Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tomcjo 2016-06-22, 6:42 pm

A przecież odeszli Wezałow , Bajdur , Paluchowski i Fonfara . Moze nie asy ale dziura w składzie bo to byli podstawowi gracze
Tomcjo

Postprzez novack 2016-06-22, 6:46 pm

Tomcjo napisał(a):A przecież odeszli Wezałow , Bajdur , Paluchowski i Fonfara . Moze nie asy ale dziura w składzie bo to byli podstawowi gracze

Żaden z nich nie był podstawowym zawodnikiem i bezkosztowe rozwiązanie z nimi kontraktów już jest sukcesem.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez dziejus 2016-06-25, 1:20 pm

W dzisiejszym meczu ze Sławkowem(5:0) wystąpiło dwóch testowanych.Czy ktoś zna ich nazwiska?Na jutubie też nie mogę ich znaleźć ;-)
dziejus

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-06-26, 12:01 pm

Prawdopodobnie jednym z nich był Tomasz Nowak - pomocnik który jest
zawodnikiem Zagłębia - 30 lat przyszedł z Górnika Łeczna - sporo meczy
rozegrał w Extra
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2016-06-26, 12:12 pm

Tomasz Nowak już jest nasz. Z wpisów na 90 min. wynika, ze to nieżly nabytek, walczak świetnie asystujacy. Oby, oby.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2016-06-26, 12:55 pm

Oceny kibiców Łecznej średnie i pozytywne . Oceniają ze raczej ponieśli stratę . Wiec w pierwszej lidze powinien błysnąć na poziomie Dudka . Szkoda ze nie młodszy ale jak bedzie dobry to ze trzy cztery lata klub bedzie mieć pożytek . Ocenimy po kilku kolejkach ale cieszę sie ze zaczęły sie ruchy do klubu bo to ostatni dzwonek . Przygotowania ruszyły .
Tomcjo

Postprzez wodorek21 2016-06-26, 1:01 pm

- Tak, to prawda. Moja przygoda z Górnikiem się kończy, niestety nie zostaję w Łęcznej - potwierdza Nowak. - W piątek był decydujący dzień negocjacji, ale niestety nic z nich nie wynikło - dodaje. Kością niezgody nie były jednak finanse.

- Chodziło tylko o rozbieżności co do długości kontraktu. Chciałem mieć kontrakt dłuższy niż roczny, klub oferował mi umowę na zasadach rok plus rok. A ja potrzebuję stabilizacji, mam na względzie rodzinę. Dla mnie to ważne, bo moje dzieci wchodzą w wiek przedszkola i szkoły. Nie chciałbym co roku zmieniać otoczenia, bo już teraz widzę jak przeżywają wyjazd z Lubelszczyzny - tłumaczy swoją decyzję zawodnik. Nowak karierę będzie kontynuował w 1. lidze, choć w minionych rozgrywkach był drugim najlepszym asystentem ekstraklasy. Umowę z nowym klubem podpisze jeszcze w niedzielę.

- Miałem też oferty z ekstraklasy, ale rozmowy nie był konkretne, nie wyczuwałem, że klub naprawdę mnie chce. A klub z którym podpiszę kontrakt był bardzo zdeterminowany, poza tym zagwarantował mi stabilność i kilkuletni kontrakt - wyjaśnia Nowak

Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/sport/a/to ... ,10337820/

Naprawdę solidne wzmocnienie. 10 asyst w poprzednim sezonie Ekstraklasy, więcej miał tylko Mraz z Piasta. Tym większy sukces, że nie byliśmy jedynym zainteresowanym klubem. Środek pola z Nowakiem, Dudkiem i Łysym wygląda naprawdę solidnie jak na pierwszoligowe warunki. Trzeba też pamiętać, że Dudek ma już te 36 lat na karku, tym bardziej słuszny wydaje się ten nabytek.

Pierwsze wzmocnienie jest, czekamy na więcej :niezle:
wodorek21

Postprzez zag23 2016-06-26, 1:07 pm

Tomcjo napisał(a):Oceny kibiców Łecznej średnie i pozytywne . Oceniają ze raczej ponieśli stratę . Wiec w pierwszej lidze powinien błysnąć na poziomie Dudka . Szkoda ze nie młodszy ale jak bedzie dobry to ze trzy cztery lata klub bedzie mieć pożytek . Ocenimy po kilku kolejkach ale cieszę sie ze zaczęły sie ruchy do klubu bo to ostatni dzwonek . Przygotowania ruszyły .

kolego ze Szkocji czemu w tym komentarzu tyle narzekania, czemu nie mlodszy? ja powiem tak to najlepszy transfer od lat...tak panowie od lat takiego zawodnika juz dawno nie bylo i to w najlepszym wieku bo juz ma doświadczenie i nie jest az tak stary, wyróznial sie w ostatnim sezonie w przecietnym klubie w Ekstraklasie no to w pierwszej lidze powinien byc jednym z najlepszych pomocników. Chyba nie musze mowić o Dudku który ma 36 lat i byl najlepszym zawodnikiem Zagłebia bez ktorego w sumie stracilismy awans do Ekstraklasy. Brawo Klub, do tego dochodzi Szumski i Bartczak ponowne wypozyczenie. Jest dobrze. Czekamy na obrońców... i jakiegoś napadziora.
zag23

Postprzez novack 2016-06-26, 1:41 pm

Dudek, Nowak, Matusiak i Budek, środek drugiej lini jak na 1 lige mamy imponujacy, nawet jesli Budek przesuniety zostanie do obrony, gdzie z wysokim Kopciem świetnie mogliby sie uzupelniać. Szumski też powinien byc wzmocnieniem. Jeśli zostanie Żarko, a Pribula wroci do formy, to lewa stronę mamy ekstraklasową. Troszke obawiam się, że Bartczak przejdzie na prawe skrzydło i jeśli nie poprawi dynamiki może być słabszy od Ryndaka w formie. Pozostaje nam poszukiwanie 2 napastników, ale po transferze Nowaka, o którym nie puszczono wcześniej pary, zakladam, że i w temacie napastnika Marcin pozytywnie nas zaskoczy. Pierwszą jedenastkę bedziemy miec na awans, ale wynik robi sie ławką rezerwowych i tu robi się problem.
novack

Postprzez Tomcjo 2016-06-26, 2:53 pm

Narzekam nie na piłkarza a na politykę transferowa . Polega ona na samych wydatkach . Nie pamietam kiedy ostatnio zarobiliśmy jakies sensowne pieniądze na sprzedaży zawodnika . Gdyby to był 24 latek to pograłby dla nas a jakby sie wybił to jeszcze byśmy zarobili . Taki Rozwój dał Polsce Milika . Wiem to strzał 1 na milion ale my produkujemy tylko emerytów . Nie jesteśmy biednym klubem . Nie jesteśmy bogatym . Dlatego nasza drużyne powinni tworzyć zawodnicy 18-25 lat plus dwuch trzech 28-30 latków . My nie mamy choćby jednej młodej gwiazdeczki . Bo Arak jest z Legii i w Ruchu . Moze Budka wystrzeli jak omijać go beda kontuzje . Fabisiak chyba ma trochę pstro w głowie ale jako bramkarz ma jeszcze szanse . Trybuny zapełniają sie najbardziej jak klub ktory ma gwiazdę z lokalnego podwórka . Jak każdy moze powiedzieć ze kumpel mojego kumpla to na klatce cześć mu powiedział a wujek to kochał sie w jego siostrze . Czy inne miejskie legendy ktore rosną gdy nasi chłopcy robią karierę . I tego bardzo mi brakuje .
A co do Nowaka to jeszcze wczoraj nie wiedziałem ze istnieje . Wyglada jednak na sensowny transfer i chyba znów Stanek bedzie chwalony . Czekam na jeszcze lepsze i młodszych piłkarzy
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2016-06-26, 3:13 pm

Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-06-26, 5:20 pm

I-ligowe Zagłębie Sosnowiec poinformowało o kolejnych ruchach kadrowych. W zespole zostanie Robert Bartczak, zaś jego szeregi wzmocni inny legionista, Jakub Szumski.

- Mogę już potwierdzić na sto procent, że Jakub Szumski zostaje w Sosnowcu, a także wydłużymy wypożyczenie Roberta Bartczaka - zdradził Robert Stanek, dyrektor sportowy klubu.

Bartczak występuje w Zagłębiu od rundy wiosennej 2015/2016. Pomocnik rozegrał 11 ligowych meczów oraz dwa w Pucharze Polski, zdobył jedną bramkę.

Natomiast Szumski pojawił się już na pierwszym treningu sosnowieckiej drużyny. Bramkarz już wtedy czekał na finalizację rocznego wypożyczenia. Ostatnio był w kadrze Legii Warszawa i trenował z pierwszym zespołem (występował w drugiej drużynie, z którą w III lidze rozegrał 19 meczów). Do Legii trafił z Piasta Gliwice w sezonie 2014/15 (w Gliwicach między innymi rozegrał 13 spotkań w Ekstraklasie). Do Zagłębia dołączy na zasadzie transferu czasowego z Legii.

http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozn ... w-sosnowcu
Adam1906

Postprzez zag23 2016-06-26, 5:49 pm

novack napisał(a):Pozostaje nam poszukiwanie 2 napastników, ale po transferze Nowaka, o którym nie puszczono wcześniej pary, zakladam, że i w temacie napastnika Marcin pozytywnie nas zaskoczy. Pierwszą jedenastkę bedziemy miec na awans, ale wynik robi sie ławką rezerwowych i tu robi się problem.

czemu dwóch napastnikow? Fidziu pewnie zostanie, dojdzie pewnie Zaradny wiec tylko jednego i jesli dojdzie taki Sagan z Legii to taki Tomcjo sie zalamie heh...trzeba brac co jest sensownego na rynku i tych którzy chca tu przyjść...ja bym chyba Niezgode wypożyczył z Warszawy.

Będą mlode wilki typu Tylec, Musiolik i Zaradny, Klama bedzie ciekawa ławka.
zag23

Postprzez novack 2016-06-26, 6:09 pm

Odchodzi dwóch, Arak i Paluch, więc dwóch trzeba szukać, a Zaradny nie jest napastnikiem.
novack

Postprzez Br156 2016-06-26, 7:19 pm

Dwaj młodzi Chorwaci pozyskani z Dinama Zagrzeb czyli Sandro Kulenović i Tin Matić zaliczają już drugi obóz z pierwszą drużyną Legii Warszawa. Obaj prezentują się dobrze, ale ich przyszłość nie jest przesądzona. Kulenović jak na swój wiek ma imponujące warunki fizyczne, a przy tym jest bardzo zwrotny, ma świetną koordynację ruchową. Jest niezły technicznie, ma dobry strzał, potrafi się znaleźć w polu karnym i odważnie gra w defensywie. To właśnie Sandro na dziś jest bliższy pozostania w kadrze pierwszego zespołu na najbliższy sezon.

Matić jest szybki, wszędobylski. Potrafi bardzo mocno i celnie uderzyć z dystansu, dobrze radzi sobie w sytuacjach jeden na jednego. Jest bardzo prawdopodobne, że rundę jesienną spędzi na wypożyczeniu w Zagłębiu Sosnowiec pod okiem trenera Jacka Magiery.

http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=65387
Br156

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna