przez Theo 2009-04-11, 11:13 pm
A ja przewrotnie powiem, że nie powinno się zmieniać trenera. Powinniśmy się dowiedzieć kto odpowiada za przeprowadzone transfery. Czy to trener Kudyba czy jednak ktoś za niego decydował? Dlaczego mówiło się że walczymy o awans, a sprowadza się zawodników raczej mało skutecznych którzy grali w niższych ligach (Hustava)? Dlaczego nie stać nas na to żeby sprowadzić skutecznych napastników z rozpadającej się drużyny? Dlaczego sprowadza się obrońców i przemeblowuje się defensywę, która na jesieni sprawowała się dość dobrze? Teraz nasza defensywa wygląda dużo gorzej. Skoro trener Kudyba potrafił wywalczyć pierwsze miejsce z Królewską Wolą to znaczy, że chyba zna się na swojej pracy, tylko może mu coś przeszkadza. Nie wiemy, co się dzieje w klubie, nie wiemy kto tak na prawdę pociąga za sznurki. W zasadzie w dzisiejszym meczu wstawił 4 napastników. Zastanawia mnie dlaczego nie przemeblował tego składu skoro w ostatnim meczu marnowali sytuacje za sytuacją? Może trzeba postawić na młodzież? Może zmienić taktykę, a może ustawienie? Socha wydaje się być wiecznie niespełnionym talentem. Trener liczy na jego przełamanie? Oczywiście mam dość słuchania, że napastnicy z treningu na trening wyglądają coraz lepiej. Uwierzę w to, gdy zobaczę, że mając sytuację potrafią ją wykorzystać. Nie wiem czy zmiana trenera coś zmieni. Przekornie zostawiłbym Go do końca rundy by mógł sam poprawić to, co zostało niedopracowane. Jeśli ma być jakaś ciągłość w pracy nie można co chwila zmieniać trenera. Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny.