Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2016-06-02, 8:15 pm

Anakin napisał(a):Nie ma naszej zgody na taką roszadę. Co nie zmienia faktu, że nie mamy też pewności, że nadal będziemy mogli liczyć na Jakuba Araka

Formalnie to raczej nie mamy nic do powiedzenia. Obiektywnie rzecz biorąc zmiana klimatu mogłaby Arakowi wyjść na dobre. Zobaczymy jakie wpływy posiada Prezes w stolicy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2016-06-03, 3:35 pm

Dimityr Wezałow podpisał dwuletni kontrakt z bułgarskim Łokomotiwem Płowdiw.

29-letni obrońca wiosną rozegrał osiem spotkań I ligi w barwach Zagłębia Sosnowiec, z którym w maju rozwiązał kontrakt.

Nowy klub Bułgara w zakończonym sezonie bułgarskiej ekstraklasy zajął piąte miejsce.

http://www.90minut.pl/news/266/news2665 ... owdiw.html
Adam1906

Postprzez zag23 2016-06-03, 4:27 pm

Wiadomośc ze źródła :) w Zagłebiu za słaby ale na 5 ekipe bułgarskiej ekstraklasy sie nada hmm
Локомотив Пловдив си осигури услугите на защитника Димитър Везалов.
Везалов е подписа договор за две години.
Досега бранителят играеше за втородивизионния полски Заглембе Сосновец.
"Очакваме до края на седмицата да дадат отговор футболистите от настоящия състав, на които сме предложили нови договори. Надявам се на положителен развой", заяви Румен Руйчев, който е председател на Съвета на директорите в Локомотив Пловдив.

wersja po polsku

Lokomotiv Płowdiw zabezpieczył usługi obrońcą Dimitar Vezalov.
Vezalov podpisał kontrakt na dwa lata.
Do tej pory grał na pozycji obrońcy w drugiej lidze polskiej w Zagłębiu Sosnowiec.
"Oczekujemy, że do końca tygodnia, aby odpowiedzieć na graczy z tej formacji, którym zaoferowano nowe kontrakty. Mam nadzieję, że rozwinie sie pozytywnie", powiedział Rumen Ruychev, przewodniczący Rady Dyrektorów Lokomotiv Plovdiv.

źródło: http://lokomotivpd.com/

kibice z Lokomotiv Plovdiv
https://www.youtube.com/watch?v=ZHc1_nbnzvU
zag23

Postprzez novack 2016-06-03, 4:58 pm

90 minut podaje, że Arak przymierzany jest do... uwaga... Rucha!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2016-06-03, 5:56 pm

novack napisał(a):90 minut podaje, że Arak przymierzany jest do... uwaga... Rucha!

No przecież już wiadomo, że Ruch chce Niezgodę i Araka, za którego oferuje Zagłębiu Efira
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-06-03, 6:42 pm

To co pisze Kol. August - to brzmi dziwnie jak Ruch może dawać Zagłębiu
za Araka innego napastnika bez zgody Legii a może Arak woli zostać w Sosnowcu
Po drugie - czy w tych sprawach trener Magiera nie ma zdania - przecież
podpisał Ktr. i za moment będzie odpowiadał za drużynę za wyniki.
Czy to wszystko nie dzieje się za wcześnie - przecież w Zagłębiu to sprawy
transferowe to jest TOP SECRET.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2016-06-03, 7:06 pm

Bede sie upierał ze Arak powinien dostać propozycje kontraktu w Zagłębiu a jak nie to odejść . On i Legia musza podjąć decyzje . Nam sie nie opłaca trzymać go dłużej na dotychczasowych warunkach . Ten rok bedzie przełomowy w jego karierze . Jak chce do Ruchu niech idzie i dajmy mu błogosławieństwo . Arak potrzebuje przełomu w karierze . Ten rok to bedzie dla niego rok ciężkiej pracy i mało dobrych meczy . On musi zmężnieć nabrać masy i siły nie tracąc szybkości . A to oznacza ze czesto jego gra nie bedzie idealna . Jesli to Zaglebie ma zainwestować rok pracy w zawodnika to nie w takiego co nie ma kontraktu . A jak nie . Juz ten sezon w pierwszej lidze pokazał słabsze strony . Jak pojdzie do Ruchu to beda oczekiwać gry a nie beda czekać na jego rozwój . Moze sie to skończyć załamaniem kariery . U nas tez go to moze spotkać ale jesli ma byc rozwój ktoś musi mu dać czas na prace i rozwój . Sosnowiec jest idealny ale inwestycja w zawodnika Legii nie ma sensu .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-06-03, 7:54 pm

Nowym trenerem Legii - Besnik Hasi - mówi ze lubi pracować z młodymi
sprawy transferowe mogą mieć zupełnie inny wymiar. Zobaczymy
Zabierze grupę młodych zawodników na obóz przygotowawczy.
Pozdrawiam
TADEUSZ
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2016-06-03, 8:13 pm

Na zawodnikach Legii świat się nie kończy. No, chyba że oficjalnie przyjmujemy iż jesteśmy klubem satelickim.
August

Postprzez August 2016-06-05, 11:51 am

Na miejscu Stanka w porozumieniu z Prezesem i nowym trenerem pomyślałbym o wykorzystaniu sytuacji, że przyjeżdża Bydgoszcz gdzie jest jeszcze kilku wartych zainteresowania i rozpocząłbym jakieś rozmowy np. z Lewickim
August

Postprzez Blajpios 2016-06-05, 12:03 pm

August napisał(a):Na miejscu Stanka w porozumieniu z Prezesem i nowym trenerem pomyślałbym o wykorzystaniu sytuacji, że przyjeżdża Bydgoszcz gdzie jest jeszcze kilku wartych zainteresowania i rozpocząłbym jakieś rozmowy np. z Lewickim

W porozumieniu z nowym trenerem się nie da, bo wyraźnie powiedział, że coś od sierpnia? (tego nie pamiętam dokładnie, czy od lipca, czy sierpnia). Bo póki co to się zajmuje Motorem, chociaż Motor już może nawet tydzień temu zakończył rozgrywki awansem. Zapewne jednak teraz trener ma ważniejsze zadanie w Motorze, zresztą, jako doradca - podsumować miniony zwycięski sezon. Czy tylko tyle? Ha, może i nie. Może i musi im przygotować kadrę na przyszły sezon, posprawdzać, kogo można kupić, kogo kupują? Nie wiem. Ostatecznie - jestem w stanie zrozumieć, jeżeli coś wcześniej obiecał, to dopełnia. Trudniej mi zrozumieć decydentów Zagłębia, po pierwsze, że na coś takiego poszli - a jeszcze bardziej, że tak niegroźnie się prezentują dla trenera, nie musi się z nimi liczyć aż do tego stopnia, że może sobie pozwolić w wywiadzie na wypowiedź, że Zagłębie go nie interesuje teraz, teraz jest doradcą i Zagłębiem się zajmie dopiero, jak mu czas pozwoli a rynek transferowy już będzie przeczesany.
Co do Dyr. Stanek /Prez. Jaroszewski, to może szkoda czasu znów się wypowiadać.
Natomiast co do rozmów z Lewickim - hm, to nie wiem, do kiedy ma umowę. Jeżeli dłuższą, to nie wiem, czy zdąży się - czy jest tam z kim rozmawiać w klubie - otrzymać zgodę klubu nim zacznie się rozmowę. Skoro oni okazują się walczącymi i zachowującymi godność i honor, pokazują klasę sportowców - to nie chciałbym, by Zagłębie pokazało klasę: grabarzy i hien. No, ale może jakimś wartościowym kończą się kontrakty i nie przedłużyli jeszcze, bo nie było z kim gadać - a może i zdąży się otrzymać też zgodę Zawiszy, jeżeli chodzi o ludzi z dłuższymi kontraktami?
Blajpios

Postprzez Adam1906 2016-06-05, 12:57 pm

Blajpios napisał(a):Bo póki co to się zajmuje Motorem, chociaż Motor już może nawet tydzień temu zakończył rozgrywki awansem.

Nie zakończył awansem, bo w dniach 11.06.2016r. oraz 15.06.2016r. Motor Lublin gra baraże o awans do II ligi z Olimpią Elbląg. Dlatego Magiera ma rozpocząć swoją pracę w Zagłębiu Sosnowiec po 15 czerwca...
Adam1906

Postprzez werty2 2016-06-05, 12:58 pm

Kolego, Motor jeszcze nigdzie nie awansował. Przed klubem z Lublina dwa najważniejsze mecze w sezonie, baraże o miejsce w drugiej lidze. Moim zdaniem Magiera zachowuje się fair i to bardzo. Taką postawę należy docenić, ludzie wywiązujący się z umów i ustaleń to gatunek "na wymarciu".
werty2

Postprzez August 2016-06-05, 1:00 pm

Adam1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):Bo póki co to się zajmuje Motorem, chociaż Motor już może nawet tydzień temu zakończył rozgrywki awansem.

Nie zakończył awansem, bo w dniach 11.06.2016r. oraz 15.06.2016r. Motor Lublin gra baraże o awans do II ligi z Olimpią Elbląg. Dlatego Magiera ma rozpocząć swoją pracę w Zagłębiu Sosnowiec po 15 czerwca...

To będzie miał fest czasu na przygotowania do nowego sezonu
August

Postprzez Blajpios 2016-06-05, 1:50 pm

werty2 napisał(a):Kolego, Motor jeszcze nigdzie nie awansował. Przed klubem z Lublina dwa najważniejsze mecze w sezonie, baraże o miejsce w drugiej lidze. Moim zdaniem Magiera zachowuje się fair i to bardzo. Taką postawę należy docenić, ludzie wywiązujący się z umów i ustaleń to gatunek "na wymarciu".

oraz
Adam1906 napisał(a):

Hm, a może pisałem o rozegraniu meczu "awansem", wcześniej niż inni w tej grupie? Bo tak było. Ale jednocześnie: fakt, wyszło mi z głowy, że i jeszcze mieli grać Puchar Polski, bodaj wczoraj - jeszcze mają baraże; w pamięci mi utkwiło tylko, że wygrali zdecydowanie swoją grupę ligi, więc skojarzyłem z awansem.
No, ale przypomnę, że nawet przy założeniu, że ma tam tylko doradztwo po zakończonym już sezonie - napisałem:
Blajpios napisał(a):(...) Nie wiem. Ostatecznie - jestem w stanie zrozumieć, jeżeli coś wcześniej obiecał, to dopełnia. (...)
W takim razie, skoro nawet przy założeniu takim napisałem, że mogę zrozumieć, jeżeli coś wcześniej obiecał, to dopełnia - to tym bardziej tak powiem, gdy okazuje się, że tam się jeszcze toczy jakaś gra. Zresztą, o szacunku za taką postawę, że jest możliwe, iż należny - pisałem parę dni temu, gdy przytaczałem wywiad z J. Magierą, na tym Forum jakoś przemilczany.
No, dobrze. Ale to przecież - jest tam tylko konsultacja, ba, doradztwo. Nie musi być więc tam 8 godzin co dziennie w pracy. Dlatego nie jest dla mnie takie przekonywujące, że na pewno nie mógł nic czasu poświęcić Z LOJALNOŚCI (skoro tak podkreślamy na plus) - dla nowego pracodawcy. Tak jak ktoś przypomniał też, że przecież czas ucieka, ruchy transferowe już od dawna się toczą, w których mógłby "na zasadzie doradztwa" też coś uczesniczyć.
ale, zostawmy już od tej strony kwestię. To jest tylko jeden aspekt. W moim odczuciu kwestia jest jednak posunięta dalej!
Blajpios napisał(a):(...) Trudniej mi zrozumieć decydentów Zagłębia, po pierwsze, że na coś takiego poszli - (...)
. Tak jest, trudniej ich zrozumieć. J. Magiera - ma swoje zobowiązania, uważa, że nie może inaczej, czyli połączyć jednego z drugim, OK! ma prawo a szacun za dotrzymywania słowa. Tylko - czy akurat u decydentów się cieszyć z tego? Albo - wręcz się cieszą, oni będą rządzić kadrą, J. Magiera tylko potulnym przeprowadzaczem zajęć - czy to dobrze? Albo np.: oni i on nie za bardzo przejmują się poszukiwaniami właściwego doboru kadry? No, ale jak napisałem, to trudniej mi zrozumieć - ale to może jeszcze jakoś jest do przyjęcia.
Ale:
Blajpios napisał(a):(...) a jeszcze bardziej, że tak niegroźnie się prezentują dla trenera, nie musi się z nimi liczyć aż do tego stopnia, że może sobie pozwolić w wywiadzie na wypowiedź, że Zagłębie go nie interesuje teraz, teraz jest doradcą i Zagłębiem się zajmie dopiero, jak mu czas pozwoli a rynek transferowy już będzie przeczesany.
.
Właśnie. Najmniej mi się mieści w głowie, że trener tak niefrasobliwie może się wypowiedzieć w prasie, że nie obawia się, iż to popsuje mu coś w tej pracy - gdy powie, że to, co ma wpływ na całoroczną jego pracę, w gruncie rzeczy go nie interesuje. Tego pojąć nie bardzo mogę - że on tak może pomyśleć - i że nie jest to dla niego groźne, co do podejścia Zagłębia. Przecież - choćby jakaś wypowiedź w stylu Guardioli, który na pewno miał więcej na głowie w Bayernie, ale nie pokazać, że nic nie myśli o City. Ja nie wykluczam nawet, że de facto i rozmawiał w Zagłębiu cośkolwiek, jakich ludzi potrzebuje, jak widzi to Zagłębie, przecież parę meczów zobaczył. Ba - gdyby nie rozmawiał tak, to naprawdę moim zdaniem byłoby to nieprofesjonalne i/lub nielojalne wobec Zagłębia, więc co z tego, że lojalny jest wobec Motoru. A nawet, gdyby faktycznie nie rozmawiał w ten sposób - to beztroskie ujawnienie tego w wywiadzie naprawdę mnie zadziwia! Brak stwierdzeń - a tym bardziej, gdyby był ten brak porozumienia z Zagłębiem - w stylu "wiemy już co do koncepcji podstawowe sprawy i teraz w tym duchu działa dział skautingu i marketingu w Zagłębiu": to właśnie jest dla mnie już całkiem niezrozumiałe.
Ale - chcę mieć nadzieję, że to tylko niezręczność, brak refleksu. Chcę wierzyć, że z działem "skautingu i marketingu" podstawowe rzeczy nowy trener uzgodnił i teraz Klub działa w tym kierunku, więc J. Magiera może dokończyć dzieła w Lublinie.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna