Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez nexus7777 2010-05-11, 8:24 pm

teom napisał(a):Poczytajcie jak "DOTKLIWIE" traktują recydywę ze Szczecina (artykuł ze strony iGol.pl):

"Aktualności
20-04-2010 22:55
Pogoń dotkliwie ukarana

Pogoń Szczecin musi zapłacić 25 tys. złotych kary w związku z zachowaniem swoich kibiców w spotkaniach z Foltą Świnoujście i Zagłębiem Sosnowiec.

10 tys. złotych szczeciński klub musi wpłacić na konto związku za mecz pomiędzy Pogonią a Flotą z 12 marca bieżącego roku. Argumentem komisji ligi była nienależyta kontrola kibiców gospodarzy oraz gości, którzy wnieśli na stadion i odpalili race świetlne oraz tzw. strobole (lampy stroboskopowe).

15 tys. złotych kary to skutek zachowań kibiców podczas spotkania Pogoni z Zagłębiem Sosnowiec. Głównymi argumentami komisji były: odpalenie petard, świec dymnych i rac świetlnych, nadmiar rzuconych serpentyn (co opóźniło wznowienie gry). Poza tym wspomniano o rzucaniu przedmiotami w zawodników.

W razie podobnych zachowań organy władzy zastrzegły sobie możliwość częściowego lub całkowitego zamknięcia stadionu Pogoni, argumentując to recydywą, bowiem szczeciński klub ukarany został już sześciokrotnie w tym sezonie."

Może Kaziu Górski wydrukuje tą stronkę i pokaże ją temu pierdol..emu debilowi z PO - tfu....kaszczykowi.
Może to mu da do myślenia.
nexus7777

Postprzez dziejus 2010-05-11, 8:27 pm

Pocieszające jest to że są w naszym kraju regiony rządzone przez normalnych ludzi 8)
dziejus

Postprzez radzik1906 2010-05-11, 8:35 pm

No panowie wiara czyni cuda!!
Do boju bracia!!
Do zobaczenia do jutra 18:30 Patelnia!!
radzik1906

Postprzez dziejus 2010-05-11, 8:41 pm

NIE PROWADZCIE POLITYCZNEJ GRY NASZYM KLUBEM :twisted: :czerwona:
dziejus

Postprzez tomek-m67 2010-05-11, 8:42 pm

jls napisał(a):Tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Każdy kto chce wejść na stadion aby obejrzeć mecz musi
nabyc bilet upoważniający go do tego. Zgodnie z polskim prawem kupno biletu automatycznie ubezpiecza
go od wypadków i nagłych zdarzeń podczas trwania tej imprezy.
Otórz ja takowy bilet nabyłem w pierszym terminie (przed przełożeniem meczu ), w związku z powyższym
mam prawo wejść na stadion, ponieważ bilet do tego mnie upoważnia.
Teraz okazuje się, że "KTOŚ" mądry postanowił zamknąć stadion. Znaczy to, że poniosłem straty finansowe i moralne związane z tą "osobą" z imienia i nazwiska.
W związku z powyższym , ponieważ klub wywiązał się ze swoich zobowiązań - organizacja widowiska, sprzedaż biletów, załatwienie firmy ochroniarskiej, uzyskanie zgody na organizację widowiska sportowego z udziałem publiczności, itp, itd - a "KTOS" zamyka w ostatniej chwili bez uzgodnienia z klubem i miastem
tej decyzji, to mnie jako pokrzywdzonemu należy się w tej sytuacji jakaś rekompensata za poniesione straty. Nie jest to tylko cena biletu, ale też koszty tzw. reprezentacyjne, które czasami przewyższają kilkakrotnie cenę biletu.
I tu mam pytanie kto ma mi zwrócić poniesione koszta na obejrzenie tego widowiska
Czy klub nie powinien w imieniu kibiców zaskarżyć tego "KTOSIA" o odszkodowanie za poniesione straty dla kibiców i klubu
Może jakiś mądry prawnik wyjaśnił by tą kwestię na łamach forum i prasy
Uważm, że opublikowanie w prasie i przesłanie tego wyjaśnienia do zainteresowanych stron dużo by na ten temat wyjaśniło.

Chętnie bym się też dowiedział w jaki sposób teraz wystąpić o zadośćuczynienie do x-wojewody. Zrobić jakieś masowe składanie pism. Bilet mam już od miesiąca. Nie chodzi o kasę ale o rozgłos w naszej sprawie i danie nauczki tępogłowym krawaciarzom partyjnym
tomek-m67

Postprzez pyla 2010-05-11, 8:47 pm

Do tej pory sympatyzowałem z PO ale to już historia takie decyzje może podjąc tylko człowiek dla którego polityka jest ponad wszystko albo człowiek z postępującą ociężałością umysłową. Dla mnie PO już nie istnieje
pyla

Postprzez Qcu20 2010-05-11, 8:51 pm

Nie ma co dyskutować o tym kogo poprzemy w wyborach a kogo nie..Jutro pojedzie prezydent do wojewody i się pokłoni. Może to coś da. I nie mówcie, że Górski się poniża jadąc tam, ponieważ MARSZAŁEK WOJEWÓDZKI w hierarchii jest ponad prezydentami miast.
Oczywiście chodzi im o rozróbę, zamkną stadion będzie wandalizm i z meczami na Ludowym do końca sezonu możemy się pożegnać...
Ktoś dobrze zauważył, że można by było przenieść ten mecz na inny stadion, jednak podejrzewam, że nie dojdzie to do skutku ze względu na brak czasu..Wszystko jak widać zostało dobrze zaplanowane i ukartowane przeciwko Zagłębiu.
Co do tego, że niby na mecz ma wejść ok 1000 osób - to bzdura. Tak jak pisałem wszystkie informacje, w które należy wierzyć są na www.zaglebie.eu a oficjalna strona Zagłębia dementuje tę informację. Pozostaje czekać i "modlić się" o to, żeby Marszałek zmienił decyzję, na co szanse są niewielkie..
Qcu20

Postprzez RysioLubicz 2010-05-11, 8:52 pm

Zamiast pierdolić smutki to przeczytajcie bardzo dokładnie apel ze strony głównej 100%. Główny nacisk połóżcie na aspekt alkoholowy. Jeśli trafi się ktoś najebany albo rozpijający flaszki w pochodzie dostanie po prostu w ryj od wiadomych grup. Nie potrzeba nam patologii i kretynów wyzywających psiarnie, a w razie czego spierdalających jako pierwsi.
RysioLubicz

Postprzez MiChAs089 2010-05-11, 8:54 pm

jak tak można opluwać nasze zagłębie ci co kupily bilety na mecz kto na zwróci pieniądze ? znalazł sie wykształciuch z Katowic który pewnie nie ma pojęcia o piłce zamyka nasz Stadion przed najwazniejszym meczem dla naszego ukochanego klubu.

Mam nadzieje że jutro każdy kto choć raz był na meczu Zagłębia zjawi sie pod stadionem i będziemy tak dopingować przed telebimem że bedzie nas słychać aż w pod tym zasranym urzędem wojewódzkim w Katowicach.
MiChAs089

Postprzez Qcu20 2010-05-11, 8:55 pm

Pewnie tak będzie, mimo, że mam złamaną nogę to pojadę tam...Szkoda, że nie podbiegnę pod bramę z innymi kibicami gdy nasi strzelą gola..
Qcu20

Postprzez Qcu20 2010-05-11, 8:59 pm

A tak na marginesie zostaliśmy ukarani prze PZPN a teraz przez urząd Marszałkowski. Pozostaje wierzyć, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ciekawe co nam zafundują jutro sędziowie. Oby nie powtórzyła się sytuacja z rundy jesiennej, kiedy do Zagłębie powinno wygrać 2:1, jednak sędziowie nie uznali nam dwóch bramek..
Qcu20

Postprzez DiveRss 2010-05-11, 9:01 pm

Korupcja była jest i będzie ... Jutro Pan sędzia będzie robił co chce ;)

P.S Jak można być karanym dwa razy z tego samego powodu ? :czerwona:
DiveRss

Postprzez MiChAs089 2010-05-11, 9:03 pm

mnie zastanawia też to dlaczego akurat jutro przed najwżniejszym meczem i dlaczego akurat z Górnikiem Polkowice a wszyscy pamiętamy jaka była sytuacja w Polkowicach tutaj coś jest nie tak...
MiChAs089

Postprzez Strooś 2010-05-11, 9:04 pm

No to Zigi strzelił w obydwa kolana Zagłębiowskiej PO...
Strooś

Postprzez LTMario 2010-05-11, 9:05 pm

jedno jest pewne Nasi Zawodnicy jutro musze zagrać na 200% . Strzelic szybko 3 bramki zeby potem nie bylo jakichs niespodzianek w koncowce meczu przy ew. stanie 0 - 0 .

i jeszcze jedno jebać PO !! Jebać Hanysow tyle w temacie :czerwona:
LTMario

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna