Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez wierny do końca 2007-06-25, 9:46 pm

Ostatnie wydarzenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że należy powołać do życia oficjalne stowarzyszenie kibiców Zagłębia Sosnowiec.
wierny do końca

Postprzez krejzol 2007-06-25, 9:46 pm

AVE SZATAN !!! :619: :619: :619:
krejzol

Postprzez xys 2007-06-25, 9:48 pm

hmmm
to jak to jest to z tą kasą od Warki/Żywca? ja od jesieni tylko Warke :) a widze że całe stada kibiców piją pifo psiskie :(
xys

Postprzez vcr pogoń 2007-06-25, 9:48 pm

nie pisałem dawno...od manifestacji siedze jka zakrcony...
mysli w głowie przerozne..gdziekolwiek nie byłem ( gliwice /kraków) kazdy wiedzial jakie problemy mamy....i odziwo kibice kilku innych klubów współczóli nam takiej sytacji....braku stadionu....

POłOWA POLSKI NAS NIENAWIDZI ale ta połowa czeka na to byc zobaczyc jak na ich stadion wchodzi Zagłebie.

mysle ze panowie Szatan i Baczyński. zwiazani z Sosnowcem, pokaza tym hanysom ze z Zagłebiem nie ma zartów.

mam nadzieje ze jutro sie obudze i nie zobacze kolejnego złego komunikatu...dosc juz tego gówna....

jak nie bedzie zawodników nowych to wierze ze juniorzy rozj....ta OE...

W NAS SIłA....
sory za wylewnosc ale juz miałem łzy w oczach.
teraz mam nadzieje..
vcr pogoń

Postprzez Konew 2007-06-25, 9:49 pm

I DOBRZE SIĘ STAŁO!!!TAK Z RESZTĄ MUSIAŁO BYĆ!!!JAKBY JAKIEŚ KURWY ZNOWU SPIERDOLIŁY ZAGŁĘBIE TO...DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!
Konew

Postprzez sanhedryn_zla 2007-06-25, 9:49 pm

ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff .....Panie Szatan coz mozna napisac? okazal sie Pan czlowiekiem prawym, czlowiekiem ktory potrafil osobiste animozje i jakies nieporozumienia odpuscic byle pomoc ZAGLEBIU, chyba kazdy bedzie nosil Pana na rekach, a firma pewnie zanotuje rekordowe zyski w tym roku-> czego serdecznie zycze, wiem ze Ktos taki jak Pan do spolki z Panem Leszkiem nieda zrobic krzywdy Zaglebiu a wrecz odwrotnie zrobicie wszystko co w Waszej mocy aby bylo tylko lepiej, WIELKIE DZIEKI I OGROM,NY SZACUNEK
ps. wie ktos kiedy maja byc jakies rozmowy(czy wogole beda?) z ta niemka czy z kad Ona tam jest?
sanhedryn_zla

Postprzez bolo73 2007-06-25, 9:49 pm

Powiem krótko:Leszek wraca na właściwe miejsce,miejsce,z którego nigdy nie powinien był być odsunięty!Takich ludzi nam potrzeba bo oni tworzyli historię Nowego Zagłębia.Szacunek dla Pana Krzysztofa za to co uczynił dla nas w dniu dzisiejszym.Dziękuję.
bolo73

Postprzez vcr pogoń 2007-06-25, 9:50 pm

wierny do końca napisał(a):Ostatnie wydarzenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że należy powołać do życia oficjalne stowarzyszenie kibiców Zagłębia Sosnowiec.

bardzo wazna uwaga!!!
BARDZO!!!

trzeba
vcr pogoń

Postprzez psv 2007-06-25, 9:50 pm

Łzy w oczach to ma teraz górski!
psv

Postprzez Zibi33 2007-06-25, 9:52 pm

adas napisał(a):
Zibi33 napisał(a):Leszek Baczyński to człowiek któremu można zaufać.
Kim są panowie Hytry i Baran?
Czy to przedstawiciele poważnego sosnowieckiego biznesu?
Panowie Hytry i Baran to KLub 100. Sosnowieccy biznesmeni działający przy naszym klubie.

Dobra informacja, czyli możemy spodziewać się ,że Panowie Hytry i Baran wezmą
na siebie ciężar współfinansowania klubu i wprowadzą nowoczesny marketing do klubu.

Dziękuję Panom , Szatanowi,Baczyńskiemu,Hytremu i Baranowi.
Zibi33

Postprzez Misaki 2007-06-25, 9:56 pm

Dziękuję Wam Panowie! Gdyby Zagłębie miało grać w 4 lidze to by mi serce pękło i tylko dzięki Wam to się nie stało!

PS
Czy pan Hytry brał udział w ostatnich wyborach samorządowych??
Misaki

Postprzez esox26 2007-06-25, 9:57 pm

PROSZĘ NIGDY WIĘCEJ INTERESÓW Z HANYSAMI!!!!!!!!!DZIEKUJEMY PANU SZATANOWI!!!!!!TERAZ TYLKO LICENCJA I PIERWSZ LIGA NASZA!!!!!!!!
esox26

Postprzez Xavier88 2007-06-25, 9:58 pm

Decyzja firmy, która po czterech dniach zrezygnowała z zarządzania Zagłębiem zapewne w cuglach wygra konkurs na największą głupotę roku. Grupa Kotrak, która omamiła Włochów z firmy ERSI Poland wizją nowoczesnego klubu okazała się zupełnym niewypałem. I kiedy wściekli Włosi grozili zgłoszeniem Zagłębia do IV ligi, klub zdecydował się przejąć Krzysztof Szatan!
Miejscowy biznesmen już raz chciał przejąć klub, był po rozmowach z Włochami i wydawało się, że umowa między nim a ERSI Poland jest tylko kwestią czasu. Ale wtedy do gry wkroczyła grupa Kotrak i to z nią Włosi podpisali w zeszłym tygodniu umowę. Dlatego gdy w poniedziałek przed południem pojawiła się informacja, że Kotrak chce się wycofać, Leszek Baczyński, były prezes i dyrektor klubu nie krył sarkazmu. - Kotrak zarządzał Zagłębiem niecałe pięć dni. Może udało im się pobić jakiś rekord Guinnessa?

Włosi: zgłosimy drużynę do IV ligi

Informacja o tym, że Kotrak chce się wycofać pojawiła się jak grom z jasnego nieba w poniedziałek przed południem. Musieli ją podjąć Irena i Andrzej Kurdzielowie. Małżeństwo Kurdzielów jest bowiem właścicielem firmy - żona miała być nowym prezesem, a mąż - wiceprezesem Zagłębia.

- Gdy usłyszałem o ich decyzji to omal nie spadłem z krzesła! Jestem zszokowany, a zarazem zrozpaczony... Ludzie będą mnie wytykać palcami! - mówi załamany Grzegorz Klamra, niedoszły dyrektor klubu i inicjator jego przejęcia przez Kotrak.

Klamra poinformował "Gazetę", że właściciele firmy wycofali się ponieważ nie mogli się doczekać na finalizację transakcji.

Osoba znająca kulisy sprawy mówi jednak, że nowi właściciele Zagłębia najzwyczajniej poprosili Włochów by pozbawić ich obowiązku zarządzania klubem! Co ich tak wystraszyło? - Zapewne nie zdawali sobie sprawy z rozmachu przedsięwzięcia. Pozyskanie strategicznego sponsora w obliczu zamieszania Zagłębia w aferę korupcyjną [Andrzej Rusko, prezes Orange Ekstralasy lobbuje u ministra Tomasza Lipca by Zagłębie zdegradować jeszcze przed startem rozgrywek - przyp.red.] też było wielkim problemem - dodaje nasz informator.

Decyzja Kurdzielów była tak zaskakująca, że do Polski natychmiast przyleciał Giovanni Genta, były prezes Zagłębia, a dziś prezes zarządu ERSI. Z nieoficjalnych wieści wynika, że Włosi nawet nie chcieli słyszeć o rozwiązaniu wstępnej umowy. Rozważali nawet skierowanie sprawy do sądu, a także ograniczenie sponsorowania klubu do minimum i zgłoszenia Zagłębia do rozgrywek... IV ligi!

Krzysztof Szatan przejmie klub

W poniedziałek stało się jasne, że jedyną szansą dla sosnowieckiego klubu jest powrót do rozmów z miejscowym biznesmenem Krzysztofem Szatanem, którego ofertę Włosi ocenili jako gorszą od propozycji katowickiej firmy. Szatan, który był ich decyzją bardzo rozżalony i miał już szczerze dosyć negocjacji, zgodził się na kolejne rozmowy!

Rozmowy Włochów z Szatanem zakończyły się krótko po godz. 22. Z naszych informacji wynika, że prezes Genta okazał się twardym negocjatorem i targował się o każde Euro. Pierwszy o zmianie właściciela dowiedział się. - Właśnie jadę podpisać dokumenty do siedziby ERSI. Historia zatoczyła koło - komentował Baczyński, który ponad pięć lat temu został zwolniony przez Włochów.

Baczyński będzie prezesem, a jego zastępcami mają być Grzegorz Baran i Paweł Hytry - członkowie Klubu 100, zrzeszającego biznesmenów wspierających klub. Czy nowym trenerem będzie Jerzy Kowalik, z którym już toczyły się rozmowy? - To już pytanie do właściciela. Ja tylko mogę pomóc to wszystko poukładać - tłumaczy Baczyński.

Piłkarze wznowili treningi

Tymczasem piłkarze rozpoczęli w poniedziałek treningi. - Specjalnie skróciłem pobyt w Sarajewie by spotkać się z nowymi właścicielami i widzę, że na darmo - kręcił głową Hadis Zubanović.

Trening, w którym wzięło udział 16 piłkarzy, poprowadzili Robert Moskal i Grzegorz Kurdziel. - Co tu komentować? Nie spodziewałem się, że dojdzie do takiego zamieszania w tak dobrze dotychczas zarządzanym klubie jak Zagłębie - rozkładał ręce Moskal, którego kontrakt obowiązuje do połowy września.

W zajęciach nie wzięli udziału kontuzjowani David Topolski, Daniel Treściński, a także Adrian Marek (wyjechał na młodzieżowe mistrzostwa świata) oraz będący w drodze z Bośnii Dzenan Hosić i Admir Adżem.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4250735.html
Xavier88

Postprzez Marcyś_1906 2007-06-25, 9:58 pm

Misaki napisał(a):Dziękuję Wam Panowie! Gdyby Zagłębie miało grać w 4 lidze to by mi serce pękło i tylko dzięki Wam to się nie stało!

PS
Czy pan Hytry brał udział w ostatnich wyborach samorządowych??

Tak wydaje mi się że brał.
Marcyś_1906
MEGAPROJEKTANT

Postprzez koniu1906 2007-06-25, 9:59 pm

wierny do końca napisał(a):Ostatnie wydarzenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że należy powołać do życia oficjalne stowarzyszenie kibiców Zagłębia Sosnowiec.
Ja w imieniu kibicow Zaglebia w mojej okolicy podpisuje sie pod tym. Dzialajcie panowie tam na miejscu dzialajcie
koniu1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna