Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez novack 2015-11-09, 4:33 pm

Cygnar nie nadawał sie do Zagłebia nawet wtedy gdy był w kwiecie wieku i w szczycie formy, więc tym bardziej teraz sie nie nadaje.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zag23 2015-11-09, 4:44 pm

novack napisał(a):Cygnar nie nadawał sie do Zagłebia nawet wtedy gdy był w kwiecie wieku i w szczycie formy, więc tym bardziej teraz sie nie nadaje.

nie nadaje sie bo...? go nie lubisz pewnie i to jest powód co? Cynar zagrał w 18 spotkaniach w Zagłebiu w Ekstraklasie, byl u nas jest stąd, dojrzał jako zawodnik co widac po jego osiągnięciach strzeleckich w Sole, jest w odpowiednim wieku w porównaniu do panów ponizej. skoro wolisz ogladac Ślązaka Fonfare czy Margola którzy nie łapia sie do składu w wiekszosci to powodzenia. Normalnie to bym chcial u nas zeby grał Drewniak lub Drygas ale to nierealne.
zag23

Postprzez novack 2015-11-09, 4:54 pm

Różnica między nami polega m.in. na tym, że ja szanuje Twoje zdanie ale się z nim nie zgadzam, natomiast Ty wiesz lepiej niż ja kogo wolałbym ogladać i piszesz o tym na forum.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zag23 2015-11-09, 5:09 pm

to kolego napisz kogo bys chciał ogladac na wiosne i z kim bys sie chcial pozegnać z obecnej kadry, masz jakies propozycje na wzmocnienie srodka pomocy ? ale realne wzmocnienie...ja np pozegnał bym sie z trojka Szatan, Fonfara, Margol, którzy malo daja zespolowi moze jedynie Fonfara cos tam ukuje ale potrzebujemy znacznie lepszego zawodnika.
zag23

Postprzez novack 2015-11-09, 5:24 pm

Zag nie napinaj się, bo nie ma powodu. Wszyscy chcemy jak najlepiej dla Naszego Zagłebie i Ty z pewnością też, a ja przyznam, ze myślalem, że Cygnar jest starszy, sprawdziłem i o ile nie ma pomyłki to ma 29 lat wiec w zasadzie cały czas jest w kwiecie wieku, sprawdzic go nigdy nie zawadzi, ale o ile pamietam, to był skrzydłowym, więc nie bardzo ma szase przebić się na tej pozycji w Zagłębiu. Myśle, że za wcześnie teraz podawać propozycje nowych nabytków, bo zaraz otworzy sie okienko i bedzie mozna przebierac w propozycjach. Można oczywiście juz dywagowac kto powinien opuścic Zagłebie i dla mnie nr 1 do pozegnania jest Fonfara. Tomek jest wychowankiem i nie jest z nami dla pieniędzy, zostal gdy był potrzebny... trudna decyzja, na szczęście nie ja ją bedę podejmował.
novack

Postprzez zag23 2015-11-09, 6:06 pm

novack napisał(a):Zag nie napinaj się, bo nie ma powodu. Wszyscy chcemy jak najlepiej dla Naszego Zagłebie i Ty z pewnością też, a ja przyznam, ze myślalem, że Cygnar jest starszy, sprawdziłem i o ile nie ma pomyłki to ma 29 lat wiec w zasadzie cały czas jest w kwiecie wieku, sprawdzic go nigdy nie zawadzi, ale o ile pamietam, to był skrzydłowym, więc nie bardzo ma szase przebić się na tej pozycji w Zagłębiu. Myśle, że za wcześnie teraz podawać propozycje nowych nabytków, bo zaraz otworzy sie okienko i bedzie mozna przebierac w propozycjach. Można oczywiście juz dywagowac kto powinien opuścic Zagłebie i dla mnie nr 1 do pozegnania jest Fonfara. Tomek jest wychowankiem i nie jest z nami dla pieniędzy, zostal gdy był potrzebny... trudna decyzja, na szczęście nie ja ją bedę podejmował.

nie napinam sie , spokojnie to Ty od razu moja propozycje na wyp. Cygnara na ławke na pol roku odrzuciłes bez argumentu to sie lekko uniosłem heh. wg transfermarkt .de gra jako defensywny pomocnik ale z tego co wiem to skrzydłowym był, nawet jako zmiennik Ryndaka by sie nadał spokojnie a w srodku też. Jest wszechstronny i ktos ze sztabu powinien chociaz pojechać na mecz do Oswiecimia zobaczyc co teraz reprezentuje. Z drugiej strony piszac jeszcze za wczesnie na propozcyje bawi mnie to w sumie juz cała runde mamy za nami jak pamietam Zaglebie zawsze czekalo z transferami i potem w ostatniej chwili kogos sciagali a lepiej chyba uprzedzic rywali i wyciagnac najlepsze kąski.

http://www.transfermarkt.pl/pawel-cygna ... eler/36433
zag23

Postprzez pyla 2015-11-09, 10:50 pm

Czym Wam podpadł Fonfara ? Jeden z solidniejszych zawodników naszej drużyny, Margoł - nie wiem bo prawie nie gra a Szatan zawsze będzie ZAGŁĘBIU potrzebny. Dobrze że decyzje podejmował będzie ktoś inny.
pyla

Postprzez lesław1 2015-11-10, 3:24 am

samo przywiązanie że gracz jest stąd i strzelil w 4 lidze 10 bramek nie powinno przemawiać, szczególnie jeśli chcecie wzmacniac zespół o walkę o extraklasę. z niższych lig to się bierze zdolnego 19 latka a nie 29 latka, a 29 latka to się ściąga z ligi wyżej.
a co do środka pola, to gramy jak większość 2 defensywnymi pomocnikami, gdzie wymienić Matusiaka i Dudka będzie ciężko, sami domagacie się grania na dwóch napastników więc po co nadmiernie upychać do składu środkowych pomocników, Fonfara dał radę z Chrobrym, mamy bardzo technicznego Mizgałę, jedynie Margol nam się zagubił no i zapomniał bym o Szatanie, a skrzydła: Ryndak, Tylec, Zaradny, Wilk, Pribula, z taką grą też Żarko dałby radę na lewej stronie, na stronie klubu Mularczyk widnieje jako napastnik choć wydaje mi się, że kiedy dostawał szansę lądował na boku pomocy. Jeśli najlpeszych nam nie podkupią to jest tego wystarczająca ilość i jakościowo nie powinniśmy narzekać. Jedyny problem to brak alternatywy dla Siary, oraz to, że mamy tylko 3 nominalnych środkowych obrońców. A i przypomnę wam, że ci nieudacznicy których tak chętnie chcecie wymieniać ugrali już 30 pkt są na miejscu premiowanym awansem do ligi wyżej, oraz grają niebawem rewanż w ćwierćfinale pucharu polski i nie są bez szans tak jak to było kilka lat temu gdy jechali do Szczecina z bagażem 3 bramek...
lesław1

Postprzez bbartek 2015-11-10, 10:46 am

Szkoda, że Zaradny nie dostaje szansy. Chłopak ma charakter zadziory, jest walczakiem , jasne brakuje mu pewności ( 2 nie wykorzystane sznase na gole), ale jak nie bedzie grał to odejdzie...
bbartek

Postprzez zag23 2015-11-10, 12:38 pm

lesław1 napisał(a):samo przywiązanie że gracz jest stąd i strzelil w 4 lidze 10 bramek nie powinno przemawiać, szczególnie jeśli chcecie wzmacniac zespół o walkę o extraklasę. z niższych lig to się bierze zdolnego 19 latka a nie 29 latka, a 29 latka to się ściąga z ligi wyżej.
a co do środka pola, to gramy jak większość 2 defensywnymi pomocnikami, gdzie wymienić Matusiaka i Dudka będzie ciężko, sami domagacie się grania na dwóch napastników więc po co nadmiernie upychać do składu środkowych pomocników, Fonfara dał radę z Chrobrym, mamy bardzo technicznego Mizgałę, jedynie Margol nam się zagubił no i zapomniał bym o Szatanie, a skrzydła: Ryndak, Tylec, Zaradny, Wilk, Pribula, z taką grą też Żarko dałby radę na lewej stronie, na stronie klubu Mularczyk widnieje jako napastnik choć wydaje mi się, że kiedy dostawał szansę lądował na boku pomocy. Jeśli najlpeszych nam nie podkupią to jest tego wystarczająca ilość i jakościowo nie powinniśmy narzekać. Jedyny problem to brak alternatywy dla Siary, oraz to, że mamy tylko 3 nominalnych środkowych obrońców. A i przypomnę wam, że ci nieudacznicy których tak chętnie chcecie wymieniać ugrali już 30 pkt są na miejscu premiowanym awansem do ligi wyżej, oraz grają niebawem rewanż w ćwierćfinale pucharu polski i nie są bez szans tak jak to było kilka lat temu gdy jechali do Szczecina z bagażem 3 bramek...

panie lesławie z ta walką o awans to radził bym spokojnie, jesli do pana nie przemawiaja bramki to nie mam pytań w poprzednim sezonie strzelił 22 bramki a to nie maly wyczyn na pozycji pomocnika. dla mnie nie wazne ile pilkarz ma lat czy 36 jak Markowski czy 20 jak Arak jesli gra dobrze to powinno sie na niego stawiać. Dudek ma za chwile 36 lat ale na ekstraklase i na caly sezon w 1 lidze i gre po 90 minut sie nie nadaje, brak kondycji, duzo strat, do tego jak na takie nazwisko malo ma asyst 4 w lidze i malo strzela bramek (nie mowie o karnych hehe), w innych zespolach w swojej karierze potrafil strzelic z wolnego bramke lub z gry ...dobrze ze dzis zgłosili Wilka bo on to tez potrafi kropnąc z daleka i wolnego ale czas pokaze jak bedzie wygladał na boisku. Jesli chodzi o rewanz w PP to ja bym rezerwy wystawił bo mecz jest przegrany a w lidze 3 dni później mamy Wisłe Plock na wyjeździe, arcywazny mecz. Zagłebie nie potrafi grac zajebiscie co 3 dni i to z takimi przeciwnikami.

Porównanie podstawowych pomocników naszego zespołu:

Matusiak - 3 bramki, 7 asyst w lidze i PP /21 spotkań
Dudek - 3 bramki (z karnych), 5 asyst w lidze i PP /20 spotkań
Pribula - 6 bramek, 3 asysty w lidze i PP /20 spotkań
Ryndak - 3 bramki, 6 asyst w lidze i PP /21 spotkań

Cygnar* 3 liga
2013/14 - 22 bramki (5 karnych)/33 spotkania
2014/15 - 22 bramki (3 karne)/32 spotkania
jesień 2015 - 10 bramek (2 karne)/15 spotkań
zag23

Postprzez novack 2015-11-10, 4:18 pm

Statystyki Pawła z ostatnich sezonów rzeczywiście robią wrażenie. Nie wiem na jakiej pozycji gra teraz, ale gdyby udało się przesunać go ze skrzydła bardziej do srodka, to warto zobaczyc go w kilku sparingach. Zag, czy masz jakies statystyki Pawla dotyczące asyst?
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-11-10, 5:13 pm

Mamy w składzie Jakuba Wilka - który może już grać w meczach
I ligi w Zagłębiu - stawiam pytanie na jakiej pozycji w wyjściowym
składzie może zagrać Kuba ?
Moje myślenie jest takie NAPEWNO nie powinien grać na pozycji
lewego pomocnika.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Qcu20 2015-11-10, 5:37 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Mamy w składzie Jakuba Wilka - który może już grać w meczach
I ligi w Zagłębiu - stawiam pytanie na jakiej pozycji w wyjściowym
składzie może zagrać Kuba ?
Moje myślenie jest takie NAPEWNO nie powinien grać na pozycji
lewego pomocnika.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadeuszu, mam wrażenie, że wychodzi Pan z założenia, że za samo nazwisko Wilk powinien wyjść w wyjściowym składzie. To byłoby nie w porządku wobec innych zawodników, którzy świetnie się spisują na danej pozycji. Miejsce w wyjściowej 11 trzeba sobie wywalczyć na treningach, a w meczu pokazać trenerowi, że podjął słuszną decyzję. Aczkolwiek jeżeli jest już gotowy do gry to od 70 minuty chętnie bym go zobaczył.
Qcu20

Postprzez zag23 2015-11-11, 6:43 pm

novack napisał(a):Statystyki Pawła z ostatnich sezonów rzeczywiście robią wrażenie. Nie wiem na jakiej pozycji gra teraz, ale gdyby udało się przesunać go ze skrzydła bardziej do srodka, to warto zobaczyc go w kilku sparingach. Zag, czy masz jakies statystyki Pawla dotyczące asyst?

Cos tam znalazłem: w tym sezonie ma 2 asysty a w sezonie 2013/14 mial 23 asysty az byłem w szoku

http://solaoswiecim.futbolowo.pl/news,2 ... -sola.html
zag23

Postprzez lesław1 2015-11-11, 9:56 pm

po raz, że twoje zdanie jest odosobnione jeśli nie patrzysz na rocznik, bo już widzę falę krytyki, że wzieli kolejnego emeryta.. potem sam sobie zaprzeczasz, że Dudek jest za stary na bieganie- więc jednak wiek gra rolę.

porównujesz gościa z 3 ligi, który walczy na co dzień z jakimiś ogórkami ze wsi, nasi tym czasem zmagają się nierzadko z byłymi lub obecnymi reprezentantami , ale niech będzie jest zajebistym i ma zajebiste statystyki to odpowiedz mi na jedno pytanie skoro gość jest taki zajebisty czemu żaden klub go nie wyciągnał do tej pory?
lesław1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna