Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez paw25 2016-05-02, 10:02 am

Do odpalenia na nowy sezon słaby fabisiak , markowski ,wezalow,solowej,sierczynski,derbin.Drużynę buduje się od defensywy a to co grają ci goście to poziom niżej.Derbina przerosła rola nie wykorzystał przerwy zimowej a to wyznacznik dobrego trenera.Z pomocników podziekowal bym fonfarze i wilkowi.
P.s . Co ten kapitan drużyny mówi..."ja nie widzę kryzysu " dobry żart panie Dudek usmialem się dziękuje....
paw25

Postprzez Tomcjo 2016-05-02, 10:14 am

Fabisiaka trzeba opierdolic a nie zwalniać .
Tomcjo

Postprzez August 2016-05-02, 2:00 pm

paw25 napisał(a):Do odpalenia na nowy sezon słaby fabisiak , markowski ,wezalow,solowej,sierczynski,derbin.Drużynę buduje się od defensywy a to co grają ci goście to poziom niżej.Derbina przerosła rola nie wykorzystał przerwy zimowej a to wyznacznik dobrego trenera.Z pomocników podziekowal bym fonfarze i wilkowi.
P.s . Co ten kapitan drużyny mówi..."ja nie widzę kryzysu " dobry żart panie Dudek usmialem się dziękuje....

Doo odpalenia w pierwszej kolejności są Jaroszewski ze Stankiem i całą chmarą ich fumfli, którzy wchodzą im do dupy bez wazeliny.Natomiast pisanie o tym, ze Derbina przerosła rola i nie wykorzystał przerwy zimowej to pierdolenie kotka za pomocą młotka. Owszem, Derbin popełnił masę błędów, a jego gadanie - jak chyba po meczu z Sandecją - o tym, jak podobał mu się Wezałow też powodowało wzrost ciśnienia, ale do k.rwy nędzy nie był sam w klubie. Ponoć sztab to wielka trójca w dodatku Stanek to spec od transferów. Jak pojechali na obóz to nie słyszałem aby był tam sztab speców od przygotowania fizycznego a pałętali się Chęciński i Książek i cholera wie kto jeszcze. Po co ? Jak Książek tak kocha klub to niech wspomoże go w sferze organizacyjnej a nie pałęta się jak swego czasu w koszulkach innych klubów. Generalnie mnie to nie interesuje al w tym przypadku jestem ciekaw jakiego rzędu kwotą jego firma wspiera klub skoro wszyscy go tak chołubią. Bo z punktu widzenia zwykłego kibica to gość poza sprowadzeniem wodzisławskiego aferzysty i nieopłaceniem akcji od Szatana nie wsławił się niczym szczególnym.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez paw25 2016-05-03, 6:32 am

Czyli Stanek i Jaroszewski są winni sytuacji panie nieomylny Auguście?Mam rozumieć ze Derbin nie jest odpowiedzialny za formę w tej rundzie.Nie glaszcz juz tego Derbina.Fakty są takie ze niema wyników i czas go zmienić.
Ostatnio edytowano 2016-05-03, 6:59 am przez paw25, łącznie edytowano 1 raz
paw25

Postprzez August 2016-05-03, 11:16 am

paw25 napisał(a):Czyli Stanek i Jaroszewski są winni sytuacji panie nieomylny Auguście?Mam rozumieć ze Derbin nie jest odpowiedzialny za formę w tej rundzie.Nie glaszcz juz tego Derbina.Fakty są takie ze niema wyników i czas go zmienić.

Tak, uważam, że są tak samo winni jak Derbin. Kwestia zimowych transferów, przygotowań do rundy to nie tylko robota Derbina. Ja go nie głaszczę tylko uważam, że ma facet potencjał, który niekoniecznie trzeba zmarnować. Oczywistym jest, że na dłuższą metę facet tego nie pociągnie, ale nie oznacza, że trzeba go zmienić ale raczej dać mu bardziej doświadczonego fachowca przy którym miałby szansę się wyrobić jako asystent czy 2 trener. Nie wykluczam, że Derbinowi po udanej rundzie, wywiadach, polsat cafe itd. zaczęło sie wydawać, że zjadł wszystkie rozumy jako szkoleniowiec. Niemniej przyczyny tak dużej różnicy w porównaniu z jesienią gdzie z roli kandydata do awansu staliśmy sie outsiderem upatruję przygotowaniach będącej konsekwencją fatalnej organizacji klubu. O braku fachowców od przygotowania fizycznego, lekarzy już było,. Poza tym nikt się nie zająknie o tym, że Stanek jest nie wiadomo kim w klubie. Dyrektorem sportowym, trenerem, kim ? A już prawdziwym cymesem jet to, że jak wynikało z oświadczenia majątkowego Prezesa za 2014 r. facet był zatrudniony i w Zagłębiu i w Legii i w szkole etc... Wyobrażacie sobie Prezesa klubu ekstraklasowego dorabiającego w ten sposób ? Nikt nie widzi dwuznaczności w zarabianiu w Legii i to w wyższych kwotach niż w Zagłębiu ? PO udanej jesieni wydawało nam się, że jesteśmy na nie wiadomo jakim poziomie. Póki co, okazuje się, że mieliśmy swoje 5 minut, a życie pokazało gdzie nasze miejsce. Reasumując, mam świadomość, że Jaroszewski ze Stankiem mają obecnie zbyt mocną pozycję aby nastąpiły zmiany. Ale też mam świadomość, że z obydwoma u sterów klubu pewnych pułapów nie osiągniemy.
August

Postprzez Blajpios 2016-05-03, 12:12 pm

paw25 napisał(a):Czyli Stanek i Jaroszewski są winni sytuacji panie nieomylny Auguście?Mam rozumieć ze Derbin nie jest odpowiedzialny za formę w tej rundzie.Nie glaszcz juz tego Derbina.Fakty są takie ze niema wyników i czas go zmienić.

Czyli - Panie paw25 razy dumny a mądry (tak ku przestrodze pisząc, uważajmy, bo drwina czy wyśmiewanie jest narażaniem się zawsze na rykoszet)- mam rozumieć, że królować niby w tej naszej mądrości ma rozumienie faktów mniej więcej takie: oho, rzekł struś, fakty są takie, że grozi mi niebezpieczeństwo, to schowam głowę w piasek; albo takie: piep***ęła Legia bramkę, to my race piep****jmy na ich pole bramkowe; albo: sparzyło się dziecko w paluszek, to trzeba je nauczyć, że ma okrzyczeć tę okropną świeczkę, co zrobiła ziaziu?
Niemniej, Kol August już sam odpowiedział, choć więc nie znaczy to, że należy zostawić bez reakcji wyśmiewanie kogoś w ferworze dyskusji - jednak szacun dla Kol. Augusta że pomija ten aspekt, choć był sfaulowany, gdyż sąą ważniejsze sprawy a mimo wszystko zakładamy, że jednak wszyscy tu piszący - to z troski o dobro tego Klubu, ba, tej "wartości dodanej", Dumy Zagłębia piszą.
W całości zaś popieram to, co dobrze wyjaśnił Kol. August. W dodatku - bardzo naocznie, po części choćby przez fakty "gdzie kto ma serce, skoro ma kieszeń". Jednak inne jeszcze rzeczy grać mogą rolę nie mniej ważną - gdzie kto jest "umocowany swoją tradycją, mentalnością". Choć trzeba też mieć świadomość, że to dlatego zaczęli Zagłębie w studiach różnych pokazywać, z przymróżeniem oka pozwalając się Zagłębiakom prezentować jako niezależnyych - ale jednocześnie traktując ich jako klub zależny od wielkiej Legii, której to Prezesom zawsze przy takiej prezentacji Zagłębia "puszczą oko", że wszystko jest pod kontrolą, wiadomo, kto panem, kto wasalem.
Myślałem, że już nie trzeba powtarzać czegoś, co od lat się tu na Forum też wprost pojawiało, w różnych sformułowaniach. Pierwsze, decydujące to jest, z jakiego patrzenia i z jaką wizją jest Prezes i centrum wokół niego. Trener - to jednak pochodna tej wizji. I co - zmieni się trenera, ale pozostanie cała ta postpeerelowska wizja "jakoś to będzie, wicie rozumicie, dogadamy się": to coś realnie zmieni się w tym Klubie? Oczywiście, że nie. Ileż to razy było przerabiane. To, po pierwsze, Prezes i jego centrum operacyjne musi się wydobyć z mentalności lat 70 góra początek 80tych! Zarazem - musi mieć realną wizję marszu do przodu kompatybilną z realiami współczesnymi i najbliższych 20 lat! To wtedy - i trener będzie pod innym kątem zmieniany i w innej konfiguracji.
Także i co do A. Derbina przypomnieć mogę, co pisałem, choć być może we wpisie dla których nazbyt męczącym. No, może z jedną modyfikacją możliwego wsparcia dla młodego trenera. Mianowicie, jeżeli chodzi o zatrudnienie A. Derbina jako drugiego, to musiałby to być taki, którego i A. Derbin nie tylko umiał będzie zaakceptować jako zwierzchnika (choć po pochwałach, jakie mu zaserwował M. Smyła mam mniej obaw, to modyfikacja - że lojalność jest wręcz cnotą młodego trenera Zagłębia) - ale również będzie chciał takiego szefa, mogąc się od niego uczyć praktycznie. Innym rozwiązaniem - jest wysłanie na staż na czas jakiś, gdy będzie na kontrakcie inny tu trener - względnie zatrudnienie bardziej mentora, jak Ph. Blain na przykład dla Antigi.
Co więcej - od lat domagając się, byśmy wreszcie poszli drogą np. Auxerre sprzed lat, gdy takim od młodego startującym potem wieloletnim guru klubu był G. Roux: powtórzę to raz jeszcze. Tymczasem - czy to aby choćby ta mentalność zaraz krzyku, że nie ma wyników, następnie sponiewierania i wyśmiania: nie sprawiły, że szanse takiego pozytywnego rozwoju dla klubu stracił czy to P. Pierścionek, czy M. Kmieć, czy W. Stach? W. Stach gdzieś tam teraz wegetuje od czasu do czasu, M.Kmieć chociaż się załapał przy najwyższej klasy "postzagłębiowskim trenerze" J. Urbanie a P. Pierścionek chyba zniknął bezpowrotnie. To samo teraz chce się urządzić A. Derbinowi? To będzie najlepszym wykładnikiem "wielkości miłości do Zagłębia" i mądrości kibicowskiej, im bardziej w modelu bałkańskim, tym bardziej napawani przekonaniem o wielkości"?
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-05-03, 4:36 pm

Robi się co raz cieplej wokół trenera Zagłębia mam na myśli oczywiście rozmowy
Zagłębiaków. Pozwolę sobie zacytować jedną prawdę która obowiązuje jak świat
szeroki - za wyniki drużyny, za system gry, za skład w ogóle i za skład w jakim
drużyna gra w danym meczu ODPOWIADA TRENER.
W ostatnich 6 meczach nasza drużyna przegrała, nie znam takiego Klubu aby po
tylu przegranych trener nie został zwolniony. Aby była jasność sprawy nie jestem
za zwolnieniem Pana Derbina za wszelką cenę. Jednak nam Kibicom należy się
wyjaśnienie dlaczego tak żle się dzieje skoro przed przystąpieniem do gier
WIOSNA 2016 - bardzo głośno mówiono o AWANSIE - wyznaczona była kwota za
AWANS, bardzo głośno było o finale Pucharu na Stadionie Narodowym. W jednej
chwili - te wszystkie zapowiedzi zamieniły się w przegrane mecze i kupę WSTYDU
na cała Polskę wielką jak GIEWONT. Stawiam pytanie DLACZEGO ?
Należy wspomnieć o tym że Zagłębie dostało sensowną dawkę PR od telewizji
POLSAT w tej chwili nie wiem czy słusznie ?
Na tym FORUM przez dłuższy czas krążyła opinia - Zle przygotowana drużyna do
rozgrywek przez SZTAB SZKOLENIOWY. Ja odnosiłem wrażenie, ze nasi piłkarze
zapomnieli jak się gra w piłkę nożną wg mnie nie do pomyślenia.
Za cała ta sytuację - na Forum są ludzie którzy mówią iż winni są wszyscy od
Prezesa poczynając - kto się nawinie ten zawinił a tym samym odpowiedzialność
rozmyła się totalnie. Jest jedno wielkie szczęście, ze drużynie nie grozi SPADEK.
Nawet Kapitan Pan Dudek drwi sobie i mówi ze nie widzi KRYZYSU - to proszę
bardzo niech nas uświadomi gdzie leży zło tak nędznych wyników ?
Co do osoby Pana Derbina - należy pomóc w ukończeniu Kursów Trenerskich -
jaka to będzie forma to gestia Klubu. Na pewno nie jest to długoterminowe
Stypendium za granicą.
W tej sytuacji - taka jest moja opinia - należy zatrudnić trenera z PAPIERAMI
doświadczonego i z poza kręgów Zagłębiowskich dla uspokojenia sytuacji.
Do końca rundy już nie wiele czasu - dwa mecze na LUDOWYM - zobaczymy
co przyniesie sezon 2016/2017. A tak nawiasem dajmy popracować w spokoju
Prezesowi.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2016-05-03, 6:29 pm

Blajpios napisał(a):Także i co do A. Derbina przypomnieć mogę, co pisałem, choć być może we wpisie dla których nazbyt męczącym. No, może z jedną modyfikacją możliwego wsparcia dla młodego trenera. Mianowicie, jeżeli chodzi o zatrudnienie A. Derbina jako drugiego, to musiałby to być taki, którego i A. Derbin nie tylko umiał będzie zaakceptować jako zwierzchnika (choć po pochwałach, jakie mu zaserwował M. Smyła mam mniej obaw, to modyfikacja - że lojalność jest wręcz cnotą młodego trenera Zagłębia) - ale również będzie chciał takiego szefa, mogąc się od niego uczyć praktycznie.

Takiego rodzaju rozwiązanie miałem na myśli.Faktem jest, że Derbin nie poradził sobie wiosną. Ale i Prezes durną wymianą ze Stankiem na Legnicę wręcz mu zaszkodził. Jesień pokazała, że jest coś w chłopaku, co pozwala mieć nadzieję, że będzie z niego pożytek. Ale jak widać, jeszcze nie teraz. Oczywiście nie ma pewności, że nie skończy się tak jak ze Pierścionkiem. Tym bardziej, że od dawna nie dochowaliśmy się kogoś pokroju Mygi czy Szaryńskiego, a więc ludzi związanych z Zagłębiem, a którzy zaistnieli i w klubie i w polskiej lidze.Oczywiście wiele zależałoby od podejścia Artura czy zgodziłby sie na takie rozwiązanie. Ale jeśli jest cokolwiek zdroworzsądkowym chłopakiem, zależy mu na pracy w klubie, z którym jest - jak twierdzi - tak mocno związany, to ja nie widzę tu nic co pryniosłoby mu ujmę. Jak już napisałem, dwa kroki wstecz by zrobić potem trzy kroki wprzód

Tadeusz Wisniewski napisał(a): Pozwolę sobie zacytować jedną prawdę która obowiązuje jak świat
szeroki - za wyniki drużyny, za system gry, za skład w ogóle i za skład w jakim
drużyna gra w danym meczu ODPOWIADA TRENER.
W ostatnich 6 meczach nasza drużyna przegrała, nie znam takiego Klubu aby po
tylu przegranych trener nie został zwolniony.

Gwoli sprawiedliwości, jeżeli już to Derbin odpowiada za pięć z nich, choć to i tak dużo.
Należaloby również zapytać co w takim razie z odpowiedzialnoscią Łuczywka i Stanka, którzy także mimo wszystko tworzą sztab trenerski ? Dodatkow należałoby zapytać o odpowiedzialność Stanka za zimowe transfery, bo to zdaje się on formalnie za to odpowiada. I czy slamazarne załatwianie transferów w oczekiwaniu w pierwszej kolejności na to co łaskawie da nam Legia nie jest związane z dwuznacznością sytuacji, w której Prezes Zagłębia jest opłacany i to w większej kwocie przez Legię ?
Niech Pan Szanowny odpowie mi na pytanie czy to korzystna sytuacja dla Zagłębia ?
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-05-03, 8:11 pm

Szanowny Kol. - już odpowiadam zgodnie z moja wiedza i pozytywnym stosunkiem
do Tych ludzi. W rozgrywkach jesiennych odpowiedzialność ciążyła na Derbin-
Łuczywek - Stanek. Co się zaś tyczy Wiosny to Stanek został Dyrektorem ze sprawami
transferowymi plus bramkarze. Trenerem piłkarzy No 1 został Pan Derbin z asysta Łuczywek.
Według mojej wiedzy wszystkie transfery musiały być akceptowane przez Pana Derbin
a dlaczego tak - w każdym przypadku Bułgarskiego stopera plus dwóch zawodników
Legii - padało stwierdzenie z ust trenera STANOWIA WZMOCNIENIE DLA DRUZYNY.
Co zaś tyczy współpracy z Legią - jestem przekonany iż sprawa ta jest b.dobrze znana
Właścielowi Klubu - nie mnie oceniać, krytykować bo po prostu mogę dostać po
łapach lub wyjść na osobę mało poważną a po co mi to na moje Seniorskie lata.
Patrząc na football w Polsce jako całość - jeszcze dużo wody upłynie w Przemszy
zanim pojawią się ludzie tacy jak Myga, Majewski, Gałeczka wymienię tylko trzech.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2016-05-03, 8:34 pm

Odniosę się najpierw do tego, co napisał Kol August, choć to późniejsze - ale łatwiej będzie może uniknąć wrażenia (mylnego, ale ktoś mógłby takie mieć), że jakoś "czepiam się" Szanownego i jednego z najstarszych Forumowiczów; chciałbym zaś tego uniknąć, nawet jeżeli będę może i bardziej obcesowy niż Kol. August. W każdym razie, trochę może być zniechęcające dla A. Derbina zostanie II trenerem, gdy dopiero co był pierwszym. Oczywiście - to zależy, kim byłby ten "nowy pierwszy". Jeżeli na tyle mądry, że ustali jasno - i będzie umiał wyegzekwować - iż II trener ma także jednoznacznie trenerski prestiż u zawodników; jak również faktycznie będzie miał co pokazać młodszemu koledze, to faktycznie, może powstać np układ jak w Lechu. Powstaje zaś szansa na wychowanie tego związanego z klubem "własnego, dobrego trenera" (skoro już ;-) nieosiągalny był J. Urban z M. Kmieciem w Sosnowcu; żartuję oczywiście, bo na razie, nie tylko przy tych finansach ale i tej mentalności rzecz nierealna).
Natomiast przy wcześniejszych wpisach naprawdę zadrżałem, zdębiałem. No, żesz, ta ślepa miłość do czego może doprowadzić. Jest dyskusyjne, czy faktycznie Hus na stosie zawołał na widok staruszki dorzucającej drwa do stosu (bo czy w ogóle taka była?), tłumacząc na polski: "o święta naiwności". Nie twierdzę, że to niemożliwe, może i była taka staruszka i taki jego okrzyk - a może nie? Natomiast, jakkolwiek wtedy było, to przy lekturze tu tych nowych wpisów, to sobie tak pomyślałem właśnie. No, to co jeszcze ma być, żeby dotarło? Naprawdę, jeżeli tak, to podpiszmy dalej: "tak, ja jestem zwolennikiem, by Zagłębie kochane nie posunęło się do przodu nawet na miarę dołujących i zacofanych klubów w Ekstraklasie". Przecież żądanie, by sobie ten Pan Prezes popracował spokojnie, jak pracuje jest tym właśnie, wziąwszy pod uwagę to, co odkrył Kol. August (a przecież umie czytać dokumenty, więc zapewne jest to prawdą); przecież kawę na ławę wyłożył: "czy wyobrażamy sobie kogokolwiek z Ekstraklasy obecnej, by będąc prezesem klubu, większe pieniądze brał jako podrzędny pracownik z innego klubu? Kiedy przeczytałem, że w Legii Prezes ma większe pieniądze niż w Zagłębiu, rzekłem sobie "nie mam więcej pytań", To tłumaczy ten cały PR, który robiono Zagłębiu, pozwalając poopowiadać, jakie to wielkie, ale zgrabnymi sformułowaniami jednoznacznie ustawiano Zagłębie w mediach w roli satelity Legii. Pozwólmy spokojnie działać - na czyje jednak konto? Jeżeli ktoś dostaje pensję z 3 źródeł, to które będzie najważniejsze, czy nie to, które daje najwięcej? Naprawdę, zadziwiłem się. To przecież tutaj "jechano po Smyle", że prócz trenowania Zagłębia jest nauczycielem młodzieży w Bytomiu, przecież to zupełnie inne zajęcia, jednak wołano: absolutnie nie może być tak dalej (ja po części też, choć wskazując, że to nie do pomyślenia, jeżeli chcemy skoku jakościowego, niekoniecznie w ogóle nie do pomyślenia). To w takim razie - co z tym "spokojnym pracowaniem" w jeszcze dziwniejszej sytuacji??? Przecież - to nie tylko kwestia 3 źródeł, z których jedno płaci najwięcej, to kwestia zestawienia stanowisk u konkurencji i prezesowania w innym - czyż nie ustawia się to naturalnie w sytuacji satelickiej? Oczywiście, że nie roztrzygam do końca, bo faktycznie, trzeba wiedzieć wszystkie szczegóły, ale jako właściciele - bo właścicielem nie jest Prezydent Miasta - kibice mają prawo to wiedzieć od początku a nie wiedzieli; nie tylko kibice mają prawo wiedzieć - także i ci, co sportu nie lubią ale płacą podatki w tym Mieście. Jak wspomniałem, M. Smyle to wyrzucano przy znacznie mniejszej odpowiedzialości - a w ważniejszym wypadku ma się nie stawiać tych pytań?
Raz jeszcze wrócę i do tej zmiany trenera obecnie. Być może faktycznie A. Derbin już nie jest w stanie opanować drużyny, by uratować przed spadkiem - to wtedy konieczna jest zmiana na "sprawnego strażaka", bo jednak tej I ligi trzeba bronić. Przy okazji - w moim odczuciu, to tak jak poprzedniego sezonu, najwięcej to na awans nakręcali sami kibice, potem temu poddali się włodarze Zagłębia; jednak pierwsze wypowiedzi były sensowne: priorytet to utrzymanie. W każdym razie - jednak to utrzymanie, to faktycznie priorytet, gdyby więc A. Derbin nie był w stanie utrzymać ligi, to w jakiejkolwiek konfiguracji zmiana może być sensowna. Z oceną tego jednak, to poczekałbym do najbliższego meczu. Dla mnie jednak nie jest wykładnią mecz z Rozwojem, w którym nota bene porażkę przyjąłem spokojnie w miarę, choćby i dlatego, że wreszcie jednak się przebija do świadomości w gorącej wodzie kąpanych kibiców, że jednak coś temu M. Smyle Zagłębie ma do zawdzięczenia; zaś przede wszystkim, to zwycięstwo Rozwoju nie w smak jest Gieksie, to zaś jest tym, co kibic Zagłębia lubi bardzo (ale wiem, że to może być pogląd kontrowersyjny). W każdym razie - czy A. Derbin ma zostać, rozstrzygałbym po meczu z Bytowią, gdyby to ode mnie zależało (pamiętać bowiem warto, że nasze tutaj wywnętrzanie, to jednak nie ma siły sprawczej w Klubie w jakimś większym stopniu).
Prócz jednak zagrożenia spadkiem - to czy są racje do "odstrzelenia" A. Derbina? Nie, nie piszę, że to nie do pojęcia jest. Jest do pojęcia, taka jest logika wielu klubów. Rzecz jest jednak w tym, że po pierwsze, jak zauważył Kol. August, A. Derbin nie jest jedynym winnym. Przy czym dodałbym, że w moim odczuciu z kolei z całego tego tria Prezes - Dyrektor "Transferowy" - I trener, w swej kategorii jest najbardziej rozwojowym, rezerwy ma największe do postępu, więc to wskazywałoby, że szczególnie nie warto jego odcinać.
Podstawowe jednak dla mnie przy kwestii zmiany trenera - to to, co pisałem wcześniej. Może logiczna być zmiana trenera - tylko jest powierzchowna po prostu. Jeżeli jest prezes z wizją jakąś, przynajmniej na miarę poziomu ekstraklasowego w obecnym wydaniu, to doraźne interwencje trenerskie mogą służyć rozwojowi. Jeżeli jednak mamy "przestarzałą maszynę", to wymiana karoserii, siedzeń, nawet silnika w sytuacji, gdy w wyścigu decydują już komputery pokładowe: naprawdę niewiele zmieni, tylko da namiastkę zmian i przez to może trochę uspokoi emocje: ale tylko na krótki czas.
I tego właśnie trzeba, by w ogóle Przemsza dopłynęła do realnych zmian - w Zagłębiu, Klubie, w Klubie jako "nośniku wartości regionu", "Dumie Zagłębia" - a może i w całym regionie.
Blajpios

Postprzez zag23 2016-05-06, 6:11 pm

Do odstrzału na dzien dzisiejszy jest Bajdur, Arak, Perdjic, Sołowiej, Ninkovic, Fonfara, Wilk może Markowski z racji wieku i zwrotności :) reszta powinna zostać...Bartczaka bym ponownie wypożyczył no chyba że bedzie lepsza opcja do zakontraktowania a to pilkarz uniwersalny i nie aż taki słaby. Sprzedałbym Pribulę do tego. Jeśli chodzi o transfery do klubu to jak sie zacznie okienko to zaproponuję. Tylec i Zaradny musza grac u nas. No i najważniejsze nowy trener który solidnie przygotuje zespol do rundy.
zag23

Postprzez maniek-75-75 2016-05-07, 10:12 pm

czemu tak twierdzisz?
maniek-75-75

Postprzez dakos 2016-05-08, 4:09 am

Przy odpowiednim przygotowaniu fizycznym w lecie Arak ,Pribula,Bajdur to czolowi gracze 1 ligi, co zreszta pokazywali we wczesniejszych rundach
dakos

Postprzez paw25 2016-05-08, 5:49 am

Fabisiak,perdijic,wezalow,sierczynski,markowski,fonfara,wilk,solowiej tym panom bym podziękował.Bramkarz plus cały blok obronny to priorytet.Drużynę buduje się od defensywy.
paw25

Postprzez August 2016-05-08, 8:20 am

paw25 napisał(a):Fabisiak

paw25 napisał(a):Bramkarz plus cały blok obronny to priorytet.Drużynę buduje się od defensywy.

Bzdura jeśli chodzi o bramkarza. Fabisiak zrobił ogromne postępy. Oczywiście powinien zarobić w czajnik za bzdurne wychodzenie na drugą stronę boiska, które przyniosło straty gola. Ale na pewno chłopak nie jest do wymiany.
O Sierczyńskim też można byłoby pomyśleć. Abo inna rola na boisku albo na wypożyczenie. Reszta wymienionych: out. Tu się zgadzam.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna