django napisał(a):Nie rozumiesz, że meczów ligowych nie może organizować nikt oprócz klubu?
Ale chyba ten Klub nie musi z kolei tylko na swoim Stadionie... Padały tu już propozycje np. Jaworzna, Wolbromia itp... Również - mogłoby i Zagłębie wespół z Miastem rzeczywiście dla większego wydźwięku... Rozmarzając się... Mogłoby Zagłębie z wszystkimi Miastami Zagłębia i to Wielkiego, od Sosnowca po Jaworzno, Olkusz, Zawiercie. No, dobra; to ostatnie nie takie konieczne od razu wszyscy razem - można by po kolei każdy mecz, który został zabroniony na Ludowym, w poszczególnych miastach i to z poszczególnymi Urzędami... Fakt, chyba rozmarzyłem się ździebko... Ale - choć w jakimś tam szczególe Kol. PiotrK rzeczywiście już nie tylko marzycielsko ale irrealistycznie napisał - to warto zwrócić uwagę na to, co napisał słusznie. "Brać się do roboty myślenia". Zamiast biadolić, zamiast wyzywać, zamiast wymyślać pomysły zadymiarskie - to przemyślne zrobić kontrakcje. Jak to pisałem - zacząć wyprzedzać przeciwnika. Słabość w siłach - można myśleniem kompensować. W tym punkcie - sądzę, że słusznie pisał Kol. PiotrK. W każdym razie - tak to odczytuję i też w tym duchu dawałem swoje propozycje...
PS... Odczytałem teraz w innym wątku, że jest jeszcze gorzej. Z tego, co tam napisano - Zagłębie ma zakaz w ogóle organizowania meczów... Hm, to jeszcze trudniej, rzeczywiście. Przyznam, że jednocześnie - jeszcze bardziej szokujący taki zakaz... Tyle, że nie zmienia to - moim zdaniem - tego, co jest w wydźwięku także mojej powyższej wypowiedzi. Ba, może ta sytuacja wręcz uwypukla to, co postuluję... TYM BARDZIEJ MYŚLEĆ! Może jednak - da się wspólnie? Może rzeczywiście da się znaleźć podmiot, który mógłby jednak mecz zorganizować? Może da się nagłośnić w mediach ten kuriozalny zakaz??? Myślenie zamiast wściekłości, bezsilności, zadym i wyzwisk: wydaje mi się lepszą propozycją. Jak sądzę, Kol. django i Kol. PiotrK też.