Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2015-01-22, 4:46 pm

Tym bardziej że w sztabie szkoleniowym mamy wybitnego specjalistę od bramkarzy :-)
jondek

Postprzez novack 2015-01-22, 5:01 pm

Na 90 min. jako przymierzany do Zagłębia pojawił sie Gevorgyan z Zawiszy. 33 lata, 236 występów w ekstraklasie, jesienią 10 razy wystąpił w Zawiszy, ale to kolejny pomocnik.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2015-01-22, 5:06 pm

novack napisał(a):Na 90 min. jako przymierzany do Zagłębia pojawił sie Gevorgyan z Zawiszy. 33 lata, 236 występów w ekstraklasie, jesienią 10 razy wystąpił w Zawiszy, ale to kolejny pomocnik.

No i widze, że nie tylko ja mam wątpliwości. Na katowicki sporcie napisano że namawia go Dudek, z którym grał w Bydgoszczy. Nie wiem czy to nie przypadkiem chwyt bardziej pijarowy. Jezeli jeszcze zakontraktowany będzie Musiolik, o którym tak sie mówi. A jest on pomocnikiem to Kapello szykuje chyba styl 1-9-1. Chyba, że z Gerogiana zrobi na stare lata snajpera.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Luis 2015-01-22, 6:17 pm

Gevorgyan najlepsze mecze rozgrywal jako napastnik w zeszlym sezonie. Jesli mialby grac w ataku to po co w ogole testy Armina, skoro Murinjo i tak bedzie gral z jednym napaatnikiem? A skoro namawia go Dudek, to moze stwierdzil, ze w Sosnowcu jest swietne miejsce na emerytke i moze chce zalatwic kontrakt koledze. Absolutnie nieumniejszajac Gevor jest pilkarzem dobrym, a na nasza lige to kolejna gwiazda, tylko mimo wszystko wolalbym transfer srodkowego obroncy z ekstraklasy. Np. Pietrasiaka.
Luis

Postprzez STACH PL 2015-01-22, 6:21 pm

Prus i Gevorgyan transfery na +, Prus nie mam pojęcia w jakiej formie,ale myślę ,że u nas by się szybko odbudował,Gevorgyan to taki wredny walczak z dobrą techniką.
STACH PL

Postprzez Tomcjo 2015-01-22, 7:26 pm

A ile klub zarobi na kolejnym dziadku ? Przecież my tylko wypożyczamy bierzemy tanio i oddajemy za darmo lub kupujemy dziadków . Jaki jest bilans finansowy transferów w ostatnich latach . Sportowo słabo a transfery to strategia prowadząca do upadku klubu .
Tomcjo

Postprzez August 2015-01-22, 8:56 pm

Ma swoje wątpliwości co do Gerogyana. Enty pomocnik w drużynie no i poza tym zrobi sie połączenie emerytów z leijnymi nabytkami. A to drużyna bez perspektyw
August

Postprzez patrios91 2015-01-22, 9:23 pm

August napisał(a):
No i widze, że nie tylko ja mam wątpliwości. Na katowicki sporcie napisano że namawia go Dudek, z którym grał w Bydgoszczy. Nie wiem czy to nie przypadkiem chwyt bardziej pijarowy. Jezeli jeszcze zakontraktowany będzie Musiolik, o którym tak sie mówi. A jest on pomocnikiem to Kapello szykuje chyba styl 1-9-1. Chyba, że z Gerogiana zrobi na stare lata snajpera.

Ubawiłeś mnie tym stylem 1-9-1 drogi Auguście. :)
Jak przeczytałem o Prusiku,od razu pomyślałem o powrocie do Zagłębia. Nie mam wątpliwości,czy w formie czy nie,że z pewnością byłby najlepszy pośród naszych goalkeeperów. O Georgianie nic nie słyszałem. Jeśli to prawda to myślę,że mamy kolejne wzmocnienie. Co by nie mówić chłop ostatnio rozwinął się piłkarsko i nie jest też taki stary. Pytanie tylko na jaką pozycję?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2015-01-22, 9:42 pm

patrios91 napisał(a):Co by nie mówić chłop ostatnio rozwinął się piłkarsko i nie jest też taki stary.

No tak, ale mamy juz Jarczyka, Markowskiego i Dudka - grajków sporo powyżej trzydziestki. W tym roku równo trzy dychy stukną Matusiakowi i Farkasowi. Kopruckiemu też stuknęło 30 lat. Dodaj do tego Geworgyana. Dodaj do tego Araka,Migałę, Budka i za chwilę Witkowskiego. To spory trzon druzyny, a części z tych zawodników za chwilę nie będzie. Po prostu mam wątpliwosci co do perspektyw tak budowanego zespołu
August

Postprzez zag23 2015-01-22, 11:51 pm

Prus i Gevorgyan na pewno by sie nam przydali. Wg. mnie powinna zostac przeprowadzona analiza : kto w rundzie jesiennej zawiódł, kto się wybił, nasze mocne i słabe strony, jak zostal przepracowany okres letni, jaka jest determinacja w zespole do osiagniecia celu jakim jest awans, dwie rózne połowy meczów: jedna super druga fatalna lub dwie fatalne. Wg. mnie za szybko zespol pozbył sie Giela, analizowałem gre w Kluczborku i Sandecji i zazwyczaj w 1 polowach zdobywal bramki gdy grał od 1 minuty a u nas dostawal szanse jako joker na ostatnie 15 min meczu w wieksozosci a i tak cos tam strzelił, po drugie zawsze mial lepsza wiosne. Nasi stoperzy sa wolni i malo zwrotni czy Koprucki bedzie wyjsciem z sytuacji watpie, nic mi to nazwisko nie mówi. Ja przede wszystkim bym kupil lub wypożyczyl bramkarza , stopera i napastnika. Pomocnikow mamy od groma choc nie liczy sie ilosc ale jakość. W sumie z ich podań zyją napastnicy. Trener musi grac na 2 z przodu i nie ma bata, szkoda ze Tumicz sie zablokowal bo zapowiadal sie fajnie ale jak kiedys pisalem należałoby go sprzedac latem 2014 i klub by cos tam zarobił no ale cóż wyszlo inaczej.

Pilkarze za free warci uwagi: Prus, Sapela, Zakrzewski, Gevorgyan, Hirsz, Arifović, Tataj ;) (opcja na pol roku ), Ceglarz (Widzew), Idrissa Cisse, Petasz (choc konkurencja spora). Wypożyczyć lub kupic Bartosza Żurka z Legi II chlopak z Sosnowca w sumie zapowiadal sie ciekawie moze grac w ataku nawet.
zag23

Postprzez django 2015-01-22, 11:59 pm

Jeżeli chodzi o Geworgiana to byłbym ostrożny. Z Bydgoszczy dochodzą wieści, że znowu są z nim problemy dyscyplinarne, a Smyła i Jaroszewski to nie są ludzie zdolni do wzięcia takiego grajka za mordę.
django

Postprzez lesław1 2015-01-23, 12:08 am

Anakin napisał(a):
lesław1 napisał(a):myślałem, że masz większe pojęcie i cokolwiek wiesz

I to jest to co powoduje, że człowiek ma ochotę wyjść z siebie i stanąć obok. A skąd przeciętny kibic ma to wiedzieć skoro nie ma żadnej polityki informacyjnej klubu a na spotkania z prezesem nie ma szans przyjechać bo mieszka w innej części kraju ?

jeśli się nie wie to się nie pierdoli i nie narzeka.

powiem tak powiedziano mi to prosto w oczy więc przekazuję informację bez ściemniania jeśli mnie okłamano to nie mam na to wpływu a prezes będzie się smażył w piekle za kłamstwo;).

powiem tak nie narzekajcie na ludzi przed, oceńcie ich przynajmniej w czerwcu. jakby tak krytycznie podchodzić do każdego to pierwszego którego powinni wyjebać za chujową rundę to byłby Wrzesień
lesław1

Postprzez Anakin 2015-01-23, 7:11 am

lesław1 napisał(a):jeśli się nie wie to się nie pierdoli i nie narzeka.

Najwygodniej najeżdżać na tych, którzy nic nie wiedzą bo polityka informacyjna klubu jest taka a nie inna. A jeśli już to dość często pojawiają się sprzeczne informacje. Trudno nie narzekać skoro siódmy sezon klub siedzi w dupie a i w tym sezonie tej dupy nie urywa. Prezes przez kibiców jest rozliczany z wyników. A te jesienią były przeciętne, a na Ludowym wręcz tragiczne jak na druzyne rzekomo walczaca o awans. A za Smyły sporo zawodników obniżyło loty. nie tylko Wrzesień. Dlatego pierwszy do wylotu powinien być pseudotrener. I zapewne tak się stanie. tyle że wtedy gdy będzie już po awansie.
Anakin

Postprzez mexicano 2015-01-23, 1:08 pm

August napisał(a): No tak, ale mamy juz Jarczyka, Markowskiego i Dudka - grajków sporo powyżej trzydziestki. W tym roku równo trzy dychy stukną Matusiakowi i Farkasowi. Kopruckiemu też stuknęło 30 lat. Dodaj do tego Geworgyana. Dodaj do tego Araka,Migałę, Budka i za chwilę Witkowskiego. To spory trzon druzyny, a części z tych zawodników za chwilę nie będzie. Po prostu mam wątpliwosci co do perspektyw tak budowanego zespołu

A przy okazji nie wiadomo ilu jeszcze piłkarzom wygasają w czerwcu kontrakty,bo klub nie informuje na jaki okres podpisują.
mexicano

Postprzez Anakin 2015-01-23, 1:20 pm

Nie no, klub w końcu napisał na tej swojej stronce że mamy nowego obrońcę. Nawet jest wywiad z gościem. To musiał być wielki wysiłek organizacyjno-intelektualny dla pracowników klubu :lol:
Nawet strona 100% Zagłębie się nie wychyliła i napisała dopiero po niusie na "eu". Stomilowi nie przeszkadzało napisać o tym dobrych kilka dni wcześniej.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników