Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez zag23 2015-12-15, 9:29 pm

Czytając artykuł z katowickiego sportu to będą nasze jedyne wzmocnienia te z Legii hmm oby nie to by świadczyło że odpuszczamy walkę o awans. Klub powinien się przyjrzeć Rokowi Elsnerowi który opuszcza Olimpie Grudziądz, kiedyś dobry piłkarz
zag23

Postprzez novack 2015-12-16, 6:21 am

Na wypożyczeniu jest jeszcze młody Witkowski, to boczny obrońca, moze mógłby byc konkurencja dla Siary, ale jest chyba lewonożny więc nie wiem, czy da radę po prawej stronie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2015-12-16, 8:26 am

Nie chcę się czepiać Prezesa bo nie o to chodzi. Ale już nie jeden raz mówił jedno, robił swoje. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że skończy się na posiłkach z Legii. Tym bardziej że mamy obronę szczególnej troski i tu należałoby dokonać solidnych zmian. Oczywiście w grę może wchodzić kwestia możliwości finansowych. Ja jednak myślę, ze to nie będzie koniec transferów.
Anakin

Postprzez django 2015-12-16, 10:21 am

Anakin napisał(a):Nie chcę się czepiać Prezesa bo nie o to chodzi. Ale już nie jeden raz mówił jedno, robił swoje. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że skończy się na posiłkach z Legii. Tym bardziej że mamy obronę szczególnej troski i tu należałoby dokonać solidnych zmian. Oczywiście w grę może wchodzić kwestia możliwości finansowych. Ja jednak myślę, ze to nie będzie koniec transferów.

Zgadzam się z tym, że nie ma co brać poważnie wypowiedzi prezesa, chociaż niepokojące jest to, że Stanek też nie mówi nic o zmianach w obronie. Opieranie się w coraz większym stopniu na wypożyczeniach z Legii jest też niebezpieczne. Trudno myśleć o zbudowaniu stabilnego składu jeśli po każdej rundzie będziemy musieli wyczekiwać, czy Warszawa przypadkiem nie zabierze nam wybijającego się piłkarza, tak jak to już jest w przypadku Araka.
django

Postprzez Anakin 2015-12-16, 10:34 am

Nie tylko koniecznym byłoby wzmocnienie obrony ale też podziękowanie Sołowiejowi i Markowskiemu. Moim zdaniem nie nadają się do walki o awans ani w tym ani ewentualnie w przyszłym sezonie. Zresztą liczba straconych bramek mówi wszystko. Nie wiem kiedy kończą się im kontrakty ale uważam że Prezes powinien przynajmniej spróbować je rozwiązać z nimi.
Anakin

Postprzez novack 2015-12-19, 2:29 pm

W transferach na 90 minut pojawiły sie u nas dwa przewidywane wcześniej nazwiska, młodzi z Legii Bartczak i Kopczyński. Jeśli potwierdzą się spekulacje, to dojdzie jeszcze jeden młody. Nie oszukujmy się, nie sa to transfery na awans, a przy okazji wyłącznie na wypożyczanych zawodnikach przyszłości nie zbudujemy, bo oni tak jak Kuba Arak po zagraniu kilku dobrych spotkan natychmiast wracaja do macierzystego klubu, a my zostajemy z łapką w nocniku. Kolejny problem związany z dużą ilościa wypozyczeń, to wykluczanie ze składu naszych juniorów (Tylec) i blokowanie im mozliwości rozwoju. Jeśli tak jak gdzieś czytałem będą to wszystkie zimiowe transfery, to o awansie powoli możemy przestać nawet marzyć, ale ja wierzę, że jedno prawdziwe wzmicnienie jednak jeszcze do nas trafi.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-12-19, 7:08 pm

Czytając ostatnią wypowiedz trenera na łamach Katowickiego Sportu
oprócz Warszawiaków - są dwa nazwiska zawodników - jedno nazwisko
Kibice dobrze znają - i to są zawodnicy w zasięgu Zagłębia - nazwisk
oczywiście Pan trener nie powiedział - tak że nie tylko Warszawiacy ale
ale i skromne zasilenie innymi zawodnikami będzie taką mam nadzieję.-
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2015-12-20, 10:18 am

Tylko Kluczbork i Rozwój stracili od nas więcej bramek w tej rundzie, a jednak nie szukamy środkowych obrońców tylko liczymy na cud w postaci strzelenia jednej bramki więcej. Paranoja. Emeryt Markowski szybkością juz nie grzeszy,a Sołowiej umiejętnościami w ogole. Stoper z najwyższej półki jest koniecznością,a Tylec powinien być ogrywany w I lidze zamiast legionistów. Halo...panie Derbin,panie Jaroszynski,obudzcie się z tego pięknego snu! ;)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez gothblack 2015-12-20, 2:07 pm

Co do wypożyczeń z Legii to takie info na stronie stołecznego klubu się ukazało ..link poniżej i ponoć to wszystko co nas czeka zimą
http://legia.net/wiadomosci,63475-zagle ... akiem.html
gothblack

Postprzez Tomcjo 2015-12-22, 7:44 pm

Wisła wykupiła stopera z Chrobrego . Osłabia przeciwnika i wzmacnia sie . Chyba poważnie liczą na awans a obronę maja silniejsza od naszej . Cieżko bedzie awansować choć stratę mamy niewielka .
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2015-12-23, 10:48 am

A z drugiej strony . Wyobraźmy dobie ze kupujemy trzech czterech ekstraklasowych wyjadaczy . Płacimy za nich kupę kasy . Wydajemy dużo na ich pensje i... Nie ma awansu . I jesteśmy w czarnej dupie .
Jednak musimy ostro hamować nasze emocje . Nie jesteśmy gejksa i nie bedzie ekstraklasa albo smierć . Zrobiliśmy naprawdę duży postęp w rozwoju drużyny . Nie wolno tego zniszczyć jakimiś szokującymi krokami bo wróciliśmy skąd przyszliśmy a wtedy bedzie II liga to smierć . Klub rozpadnie sie jak domek z kart . Chyba jedyne co możemy to spokojnie czekać ze to piłkarze i drużyna zrobią postęp w grze . A nie rozwój dzięki transferom . Możemy tez udzielać silnego wsparcia Zagłębiu juz od pierwszego meczu . Zaczniemy od Wigier i Arki . Mecz z Arka pokaże ile punktów nam bedzie brakować do awansu . Dwukrotnie przegraliśmy z Wisła . Która z kolei dwukrotnie przegrała z Arka . Jesli chcemy wyrównać tabele bezpośrednich rywali powinnismy po raz drugi pokonać Arkę .
Duże rezerwy widze tez na trybunach . Wg statystyk było nieźle . Ale rezerwy sa spore . Stac nas na więcej .
Tomcjo

Postprzez turku 2015-12-23, 12:37 pm

Tomcjo napisał(a):A z drugiej strony . Wyobraźmy dobie ze kupujemy trzech czterech ekstraklasowych wyjadaczy . Płacimy za nich kupę kasy . Wydajemy dużo na ich pensje i... Nie ma awansu . I jesteśmy w czarnej dupie .

Prosta sprawa. Po prostu odpowiednie zapisy w kontrakcie powodujące obniżenie pensji w przypadku braku awansu. I zabezpieczenie dla klubu i większa motywacja dla zawodników.
turku

Postprzez wojtaszko 2015-12-30, 1:06 pm

"Nie milkną echa wywiadu jakiego udzielił oficjalnej stronie Legii trener Stanisław Czerczesow. Mocno oberwało się w nim Mateuszowi Szwochowi. - Gdy przyszedłem do Legii, Szwoch był po operacji serca. Trenował z nami, dostał szansę gry w rezerwach i złapał kontuzję kolana. Jak on może grać? Najwyżej na skrzypcach - stwierdził szkoleniowiec. Wygląda więc na to, że wiosną były gracz Arki może mieć problem z regularną grą. Najlepszym rozwiązaniem dla pomocnika byłoby więc chyba wypożyczenie do innego zespołu, w którym grałby regularnie i wracał do formy - sugeruje "Fakt".

Z takiej okazji chętnie z pewnością skorzysta Zagłębie Sosnowiec, gdzie władze naszego klubu chętnie oddają swoich zawodników. Pół roku występów w trzecioligowych rezerwach byłoby stratą czasu dla samego piłkarza. Do tej pory Szwoch zagrał w siedmiu meczach w ekstraklasie, obejrzał jedną żółtą kartkę."

Nie mam przekonania do tego ruchu jeśli jest prawdą mamy własną młodzież. Jak robić transfery to zawodników bardziej doświadczonych napewno prawy obrońca i środkowy środkowy pomocnik skrzydłowy i ewentualnie napastnik jeśli Arak zostanie w Legii
wojtaszko

Postprzez novack 2016-01-03, 9:49 am

Obserwując dotychczasowe ruchy transferowe Zawiszy, szczególnie w kolumnie "odchodzą", patrząc na ilość odejsć, oraz zapowiedź odejścia Drygasa, wydaje się, że odpuszczaja awans.
novack

Postprzez zag23 2016-01-06, 3:56 pm

Dzis Czerno More Warna zwolniło Marcina Burkhardta , warto by bylo go zatrudnic w miejsce Margola i Szatana pasował by na AMC - ofensywny środkowy pomocnik.

link do artykułu : http://www.90minut.pl/news/260/news2606 ... Warna.html

link zawodnika: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3510
zag23

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników