Ma ktos filmik z tego meczu, chodzi mi o doping jak i o mecz,bramki ;) pozdro z Bielska !
BKS Bielsko & Zagłębie !!!!
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Zcesiek napisał(a):Będzie może jakiś filmik z dopingu? Albo chociaż fali, chciał bym zobaczyć jak to wyglądało z krytej ;).
W pierwszej kolejce szczęśliwie zremisowali ze spadkowiczem z pierwszej ligi Turem Turek. Teraz apetyty kibiców na zwycięstwo zdecydowanie wzrosły. Piłkarze Zagłębia Sosnowiec w drugiej kolejce, drugiej ligi podejmowali Ślęzę Wrocław.
Prawdziwie strzelecka kanonada. Tak w skrócie można opisać spotkanie 2. kolejki drugiej ligi zachodniej. Na stadionie Ludowym w Sosnowcu, miejscowe Zagłębie podejmowało Ślęzę Wrocław.
Mecz rozpoczął się od dominacji gospodarzy. W 32. minucie brawurowym strzałem głową, gola na 1:0 dla podopiecznych Piotra Pierścionka strzelił Dawid Ryndak. Strzał ten dopiero otworzył worek z bramkami. W 45. minucie na 2:0 dla sosnowiczan podwyższył wynik Marcin Lachowski.
Po przerwie kibice z Sosnowca wyraźnie prezentowali apetyt na kolejne gole. Piłkarzy do realizacji ich marzeń nie trzeba było długo zachęcać. W 55. minucie po bardzo efektownym, snajperskim podaniu Krzysztofa Myśliwego, piłkę w siatce Grzegorza Paukszta umieścił Michał Filipowicz.
Gracze z Wrocławia nie potrafili odnaleźć się ani w obronie ani w ataku. Ich obecność pod polem karnym bramkarza gospodarzy Adama Bensza była znikoma.
Kropkę nad i w całym spotkaniu postawił Tomasz Łuczywek. Grający z numerem 8 piłkarz w 66. minucie pozbawił złudzeń gości kolejnym golem.
Spotkanie zakończyło się całkowitą dominacją gospodarzy. Zagłębie Sosnowiec - Ślęza Wrocław 4:0.
ukryty napisał(a):August, Ty w większości oceniasz negatywnie Myśliwego, wyszukujesz., żeby nie wiem jak starał się. Nie zauważam tego wobec innych zawodników. ideałem nie będzie,ma podawać tylko?, a jak chce strzelić, to już żle. Więc niech inni też mu podadzą, przecież chyba gra w ataku, a widać go wszędzie, nie stoi i nie czeka na piłkę.To żle?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników