II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-06, 5:42 pm

Kol. Tomcjo - Mr September powiedział ze w Sosnowcu się dobrze czuje
ale byłoby pewnikiem - AWANS i zostaje z nami na bank.
Powiem tak - żadne tracenie pkt nie wchodzi w grę - każda strata eliminuje
nas walki o AWANS, sprawa następna koncentracja naszych zawodników w
każdym meczu - najwyższy pozom z możliwych, skuteczność również.
Mamy do rozegrania 6 spotkań - to musimy dopisać w tabeli 18 pkt. wówczas
możemy myśleć o AWANSIE. Każda sobota lub środa to nerwy, nerwy itd.
Pozdrawiam - myśląc ze będzie OK.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zag23 2014-05-07, 3:39 pm

Grzegorz Rasiak (Warta Poznań ) nie zagra do końca sezonu to dobra wiadomość dla naszego klubu. Pomimo, że uważa sie go za drewno facet strzelił 12 bramek w lidze i jest tak ważny jak Tumicz u nas. To spore osłabienie zespołu z Poznania. Czy typujecie dalej ze Warta nas przegoni :) ? Czas zaktualizować typy.

źródło: 90minut.pl
zag23

Postprzez lesław1 2014-05-07, 6:45 pm

zag23 napisał(a):Grzegorz Rasiak (Warta Poznań ) nie zagra do końca sezonu to dobra wiadomość dla naszego klubu. Pomimo, że uważa sie go za drewno facet strzelił 12 bramek w lidze i jest tak ważny jak Tumicz u nas. To spore osłabienie zespołu z Poznania. Czy typujecie dalej ze Warta nas przegoni :) ? Czas zaktualizować typy.

źródło: 90minut.pl

racja Warta straciła tym sporo, aczkolwiek nie lekceważyłbym ich do momentu aż nie będą już mieć nawet matematycznych szans
lesław1

Postprzez Tomcjo 2014-05-08, 9:29 am

Jak slysze o Rasiaku to przypomina mi sie nasz drewnialdo Andrzej Kubica . Biegal po boisku jak na szczudlach . Czesto byl obiektem zartow i podobnie jak Rasiak po wyjezdzie z kraju zrobil niezla kariere .
Błękitni Sarnów
CKS Czeladź
Zagłębie Sosnowiec
Rapid Wiedeń
Austria Wiedeń
Legia Warszawa
KSV Waregem
Standard Liège
OGC Nice
Standard Liège
Maccabi Tel-Awiw
Urawa Red Diamonds
Oita Trinita
FC Aszdod
Beitar Jerozolima
Maccabi Tel-Awiw
Górnik Łęczna
Błękitni Sarnów
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Sir 2014-05-08, 4:16 pm

Tomcjo napisał(a):Jak slysze o Rasiaku to przypomina mi sie nasz drewnialdo Andrzej Kubica . Biegal po boisku jak na szczudlach . Czesto byl obiektem zartow i podobnie jak Rasiak po wyjezdzie z kraju zrobil niezla kariere .
Błękitni Sarnów
CKS Czeladź
Zagłębie Sosnowiec
Rapid Wiedeń
Austria Wiedeń
Legia Warszawa
KSV Waregem
Standard Liège
OGC Nice
Standard Liège
Maccabi Tel-Awiw
Urawa Red Diamonds
Oita Trinita
FC Aszdod
Beitar Jerozolima
Maccabi Tel-Awiw
Górnik Łęczna
Błękitni Sarnów

Można się śmiać i nabijać, ale wielu z piłkarzy chciałoby zagrać w takich klubach..
Sir

Postprzez Tomcjo 2014-05-08, 11:24 pm

Ja sie akurat nie nabijam bo lubialem goscia . Faktycznie mial ruchy jak pokraka i pierwsze kilka meczy mial duza treme . Potem sie rozkrecil i widac bylo duzy potencjal . A gdyby Zagłebie sie nie rozpadlo to bylby naszym czolowy zawodnikiem . Na dodatek klub sprzedalby go za spora kase co wzmocilo by nas finansowo . Ale taka nasza dola i niedola .
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2014-05-14, 1:50 pm

No cóż . Pora na podsumowanie sezonu . Wiem jeszcze jest szansa . Ale tylko jesli ktos z lidrow koncertowo rozjebie przewage jaka maja nad nami . Cos w stylu Liverpoolu . Podanie Gerarda do zawodnika Chelsea i remis przy prowadzeniu 3-0 .
Trener
Jest postep w porownaniu z poprzednikiem . Obudzil naszych napastnikow choc juz na to nie liczylem . Nadal potrzebujemy snajpera ale jest lepiej . Zaczelismy strzelac choc w decydujacych meczach bylo kiepsko . Niestety to co zyskalismy w ataku stracilismy w obronie . Ja wiem ze jedna z metod stworzenia super obrony jest wystawianie tego samego skladu bez wzgledu na bledy . I moze to potrwac rok a nawet dwa . Ale to moze oznaczac odpuszczenie sezonu . Jak sie chce grac o awans to nie mozna udawac ze nie bylo meczu z Rozwojem gdzie Farkas dal swietna zmiane i pomogl rownierz w ataku . Jednak trzeba byc praktycznym .
Niestety ten brak elastycznosci pokazuje ze rownierz w taktyce trener jest slaby . Ma male zdolnosci do dostosowania taktyki do warunkow i sytuacji . To moze oznaczac ze niestety jest za krotki na wyzsze ligi . Moze I liga jeszcze tak bo sie niewiele rozni ale juz nie ekstraklasa . Ale o takich trudno nawet w ekstraklasie . Ma racje . Tak ma racje ze za krotko pracowal zeby teraz pewnie awansowac . Ja sie zgadzam . Ale sprytny menago jesli ma okazje to nie odpuszcza . Czyli sprytny nie jest . Druzyna zbyt latwo przegrala wazne mecze bo remisy u siebie to porazki gdy sie walczy o awans. Czy nalezy go zmienic . Tylko gdy nas stac na super specjaliste . A nie stac . Wiec co najmniej kolejny sezon powinien popracowac . Druzyne stac na czolowke nowej ligi ale wciaz bedzie najwyzej najlepszym z nieawansujacych .
Pilkarze
Najbardziej zawiodl mnie Szatan . Nie dlatego ze slaby . Ale juz sie wydawalo ze zastapi Lache . Ze bedzie liderem zespolu . A tu nie dosc ze wyrazny spadek formy to jeszcze pokazal ze liderem druzyny to on raczej juz nie zostanie . Lacha tez mial okresy slabej gry . Ale nie przeszkadzalo mu to w kierowaniu druzyna . Wiedzial jak kogo postawic do pionu inzmobilizowac na boisku . Brak lidera w tej druzynie pokazal ostatni mecz . Mozna bylo to wygrac mimo slabej gry ale braklo kogos z jajami .
Dobra gra Struskiego . Balem sie gdy przychodzil ze bedzie dlugo dochodzil do formy . A tymczasem od razu jak wszedl do bramki niezle sie spisuje .
Na Kursie nie bede sie pastwil . Ale jestem zdziwiony . Chyba ma w kotrakcie gwarancje ze bedzie gral non stop .
Tumicz fajnie sie rozstrzelal. Szkoda ze nie w decydujacych meczach . Wiec snajperem numer 1 jeszcze nie jest . Moze w nowym sezonie
Jankowski . Na nim postawilem krzyzyk . Moze nie slusznie . Ale to wciaz jest marna gra .
Na razie tyle sezon trwa . Niech przynajmnie utrzymaja to trzecie miejsce . W brak licencji Bytovii nie wierze . Wystarczy ze wynajma stadion .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez RUDI 2014-05-14, 9:24 pm

Tomcjo napisał(a):W brak licencji Bytovii nie wierze . Wystarczy ze wynajma stadion .

Już ogłosili przetarg na modernizacje stadionu .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez krysteksc 2014-05-15, 8:57 pm

Nie ma co liczyc na brak licencji wygrać co tylko można a więc wszytsko do końca a awans będzie nasz :brawo: :brawo:
krysteksc

Postprzez szajba555 2014-05-16, 1:21 am

krysteksc napisał(a):Nie ma co liczyc na brak licencji wygrać co tylko można a więc wszytsko do końca a awans będzie nasz :brawo: :brawo

Tak jest :) trzeba być optymistą po mojemu to nie tylko Chrobry może się potknac ale i Bytovia może zaliczyć wpadkę :) na co liczę jeżeli chcemy awansować to musimy wygrywać mecz jeden za drugim a pan Smyła musi w sobie odkryć temperament pana Dragomira Okuki a także konsekwentność pana Adama Nawałki to wtedy będziemy w pierwszej lidze na przysłowiową stówe :) a też odnośnie Bytovii to też słyszałem że drutex zamierzał im "zakręcić kurek" bo kontrakt im się kończył i co wtedy bytovia wycofuje się z rozgrywek :lol: drogi kolego podoba mi się w tobie stosunek podobny co mój do Zagłębia w pierwszej lidze :niezle:

Pozdro :-)
szajba555

Postprzez krysteksc 2014-05-16, 8:57 am

Mam nadzieje że optymistów jest znacznie więcej i w licznym gronie stawimy sie w środę na meczu z Zieloną Górą aby dopingować naszych chłopaków :brawo: :brawo: :brawo:
krysteksc

Postprzez jondek 2014-05-16, 10:27 am

No nie wiem.Trenerowi raczej przeszkadzaja pełne trybuny :twisted:
jondek

Postprzez krysteksc 2014-05-16, 10:43 am

fakt ta wypowiedź była naprawdę nietrafiona bardzo źle dobrał słowa ale przestańmy mu to wypominać.
krysteksc

Postprzez szajba555 2014-05-16, 2:12 pm

krysteksc napisał(a):

fakt ta wypowiedź była naprawdę nietrafiona bardzo źle dobrał słowa ale przestańmy mu to wypominać.

To niech do wojewody skargę złoży żeby zamknęli Ludowy mnie tak ta wypowiedź rozśmieszyła że aż mało co nie umarłem ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol: Pan Zmyła mógł się zastanowić czy chce trenować Zagłębie czy może jakiś klubik pokroju pegieerovii gdzie przychodzi gimbaza i piszczy przez 90 minut :lol:
szajba555

Postprzez Adam1906 2014-05-17, 9:12 am

Co prawda sezon wielkimi krokami zbliża się ku końcowi, ale z uwagi na fakt iż mamy pełno "gwiazdorów" w stylu osobnika o nicku kosa, który wiecznie pluje się na 100%ZS dlaczego kobiety i dzieci mają płacić po 5 zł. za bilety na mecze, w których ich cena jest ustalona na 4 zł., wrzucam dla takich gamoni linka z oficjalnej, bo mamy przed sobą jeszcze 2 takie spotkania: z UKP Lechią Zielona Góra i Ostrovią Ostrów Wlkp.
Zostały wprowadzone drobne zmiany w cenach biletów. W rundzie wiosennej dzieci do lat 6 będą miały wstęp wolny (z opiekunem) i nie będą musiał posiadać biletu, jednak przy braku miejsca siedzącego, opiekun musi posadzić dziecko na kolanach.
Dodatkowo kobiety i dzieci do lat 12 będą miały bilety w cenie promocyjnej 5 zł, zarówno na trybunę krytą, jak i odkrytą. Oczywiście w przypadku, gdy bilety będą tańsze (Ruch Zdzieszowice, UKP Zielona Góra, Ostrovia Ostrów Wielkopolski, na te mecze bilety na trybunę odkrytą będą w cenie 4 zł), to mogą zakupić normalne wejściówki.

http://www.zaglebie.eu/glowna/aktualnos ... ny-biletow
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna