Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Tomcjo napisał(a):A przecież odeszli Wezałow , Bajdur , Paluchowski i Fonfara . Moze nie asy ale dziura w składzie bo to byli podstawowi gracze
- Tak, to prawda. Moja przygoda z Górnikiem się kończy, niestety nie zostaję w Łęcznej - potwierdza Nowak. - W piątek był decydujący dzień negocjacji, ale niestety nic z nich nie wynikło - dodaje. Kością niezgody nie były jednak finanse.
- Chodziło tylko o rozbieżności co do długości kontraktu. Chciałem mieć kontrakt dłuższy niż roczny, klub oferował mi umowę na zasadach rok plus rok. A ja potrzebuję stabilizacji, mam na względzie rodzinę. Dla mnie to ważne, bo moje dzieci wchodzą w wiek przedszkola i szkoły. Nie chciałbym co roku zmieniać otoczenia, bo już teraz widzę jak przeżywają wyjazd z Lubelszczyzny - tłumaczy swoją decyzję zawodnik. Nowak karierę będzie kontynuował w 1. lidze, choć w minionych rozgrywkach był drugim najlepszym asystentem ekstraklasy. Umowę z nowym klubem podpisze jeszcze w niedzielę.
- Miałem też oferty z ekstraklasy, ale rozmowy nie był konkretne, nie wyczuwałem, że klub naprawdę mnie chce. A klub z którym podpiszę kontrakt był bardzo zdeterminowany, poza tym zagwarantował mi stabilność i kilkuletni kontrakt - wyjaśnia Nowak
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/sport/a/to ... ,10337820/
Tomcjo napisał(a):Oceny kibiców Łecznej średnie i pozytywne . Oceniają ze raczej ponieśli stratę . Wiec w pierwszej lidze powinien błysnąć na poziomie Dudka . Szkoda ze nie młodszy ale jak bedzie dobry to ze trzy cztery lata klub bedzie mieć pożytek . Ocenimy po kilku kolejkach ale cieszę sie ze zaczęły sie ruchy do klubu bo to ostatni dzwonek . Przygotowania ruszyły .
I-ligowe Zagłębie Sosnowiec poinformowało o kolejnych ruchach kadrowych. W zespole zostanie Robert Bartczak, zaś jego szeregi wzmocni inny legionista, Jakub Szumski.
- Mogę już potwierdzić na sto procent, że Jakub Szumski zostaje w Sosnowcu, a także wydłużymy wypożyczenie Roberta Bartczaka - zdradził Robert Stanek, dyrektor sportowy klubu.
Bartczak występuje w Zagłębiu od rundy wiosennej 2015/2016. Pomocnik rozegrał 11 ligowych meczów oraz dwa w Pucharze Polski, zdobył jedną bramkę.
Natomiast Szumski pojawił się już na pierwszym treningu sosnowieckiej drużyny. Bramkarz już wtedy czekał na finalizację rocznego wypożyczenia. Ostatnio był w kadrze Legii Warszawa i trenował z pierwszym zespołem (występował w drugiej drużynie, z którą w III lidze rozegrał 19 meczów). Do Legii trafił z Piasta Gliwice w sezonie 2014/15 (w Gliwicach między innymi rozegrał 13 spotkań w Ekstraklasie). Do Zagłębia dołączy na zasadzie transferu czasowego z Legii.
novack napisał(a):Pozostaje nam poszukiwanie 2 napastników, ale po transferze Nowaka, o którym nie puszczono wcześniej pary, zakladam, że i w temacie napastnika Marcin pozytywnie nas zaskoczy. Pierwszą jedenastkę bedziemy miec na awans, ale wynik robi sie ławką rezerwowych i tu robi się problem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników