2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez kanel 2010-06-08, 4:10 pm

a my to z czego awans hmm ani żadnego konkretnego sponsora ani ducha walki możliwe że znów do 1 ligi awansują jakieś "metropolie" sportowe z kasą.Do momentu aż nie przyjdzie ktoś z głową na karku kasą w portfelu do klubu to o awans będzie ciężko.
kanel

Postprzez patrios91 2010-06-08, 4:37 pm

kanel napisał(a):a my to z czego awans hmm ani żadnego konkretnego sponsora ani ducha walki możliwe że znów do 1 ligi awansują jakieś "metropolie" sportowe z kasą.Do momentu aż nie przyjdzie ktoś z głową na karku kasą w portfelu do klubu to o awans będzie ciężko.

Dokladnie...nie badz kibol taki pewny siebie bo narazie Zaglebie jesli chodzi o przyszly sezon nie istnieje.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-06-08, 5:58 pm

YOOSHKY napisał(a):2. Uzupełnienie I ligi – procedura dla klubów, które występowały w
aktualnym sezonie w II lidze, a zajęły miejsca 1-2 lub wygrały baraż
o miejsce w I lidze.
a. W sytuacji, gdy klub występujący w aktualnym sezonie w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w I lidze według procedury w Uchwale nr I/1 z dnia 24 marca 2003 roku Zarządu PZPN w sprawie licencji dla klubów II ligi na sezon 2003/2004 i następne, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi, ale zostanie w tej samej klasie rozgrywkowej.
b. W sytuacji, o której mowa w pkt a , gdyby: licencji nie otrzymał jeden klub – do I ligi awansuje przegrany w meczach barażowych, licencji nie otrzymały dwa kluby – do I ligi awansuje przegrany w meczach barażowych oraz zespół, który w aktualnym sezonie zajął 4 miejsce w II lidze,
licencji nie otrzymały trzy kluby – do I ligi awansuje przegrany w meczach barażowych oraz zespoły, które w aktualnym sezonie zajęły 4 i 5 miejsce w lidze.
c. Gdyby w sytuacji, o której mowa w pkt b, licencji nie otrzymał
przegrany w meczach barażowych, do I ligi awansuje na najwyżej sklasyfikowany kolejny zespół II ligi, spełniający wymogi licencyjne PZPN dla I ligi.

No własnie ten fragment jak dla mnie nie mówi wprost o sytuacji kiedy klub awansujący z 1-2 miejsca nie dostanie licencji kto wchodzi na jego miejsce. Natomiast do tej pory - przyznaje - nie brałem pod uwage sytuacji, kiedy Polkowice same rezygnują.
YOOSHKY napisał(a):3. W sytuacji, kiedy drużyna uzyska bezpośredni awans do wyższej klasy rozgrywkowej i podejmie decyzję o rezygnacji z tego uprawnienia:
a. po zakończeniu rozgrywek, a przed rozgrywkami barażowymi - to awans uzyskuje drużyna, która zajęła drugie miejsce, a drużyna z trzeciego miejsca rozgrywa baraż,

Przepis mówi o sytuacji kiedy mamy baraże. A w tym sezonie nie ma żadnych baraży.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kiboll 2010-06-08, 6:10 pm

Panowie trzeba miec kurde wiare.Bedzie dobrze.No kto ma awansowac jak nie my Baltyk Rakow Chojnice Walbrzych dajcie spokoj walczyc i wierzyc/A jak nie to ja juz nie wiem
kiboll

Postprzez August 2010-06-08, 6:19 pm

kiboll napisał(a):Panowie trzeba miec kurde wiare.Bedzie dobrze.No kto ma awansowac jak nie my Baltyk Rakow Chojnice Walbrzych dajcie spokoj walczyc i wierzyc/A jak nie to ja juz nie wiem

Kiboll, a ja myślałem że Zawisza :lol:
August

Postprzez patrios91 2010-06-08, 7:53 pm

kiboll napisał(a):Panowie trzeba miec kurde wiare.Bedzie dobrze.No kto ma awansowac jak nie my Baltyk Rakow Chojnice Walbrzych dajcie spokoj walczyc i wierzyc/A jak nie to ja juz nie wiem

np. Olimpia Grudziadz ;-)
patrios91

Postprzez kiboll 2010-06-08, 8:36 pm

Panowie mozliwosci sa takie. Jak mowie w czwartek bedzie wiadomo oco tzn jakei cele beda na Zawiszy w prasie pisali.Albo sezon odpuszcza zeby uderzyc w kolejnym albo uderza ten sezon z wiekszym jeszcze doswiadczeniem i z jeszcze wieksza kasa. Chojnicze Wałbrzych odpuszczam Baltyk tez Nielba Jarocin tez Rakow nadal problemy z kasa.Olimpia rowniez sie nie porywa.TO kto jak nie my? Ah no racja zyje marzeniamy bo sie moze okazac ze my wyladujemy jak Rakow itp bez kasy bez przyszłosci. Ale narazie chyba az tak tragicznie nie jest . Damy rade
kiboll

Postprzez August 2010-06-08, 8:46 pm

kiboll napisał(a):Panowie mozliwosci sa takie. Jak mowie w czwartek bedzie wiadomo oco tzn jakei cele beda na Zawiszy w prasie pisali

Kiboll, co Ty z tym Zawiszą ?

- Pan prezydent wykazał się wielkim zainteresowaniem i sercem skierowanym na tyską piłkę - stwierdził po spotkaniu z głową Tychów Łukasz Jachym, prezes Stowarzyszenia GKS Tychy.

- Właściwi ludzie na właściwym miejscu - tak pracę Stowarzyszenia GKS Tychy skomentował Andrzej Dziuba, prezydent Tychów. Działacze spotkali się z głową miasta w ubiegły piątek (4 czerwca) na sprawozdaniu z 4-letniej działalności klubu. Prezydent zapewnił przedstawicieli klubu o ogłoszeniu przetargu na generalnego wykonawcę stadionu przy ul. Edukacji jeszcze do końca tego roku.
- Bardzo ucieszyła nas ta informacja - powiedział Łukasz Jachym, prezes stowarzyszenia. - Nie da się ukryć, że gdy zmieni się infrastruktura stadionu, to będzie nam dużo łatwiej pozyskiwać sponsorów - dodał. Jak wygląda to obecnie, każdy tyski kibic dobrze wie. Jednym słowem, widoczność powierzchni reklamowych na tyskim obiekcie nie należy do najlepszych.

Urząd Miasta przekazał także do dyspozycji cztery pomieszczenia gospodarcze dla potrzeb administracyjnych klubu. Znajdują się one na boisku MOSiR-u, na osiedlu A. - Wreszcie będziemy mogli godnie przyjąć drużyny gości - stwierdził Jachym. Dotychczasowe pomieszczenia zamierzają bowiem w Tychach przebudować na porządne szatnie dla piłkarzy. - Generalnie pan prezydent wykazał się wielkim zainteresowaniem i jeszcze większym sercem skierowanym na tyską piłkę. Z naszej strony padło zapewnienie, że w przypadku pojawienia się osób z jeszcze lepszym pomysłem na GKS, usuniemy się jako stowarzyszenie w cień. Dobro naszego klubu jest sprawą priorytetową - podsumował.
http://www.sportslaski.pl/Jesli-pojawia ... ,info.html

Za chwilę sie okaże, że Tychy nas wyprzedzą.
August

Postprzez Szakal 2010-06-08, 8:58 pm

Wypowiem się jedynie na temat Pana Jachyma z Tychów ... Hytry u nas przy nim to błogosławieństwo dla Sosnowca ;-)
Szakal

Postprzez August 2010-06-08, 9:00 pm

Szakal napisał(a):Wypowiem się jedynie na temat Pana Jachyma z Tychów ... Hytry u nas przy nim to błogosławieństwo dla Sosnowca ;-)

Ciekawe. Przyznaję, że pierwszy raz słyszę taką opinię. Do tej pory dochodziło mnie stwierdzeie, że gdyby nie Jachym GKS-u w ogóle by nie było.
August

Postprzez django 2010-06-08, 9:45 pm

Szakal napisał(a):Wypowiem się jedynie na temat Pana Jachyma z Tychów ... Hytry u nas przy nim to błogosławieństwo dla Sosnowca ;-)

Odważna teza. Jakieś uzasadnienie?
django

Postprzez patrios91 2010-06-08, 9:47 pm

? ? aha...piles. Z odwrotna teza moge sie zgodzic.
patrios91

Postprzez django 2010-06-09, 7:46 am

(...)Niespodziewanie już następnego dnia po wygranej nad zespołem z Tychów na jednym ze śląskich portali sportowych pojawiła się informacja o tym, że w tymże pojedynku w barwach Górnika wystąpił Marek Opałacz, który rzekomo powinien pauzować. Jest tajemnicą poliszynela, że w tej sprawie, wedle naszych chcących zachować anonimowość źródeł, do Tychów dzwonili działacze rywalizującej z Górnikiem o promocję, a zaprzyjaźnionych z GKS, Zawiszy Bydgoszcz. Na wspomnianym portalu pojawiła się informacja, że we wtorek, 1 czerwca sprawą miał się zająć Wydział Gier PZPN. W środę zadzwoniliśmy sprawdzić, czy tak się stało.

- Nie było i nie ma żadnej sprawy. Opałacz mógł grać w meczu z GKS-em Tychy. Wszystko odbyło się w zgodzie z przepisami. GKS żadnego wniosku do nas nie składał – uciął krótko Wojciech Jugo, przewodniczący Wydziału Gier.
django

Postprzez August 2010-06-09, 4:26 pm

Cóż to się dzieje ? Ruch, Polkowice i Zawisza przegrywają. Póki co...
August

Postprzez patrios91 2010-06-09, 5:02 pm

August napisał(a):Cóż to się dzieje ? Ruch, Polkowice i Zawisza przegrywają. Póki co...

Na wschodzie Kolejarz ma narazie awans.

Zawisza-Polonia 1:1
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna