Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez bbartek 2015-03-29, 10:18 am

Po wczorajszym meczu z Rakowem pomyślałem, że szkoda , że Giel lub Okinczyc( zmarnował 2-3 dobre sytuacje), ale z jaka łatwościa wychodził na pozycje strzeleckie, nie sa partnerami dla Araka.
Niestety, Tumicz nie jest tym zawodnikiem....
Bardzo wierzę w awans i mam nadzieje,że MJ już myśli o wzmocnieniu sztabu szkoleniowego ( brawo Robert+Spółka za zmiane pomysłu na możliwość wygrywania meczów) i znaczących wzmocnieniach, szczególnie w ataku i obronie, bo środek mamy na poziomie co najmniej I ligi.
bbartek

Postprzez Anakin 2015-03-30, 11:42 am

bbartek napisał(a):Po wczorajszym meczu z Rakowem pomyślałem, że szkod , że Giel lub Okinczyc( zmarnował 2-3 dobre sytuacje), ale z jaka łatwościa wychodził na pozycje strzeleckie, nie sa partnerami dla Araka.

O Gielu póki co to trudno stwierdzić czy po przygodzie z bytomskim Trenerem Tysiąclecia cos dojść do siebie czy tez wpływ miała przerwa w grze wiosna spowodowana urazem w każdym razie to co grał ponoć tyłka nie urywało. Natomiast to co grał Okińczyc to na te ligę w zupełności wystarczy. Zresztą swoje zrobił, jedna bramka zaliczona a tylko pech (przy lobowaniu Wojciecha) sprawił że nie zaliczył większej ilości. W duecie z Arakiem i takiej drugiej linii siła rażenia byłaby zabójcza.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2015-04-26, 9:39 am

Juz teraz prezes powinien kombinowac kogo kupic kogo sprzedac . Ale na pewno powinien znalezc dodatkowa kase na wykupienie Araka . Ten chlopak w Legii sie nie przebije . Jak na wspolczesnego napastnika ma za mala mase miesniowa . Ale na to przyjdzie czas . A u nas bedzie gwiazda . Zwlaszcza po awansie .
Tomcjo

Postprzez novack 2015-04-26, 9:57 am

Myślę, że warto zrobić zestawienie zawodników, którym podziękujemy po sezonie i na tej podstawie szukać następców na te pozycje. Wg mnie to:
- Jarczyk
- Markowski,
- Koprucki,
- Kutarba,
- Zalewski,
- Fonfara,
i Gąsiński.
Oczywiście nie wiadomo kogo uda nam się zatrzymać z tych na których nam zależy (Arak, Mizgała, Budek).
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2015-04-26, 10:35 am

Zalewski wczoraj na ławce. On zagrał w jakimś meczu o punkty? Bo nie pamiętam.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2015-04-26, 10:46 am

GrubyPerez napisał(a):Zalewski wczoraj na ławce. On zagrał w jakimś meczu o punkty? Bo nie pamiętam.

Grywał "ogony", aż do kontuzji w Wałbrzychu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez pyla 2015-04-26, 11:08 am

Nad Markowskim bym się zastanowił ? :-)
pyla

Postprzez STACH PL 2015-04-26, 1:34 pm

novack napisał(a):Myślę, że warto zrobić zestawienie zawodników, którym podziękujemy po sezonie i na tej podstawie szukać następców na te pozycje. Wg mnie to:
- Jarczyk
- Markowski,
- Koprucki,
- Kutarba,
- Zalewski,
- Fonfara,
i Gąsiński.
Oczywiście nie wiadomo kogo uda nam się zatrzymać z tych na których nam zależy (Arak, Mizgała, Budek).

A ja bym zostawił ten ciekawy temat na czerwiec,nie ma co na razie psuć atmosfery zawodnikom (jeśli tu zaglądają) niech wywalczą w końcu ten awans,później będziemy debatować.
STACH PL

Postprzez dakos 2015-04-26, 1:56 pm

To nie jest czas na takie rozmowy, kazdy z wymienionych zawodnikow pewnie jest przydatny w tym zespolu w taki czy inny sposob, kazdy moze okazac sie tez potrzebny w swoim czasie.Dajmy im pracowac i osiagnac cel jaki maja założony a na rozliczenie przyjdzie czas w czerwcu
dakos

Postprzez dakos 2015-04-26, 1:56 pm

dakos napisał(a):To nie jest czas na takie rozmowy, kazdy z wymienionych zawodnikow pewnie jest przydatny w tym zespole w taki czy inny sposob, kazdy moze okazac sie tez potrzebny w swoim czasie.Dajmy im pracowac i osiagnac cel jaki maja założony a na rozliczenie przyjdzie czas w czerwcu
dakos

Postprzez Luis 2015-06-02, 1:57 pm

Moim zdaniem do odejścia są;

Matracki, Jarczyk, Koprucki, Farkas, Kutarba, Zalewski. Oni w pierwszej kolejności. Następnie zastanowiłbym się nad Szatanem, Mizgałą i Tumiczem. Jeżeli Arak zostanie to wypadałoby sprowadzić przynajmniej jednego doświadczonego napastnika, a Tumicz out. A pewnie będzie tak, że przyszłość Araka wyjaśni się w ostatnich dniach, więc Tumicz zostanie.
Luis

Postprzez jondek 2015-06-02, 2:38 pm

A ja się pytam gdzie jest Musiolik.Młody,szybki i wściekły,jak mówił klasyk trenerski. ? ? ;-)
jondek

Postprzez Adam1906 2015-06-02, 3:12 pm

Jeszcze nie awansowali a Wy już transferami się zajmujecie. Matko...
Adam1906

Postprzez novack 2015-06-02, 3:26 pm

Jeśli Tychy spadną, a wszystko na to wskazuje, to do wyjęcia jest co najmniej Przyrowski.
novack

Postprzez patrios91 2015-06-02, 6:52 pm

Nie oszukujmy się. Farkas,Korpucki,Jarczyk,Kutarba,Tumicz czy Zalewski to pilkarze,których przerasta poziom II ligi,a co dopiero Iwszej. Szczerze zastanowiłbym się nad Markowskim gdyż jego poziom na stare lata również jest marny. Sierczyński nie ma konkurencji,dlatego stanął z rozwojem w miejscu. Na wypożyczeniach są również Weiss,Sadowski i Wojcieszyński. Trzeba po letniej przerwie sprawdzić ich obecną formę piłkarską. Liczę na Weissa tylko nie jestem pewien czy on na 100% nadal jest formalnie zawodnikiem Zagłębia. Chłopak z dużym talentem odstrzelony przez Smyłe. Arak prawdopodobnie odejdzie,choć nie wykluczone,że może zostanie. Dla dobra jego własnej kariery powinien zagrać jeszcze jeden sezon w Zagłębiu w I lidze. Stopniowy rozwój i regularna,pełna gra jest dla niego teraz najważniejsza. Mizgała po prostu potrzebuję czasu-pytanie czy go dostanie. Jeśli chodzi o pozycję bramkarza to osobiście postarałbym się wyciągnąć Prusa z Głogowa i doprowadzić go do jego normalnej formy. Pamiętamy chyba jakie cuda ten chłopak potrafi wyprawiać na bramce ;-) No najważniejsze! Okres transferowy dla klubów I ligi już się rozpoczął. Jeśli PANIE JAROSZEWSKI,myśli pan,żę usra się panu ponownie montowanie składu na ostatnią chwilę to zaręczam panu,że jak szybko awansujemy tak szybko możemy spaść. Bierzmy pod uwagę fakt,że aktualny poziom ligi nie był zbyt wysoki. Piłkarze do roboty w sobotę,a Jaroszewski do roboty już dziś!
P.S Marcin Brosz nadal jest wolnym trenerem
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack