Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
kanel napisał(a):a my to z czego awans hmm ani żadnego konkretnego sponsora ani ducha walki możliwe że znów do 1 ligi awansują jakieś "metropolie" sportowe z kasą.Do momentu aż nie przyjdzie ktoś z głową na karku kasą w portfelu do klubu to o awans będzie ciężko.
YOOSHKY napisał(a):2. Uzupełnienie I ligi – procedura dla klubów, które występowały w
aktualnym sezonie w II lidze, a zajęły miejsca 1-2 lub wygrały baraż
o miejsce w I lidze.
a. W sytuacji, gdy klub występujący w aktualnym sezonie w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w I lidze według procedury w Uchwale nr I/1 z dnia 24 marca 2003 roku Zarządu PZPN w sprawie licencji dla klubów II ligi na sezon 2003/2004 i następne, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi, ale zostanie w tej samej klasie rozgrywkowej.
b. W sytuacji, o której mowa w pkt a , gdyby: licencji nie otrzymał jeden klub – do I ligi awansuje przegrany w meczach barażowych, licencji nie otrzymały dwa kluby – do I ligi awansuje przegrany w meczach barażowych oraz zespół, który w aktualnym sezonie zajął 4 miejsce w II lidze,
licencji nie otrzymały trzy kluby – do I ligi awansuje przegrany w meczach barażowych oraz zespoły, które w aktualnym sezonie zajęły 4 i 5 miejsce w lidze.
c. Gdyby w sytuacji, o której mowa w pkt b, licencji nie otrzymał
przegrany w meczach barażowych, do I ligi awansuje na najwyżej sklasyfikowany kolejny zespół II ligi, spełniający wymogi licencyjne PZPN dla I ligi.
YOOSHKY napisał(a):3. W sytuacji, kiedy drużyna uzyska bezpośredni awans do wyższej klasy rozgrywkowej i podejmie decyzję o rezygnacji z tego uprawnienia:
a. po zakończeniu rozgrywek, a przed rozgrywkami barażowymi - to awans uzyskuje drużyna, która zajęła drugie miejsce, a drużyna z trzeciego miejsca rozgrywa baraż,
kiboll napisał(a):Panowie trzeba miec kurde wiare.Bedzie dobrze.No kto ma awansowac jak nie my Baltyk Rakow Chojnice Walbrzych dajcie spokoj walczyc i wierzyc/A jak nie to ja juz nie wiem
kiboll napisał(a):Panowie trzeba miec kurde wiare.Bedzie dobrze.No kto ma awansowac jak nie my Baltyk Rakow Chojnice Walbrzych dajcie spokoj walczyc i wierzyc/A jak nie to ja juz nie wiem
kiboll napisał(a):Panowie mozliwosci sa takie. Jak mowie w czwartek bedzie wiadomo oco tzn jakei cele beda na Zawiszy w prasie pisali
Szakal napisał(a):Wypowiem się jedynie na temat Pana Jachyma z Tychów ... Hytry u nas przy nim to błogosławieństwo dla Sosnowca
Szakal napisał(a):Wypowiem się jedynie na temat Pana Jachyma z Tychów ... Hytry u nas przy nim to błogosławieństwo dla Sosnowca
(...)Niespodziewanie już następnego dnia po wygranej nad zespołem z Tychów na jednym ze śląskich portali sportowych pojawiła się informacja o tym, że w tymże pojedynku w barwach Górnika wystąpił Marek Opałacz, który rzekomo powinien pauzować. Jest tajemnicą poliszynela, że w tej sprawie, wedle naszych chcących zachować anonimowość źródeł, do Tychów dzwonili działacze rywalizującej z Górnikiem o promocję, a zaprzyjaźnionych z GKS, Zawiszy Bydgoszcz. Na wspomnianym portalu pojawiła się informacja, że we wtorek, 1 czerwca sprawą miał się zająć Wydział Gier PZPN. W środę zadzwoniliśmy sprawdzić, czy tak się stało.
- Nie było i nie ma żadnej sprawy. Opałacz mógł grać w meczu z GKS-em Tychy. Wszystko odbyło się w zgodzie z przepisami. GKS żadnego wniosku do nas nie składał – uciął krótko Wojciech Jugo, przewodniczący Wydziału Gier.
August napisał(a):Cóż to się dziejeRuch, Polkowice i Zawisza przegrywają. Póki co...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników