Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 10.08.2007. godz. 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gilardino 2007-08-11, 1:53 am

bn napisał(a):Mi jest wstyd za Berlińskiego, tego fucka to mu trener powinien złamać!!!

Poczytajcie moje posty na temat tego kolesia !!! Całkiem niewiele trzeba było czekać.

BERLINSKIEMU STANOWCZE NIE !!! I TO KOLEJNY RAZ !!!
Gilardino

...........

Postprzez malenstwo105 2007-08-11, 7:09 am

NO AZ TAK ZLE NIEZAGRALI.. ALE WSZYCY WIEMY ZE MOGLO BY BYC LEPIEJ !
POZDROWIENIA DLA PILKARZY ZAGLEBIA I WSZYSTKICH KIBICOW
malenstwo105

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-08-11, 8:09 am

Dzien Dobry tu Tadeusz Wisniewski -do Kol. TOLEK - czy moge prosic
o wyjasnienie o co w tej zabawie chodzi ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2007-08-11, 8:50 am

Grzegorz Kmiecik - Przepraszam chłopaków
Nie wiem co się stało. Zostawię to bez komentarza. Naprawdę. Przy ostatniej sytuacji zabrakło mi jednego kroku żeby dotknąć piłki, tylko ją musnąłem i dostała poślizgu. Najlepszą sytuację miałem w pierwszej połowie. Szkoda, że jej nie wykorzystałem. Przepraszam chłopaków.

Ktoś tu napisał że zespół był budowany z Peskovicem i Prymulą. Trzy koleji za nami i mecz z Ruchem i odważę się napisać że straciliśmy Prymulę ale zyskaliśmy kogoś goś kto jednak bije na głowę Krystiana - Grzegorza Kmiecika. Jeśli zapełnimi jakiś boskim cudem luke po Borisie to zacznie sie wszystko układać. Szkoda że kolejna historia 15 lat bez porażki legła w . No ale teraz historie piszemy od nowa. Ta porażka powinna być odskocznia po upragnione punkty w OE.
Przemek26

Postprzez Smazu 2007-08-11, 9:29 am

z Ruchem i Odrą nawet remisu to ja się boję z Polonią ...
Jeszcze nie wszystko stracone , ale inni już zdobywają punkty ...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez kuba16 2007-08-11, 9:40 am

mario999 napisał(a):wiekszosc z was tu piszacych nie byla na meczu a k***a zabiera glos na temat meczu. tacy z was kibice przed komputerem. gdybysmy wygrali 1-0 a byla taka szansa gdyby kmiecik wykorzystal 100, inaczej byscie piskali i zachwalali jak to zaglebie dobrze gralo. pozdrowienia dla wszystkich obecnych na meczu i prawdziwych kibicow a nie tych siedzacych przed komputerem i tylko potrafiacych narzekac. zaglebie nie potrzebuje takich kibicow. jak wam sie niepodoba to zmiencie forum.

Wiem, że ciężko Ci zrozumieć, ale niektórzy nie mogli byc na meczu. No a jeżeli Zagłębie by wygrało to jest to zrozumiałe, że byłyby inne komentarze. Zazwyczaj komentarze po wygranym meczu różnią się od tych po przegranym. I nie pisz, żeby ktoś zmieniał forum bo jak narazie wygląda na to, że Ty powinieneś zastanowić się nad swoimi postami.
kuba16

Postprzez Schabu 2007-08-11, 10:27 am

Jeszcze jeden aspekt należy poruszyć.Ponieważ gramy na razie non stop na wyjeżdzie to tak naprawdę nie wiemy jak zespół prezentuje się grając do przodu.
Gramy na wyjazdach i nasz trener ustawia nas głównie pod kontrę.
Takie są fakty.Stare przysłowie mówi,że najlepszą obroną jest atak.Dlatego może było by warto wreszcie zatakować a nie bronić.
I zgadzam się z opiniami o Kmieciku.To chyba rzeczywiście jeden z najlepszych zawodników Zagłębia.
Schabu

Postprzez flex 2007-08-11, 11:39 am

Mecz mógł się różnie ułożyć. Na duży plus zasługuje z pewnością Adam Bensz. Grał odważnie i pewnie. Jeśli w kolejnych meczach miałby grać na takim samym poziomie jak wczoraj w Chorzowie to ja stawiałbym na niego. Podobnie dobrze grał Kmiecik, chociaż ze skutecznością u niego było gorzej. Trzeba przyznać, że kawał chłopa z niego i należą mu się słowa uznania za to że przy takiej sylwetce gonił cały mecz po boisku od jednej do drugiej bramki.
Wczoraj w Chorzowie było widać, gdzie jest czyje miejsce w szeregu. Ruch prowadził grę, a Zagłębie mądrze się broniło i wyprowadzało akcje zaczepne. Było widać przewagę Ruchu, ale mecz mógł się też tak ułożyć, że to Zagłębie wygrałoby ten mecz.

I jeszcze kilka zdań organizacyjnych apropos funkcjonowania tego forum!
Panowie, Panie i dzieci piszące na tym forum!!! Skończcie z napinką. Temat jest typowo piłkarski. Kogo obchodzi czy jednego z drugim mama nie puściła na mecz a drugi jest poza domem. Każdy ma prawo zabrać głos niezależnie od tego, czy będzie krytykował czy chwalił, ale jeśli macie jakieś prywatne sprawy do siebie to piszcie na PW. Kolejne utarczki między użytkownikami na forum będą karane kartkami.
Dwie żółte = czerwona (ban) jak na meczu.
flex
Administrator

Postprzez turku 2007-08-11, 11:41 am

Schabu napisał(a):Jeszcze jeden aspekt należy poruszyć.Ponieważ gramy na razie non stop na wyjeżdzie to tak naprawdę nie wiemy jak zespół prezentuje się grając do przodu.
Gramy na wyjazdach i nasz trener ustawia nas głównie pod kontrę.
Takie są fakty.Stare przysłowie mówi,że najlepszą obroną jest atak.Dlatego może było by warto wreszcie zatakować a nie bronić.
I zgadzam się z opiniami o Kmieciku.To chyba rzeczywiście jeden z najlepszych zawodników Zagłębia.

No własnie a propos Kmiecika. My go mamy tylko na wypozyczenie roczne czy mamy wypozyczenie z mozliwośćią pierwokupu??
turku

Postprzez kulpas62 2007-08-11, 1:44 pm

witam jo jestech kibicym Ruchu lod 30 lot i nie siedza z ultrasami nie podobo mi sie antydoping i to co sie dzieje w waszym i moim klubie to narazie jes wk.....ce ale z tego co slyszolech wczoraj na szpilu to na zaczepki z antydopingowcow kibice zaglymbio lodpowiadali jak bajtle bez synsu i byl ogulny smiych jak gorole na fanow ruchu nawet takich jak jo zech jest abo na H.j nam stadion imy sa u siebie.mozecie miec pretynsje do swoige klubu o stadion i o ta korupcja tak jak jo mom o licyncjo za dlugi bylego prezesika.pozdrowim prawdziwych kibicow zaglymbio
kulpas62

kto największym wzmocnieniem?

Postprzez Blajpios 2007-08-11, 2:11 pm

Tak, też się zgadzam, że z zawodników największym wzmocnieniem jest G. Kmiecik. Więcej: zdecydowanie jedynym podciągającym klasę zespołu. Jest kilka wzmocnień, choćby z racji doświadczenia, jak się zgrają więcej - może być ciekawy zespół, niemniej G. Kmiecik już teraz wyraźnie jest wzmocnieniem. To dlatego pisałem, że wśród pozytywów J. Kowalika należy uwzględnić, że dobrze obliczał przy tworzeniu zespołu współczynnik potrzebna klasa/posiadana kasa; dowodziłem to na przykładzie, iż budował z założeniem, że ma w zespole jeszcze paru również wybijających się, m.in. Peŝkowic i Prymula. Pewność w obronie, którą zasadzał na Słowaku, walor napadu, który widział w Kmieciku z Prymulą oraz możliwościami manewrów: pozostali - naprawdę pokazują, że dopasowywał dobrze. Niestety, potoczyło się, jak się potoczyło - ale to nie powinno zaciemniać oceny Trenera, który również chyba miał wpływ i na to, że Kmiecik chciał przyjść.
Jednym słowem - nie wiem, czy nie największym jednak wzmocnieniem jest J. Kowalik?
A tak w ogóle - długo dosyć jestem na forum, ale nie jestem pewien, czy warto zakładać nowy temat, to znaczy, czy już nie było kiedyś takiego a dokładnie przeszukiwać teraz archiwum, to trochę czasu. Komuś więc, kto dobrze zna już od dawna forum: podrzucam pomysł. Sądzę, że w obecnej chwili przydałby się bardzo temat "wsparcia dostrzeganiem pozytywów". Typu: "szacunek za" albo "zaimponowli mi" albo "trzy kolory Zagłębiaka za". To ostatnie sformułowanie dawałoby nawet możliwość stopniowania dowodów uznania po jakimś meczu, akcji itp. Myślę, że teraz, w arcytrudnej sytuacji, w walce z przeciwnościami, takie zespolenie i wsparcie jest ważne i podkreślenie pozytywów dostrzeganych - może być wzmacniające dla zawodników, którzy nawet mogliby być przez administratorów forum informowani.
Przepraszam za odbiegnięcie od tematu.
Tak więc, by jednak pozostać w nurcie tematu, propozycja moja za początek aż do meczu z Ruchem włącznie byłaby:
2 kolory (czerwony i zielony) dla J. Kowalika - za całość, za tworzenie zespołu jednak walczącego, choć wśród trudności
1 kolor (zielony) dla G. Kmiecika
wzmianka (nominacja) dla R. Berlińskiego, za zagłębiowskie motywacje włączenia się do gry, gdy mówił przed sezonem, że jest przecież Zagłębiakiem, więc chce walczyć (nominacja nie obejmuje sposobu realizacji, gdy przy braku umiejętności chęć walki staje się rzeźnictwem czy puszczają nerwy).
Blajpios

Postprzez spider30 2007-08-11, 2:49 pm

tolek kultury to ucz kolegow z przedszkola a nie mnie .jeszcze za mało wypiłes mleka zeby tak mówic do dorosłych a ja mam w d.... twoje komentarze na których mnie obrazasz rozumiesz ......więc spadaj ja pisze na forum na temat ZAGłEBIA SOSNOWIEC .pisze to co mysle na temat NASZEJ druzyny a 'ty'k..... uczysz mnie jaką mam pisac pisownią i co mam pisac .
spider30

Postprzez *Tolek* 2007-08-11, 3:03 pm

yoko ono napisał(a):tolek masz jakieś alibi do mnie?

Alibi to określenie najczęściej używane w policji, że nie znajdowałeś się na miejscu zbrodni (zarzucanego czynu) i ktoś może poświadczyć.

spider30 napisał(a):tolek kultury to ucz kolegow z przedszkola a nie mnie .jeszcze za mało wypiłes mleka zeby tak mówic do dorosłych a ja mam w d.... twoje komentarze na których mnie obrazasz rozumiesz ......więc spadaj ja pisze na forum na temat ZAGłEBIA SOSNOWIEC .pisze to co mysle na temat NASZEJ druzyny a 'ty'k..... uczysz mnie jaką mam pisac pisownią i co mam pisac .

Ja Ci tylko odpowiedziałem adekwatnie do Twojego postu, ponieważ Ty, zacząłeś na mnie naskakiwać.

Teraz sprawa dotycząca meczu. Wiem, że się powtarzam, ale może ktoś "zdać relację z trybun" jakie oprawy przygotowali kibice obu drużyn?!
Jak już pisałem granie non-stop na wyjazdach na pewno obniża nasze morale. Mimo, że jest nas wielu, nie daje to tego samego co gra u siebie. Uważam, że jesteśmy w stanie się zmobilizować i w tej i następnej rundzie odrobić starty i się utrzymać w gronie najlepszych w Polsce. Ani ja, ani z pewnością duża większość z was nie chce wracać do III ligi (II).
*Tolek*

Postprzez Robson_2006sc 2007-08-11, 6:54 pm

Tolek skoncz juz z tym nabijaniem postow w topicu juz z 10 napisales a co mozesz wiedziec jak na meczu nie byles? skoro mama Cie nie puszcza na wyjazdy to pograj sobie w pilke na podworku a nie nabijaj posty na forum nie wiedzac o czym wogole piszesz

Bez Odbioru
Robson_2006sc

Postprzez koniu1906 2007-08-11, 8:20 pm

Robson_2006sc napisał(a):Tolek skoncz juz z tym nabijaniem postow w topicu juz z 10 napisales a co mozesz wiedziec jak na meczu nie byles? skoro mama Cie nie puszcza na wyjazdy to pograj sobie w pilke na podworku a nie nabijaj posty na forum nie wiedzac o czym wogole piszesz

Bez Odbioru
Dokladnie i skoncz z ta debilna zabawa bo wiem ze te pseudo sie zmienia adekwatnie do osoby ktora patrzy na twoj post ale ja sobie nie zycze i pewnie nie jestem jedynym zebys jakis lebek sie bawil naszym pseudo wodki razem nie pilismy i dlugo nie wypijemy.... A co do meczu tragedii nie robie bo to trzeci kolejny wyjazd a wynik "na styku" w kolejnym meczu czyli jestesmy w stanie powalczyc z kazdym i to cieszyc musi nawet najwiekszych pesymistow!!! W nastepnej kolejce 3pkt na 100%!!!!!!!!!!!!!!
koniu1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna