Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2015-07-14, 5:58 pm

już widzę te pochlebne wpisy jakby Kujawa bronił w lidze;d
lesław1

Postprzez wojtaszko 2015-07-15, 8:13 am

Na oficjalnej Legii pisze ze menadzer Araka namawia go na przejście do pogoni lub korony które dają mu duże pieniądze dziś rano miał zdecydować troche sie to komplikuje wszystko i możemy zostać z ręką w nocniku
wojtaszko

Postprzez novack 2015-07-15, 8:51 am

Jeśli Arak nie wróci, to po przespanej letniej przerwie będziemy mieć słabszą pierwszą jedenastkę niż w drugiej lidze, a do tego eksperymentujący trener.
Ostatnio edytowano 2015-07-15, 9:16 am przez novack, łącznie edytowano 3 razy
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2015-07-15, 9:05 am

Myślałem, że w kwestii Araka decydujące słowo ma Legia a w związku z tym Bogusław, a nie menadżer. Zatem podejrzewam, że to on będzie miał decydujący głos. Trzeba przyznać, że opcja z wypożyczeniem do słabszego zespołu Ekstraklasy może być ciekawsza dla rozwoju chłopaka, ale kwestia ewentualnego powrotu przypomina już szopkę. A czas biegnie. Tymczasem mamy tylko Tumicza, Fidziukiewicz- niewiadoma - miał wczoraj podpisać - cisza. Słowem, maniana.
Anakin

Postprzez wojtaszko 2015-07-15, 9:10 am

Szopka to mało powiedziane tyle ze Bogusiowi lata gdzie go wypożyczyć czy sprzeda menadzer liczy na kasę i dlatego przeciąga sie to. Mam nadzieję ze Arak nie złamie słowa i nie przewróci mu sie w głowie
wojtaszko

Postprzez django 2015-07-15, 9:41 am

django napisał(a):Czy ja dobrze rozumiem, że Arak nie zagra w Legii i wróci do Zagłębia po powrocie tegoż Zagłębia ze zgrupowania? To po co oni go tam jeszcze tydzień trzymają?

No to mam odpowiedź na swoje pytanie.
django

Postprzez GrubyPerez 2015-07-15, 11:33 am

To nie Bogusiowi lata,tylko menadżerowi Kuby zależy na kasie. Menadżer jest znany, propozycje są ciekawe finansowo i terytorialnie. I z opcją na granie niestety. Jest jeszcze szansa którą Prezes musi wykorzystać. Ale czy to zrobi? Jest źle w najgorszym momencie.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez bbartek 2015-07-15, 2:15 pm

Myślę, że MJ po wpadce, delikatnie mówiąc, z nowym trenerem i jego zaciagiem z Floty, prosi prosi Prezydenta o dodatkowe pieniadze na Kubę. Uważam ,że to nie jest dobra startegia ( kominy płacowe) a przcież Kuba przychodził do nas jako zupełnie nieznany zawodnik.
To nie jest gracz który indywidualna akcją potrafi wygrać mecz, a korzysta , i to bardzo skutecznie ( brawa) z dograń kolegów.
Według mnie to Zagłebie wypromowało Kubę , ale bez dyskusji, że Kuba bardzo przyczynił sie do naszego awansu za co dziekuje.
bbartek

Postprzez LucasUSA 2015-07-15, 2:45 pm

A ja juz zupelnie stracilem cierpliwosc i mam dosc tej calej sagi z Arakiem. Plany transferowe zawieszone w prozni, bo moze wroci, a moze nie. I malo mnie obchodzi, czy to osobiste watpliwosci zawodnika, chciwy menadzer, czy wlodarze Legii sa sprawcami tego zamieszania. Zaglebie nie moze sobie pozwolic na takie jazdy, trzeba sie kuzwa szanowac. Jesli nawet Arak przyjdzie, to po caly sezonie przygotowawczym spedzonym poza druzyna, ze spora dawka stresu zwiazana z calym zamieszaniem, ktore moze sie odbic na jego formie itd. Arak jest dobry, ale my gramy w PIERWSZEJ LIDZE, to juz nie drugoligowa prowincja, i nie ma co liczyc, ze Arak bedzie zbawieniem. Czas leci, a szopka dalej trwa. Jest jakis plan B???
LucasUSA

Postprzez MiChAs089 2015-07-15, 4:06 pm

Sezon jeszcze się nie zaczął , a wszyscy już stękacie jak to jest chujowo . Każdy by chciał aby Arak wrócił na ten ostatni sezon i myślę że i on sam , ale mu mącą w głowie kasą która zatruwa dzisiejszą piłkę , wierzę jednak że to mądry chłopak i kuszenie kasą odrzuci ...
co do wywalenia Szukiełowicza to myślę że to było uzgodnione już od momentu podpisania umowy z tym trenejro.
MiChAs089

Postprzez STACH PL 2015-07-15, 4:26 pm

Nie no bądźmy bardziej profesjonalni co to ma być za cyrk ?
STACH PL

Postprzez LucasUSA 2015-07-15, 4:35 pm

MiChAs089 napisał(a):Sezon jeszcze się nie zaczął , a wszyscy już stękacie jak to jest chujowo . Każdy by chciał aby Arak wrócił na ten ostatni sezon i myślę że i on sam , ale mu mącą w głowie kasą która zatruwa dzisiejszą piłkę , wierzę jednak że to mądry chłopak i kuszenie kasą odrzuci ...
co do wywalenia Szukiełowicza to myślę że to było uzgodnione już od momentu podpisania umowy z tym trenejro.

Oczywiscie, ze kazdy by chcial Kube, ale w pewnym momencie cala ta historia zaczyna byc troche groteskowa. Ja tez licze, ze to madry chlopak, ale obawiam sie, ze to cale zamieszanie na dobre mu nie wyjdzie. Wszystko zalezy od motywacji i od tego, czy fakt, ze nie przekonal do siebie Berga, nie podetnie mu skrzydel.

Jezeli rzeczywiscie istnial jakis "misterny plan" z Szukielowiczem w roli glownej to ja juz nie mam wiecej pytan. Jak umarlemu kadzidla potrzeba Zaglebiu takich watpliwych wizerunkowo posuniec. Chyba, ze pasuje nam opinia drugiego Wachocka. Zaglebie do tej pory wizerunkowo traci z powodu afery korupcyjnej, zamiast budowac wizerunek nowoczesnego, transparentnego klubu ktos wpadlby na pomysl robienia takich szopek? Niewazne jaka byla prawda, oba scenariusze dobrej opinii klubowi nie przynosza.
LucasUSA

Postprzez Desantis 2015-07-15, 4:36 pm

Jak Araczek odejdzie do tego syfiasto-sledziowego klubiku to mnie chyba szlag trafi..... :czerwona:
Desantis

Postprzez novack 2015-07-15, 4:45 pm

Na tym etapie kariery, dla Kuby najwazniejsze jest regularne granie. Nie sądzę, by w jakimkolwiek ekstraklasowym klubie Kuba dostał gwarancję gry w wyjściowym składzie, a w Zagłębiu taka gwarancje ma. Mało tego, u Nas już niczego nie musi udowadniać, więc odpada też stres. Pewnie jego menago chciałby już przytulic pare groszy, ale dla sportowego rozwoju Kuby lepsza opcja to gra w pierwszej lidze niż ława w ekstraklasie. Jesli Legia myśli o nim poważnie, to też wybierze opcje w ktorej Kuba będzie się rozwijał, a jesli odpali forma w Zagłębiu, wrocic może do Wawy choćby zimą.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez LucasUSA 2015-07-15, 4:50 pm

Novack, dokladnie, ale iluz to juz pilkarzom menadzerowie spieprzyli kariery.
A swoja droga dlaczego wizerunek i stabilnosc klubu jest wazna - teraz menadzer Araka moze uzyc bardzo latwego argumentu, ze sie obawia o wystepy w klubie, w ktorym nie wiadomo, kto jest trenerem, gdzie nie jest pewne, pod czyim okiem bedzie szlifowal swoje umiejetnosci itd.
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jaca661966, kanciak