Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
novack napisał(a):Cygnar nie nadawał sie do Zagłebia nawet wtedy gdy był w kwiecie wieku i w szczycie formy, więc tym bardziej teraz sie nie nadaje.
novack napisał(a):Zag nie napinaj się, bo nie ma powodu. Wszyscy chcemy jak najlepiej dla Naszego Zagłebie i Ty z pewnością też, a ja przyznam, ze myślalem, że Cygnar jest starszy, sprawdziłem i o ile nie ma pomyłki to ma 29 lat wiec w zasadzie cały czas jest w kwiecie wieku, sprawdzic go nigdy nie zawadzi, ale o ile pamietam, to był skrzydłowym, więc nie bardzo ma szase przebić się na tej pozycji w Zagłębiu. Myśle, że za wcześnie teraz podawać propozycje nowych nabytków, bo zaraz otworzy sie okienko i bedzie mozna przebierac w propozycjach. Można oczywiście juz dywagowac kto powinien opuścic Zagłebie i dla mnie nr 1 do pozegnania jest Fonfara. Tomek jest wychowankiem i nie jest z nami dla pieniędzy, zostal gdy był potrzebny... trudna decyzja, na szczęście nie ja ją bedę podejmował.
lesław1 napisał(a):samo przywiązanie że gracz jest stąd i strzelil w 4 lidze 10 bramek nie powinno przemawiać, szczególnie jeśli chcecie wzmacniac zespół o walkę o extraklasę. z niższych lig to się bierze zdolnego 19 latka a nie 29 latka, a 29 latka to się ściąga z ligi wyżej.
a co do środka pola, to gramy jak większość 2 defensywnymi pomocnikami, gdzie wymienić Matusiaka i Dudka będzie ciężko, sami domagacie się grania na dwóch napastników więc po co nadmiernie upychać do składu środkowych pomocników, Fonfara dał radę z Chrobrym, mamy bardzo technicznego Mizgałę, jedynie Margol nam się zagubił no i zapomniał bym o Szatanie, a skrzydła: Ryndak, Tylec, Zaradny, Wilk, Pribula, z taką grą też Żarko dałby radę na lewej stronie, na stronie klubu Mularczyk widnieje jako napastnik choć wydaje mi się, że kiedy dostawał szansę lądował na boku pomocy. Jeśli najlpeszych nam nie podkupią to jest tego wystarczająca ilość i jakościowo nie powinniśmy narzekać. Jedyny problem to brak alternatywy dla Siary, oraz to, że mamy tylko 3 nominalnych środkowych obrońców. A i przypomnę wam, że ci nieudacznicy których tak chętnie chcecie wymieniać ugrali już 30 pkt są na miejscu premiowanym awansem do ligi wyżej, oraz grają niebawem rewanż w ćwierćfinale pucharu polski i nie są bez szans tak jak to było kilka lat temu gdy jechali do Szczecina z bagażem 3 bramek...
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Mamy w składzie Jakuba Wilka - który może już grać w meczach
I ligi w Zagłębiu - stawiam pytanie na jakiej pozycji w wyjściowym
składzie może zagrać Kuba
Moje myślenie jest takie NAPEWNO nie powinien grać na pozycji
lewego pomocnika.
Pozdrawiam
Tadeusz
novack napisał(a):Statystyki Pawła z ostatnich sezonów rzeczywiście robią wrażenie. Nie wiem na jakiej pozycji gra teraz, ale gdyby udało się przesunać go ze skrzydła bardziej do srodka, to warto zobaczyc go w kilku sparingach. Zag, czy masz jakies statystyki Pawla dotyczące asyst?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników