ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-01-25, 12:32 am

Na 90minut.pl pisze ze teraz Szczakowianka testuje tego Drobnjaka i tego drugiego (bramkarza) ktorzy u nas sie nie zalapali! :) Cieszy mnie taki kierunek transferow- ze resztki po nas zbiera konkurencja a nie odwrotnie! :) Tyle ze Szczakowianka to juz nie konkurencja... a tonacy statek...

PS. Jak tak dalej pojdzie to Sosnowiec bedzie jedynym w okolicy bastionem pilkarskim! My sie wzmacniamy, mamy kase i plany a tu Szczaksa sie kladzie, GKS juz lezy... :D Niezly scenariusz...
twari

GKS, że pada, to... - ale Szczakowa: Zagłębiu nieobojętne

Postprzez Blajpios 2005-01-25, 12:48 am

Co do GKS-su, to jako że Zagłębie ma pewien kodeks moralny: nie będzie się cieszyć z cudzego nieszczęścia, tam też są ludzie jakoś z klubem, regionem swoim związani - i "nie śmiej się dziadku". Tym bardziej, że ten "dziadek" sam tego doznał. Tylko - że jednocześnie też pamięta, jak to "Tatuś Prezesa" przy padaniu "dziadka Zagłębia" działał, choć z sosnowieckimi korzeniami. Jakkolwiek Syn może być inny - to jednak taka była historia, tak więc ten upadek łatwiej przełknąć. Jakkolwiek jednak Szczakowianka jako klub miałaby komunistyczne "pochodzenie", jakkolwiek może i do udowodnienia jest jakiś przekręt (na razie PZPN karygodnie oczernia, jak się okazuje) - to jednak to inna para kaloszy. To nie jest Śląsk - to są zagłębiowscy sąsiedzi. To okazja na drugoligowe derby. To ważne dla ludzie regionu Zagłębia - by coraz bardziej jako Zagłębie się konsolidować, nawet jeżeli np. z Jaworznem więź dotychczasowa jest na pewno nie taka, jak z BeCzeD (Będzin Czeladź Dąbrowa): to niech wzrasta do takiej począwszy od tych początków, jakie są.
Tak, znów trochę "zrobiłem wycieczkę" - ale mam nadzieję, że coś też do myślenia to daje.
Z punktu widzenia kibicowskiego każdy upadek boli, nawet GKSu - natomiast są kluby i kluby, by przypomnieć jednak kibicom.
Blajpios

Postprzez DaMi 2005-01-25, 8:18 am

DaMi

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-25, 9:11 am

Kol. MALY - w najmniejszym stopniu Pan mi przeszkadza, jedna sprawa ktora musze w tym miejscu zaznaczyc to na stronach FORUM obowiazuje kultura slowna, wyrazanie mysli w jasnych prostych zdaniach i o to musimy wszyscy zadbac.
Powiada Pan, iz zmieniam front nic mylnego otoz cytowane nazwiska linii pomocy i ataku to nic innego ja wymiana mysli z Kol. SOCIO ktory powiada, iz linia pomocy nie jest najlepiej zestawiona.

I sprawa ostatnia w moim skladzie podaje 6 zmian w druzynie z KRESOWEJ - to czy to nie dotyczy tematu w ktorym sie poruszam.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mały 2005-01-25, 9:21 am

Drogi Panie Tadeuszu. Zgadzam się z Panem co do kwesti nowych zawodników. Chodzi mi o to , że niepotrzebnie nadmuchujemy balon i już teraz kiedy nic nie jest jeszcze pewne . Powinniśmy się wstrzymać z wydawaniem sądów i ocen poszczególnych zawodników przynajmniej do czasu zamknięcia okienka transferowego . Jeszcze jedno , aby spekulować na temat składu na wiosnę uzasadnione byłoby zobaczyć chłopaków przynajmniej w dwóch sparingach z dobrymi zespołami , bo w przeciwnym razie robi się z tego wróżenie z fusów.

POZDRAWIAM SERDECZNIE I ZAWSZE JESTEM OTWARTY NA KONSTRUKTYWNĄ POLEMIKĘ.
mały

?

Postprzez zag23 2005-01-25, 12:38 pm

Co myślicie o zaciągu piłkarzy z Serbii i Czarnogóry - czy to będą udane transfery czy jak zwykle niewypały?
zag23

Postprzez adas 2005-01-25, 12:39 pm

a ja proponuje zalozcie sobie odrebny temat Maly kontra Tadeusz. Calkowicie zboczyliscie z tematu!!!!!
adas

Postprzez WOJTEK 2005-01-25, 12:50 pm

JA NATOMIAST PROPONUJĘ WYMIANĘ POGLĄDÓW NA PRYWATNYCH SKRZYNKACH. W INNYM WYPADKU BĘDĄ KARTKI.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Robson_sc 2005-01-25, 1:20 pm

Co myślicie o zaciągu piłkarzy z Serbii i Czarnogóry - czy to będą udane transfery czy jak zwykle niewypały?

Nie do konca wiem co rozumiesz pod pojeciam jak zwykle akurat w odniesieniu do Serbow. To pierwszy taki zaciag w Zaglebiu wiec nie ma ich do kogo porownac.

Mysle, ze Hosic I Adzem to solidni grajkowie i w obronie bardzo nam sie przydadza. Poza tym charaktery ludzi z Balkanow sa takie, ze powinnismy z ich strony widziec zaangazowanie i walke do konca. Tacy zawodnicy sa nam potrzebni. Podsumowujac jestem dobrej mysli.
Robson_sc

Postprzez zgredos 2005-01-25, 2:49 pm

Kry's napisał(a):[To jest juz duza dawka info jak bedzie budowany sklad w rundzie wiosennej, moze przybyc 1-2 zawodnikow max.
Ja zaryzykuje i podam: BEBEN - WARAKOMSKI-HOSIC-TRESCINSKI-ADZEM SKRZYPEK - MADAR - LACHOWSKI - WOLANSKI PITRY - MALOCHA.
Pozdrawiam
Tadeusz

całkiem niezła jedenastka się klaruje :roll:
ostra walka się szykuje już nawet o załapanie się na ławkę,spójrzmy na te nazwiska,
Ujek,Kłoda,Chwalibogowski,Łuczywek,Morawski,Twardawa,Malinowski,Kruszyński
także KT ma sporo do myślenia,materiał ma trzeba tylko teraz to jak najlepiej poukładać :wink:

I o to chodzi Kry's jak będzie rywalizacja o miejsce w składzie to będą wyniki. Żaden piłkarz nie" przejdzie obok meczu"
zgredos

Postprzez Gość 2005-01-25, 4:48 pm

Franz napisał(a):
xXx_1906 napisał(a):Dudek w Polsce tez byl niezauwazany, a teraz?

Teraz jest rozpoznawalny na całym świecie bo nie każdy bramkarz grający w klasowym klubie potrafi wpuszczać takie szmaty :lol: .

A tak pozatym: 3 miesiące temu wszyscy narzekali na zegar, powoli sie zmienia; .

A co zmienia sie ?
Gość

Postprzez olo69 2005-01-25, 8:12 pm

tak siedze już prawie drugi tydzień pod Warszawą, iczytam coraz lepsze wiadomości z wielka radością
olo69

Postprzez Warson 2005-01-25, 9:55 pm

chcialbym widziec ten zegar i chyba sei przejde :)
Warson

Postprzez Zibi33 2005-01-25, 10:33 pm

Ze zdziwieniem przyjąłem informację , że Zagłębie jest zainteresowane
pozyskaniem napastnika GKS Katowice Stanisława Wróbla.
Snajper Wróbel przez dotychczasową swoją karierę strzelił pietnaście goli
z tego połowę z karnych, a gra już chyba osiem lat.
Uważam że mamy lepszych napastników i jak już kogoś pozyskać to zawodnika który ma prawdziwy instynkt strzelecki,nasuwa mi się nazwisko
Solnica?
Zibi33

Postprzez PTAQ84 2005-01-25, 10:48 pm

Mi się Wróbel podoba, może nie jest bardzo skuteczny ale przebojowy i szybki, może w Sosnowcu odnajdzie instynkt snajpera 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna