyć z przeciwnościami losu-przekonuje.-Pozycja bramkarza Marcina Bębna jest niepodważalna.Po prawej stronie obrony rywalizują Arek Kłoda z Marcinem Warakomskim.Tę formację uzupełniają Dzenan Hosić,Daniel Treściński i Admir Adżem.Z kolei na prawej pomocy trwa rywalizacja między Januszem Wolańskim a Dawidem Skrzypkiem,zaś po lewej-między Jackiem Paczkowskim i Bartkiem Chwalibogowskim.Ten ostatni o złamanej szczęce już zapomniał.W ataku Wojtek Małocha :? i Mariusz Ujek strzelili po cztery gole w sparingach i oni są bliżej podstawowej jedenastki.Nie można zapominać o Hadisie Zubanoviciu i Przemku Pitrym. 15 piłkarzy od dzisiaj przez trzy dni będzie przechodzić badania w katowickiej AWF.
STACH PL

Postprzez zgredos 2005-03-07, 4:54 pm

Patrząc na obecną kadrę Zagłębia wydaje się że trener będzie miał kłopoty bogactwa, ale zobaczymy czy za ilością pójdzie jakość.
Przed rundą jesienną też wydawało się że możemy powalczyć o miejsce w czołówce, a gdzie jesteśmy...
zgredos

re

Postprzez Qba 2005-03-07, 5:51 pm

STACH co ma znaczyc ten :? przy Malosze?????? jesli strzelil 4 bramki, to to chyba o czyms swiadczy!!!!!! wszyscy go skreslaja... szkoda
Qba

Postprzez Gość 2005-03-07, 6:48 pm

Mnie natomiast cały czas martwi brak rywalizacji na pozycji bramkarza. Bo poważnego rywala dal Bębna jakoś nie widzę. Wiemy czym to się skończyło jesienią. Zobaczymy jak będzie teraz.
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna