Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez LucasUSA 2011-09-25, 3:32 am

k1962 napisał(a):
Zeby nie bylo ze nie o stowarzyszeniu. Ilu kibicow bylo w Chojnicach? Jakies zdjecie mile widziane.
?

A co ma piernik do wiatraka? No moze dla pewnych osob wychowanych na kibice.net ma to znaczenie zasadnicze. Podobnie jak statystyki w TKM. "Wykropkujesz" zdjecie? Stowarzyszenie ma na celu pomoc w ratowaniu klubu przed upadkiem, a dla niektorych liczby wyjazdowe sa najwazniejsze. Nie ma o czym dyskutowac.

Prosze o skupienie sie na temacie. Niestety, na razie kilkanascie osob traci energie na polemiki z jednostkami, ktore probuja na sile zaistniec na forum. Ale miarka sie niedlugo przebierze.
LucasUSA

Postprzez k1962 2011-09-25, 8:19 am

Zeby ratowac klub przed upadkiem wystarczy sypnac spora KASĄ, nie trzeba do tego zakladac stowarzyszenia.

I jak co ma piernik do wiatraka. Temat o stowarzyszeniu, to pytam w ile osob WSPIERALO Zaglebie w Chojnicach. Czego nie rozumiesz?

Ale miarka sie niedlugo przebierze.

Grozisz?

Edit (LucasUSA): Odkrylem w sobie talent jasnowidza - miarka rzeczywiscie sie przebrala. Za kolejne durne posty, prowokacje i personalne wycieczki posypia sie kolejne nagrody.
k1962

Postprzez tiktak 2011-09-25, 10:24 am

"Jakby tylko pieniądze decydowały o wynikach to mistrzami świata w piłce nożnej byłyby non stop Emiraty Arabskie." Kto to powiedział i kiedy?
Jakby to było za trudne to jest bliższy przykład - Zagłębie mialo rok i dwa lata temu pieniądze na poziomie Polonii B. i Podbeskidzia.
I jeszcze - budżety Bełchatowa, Lubina i Cracovii i miejsca w tabeli w porównaniu z Koroną.
tiktak

Postprzez GrubyPerez 2011-09-25, 9:07 pm

k1962 napisał(a):Zeby ratowac klub przed upadkiem wystarczy sypnac spora KASĄ, nie trzeba do tego zakladac stowarzyszenia.

I jak co ma piernik do wiatraka. Temat o stowarzyszeniu, to pytam w ile osob WSPIERALO Zaglebie w Chojnicach. Czego nie rozumiesz?

Ale miarka sie niedlugo przebierze.

Grozisz?

koleżko, przestań prowokować starszych zapewne od Ciebie kibiców. Idź proszę upajać się dzisiejszym sukcesem- wszak pewnie na niego zapracowałeś.....
Panowie, nie ma co liczyć że Paweł kolegę zbanuje , więc proszę każdego zdroworozsądkowo myślącego kibica Zagłębia Sosnowiec o ignorowanie wpisów tego Pana, dopóki nie zagości w nich szczera troska o losy ZAGŁĘBIA. Także jeśli zmutuje nagle pod innymi nickami.

z mojej strony - BEZ ODBIORU.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Obiektywny 2011-09-29, 1:17 pm

Czy stowarzyszenie zostało już zarejestrowane przez sąd w Katowicach?
Obiektywny

Postprzez August 2011-09-29, 1:41 pm

Obiektywny napisał(a):Czy stowarzyszenie zostało już zarejestrowane przez sąd w Katowicach?

O ile mi wiadomo, to stowarzyszenie jest w fazie rejestracji. Myślę, że szczegóły dotyczące nowego stowarzyszenia zostaną niebawem podane do publicznej wiadomości, tak aby nikt nie postawił zarzutów o "potajemne" działania.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2011-09-29, 4:43 pm

29.09.2011, Piłka nożna
Pakt dla „Zagłębia
KR / sosnowiec. info.pl

Zarząd nowo powstałego Stowarzyszenia Kibiców Zagłębia Sosnowiec przekazał kierownictwu Urzędu Miejskiego i radnym Sosnowca pakt dla Zagłębia, w którym proponuje:

1. Wdrożenie programu naprawczego mającego uzdrowić sytuacje finansową Zagłębia S.A.,

2. Wprowadzenie transparentności zarządzania finansami Spółki,

3. Włączenie Klubu w strategię marketingową miasta,

4. Włączenie władz samorządowych oraz wszystkich związanych emocjonalnie z Klubem, Miastem i naszym regionem w aktywną pomoc dla Zagłębia, m.in. poprzez wspólne poszukiwanie sponsorów Klubu.

Zarząd Stowarzyszenia zaprasza do debaty przedstawicieli Miasta, zarząd Spółki oraz wszystkich tych, którym zależy, by Zagłębie Sosnowiec odzyskało należne mu miejsce na piłkarskiej mapie Polski.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... /pakt-dla-„zaglebia”,1,4,20088
Adam1906

Postprzez django 2011-09-29, 5:03 pm

Bardzo dobra wiadomość. Dobrze, że nowo powstające stowarzyszenie już zaczyna konkretne działania, bo czas gra na niekorzyść Zagłębia.
django

Postprzez KalF92 2011-09-29, 6:02 pm

Broń Boże nie chcę siać napinki, ale co jeśli miasto nie przyjmie"paktu",albo przyjmie lecz nic się nie zmieni? Nie chcę siać napinki po prostu obawiam się że miasto nic z tym nie zrobi.
KalF92

Postprzez PawełK 2011-09-29, 7:18 pm

KalF92 napisał(a):Broń Boże nie chcę siać napinki, ale co jeśli miasto nie przyjmie"paktu",albo przyjmie lecz nic się nie zmieni? Nie chcę siać napinki po prostu obawiam się że miasto nic z tym nie zrobi.

Przyjąć - przyjmie w szczególności, że okres przedwyborczy, a są tam tacy co popierają innych i nie wypada "bąków" puszczać. Bardziej prawdopodobne, że trafi na ta samą półkę co projekty "nowych Ludowych"... czas pokaże.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-09-29, 7:24 pm

KalF92 napisał(a):Broń Boże nie chcę siać napinki, ale co jeśli miasto nie przyjmie"paktu",albo przyjmie lecz nic się nie zmieni? Nie chcę siać napinki po prostu obawiam się że miasto nic z tym nie zrobi.

Na razie za wcześnie na tego rodzaju pesymizm. Intencją wręczenia petycji na czwarkowej sesji było zaznaczenie, że Zagłębie nadal ma wiernych kibiców, którzy w takiej chwili jaka jest, zaczęli sie organizować. Tego - być może - nie bedzie można zlekceważyć.

PawełK napisał(a):Przyjąć - przyjmie w szczególności, że okres przedwyborczy, a są tam tacy co popierają innych i nie wypada "bąków" puszczać.

Informacja o petycji pojawiła się na niewiele ponad tydzień przed ciszą wyborczą. Troche mało jak na "kampanię".
Ostatnio edytowano 2011-09-29, 7:31 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez uzielone 2011-09-29, 7:29 pm

Gratulacje dla osób zaangażowanych w powołanie Stowarzyszenia! :brawo: Ma moje 100% poparcie! To jest właściwy ruch ze strony kibiców w stronę nawiązania współpracy i ratowania klubu. Zupełne przeciwieństwo w stosunku do projektu '1906". Czas pokaże czy miasto potraktuje tą inicjatywę poważnie ale dobrej woli ze strony kibiców nie powinno odrzucać!
uzielone

Postprzez PawełK 2011-09-29, 7:41 pm

August napisał(a):
PawełK napisał(a):Przyjąć - przyjmie w szczególności, że okres przedwyborczy, a są tam tacy co popierają innych i nie wypada "bąków" puszczać.

Informacja o petycji pojawiła się na niewiele ponad tydzień przed ciszą wyborczą. Troche mało jak na "kampanię".

August, chodziło mi o miasto, a nie założycieli i inicjatorów stowarzyszenia ;-)
PawełK
pyszałek

Postprzez eL-Grego 2011-09-29, 8:26 pm

Witam

Wiem, że nasza "polityka informacyjna" trochę na razie kuleje, proszę też o wyrozumiałość i chwilę cierpliwości wszystkich, którzy się do nas zgłosili, wkrótce ktoś z nas te zgłoszenia ogarnie i zsynchronizuje. Każdy z nas ma swoje życie zawodowe i rodzinne, nikt z kolei nie miał ambicji organizowania się i działania ale w obliczu sytuacji postanowiliśmy nie stać z boku. Czy to odniesie skutek?, czas pokaże.

Co do stowarzyszenia - wniosek do KRS został złożony, czekamy na rejestrację. O organizację pożytku publicznego będziemy się starać w przyszłym roku, teraz priorytetem było samo powstanie stowarzyszenia. Tymczasowy zarząd:
Prezes: Gruby Perez- kolega Jarosław - lat 43, manager w branży telekomunikacyjnej
Członek zarządu: Sprechen - Sławek - lat 35 prawnik
Skarbnik: eL-Grego - Grzegorz, 42 lata, dyrektor oddziału banku w Sosnowcu

Logo, którego projekt wkrótce kolega Howard zaprezentuje najlepiej ma oddać istotę naszej działalności. Wspólne działanie na rzecz Zagłębia, ponad wszelkimi podziałami, tymi politycznymi jak i tymi powstałymi na trybunach. Liczymy na współpracę wszystkich, którym zależy na losie Zagłębia.
eL-Grego

Postprzez GrubyPerez 2011-09-29, 8:30 pm

Obrazek
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna