Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Postprzez pyla 2010-10-09, 10:29 pm

Ja również nie chcę się wypowiadac o ewent. zatrudnieniu Ojrzynskiego dajmy mu popracowac choc z taką ekipą- nie zazdroszcze :-) A biadolenie że ten lub inny byłby lepszy nic nie da- gorzej już byc nie może.
pyla

Postprzez KRIS6411 2010-10-09, 10:31 pm

Tak źle nie było nigdy, nie wiem czy szybko wrócę na Ludowy mimo iż chodzę na mecze od 30 latOd dzisiaj przestałem żyć wspomnieniami o dawnych czasach i wiem jedno Zagłębie zasługuje na... 2 ligę na dłłłłłłłłłłłługie lata bo tam niestety jego miejsce
KRIS6411

Postprzez tiktak 2010-10-09, 10:35 pm

To się teraz towarzystwo wzajemnej adoracji będzie bawiło za miejskie pieniądze i pozorowało walkę o awans. Sponsor? (k***a,jaki sponsor?). Cała patologia zaczyna się od tego że wklad finansowy udziałowców jest nieproporcjonalny do udziałów w klubie. Cwaniaczek pseudowłaściciel wyczuł że mozna naciagnąć miasto na kasę rok w rok( bo przecież futbol w Sosnowcu musi istnieć) i zgrywać cały czas właściciela. Szczawik prezesik bredził coś o bilansie otwarcia. Ciekawe czy dziś jeszcze pamieta o czym mówił w sierpniu. Chojnackiemu zarzuca brak progresu. Po takim dnie jak dziś na pewno progres sie pojawi.
Nic się nie zmieni na lepsze jesli w klubie nie pojawią się u sterów fanatycy-pasjonaci twardo stapajacy po ziemi, którzy zakręcą większości kurek z kasą. Obawiam się że to nie nastapi zbyt szybko bo zarówno obecna władza (Górski) jak i potencjalni następcy (Pięta, Chęciński) to są bezpłciowcy bez wyobraźni i wizji, którym najłatwiej wychodzi zaklepanie istniejącego układu. Pierwszym krokiem powinno być wywalenie Szatana z klubu, bo pieniądze które daje miasto spokojnie mogłyby wystarczyć na utrzymanie klubu klasę wyżej.
tiktak

Postprzez August 2010-10-09, 10:37 pm

tiktak napisał(a):Nic się nie zmieni na lepsze jesli w klubie nie pojawią się u sterów fanatycy-pasjonaci twardo stapajacy po ziemi,

Ja bym raczej powiedział coś o profesjonalistach - ludziach znających się na zarządzaniu
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2010-10-09, 10:43 pm

NAJWIĘKSZYM DRAMATEM JEST TO ŻE NASZ WYCHOWANEK STROJEK swoją postawą na boisku pokazuje, że ma w dupie kibiców i tradycje tego klubu.
Sir

Postprzez Darian 2010-10-09, 10:53 pm

Co wy wypisujecie o ambicji, niechęci awansu i inne teorie które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Prawda jest taka że może 4 zawodników z obecnej kadry nadaje się do przywdziewania koszulki Zagłębia. Reszta to jedynie uzupełnienia do tego na co nas obecnie stać pod kątem finansowym.

Druga sprawa drużynę buduje się niekiedy latami a u nas ani stabilizacji kadrowej ani szkoleniowej ani finansowej. Jedynie co stałe to nasz wyrwigrosz Szatan i póki on będzie nosił tutł właściciela piłkarskiego Zagłębia nie będzie mowy o niczym pozytyywnym w naszym klubie.

Kibicowsko Tychy zaprezentowały się przeciętnie moim zdaniem. Owszem początek mieli dobry ale potem było coraz gorzej. U nas z koleji zapowiadało się że będzie tragicznie pod każdym względem - frekwencji,dopingu i ogólnie. Na szczęście wyszliśmy obronną reką choć rewelacji nie ma. Doping w 2 połowie był przyzwoity. Frekwencja też niczego sobie. Ale śpiewanie " Wpuscie kibiców" było idiotyczne gdyż większość kibiców Zagłębia sama na własne życzenie musiała czekać dłużej . A wystarczyło przyjść pół godziny przed meczem i nie było najmniejszego problemu z zakupem biletu i wejściem na stadion.
Darian

Postprzez tiktak 2010-10-09, 10:54 pm

August napisał(a):
tiktak napisał(a):Nic się nie zmieni na lepsze jesli w klubie nie pojawią się u sterów fanatycy-pasjonaci twardo stapajacy po ziemi,

Ja bym raczej powiedział coś o profesjonalistach - ludziach znających się na zarządzaniu

Bilans otwarcia i transparentność - to też brzmialo "profesjonalnie".
Poza tym jedno nie wyklucza drugiego.Mozna być profesjinalistą - pasjonatem.
Możesz mieć rację, pod warunkiem że ten profesjonalizm będzie polegał na powiązaniu płacy z pracą. W tłumaczeniu z polskiego na nasze 2 do 3 tys. miesięcznie plus nawet do 200% rocznej płacy za awans i wypierdolenie z klubu każdego kto się tylko skrzywi na takie warunki.
Już widzę te głupie usmiechy, kiedy żelboye przeczytają ten post.
tiktak

Postprzez August 2010-10-09, 11:10 pm

Zobaczymy więc jakiego profesjonalnego pasjonata miał na myśli Prezes mówiąc przed kamerą tefałpe draj że na trybunach siedzi również nowy Dyrektor Sportowy
August

Postprzez tiktak 2010-10-09, 11:14 pm

To znaczy że towarzystwo wzajemnej adoracji za miejskie pieniądze wzbogaci sie o jeszcze jednego cwaniaczka z układu i średnio mnie interesuje kto to będzie, dopóki nie będzie zdecydowanych zmian znacznie wyżej.
tiktak

Postprzez August 2010-10-09, 11:33 pm

tiktak napisał(a):To znaczy że towarzystwo wzajemnej adoracji za miejskie pieniądze wzbogaci sie o jeszcze jednego cwaniaczka z układu i średnio mnie interesuje kto to będzie, dopóki nie będzie zdecydowanych zmian znacznie wyżej.

Obserwując sytuację to raczej się zdziwię jesli będzie to ktoś inny aniżeli kolejny koleś z piaksownicy. I raczej nie łudzę się, że w najbliższym czasie nastąpi jakikolwiek awans sportowy jak również organizacyjno-finansowy
August

Postprzez tiktak 2010-10-09, 11:46 pm

Znaczy że sie zgadzamy. Ja na poczatku napisałem że zmiany szybko nie nastąpią. Mozemy obstawiać jakie będzie dno tej obecnej patologii.
tiktak

Postprzez Strooś 2010-10-10, 12:58 am

Pokuszę się jeszcze o krótką analizę poszczególnych pozycji:
Bramka: Adam Bensz - trudno zachować czyste konto z niedowidzącym bramkarzem.
Prawa obrona: Marcin Strojek - radzę zapisać się na jakiś kurs (może szydełkowania) bo piłkarza z niego nie będzie.
Środek obrony: Tomasz Balul - poziom A klasowy jest dla niego w sam raz.
Środek obrony: Adrian Marek - z sezonu na sezon jest postęp, szkoda tylko, że w przeciwną stronę (co sezon to słabszy)
Lewa obrona: Adrian Pajączkowski - to nie jego wina, że na siłę z przyzwoitego pomocnika zrobiono z niego lewego obrońcę.
Prawa pomoc: Władek Bednar - jeden z nielicznych, którzy wiedzą o co chodzi w grze w piłkę nożną, szkoda tylko, że jego wysiłków nie ma kto wykończyć i zamienić na gole.
Środek pomocy: Adrian Mielec - jego predyspozycje pozwalają na grę co najwyżej na pozycji defensywnego pomocnika, a i to nie wiem czy go czasami nie przerasta.
Środek pomocy: Tomasz Szatan - no cóż może i po kontuzji, ale nie przypominam sobie żeby przed kontuzją było lepiej.
Lewa pomoc: Michał Filipowicz - "... i co ja robię tu...." kto to wymyślił? nie wiem...
Atak: Jakub Snadny - zagubiony w akcji, zupełnie bezproduktywny.
Atak: Marcin Lachowski - celowo zostawiłem jego ocenę na sam koniec ponieważ jest to jedyny gość, któremu zależy i który posiada ambicję oraz umiejętności. Przerasta tą ligę o kilka epok i występujących w niej postaci w roli "piłkarzy". Mam tylko wątpliwości, czy aby pozycja na której kazano mu grać jest dla niego optymalną. Moim zdaniem jego miejsce na boisku w tej lidze to typowy ultra-ofensywny rozgrywający operujący przed polem karnym przeciwnika, a nie typowy napastnik. W tej roli moim zdaniem byłby poza zasięgiem grających w tej lidze zawodników.
Strooś

Postprzez bbartek 2010-10-10, 6:53 am

Zgadzam sie z kol.Augustem!
-czerwona kartka dla Prezesa:zwolnienie trenera i bark nowego,zwolnienie Hosića,brak widocznych zmian
na lepsze w zarzadzaniu klubem,
-czerwona dla Tomka Łuczywka jako trenera(?):Szatan jako defensywny pomocnik; przyjmowanie Tych na własnej połowie( gra z konyty ???) , kiedy wiadomo jaką mamy obronę,Snadny jako wysunięty ( jeden) napastnik; tych błędów taktycznych było więcej,
-czerwona kartka dla Trenera łuczywka za decyzje personalne ( Adam Bensz, Strojek, brak Folca i Stolpy na ławce, Dawid na boisku),
-czerwona kartka dla wszystkich zawodników za protest ( białe koszulki ?),
- czerwona kartka dla osób odpowiedzialnych za chłopców podających piłki (stoja grupkami co opóźnia podanie piłki ) ); to jest drobiazg, ale zacznijmy od poprawy takich drobiazgów.
bbartek

Postprzez novack 2010-10-10, 8:00 am

Analiza kol. Stroosia w 300 % trafna. Tę analizę powinno sie wydrukowac i wręczyć nowemu trenerowi jako bybilans otwarcia. Ma jak na dłoni stan faktyczny jaki zastał w klubie. Wszystkie "podpowiedzi" Łuczywka czy Adamczyka będą tylko wydłużały proces zmian. I takie motto na koniec: Bensz jak Stevie Wonder. Sorry za złośliwość ale wreszcie rzeczy trzeba nazwać po imieniu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2010-10-10, 8:22 am

Przestańcie już pisać dyrdymały o bilansach otwarcia bo one nic w tej chwili nie dadzą. Fakt, że Adamczyk dostał Chojnackiego w spadku nie zwalnia go już w tej chwili za zbicie nam dupska przez tyskich. Bo ta porażka obciąża go w dużej mierze. I jak już pisałem, to on powinien zostać ukarany w pierszej kolejności za to, że w meczu nie mieliśmy trenera. W normalnym klubie Rada Nadzorcza przyp.liła by mu katrę finansową w wysokości 3 -miesięcznych poborów to i Prezes zabrałby sie za robotę a nie opowiadanie dyrdymał w tivi i załatwianie pracy w klubie kumplom. Tyle, że Zagłębie z takim inwestorem jak Myster Szatan i akcjonariuszem jak Kaziu "SosnowiecczęściąSilezji" Górskim to dziś towarzystwo wzajemnej adoracji, które bawi się za naszą kasę i robi nas w ch... obiecując awans, który na dziś dzień jest najzwyczajniej niemożliwy,
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna