Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez dziejus 2016-01-28, 4:21 pm

Nie tak dawno czytałem,że u dyr.Stanka telefony się urywają od menadżerów piłkarzy,którzy chcą dostąpić zaszczytu grania w naszej drużynie.Czyżby brakowało wśród nich wartościowych piłkarzy na pozycje stopera czy prawego obrońcy??? ;-(
dziejus

Postprzez Tomcjo 2016-01-29, 1:56 pm

Ten 19 letni Chorwat Radina na papierze wyglada całkiem dobrze . O ile wsparingu potwierdzi talent to warto przygarnąć go na dłużej . 30 letni Słowak stoper musi bezwzględnie wykazać sie w sparingu ze jest jak ściana nie do przejścia bo dziadków ciagle na dorobku nam nie potrzeba .
Tomcjo

Postprzez mati2114 2016-01-29, 4:46 pm

Z młodego Chorwata może coś być, a Ivan Pecha był w grudniu na testach u Zawiszy i szybko z niego zrezygnowano, więc pożyjemy zobaczymy :D
mati2114

Postprzez django 2016-01-29, 5:08 pm

Młody Chorwat ostatni oficjalny mecz zagrał 1,5 roku temu, a stary Słowak pół roku temu, więc w sparingu z Sandecją powinni być głodni gry :) Chociaż z drugiej strony Udovicić też nie grał parę miesięcy i okazał się wzmocnieniem. Ciekawa jest ta tendencja Stanka do szukania grajków, którzy są po dłuższym urlopie.
django

Postprzez Anakin 2016-02-03, 10:15 am

Niezbyt dobrze wygląda sprawa wzmocnienia naszej najsłabszej formacji czyli obrony. Ja rozumiem, że klub był nastawiony na wypożyczenie tego całego Wieteski, ale mógł chyba alternatywnie rozpocząć poszukiwania wcześniej. Teraz to trochę wygląda na działania „na szybko” bo czas goni.
Anakin

Postprzez django 2016-02-04, 11:18 am

Jeżeli z numerem 23 grał ten testowany Słowak, to po tym co zrobił przy bramce dla Stali, powinien zostać natychmiast zdjęty z boiska i odesłany do domu. Po co gość jeździ na testy, jak nie chce mu się grać?
django

Postprzez slawekchicago 2016-02-04, 12:25 pm

Tomasz Welna , hmmmm dobrze rozpoznalem po skrocie z meczu ze to on .
django napisał(a):Jeżeli z numerem 23 grał ten testowany Słowak, to po tym co zrobił przy bramce dla Stali, powinien zostać natychmiast zdjęty z boiska i odesłany do domu. Po co gość jeździ na testy, jak nie chce mu się grać?

???????? jestem odmiennego zdania ,zobaczymy co dalej i nie nam osadzac czy sie nadaje czy nie , ale to moze byc dobry transfer
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez django 2016-02-04, 12:36 pm

slawekchicago napisał(a):???????? jestem odmiennego zdania ,zobaczymy co dalej i nie nam osadzac czy sie nadaje czy nie , ale to moze byc dobry transfer

Na szczęście już nie musimy się nad tym zastanawiać, bo Słowak wyleciał. Pytanie do obecnych na sparingu o opinie na temat Wełny.
django

Postprzez Anakin 2016-02-04, 1:00 pm

Wyciągnięcie co lepszego z upadającego Stomilu wydaje się być niezłym pomysłem. No i nie dziwię się, że klub nie podał nazwiska gracza. Oby ujawnienie tożsamości nie odbiło się negatywnie na całej sprawie. Oczywiście jeśli klub zdecydowałby się grajka zakontraktować.
Anakin

Postprzez slawekchicago 2016-02-04, 1:43 pm

django napisał(a):
slawekchicago napisał(a):???????? jestem odmiennego zdania ,zobaczymy co dalej i nie nam osadzac czy sie nadaje czy nie , ale to moze byc dobry transfer

Na szczęście już nie musimy się nad tym zastanawiać, bo Słowak wyleciał. Pytanie do obecnych na sparingu o opinie na temat Wełny.

Ale to chyba wlasnie on popelnil ten blad , no chyba ze tacy podobni :-)
slawekchicago

Postprzez django 2016-02-04, 3:03 pm

Wełna grał z numerem 30, a piszę o błędzie gościa z numerem 23, któremu nie chciało się dobiec do piłkarza Stali czekającego przed pustą bramką. Chociaż Wełna też mógł się zachować zdecydowanie lepiej i skasować akcję wybijając piłkę na róg. Mam nadzieję, że z przebiegu sparingu prezentował się lepiej niż w tej jednej akcji i dlatego pytam o opinie.
django

Postprzez slawekchicago 2016-02-04, 8:03 pm

django napisał(a):Wełna grał z numerem 30

:redface: :redface: :redface: :redface: :redface: pomylilem sie :) :) :) :)
slawekchicago

Postprzez MikeGrzesik 2016-02-04, 10:24 pm

Siemanko!
Tomasz Wełna jeszcze w tym tygodniu ma podpisać kontrakt z Zagłębiem :-)
Tak jak ktoś wcześniej już wspomniał - Stomil się wyraźnie rozpada. Poza Wełną odchodzą też Mieczkowski, Remisz i Żwir. Wcześniej Czarnecki i Szymonowicz.
Poza Wełną nie słychać o ewentualnych transferach, ale pamiętajmy, że luty to miesiąc polskich klubów na rynku transferowym :-)

Zapraszam też do obserwowania mnie na TT - https://twitter.com/MikeGrzesik91 :-)

Pozdro Sosnowiczanie! :-)
MikeGrzesik

Postprzez Br156 2016-02-04, 10:34 pm

Jak na moje oko to Wełna byłby zdecydowanie najlepszym wyborem z dotychczas testowanych zimą obrońców, zdecydowanie.. W pierwszej połowie nieco słabszy, jako że grał na lewej obronie, choć też nie można mu wiele zarzucić, ale widać, że środek to jego naturalna pozycja.. W drugiej każdą piłke rozgrywaną od tyłu brał na siebie, nie kojarze żeby w przebiegu całego meczu przegrał choć jeden pojedynek główkowy, górą nie do przejścia, nogami też naprawde solidnie, rozegrać potrafi. Ogólnie facet wyglądał jakby od kilku lat grał w Zagłębiu, i nikt, kto nie zna każdego zawodnika naszego Klubu z wyglądu, nie powiedział by że ten gość gra u nas pierwszy raz. Jeśli to nie był jego jedyny taki mecz w życiu, to naprawde solidne wzmocnienie, Sołowieja posadziłby na ławke od razu. Co do błędu z końcówki- nie widziałem czy była w tym jego wina, drugi ze środkowych obrońców zdecydowanie mu nie pomagał, przy Wełnie wyglądał jak małe dziecko we mgle.. Podsumowując: jeśli zawsze reprezentuje taki poziom jak na sparingu - brałbym go w ciemno. Długie lata gry przed nim, ze Stomilu odejdzie prawdopodobnie za darmo. Lepszego tej zimy możemy nie trafić .
Br156

Postprzez mexicano 2016-02-05, 10:44 pm

Stomil otrzymał finansowe wsparcie i podobno wszyscy ich piłkarze,którzy przebywali na testach w innych klubach (w tym m.in. Wełna w Zagłębiu) wracają do Olsztyna.
mexicano

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna