Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Postprzez artur78 2010-05-15, 12:16 pm

Jest telebim i OK jedziemy z dopingiem zwycięstwo czeka nas!!!!
artur78

Postprzez LucasUSA 2010-05-15, 12:30 pm

"Goście zagrają bez Daniela Onyekachiego. Nigeryjski napastnik, znany wcześniej z seryjnego marnowania doskonałych okazji w ostatniej kolejce wreszcie się przełamał. Jego dwie bramki
zapewniły Elanie komplet punktów w meczu z Miedzią Legnica. Niestety, po jednej z nich w przypływie radości pokazał koszulkę z napisem "W imię Jezusa"."

No to "W Imie Jezusa" jedziemy z Elana - jak to pieknie powiedziano w polskim klasyku - "na pohybel czarnym i czerwonym"!!!
LucasUSA

Postprzez zulus82 2010-05-15, 12:59 pm

liczę że będzie nas bardzo dużo, więcej niż w środę no i pogoda dopisze , dobrze że ten telebim jest powinno to dodatkowo zmotywować ludzi do wyjścia z domu .

18:30 ''Patelnia '' WSZYSCY IDZIEMY !!!
zulus82

Postprzez PiotrK 2010-05-15, 2:31 pm

A gdzie jest decyzja o zamknieciu Stadionu Ludowego bo ja takowej nie widzialem . Wiem jedynie o zakazie organizowania imprez masowych przez klub. I teraz mam pytanie co klub w tej sprawie zrobil ??
Raport jasno podaje dlaczego ten zakaz jest wydany i jasno okresla winnego. Nie wiem tylko czemu zarzad dalej ma umowe z ta firma ochroniarska i jeszcze ja probuje tlumaczyc ze do komunikacji ma komorki. Umowa z ta firma juz dawno powinna byc rozwiazana a w jej miejsce zatrudniona nowa z odpowiednimi referencjami . Wtedy wojewoda nie mial by podstaw do dalszego podtrzymywania zakazu . W klubie zamiast pokazac ze maja jaja i rozum to placza jak panienki ze obiecali nam ze jak bedziemy grzeczni to zakaz cofna . Brac sie Panowie do roboty i zacznijcie myslec a nie tracic bezproduktywnie czas.

Kolejna sprawa to pan Gorski i UM . Dla mnie zamiast telebimu i kapieli blotnych powiini zorganizowac dni Zaglebia z meczem jako punktem programu tej imprezy . Wkoncu stadion wcale nie jest zamkniety a UM chyba zakazu organizowania imprez masowych nie ma . Wojewoda nie moze nam zabronic ogladania meczu (to moze jedynie PZPN) !!!! Zabronil organizacji imprezy przez Zaglebie do czego prawo mial (biorac pod uwage brak przepisowej liczby ochroniarzy z licencja i komunikacji sluzb pozadkowych ktora zapewne jest jasno sprecyzowana w przepisach o imprezach masowych) lecz nie zabronil organizacji tego meczu przez inny podmiot !! Czy klub pomyslal by wynajac jakas firme do organizacji meczu ?? Czy UM pomyslal by samemu taka organizacje przeprowadzic ?? Mi nasuwa sie tylko jeden wniosek: Ale w UM i klubie pracuja idioci ktorzy nie potrafia logicznie myslec albo poprostu maja kibicow w d.....

No tak ale po co nam stowarzyszenie kibicow ktore moglo by sie pewnymi sytuacjami w takich momentach zajac. Najlepiej zdac sie na kompetentny zarzad klubu i geniuszy z UM . Moze wkoncu dotrze do wielu ze owo stowarzyszenie naprawde jest potrzebe . No ale do kogo ja pisze . Wkoncu 90% i tak mysli ze nam stadion zamkneli :/
PiotrK

Postprzez django 2010-05-15, 2:42 pm

Nie rozumiesz, że meczów ligowych nie może organizować nikt oprócz klubu?
django

Postprzez Blajpios 2010-05-15, 3:10 pm

django napisał(a):Nie rozumiesz, że meczów ligowych nie może organizować nikt oprócz klubu?

Ale chyba ten Klub nie musi z kolei tylko na swoim Stadionie... Padały tu już propozycje np. Jaworzna, Wolbromia itp... Również - mogłoby i Zagłębie wespół z Miastem rzeczywiście dla większego wydźwięku... Rozmarzając się... Mogłoby Zagłębie z wszystkimi Miastami Zagłębia i to Wielkiego, od Sosnowca po Jaworzno, Olkusz, Zawiercie. No, dobra; to ostatnie nie takie konieczne od razu wszyscy razem - można by po kolei każdy mecz, który został zabroniony na Ludowym, w poszczególnych miastach i to z poszczególnymi Urzędami... Fakt, chyba rozmarzyłem się ździebko... Ale - choć w jakimś tam szczególe Kol. PiotrK rzeczywiście już nie tylko marzycielsko ale irrealistycznie napisał - to warto zwrócić uwagę na to, co napisał słusznie. "Brać się do roboty myślenia". Zamiast biadolić, zamiast wyzywać, zamiast wymyślać pomysły zadymiarskie - to przemyślne zrobić kontrakcje. Jak to pisałem - zacząć wyprzedzać przeciwnika. Słabość w siłach - można myśleniem kompensować. W tym punkcie - sądzę, że słusznie pisał Kol. PiotrK. W każdym razie - tak to odczytuję i też w tym duchu dawałem swoje propozycje...
PS... Odczytałem teraz w innym wątku, że jest jeszcze gorzej. Z tego, co tam napisano - Zagłębie ma zakaz w ogóle organizowania meczów... Hm, to jeszcze trudniej, rzeczywiście. Przyznam, że jednocześnie - jeszcze bardziej szokujący taki zakaz... Tyle, że nie zmienia to - moim zdaniem - tego, co jest w wydźwięku także mojej powyższej wypowiedzi. Ba, może ta sytuacja wręcz uwypukla to, co postuluję... TYM BARDZIEJ MYŚLEĆ! Może jednak - da się wspólnie? Może rzeczywiście da się znaleźć podmiot, który mógłby jednak mecz zorganizować? Może da się nagłośnić w mediach ten kuriozalny zakaz??? Myślenie zamiast wściekłości, bezsilności, zadym i wyzwisk: wydaje mi się lepszą propozycją. Jak sądzę, Kol. django i Kol. PiotrK też.
Ostatnio edytowano 2010-05-15, 3:18 pm przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez PiotrK 2010-05-15, 3:17 pm

django napisał(a):Nie rozumiesz, że meczów ligowych nie może organizować nikt oprócz klubu?

Nie tyle nie rozumiem co nie znam dokladnie przepisow. Domyslam sie jedynie ze tak moze byc ale od sprawdzeniem dokladnie zapisow w regolaminie sa pracownicy klubu bo za cos chyba pieniadze biora. Ale zakladajac nawet ze mecz musi zorganizowac klub to czy pomyslano nad tym by organizatorem byla Elana a miejscem rozgrywania spotkania Sosnowiec ?? Napewno fakt ten byl by podkreslony w mediach co moglo by przekonac do takiego zachowania klub z Torunia. W takich okolicznosciach trzeba kabinowac na rozne sposoby a nie liczyc na innych.
PiotrK

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-05-15, 3:30 pm

KOl. Blajpios bardzo slusznie zauwazyłes o rozegraniu meczy w innym miescie na innym
Stadionie - tak teraz mamy dwa mecze wyjazdowe w tym czasie mozna cos takiego
zaaranzowac. Wedle mojego myslenia i pamieci z lat minionych jest to ogromne ryzyko
ze wzgl na mała grupe Kibiców Zagłebia mam na mysli zadyme i moze byc skutek odwrotny
od zamierzonego. To co ja pisze to nie oznacza ze nie nalezy tak postapic. Nie wiem
dlaczego czekano z załatwieniem spraw ochrony Stadionu i nnych porzadkowych - pijemy
teraz piwo nawarzone przez nas samych.
Moment jest bardzo nieodpowiedni dla naszej druzyny - powiem ze nasze Zagłebie nie
przegrało meczu na Ludowym od dłuzszego czasu - to jest bardzo wazne.
Mysle ze po kłopotach, problemach będzie dobrze zwycięzy zdrowy Zagłebiowski rozsadek
a my bedziemy sie radowali w koncu.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2010-05-15, 3:30 pm

Blajpios, w klubie nie ma pieniędzy, a Ty chcesz stadiony wynajmować? Za co?
django

Postprzez Darian 2010-05-15, 3:36 pm

Blajpios ma rację. Dla chcącego nic trudnego.Wystarczyło odrobinę dobrej chęci a mecz z udziałem publiczności można było rozegrać w innym miejscu - czy to by było Jaworzno,czy też Zawiercie,Olkusz lub jeszcze inne miejsce na Zagłębiu lub Małopolsce.
2 liga nie ma takich wymagań jak ekstraklasa.Jedynie potrzebna odpowiednia ilość miejsc siedzących i sektor gości no i można wtedy grać.

Zarząd Zagłebia jest po prostu nieudolny w swoich działaniach .Dodatkowo brakuje wiary w powodzenie swoich działań a to jest podstawa sukcesu i niezbędne minimum by coś w życiu osiągnąć spektakularnego.

django - wynajem stadionu pokryją częściowo lub w całości bilety z wpływów.Wiadomo że jest głód piłki w Sosnowcu i na Zagłębiu. Ponadto nie przesadzajmy stadion z 3,4 ligowy nie kosztuje żadne kokosy.
Darian

Postprzez Sarmat 2010-05-15, 3:56 pm

Stadion Sarmacji Będzin się nadaje ?
Sarmat

Postprzez YOOSHKY 2010-05-15, 3:57 pm

Dupa dupa dupa.... Pierdzielicie jak ośmiolatki specjalnej troski.
Ciekawe co z wymogami licencyjnymi. Nie mamy zgłoszonych innych stadionów. Mamy ściągnąć komisję licencyjną PZPN i zmieniac licencję w tydzień? Już widzę jak policja w Jaworznie czy Wolbromiu wydaje zgodę na organizację meczy. Po drugie to mamy walczyć o nasz stadion a nie jeździć po wioskach.
Nie wierze że nasi kibice jeździliby do Wolbromia.
Ostatnio edytowano 2010-05-15, 4:15 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez DiveRss 2010-05-15, 3:58 pm

Zrobię mały OT dotyczący naszego dopingu. Czy wam się nie nudzi śpiewając ciągle to samo ? Chcę zaproponować żeby dziś coś takiego zrobić z pierdol*nięciem ;)

http://www.youtube.com/watch?v=w0Jbf_JKk-Y
DiveRss

Postprzez Adam1906 2010-05-15, 4:05 pm

Co Ty chcesz robić z pierdolnięciem, jak eŁKSa sama zrobiła to, jakby ciężkie sranie miała :lol: ?

WSZYSCY NA PATELNIĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez DiveRss 2010-05-15, 4:11 pm

Adam1906 napisał(a):Co Ty chcesz robić z pierdolnięciem, jak eŁKSa sama zrobiła to, jakby ciężkie sranie miała :lol: ?

WSZYSCY NA PATELNIĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Chodzi mi o to żeby coś nowego wnieść do naszego dopingu :)
DiveRss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna