Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2015-01-29, 3:43 pm

Anakin napisał(a):
lesław1 napisał(a): nie zgadzam się i przyklaskuje malkontentom, którzy widzą tylko minusy?

Pokaż plusy

no przecież według was ich nie ma.
chociaż ciekawi mnie fakt czy wywalenie Kursy uznajecie za plus czy też minus, bo wywalili go pół roku po tym jak przedłużyli kontrakt ?
lesław1

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-01-29, 3:54 pm

Trzech zawodników zwolnił trener - to żeby się bilansowało to trzeba
jeszcze sensownego napastnika przyjąć do drużyny. A czy to są dobre
transfery to się okaże - AWANS lub NIE MA AWANSU.
Nasza drużyna już pojechała do Wałbrzycha -to co mnie martwi to mamy
tylko dwóch napastników i żadnych info ze coś się zmieni w linii ataku.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez werty2 2015-01-29, 6:14 pm

lesław1 napisał(a):
Anakin napisał(a):
lesław1 napisał(a): nie zgadzam się i przyklaskuje malkontentom, którzy widzą tylko minusy?

Pokaż plusy

no przecież według was ich nie ma.
chociaż ciekawi mnie fakt czy wywalenie Kursy uznajecie za plus czy też minus, bo wywalili go pół roku po tym jak przedłużyli kontrakt ?

Plus bo go nie ma, minus bo dopiero teraz, minus bo rada nadzorcza nie reaguje na marnotrawienie pieniędzy..Może być?

Dawaj te plusy, jestem ciekaw..
werty2

Postprzez patrios91 2015-01-29, 6:56 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Trzech zawodników zwolnił trener - to żeby się bilansowało to trzeba
Pozdrawiam
Tadeusz

Jak dla mnie napastnika mamy jednego-Araka. Smyła pomylił Giela z Tumiczem i teraz Arak nie ma zmiennika :) W obronie nadal zero konkurencji,a pomoc przesycona. Fajnie,że Fonfara przyszedł,lecz martwię się o obronę. Sierczynski bez formy,Ninkovic po kontuzji i niepewny środek. Potrzebujemy takiego Fonfare w obronie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez STACH PL 2015-01-29, 7:23 pm

patrios91 napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Trzech zawodników zwolnił trener - to żeby się bilansowało to trzeba
Pozdrawiam
Tadeusz

Jak dla mnie napastnika mamy jednego-Araka. Smyła pomylił Giela z Tumiczem i teraz Arak nie ma zmiennika :) W obronie nadal zero konkurencji,a pomoc przesycona. Fajnie,że Fonfara przyszedł,lecz martwię się o obronę. Sierczynski bez formy,Ninkovic po kontuzji i niepewny środek. Potrzebujemy takiego Fonfare w obronie.

Hehe jeszcze rozwinę potrzebujemy takiego Fonfare w obronie w środku,w ataku i pewnie jeszcze za trenera :-)
STACH PL

Postprzez novack 2015-01-29, 7:28 pm

Panowie w ostateczności zmiennikiem Araka może być Tylec, ktory nominalnie jest napastnikiem przerobionym przez Smyłe na trzeciego w kolejności skrzydłowego, po Ryndaku lub Wrzesniu na prawym, albo po Mizgale i Kozaku, a teraz Musioliku na lewym skrzydle. Ten chłopak ma papiery na granie i szkoda go trzymać na ławie. Niech dostaje choc tyle szans w ataku co Tumicz, a jestem pewien, że odwdzieczy sie po stokroć. Skrzydla mamy na ligowym poziomie, o czym pisalem wyżej. Ninkovicz owszem po kontuzji, ale jesli nie wrócił do formy, to mamy Witkowskiego, ktory na sparingach prezentuje się nawet lepiej od Ninkovicza. Środek pola to absolutne bogactwo, Dudek, Matusiak, Sztan, a teraz doszedł Fonfara i jeśli Smyła nie będzie tam pchał na siłę swojego Zalewskiego, to nikt nam w tej formacji nie ma prawa podskoczyć. Zostaje niepewna obrona i bramkarz, ale jesli zimą Fabisiak zrobi jakieś postępy, a Koprucki okaże sie lepszy od Jarczyka, to awans spie...lic może już tylko błyskotliwość Smyły.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2015-01-29, 7:52 pm

novack napisał(a): to awans spie...lic może już tylko błyskotliwość Smyły.

novack jak to ma w zwyczaju podsumowuje całość w sposób perfekcyjny.
Większość widzi najsłabsze ogniwo zespołu -Prezes nie?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez LucasUSA 2015-01-29, 11:45 pm

Bardzo dobry transfer Fonfary. Narzekania i patrzenie nowym nabytkom w metryke jest bez sensu. Niestety, nie jestesmy Arsenalem, ktory moze kupowac 17-to letnich zawodnikow za miliony. Zaglebiu jest potrzebna druzyna na awans, na dzis, bo to jest cel nadrzedny. Jak wyrwiemy sie z tego bagna i na dobre zagoscimy w I lidze (daj Boze wyzej!), wtedy bedzie mozna inwestowac w mlodych zdolnych z regionu. Na obecny bagienny poziom rozgrywkowy starzy wyjadacze z bogata przeszloscia lekko wystarcza (niestety, pozostaje jeszcze "Smyla factor", ale to juz osobna historia).

Starajmy sie tez byc obiektywni - nie ma co na sile krytykowac wszystkiego, bo oslabia to skutecznosc przyszlej, uzasadnionej krytyki.
Poza tym dyskusja staje sie malo merytoryczna i latwo ja zdyskredytowac.
LucasUSA

Postprzez Anakin 2015-01-30, 7:12 am

LucasUSA napisał(a):Starajmy sie tez byc obiektywni - nie ma co na sile krytykowac wszystkiego, bo oslabia to skutecznosc przyszlej, uzasadnionej krytyki.

Poczekamy, zobaczymy. Trzeba pamiętać, ze jesienne oczekiwania były inne. Siła w srodku pola może wskazywać że Smyła będzie się nadal trzymał ustawienia 4-5-1 które i wiosna i jesienią nie wypaliło. Na chwile obecna mamy jednego solidnego napastnika a z tyłu dwóch niezbyt pewnych bramkarzy, którym do klasy Prusa czy Kudły trochę brakuje. Ale jest to tez esencją słabego trenera.
Anakin

Postprzez novack 2015-02-01, 11:32 am

Czy moderator mógłby usunąć tę niefortunną wypowiedź Pana Tadeusza i te które są jego konsekwencją? Jeśli zajrzy tutaj ktos z zewnątrz i gdzieś to wklei, to staniemy się pośmiewiskiem na cały kraj.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez STACH PL 2015-02-01, 2:01 pm

Wracając do tematu z relacji sparingów wynika jasno,że potrzebujemy jeszcze doświadczonego i pewnego bramkarza.
STACH PL

Postprzez jondek 2015-02-01, 6:00 pm

Napastnika i trenera :-(
jondek

Postprzez LucasUSA 2015-02-01, 6:57 pm

novack napisał(a):Czy moderator mógłby usunąć tę niefortunną wypowiedź Pana Tadeusza i te które są jego konsekwencją? Jeśli zajrzy tutaj ktos z zewnątrz i gdzieś to wklei, to staniemy się pośmiewiskiem na cały kraj.

Jak napisal Luis - nie bylo sytuacji. Pozwolilem sobie po kolegach posprzatac.
LucasUSA

Postprzez GrubyPerez 2015-02-01, 7:28 pm

LucasUSA napisał(a):
novack napisał(a):Czy moderator mógłby usunąć tę niefortunną wypowiedź Pana Tadeusza i te które są jego konsekwencją? Jeśli zajrzy tutaj ktos z zewnątrz i gdzieś to wklei, to staniemy się pośmiewiskiem na cały kraj.

Jak napisal Luis - nie bylo sytuacji. Pozwolilem sobie po kolegach posprzatac.

Jak dobrze , że chociaż za wielką wodą jest ktoś kto potrafi i chce posprzątać :)
Dzięki Lucas - a przed Tobą widzę 1000 post - może jakaś rozprawka z czasem , ale taka w stylu Blajpiosa :) !

No i żeby nie być całkowicie OT - musimy się zadowalać tym co kontraktują nasi decydenci ( bez ich oceny - od tego są inne tematy) . Odrzucenie Mahovica wskazuje na wielką wiarę w Tumicza - albo też daje nadzieję na dawanie szansy Tylcowi , który moim zdaniem na to zasługuje. Ale na grę dwoma napastnikami chyba nie ma co liczyć.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2015-02-01, 8:07 pm

GrubyPerez napisał(a):Ale na grę dwoma napastnikami chyba nie ma co liczyć.

I to jest dla mnie bardzo dziwne. Bo w tej śmiesznej lidze powinno się grać ofensywnie. Tym bardziej jak obronę ma się do doopy.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników