TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Byra0 2005-07-13, 9:38 pm

Sektor gości będzie gotowy na pierwszy mecz?
Byra0

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-13, 9:40 pm

Dzisiaj byłem w szoku :shock: Deszcza pada a na Ludowym stuki , puki, chodzace maszyny :shock: . Chyba naprawde czuja sie inwigilowani :D
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez SCORPARO 2005-07-13, 9:46 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Dzisiaj byłem w szoku :shock: Deszcza pada a na Ludowym stuki , puki, chodzace maszyny :shock: . Chyba naprawde czuja sie inwigilowani :D

od kilku dni piszecie o stukach - pukach ... miałbym prośbę (pytanie): czy czy widział ktoś w jakim stopniu stadion jest gotowy do rozgruwek ?? jest ktoś w stanie wkleić choćby 3 sztuki zdięć z obecnego stanu remontu ?? niestety nie mogęo sobiście odwiedzić stadionu - byłbym "dźwięczny" za wklejenie obrazówek :-)
SCORPARO

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-13, 9:54 pm

SCORPARO napisał(a):

od kilku dni piszecie o stukach - pukach ... miałbym prośbę (pytanie): czy czy widział ktoś w jakim stopniu stadion jest gotowy do rozgruwek ?? jest ktoś w stanie wkleić choćby 3 sztuki zdięć z obecnego stanu remontu ?? niestety nie mogęo sobiście odwiedzić stadionu - byłbym "dźwięczny" za wklejenie obrazówek :-)

Tu niestety jest gorzej w stopniu prawie zadnym zdjecia ze straonki sa prawie nadal aktualne. Ale jest juz przygotowane pod wylewke trzeba gruz powyjebywac ( swoja drga klub mógłby do tego zatrudnic z 50 -100 kibiców którzy w ten sposób zarobiliby sobie karnety na runde jesienną) myśle za na TSP na pewno nie ale jak sie spręzą to na Ruch bedzie gotowe wsio
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Krecik 2005-07-13, 9:55 pm

Od prawej strony krytej już są szalunki pod wylewke i wydaje mi się ze tam zostało tylko wylać beton zaś po lewej stronie zrobić tylko szalunki i wylać beton. przyszykowane też są szalunki pod schody po których wchodzić się będzie na te sektory też pozostało wylać beton tylko. NA sektorze dla gości zostały wyburzone murki na dole i u góry sektora ale nie wiem co tam ma byc robione
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez SCORPARO 2005-07-14, 7:50 am

o szalunkach pod wylewkę czytałem już kilka dni temu... znaczy się prace stoją ... a co do tego gruzu - wiedziałem że wywóz "śmieci" z Ludowego zajmeie ekipie remontowej "trochę" czasu...
Nie mogę oceniać postępu prac, bo niestety nie dane mi ich było zobaczyć na własne oczy, ale wydaje mi się (z tego co mogę przeczytać tutaj na forum), że te stuki, puki, to tylko pozoranctwo pracy. Daj Boże żeby prace na Ludowym postępowały w twmpie takim, w jakim sie je opisuje, lecz jakoś nadal nie mogę uwierzyć w rychłe zakończenie "remonciku"...

Powiedzcie mi ze nie mam racji - proszę :-)
SCORPARO

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-07-14, 8:06 am

Krecik napisał(a): NA sektorze dla gości zostały wyburzone murki na dole i u góry sektora ale nie wiem co tam ma byc robione

Ten murek powinni wyburzyc do okola stadionu i zrobic jakis inny plot na flagii
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez musztra 2005-07-14, 9:20 pm

Dzisiaj idąc w droge na melanżowe borki widziałem dużo luda i żurawia pewnie leją już wylewe.
Jutro robimy obławe z Kamilem i nastukamy foty pozdro
musztra

Foto

Postprzez GrzegorzBorowiecki 2005-07-15, 7:02 am

no ja czekam na FOTO bo zgodnie z plename miala byc zrobiona cała trybuna ... pozdro
GrzegorzBorowiecki

Postprzez krzysztof 2005-07-15, 8:50 am

Byłem dzisiaj rano na stadionie. Porobiłem kilka fotek.
O dziwo byłem tam o 7.30 a praca już wrzała. jednak postępów za bardzo nie widac.
Jak na razie na trybunach obok krytej tylko szalunki z desek stoją.
Po lewej stronie od trybuny krytej beton już wylany, po prawej jeszcze nie.
Na sektorze gości murki wyburzone, ogrodzenie rozebrane.
Wieczorem postaram się wrzucic kilka fotek.
krzysztof

Postprzez luk1212 2005-07-15, 10:04 am

Witam. Byłem dzisiaj i zrobiłem pare fotek na stadionie. Pozdro
http://members.lycos.co.uk/thetomash/zaglebie/
luk1212

Postprzez rZq 2005-07-15, 10:16 am

Jak patrze na ten ogród na trybunach to ... sami chba wiecie co.
A za fotki wielkie dzięki widać że się wzieli za prace i myśle że w miare szybko skończą.
Pozdro.
rZq

Postprzez darco 2005-07-15, 10:28 am

Cieszy każde nowe krzesełko, ale to jest chyba tylko powiększenie trybuny głównej. Dobre i tyle, na nasze realia, ale wtym tempie i zakresie prac, to na 1 ligowe mecze na Ludowym mozemy poczekac nawet 10 lat :?
W tej chwili, jeszcze przed sezonem powinni odgruzować stare trybuny w kierunku zegara i zap... aż do mrozów. Mecze są własciwie co 2 tygodnie więc nikomu to nie bedzie przeszkadzać. Można by w ten sposób oddawać do uzytku kawałek po kawałku. Ale czy będzie na to kasa :?:
darco

Postprzez MarcelZS 2005-07-15, 11:31 am

Skalę tego remontu można nazwać modernizacją, bowiem osobiście liczyłem żę zostaną zrobione trybuny od zegara do tunelu, a tu dwa małe sektorki może na 200 osób.

A po co poprawki sektoru gości, jak dla mnie był ok, wytrzymał nawałnicę Jagi (debili z Krakowa, bo inaczej ich się nie da nazwać), więc po co?

Ale może i dobra jest metoda małych kroków, jednkże obrazuje fakt, iż stadion zagłębia dąbrowskiego jescze długe będzie mitem?

No a jakby udało się awnsować do ekstraklasy (a o tym powinno się już myśleć mając na uwadze procedury przetargowe), to skąd miasto weźmie min. 3mln zł, jak brak jest kilkuset tysięcy na remont sektorów?
MarcelZS

Postprzez darco 2005-07-15, 12:11 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):( swoja drga klub mógłby do tego zatrudnic z 50 -100 kibiców którzy w ten sposób zarobiliby sobie karnety na runde jesienną)

A może faktycznie nie jest to głupi pomysł :?: Prace społeczne nie są teraz modne, ale praca na tak zaszcytny cel za wynagrodzenie w postaci darmowych karnetów to realna korzyść dla kieszeni młodego kibica i satysfakcja że cos sie zrobiło dla wspólej sprawy jaką jest ZAGŁĘBIE.
Są wakacje i zapewne wiele młodych osób się "nudzi", a takie proste prace jak odgruzowywanie sektorów to nie filozofia ! I co Wy na to ?
darco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna