Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 09.05.2007 godz.17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2007-05-09, 9:09 pm

Dworczyka słowa:
Jeszcze raz się potwierdziło, że pięciu w pomocy to też jest jakaś recepta i zawsze strzelamy jakąś brameczkę, tylko po błędzie brakło kontroli nad grą

Dworczyk ty głąbie jebany wyp....laj cioto z klubu!!!!!
Tak trenujesz zespół że nie potrafi wymienić pomiędzy sobą trzech celnych podań!
Pięciu w pomocy???

A widziałeś jak chodziła pomoc Górnika trenerze??????

A w Warszawie może spróbujesz z 7 w pomocy bez ataku może co???
Schabu

Postprzez michał 09 2007-05-09, 9:10 pm

MarcelZS napisał(a):Cześć z was to kibice jak z koziej dupty trąba, jak wam się nie podoba Zagłębie to jeżdzijcie za granice na Giekse czy Ruch- grają co grają i co im ten pseudotrener narzuci.
A to blluzganie w trakcie meczu i wyzywanie zadoników to dno - nikt wam nie karze przychodzić na Ludowy!!!!

A jak nie idzie to małolaty się obrażają.... i wy macie się za czółówke kibicowską Polski ... to wam się w dupach poprzewracało.

Sam kolego jesteś cipka .... choc nie uważam Topola za wielkiego grajka to jednak pomimo że jest słaby ambicji mu nie brakuje!!!

NA DOBRE I NA ZŁE - ZAGŁĘBIE TO MY I WY !!!!

Nie znasz mnie -nie odzywaj się ,nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu .
Co do AjriegoSSS to samo ,ile mam lat ?zobacz sobie na mój profil.
Dobra już nie napinajcie się tak napisałem swoje zdanie i go na pewno nie zmienie.
Ostatnio edytowano 2007-05-09, 9:13 pm przez michał 09, łącznie edytowano 2 razy
michał 09

Postprzez Przemek26 2007-05-09, 9:11 pm

michał 09 napisał(a):Właśnie lepiej,żeby zszedł bo tylko przeszkadzał na boisku i nasi zawodnicy nie wiedzieli zbytnio co robić czy podawać do niego .W ogóle jak można nazwać kogoś kto po jednym starciu bark w bark nie nadaje się do gry.Nie zszedł z boiska bo limit zmian został wykorzystany ,nie chciał nas osłabiać w trudnej końcówce i tak w ogóle to przebywał na boisku kilka minut ,więc schodząc z boiska zachowałby się śmiesznie.A Topolski to nic innego jak nażelowany laluś ,któremu w głowie tylko kasa i nowa sportowa fura ,z napisem na tablicy:"Topol"

Nażelowany to k***a masz rozum. Udeżył podobnie o ziemie jak Skrzypek we Wrocławiu.
Mógł zejść, ale chłopak ma ambicje gry. I bądź co bądź plątał sie i przeszkadzał tym polkowiczanom.
Przemek26

Postprzez laBombonera 2007-05-09, 9:18 pm

MarcelZS napisał(a):Cześć z was to kibice jak z koziej dupty trąba, jak wam się nie podoba Zagłębie to jeżdzijcie za granice na Giekse czy Ruch- grają co grają i co im ten pseudotrener narzuci.
A to blluzganie w trakcie meczu i wyzywanie zadoników to dno - nikt wam nie karze przychodzić na Ludowy!!!!

A jak nie idzie to małolaty się obrażają.... i wy macie się za czółówke kibicowską Polski ... to wam się w dupach poprzewracało.

Sam kolego jesteś cipka .... choc nie uważam Topola za wielkiego grajka to jednak pomimo że jest słaby ambicji mu nie brakuje!!!

NA DOBRE I NA ZŁE - ZAGŁĘBIE TO MY I WY !!!!

tez mnie zawsze szlag trafia jak slysze ze kibice wyzywaja pilkarzy wlasnego klubu w i to w dodatku w czasie meczu. Ludzie zastanowcie sie poco wy przychodzicie na mecz,od pilkarzy wymagacie pieknej gry i zwyciestw ,to wymagajcie tez troche od siebie.
p.s
do wyzywaczy
wcale bym sie niezdziwil jak by w czasie meczu ktos wam dal w ryj
Ostatnio edytowano 2007-05-09, 9:19 pm przez laBombonera, łącznie edytowano 1 raz
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez SOSNOWIEC* 2007-05-09, 9:19 pm

kolego jezeli ty piszesz o stanie boiska to wedlug twojego rozumowania wszystko bosika na ktorych zaglebie gralo do dzisjaj byly dziurawe na ktorych sie grac nie da. a o dziwo inni potrafili grac. wiec nie perdol glupot na temat boiska. warunki sa zawsze rowne dla wszystkich. grajki zaglebia to typowe patalachy zarobkiewicze czy jak ich tam jeszcze nazwac.
SOSNOWIEC*

Postprzez Martin1906 2007-05-09, 9:29 pm

michał 09 napisał(a):ta cipka Topolski mogła nie wchodzić wogóle na boisko.

Takim Jak Ty to Tylko pierdolnąć:/ Stary otrząśnij sie i to ostro!

A co do meczu, to naprawde daleko jest od dobrego stylu gry:/, niestety ale również się dziwie że my mecze wygrywamy taką grą, no ale wiadomo jakieś pozytywne akcenty w kontrach sie zdarzaja i z tego gole padają, no i oczywiście szczęścia troche;).

Też jestem zdania że wyzywać to sobie można kolegę na podwórku a nie przychodzić na mecz Zagłębia(nawet jeśli grają fatalnie, niechce się spiewac, ale wygrywają) i drzeć mordę jak idiota.

Drużyna powinna czuć że jesteśmy NA DOBRE I NA ZŁE (nawet na "ZŁE" ich formy a nie wyników!!!!!!!!!!!!)

Miejmy nadzieję że z Polonią jakimś cudem przynajmniej zremisujemy tak jak Śląsk dziś.
Zostało 6 kolejek,awansujemy ,zmienimy trenera, będzie git;)

pozdro
Martin1906

Postprzez Paulson 2007-05-09, 10:23 pm

Wygraliśmy 2 : 1, ale ....

Początek meczu był w wykonaniu Zagłębia imponujący. Wydawało się, że nasza drużyna lada moment znokautuje gości z Polkowic. Już w pierwszej minucie Hosić strzałem z „16” w długi róg zdobył ładnego gola. Jeszcze dobrze nie ochłonęliśmy, gdy w 3 min. szybki Prymula łatwo wszedł w pole karne, wygrał pojedynek jeden na jeden i groźnie strzelił, ale Szymański odbił piłkę. W 7 min. od Piątkowskiego rozpoczął się festiwali żółtych kartek dla naszego zespołu – w sumie zainkasowaliśmy ich dziś sześć! (W Warszawie nie zagrają z powodu kartek Hosić i Piątkowski.)

Później już nie było tak dobrze jak w pierwszych minutach meczu, ale w sumie było nieźle, akcje kończyliśmy strzałami. W 43 min. przeżyliśmy szok - za najlepszego obok Marka w naszym zespole Prymulę, wszedł na boisko (nierozgrzany) Lachowski. Ze zdumieniem obserwujemy jak trenerzy tłumaczą schodzącemu z boiska Prymuli dlaczego go zmieniają. Na trybunach wzburzenie. Trener Dworczyk wchodząc pod daszek „puka się w czoło” w kierunku kibiców!

W drugiej połowie gramy gorzej, ale w sukurs przychodzą nam obrońcy Górnika. W 50 min. po ich kiksie, w doskonałej sytuacji znalazł się Folc i głową podwyższył wynik na 2 : 0. Było to jedyne udane zagranie naszego napastnika w ciągu całego meczu. W 77 min. goście zdobyli zasłużenie kontaktową bramkę. Dość nieudolnie, ale mimo wszystko skutecznie obroniliśmy prowadzenie. W ostatnich minutach trener Dworczyk znowu wprowadził nas w zdumienie – zamiast zdjąć z boiska kontuzjowanego Topolskiego, kazał mu poruszać się po boisku z ręką na temblaku!

oj, Dworczyk, Dworczyk! Wstyd mi za Ciebie...

Zagłębie to my a nie wy!
Paulson

Postprzez vcr pogoń 2007-05-09, 10:46 pm

spotkania takie jak dzis trzeba po prostu przełknąć...a nie wyzywac tych samych ludzi których sie oklaskuje....to jest rozdwojenie jażni.

grali tak ze....wygrali 2-1 i koniec

mecz był meczem nierównym szarpanym i pełnym fauli.( wiekszosc nielsusznie podyktowanych dla Polkowic)

ale najwzniejsze 3pkt
to jest walka o awans. i brzydkie zwyciestwa tez sa wymagane.

a ze grali słabo...to wszyscy wiemy

koniec.
vcr pogoń

Postprzez Smazu 2007-05-09, 10:51 pm

Czemu w końcu Krystian zszedł ? Lacha jest lepszy napastnikiem od Prymuli ?
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

żenada na trybunach

Postprzez kobył 2007-05-09, 11:14 pm

Żenada to była ale w wykonaniu części kibiców... Jak tak można?! Poczynając od Morasia - wybitnym graczem to on nigdy nie był ale tak jechać swojego byłego zawodnika to przecież na całym świecie się tak nie postępuje (poza transferami typu Barca->Real czy Milan->Inter ale to inna bajka).

Kolejna rzecz: na Lechii cały stadion skandował powtarzając za prowadzącym doping "Jurek Dworczyk Jurek" jak to się dzieje, że tydzień później wszyscy jadą po Dworczyku jak tylko się da? Czy inni ludzie byli na Lechii a inni dzisiaj? Czy może raczej coniektórzy nie mają własnego rozumu tylko powtarzają za większościa?

Wszystko, prawie wszystkim nie pasuje! Ja się zgadzam, że nie wszyscy zawodnicy grają tak jak powinni ale jak jest źle to powinno się wspierać drużyne! Ale przecież lepiej szukać winnych wśród piłkarzy, trenerów itd i się obrażać wogóle na klub cały, przyjść na mecz tylko po to żeby pojeździć po własnych zawdonikach... Wogóle co za argumenty - piłkarze z całej Polski, najemnicy. Każdy zdroworozsądkowy człowiek wie, że piłkarz pojdzie tam gdzie wiecej siana dostanie! We wszystkich dobrych klubach grają zawodnicy posprowadzani z róznych zakątków kraju czy świata i rzecz nie leży w ich pochodzeniu ale motywacji, a to juz raczej niw leży w gestii zawodników by sie samemu motywować tylko ktoś powinien wpłynąc na ich motywacje! To jest ich zawód i tyle, a widze, żę coniektórzy to by chcieli 8 wychowanków w pierwszym składzie i 3 doświadczonych grających w Zagłębiu od przynajmniej 10lat. No bez przesady!

Kibice Zagłębia nie mogą zachowywać się jak kibice reprezentacji na śląskim podczas meczu z Kolumbią!!!!!! A niestety dziś momentami na trybunach to wyglądało gorzej niż z Kolumbią.

A po dzisiejszym meczu widze, że hasło "WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA" stało się zwykłym sloganem i dla niektórych wiara jest tylko wtedy jak jest cacy....

PS. WIELKI SZACUNEK DLA TOPOLSKIEGO !
Ostatnio edytowano 2007-05-09, 11:23 pm przez kobył, łącznie edytowano 1 raz
kobył

Postprzez django 2007-05-09, 11:19 pm

Smazu napisał(a):Czemu w końcu Krystian zszedł ? Lacha jest lepszy napastnikiem od Prymuli ?

Prymula grał dzisiaj z jakąś infekcją. W pewnym momencie poczuł sie słabo, uznał że nie da rady dokończyć meczu i poprosił o zmiane. Także Dworczyk w tym konkretnym przypadku jest niewinny.

A co do ludzi bluzgających Topolskiego. Koleś sam nastawił sobie przy linii bocznej wybity bark i wrócił na boisko. I to chyba świadczy najlepiej o jego ambicji i woli walki. Ciekawe czy wy kozaki bylibyście do tego zdolni.
django

Re: żenada na trybunach

Postprzez wierny do końca 2007-05-09, 11:39 pm

kobył napisał(a):Żenada to była ale w wykonaniu części kibiców... Jak tak można?! Poczynając od Morasia - wybitnym graczem to on nigdy nie był ale tak jechać swojego byłego zawodnika to przecież na całym świecie się tak nie postępuje (poza transferami typu Barca->Real czy Milan->Inter ale to inna bajka).

Wszystko, prawie wszystkim nie pasuje! Na miłość boską ja się zgadzam, że nie wszyscy zawodnicy grają tak jak powinni ale jak jest źle to powinno się wspierać drużyne! Ale przecież lepiej szukać winnych wśród piłkarzy, trenerów itd i się obrażać wogóle na klub cały, przyjść na mecz tylko po to żeby pojeździć po własnych zawdonikach... Wogóle co za argumenty - piłkarze z całej Polski, najemnicy. Każdy zdroworozsądkowy człowiek wie, że piłkarz pojdzie tam gdzie wiecej siana dostanie! To jest jego zawód i tyle, a widze, żę coniektórzy to by chcieli 8 wychowanków w pierwszym składzie i 3 doświadczonych grających w Zagłębiu od przynajmniej 10lat. No bez przesady!

Kibice Zagłębia nie mogą zachowywać się jak kibice reprezentacji na śląskim podczas meczu z Kolumbią!!!!!! A niestety dziś momentami na trybunach to wyglądało gorzej niż z Kolumbią.

A po dzisiejszym meczu widze, że hasło "WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA" stało się zwykłym sloganem i dla niektórych wiara jest tylko wtedy jak jest cacy....

PS. WIELKI SZACUNEK DLA TOPOLSKIEGO !

w przypadku morasia z szalenie prostego powodu...no może dwóch
1/ na boisku, pod polem karnym gości leży zawodnik Zagłębia...i co robi morawski?? zapierdala z piłką przez pół boiska i strzela na bramkę Zagłębia...Peskovic odbija mocny strzał i tylko cudem dobijający zawodnik Górnika nie strzela nam bramki!!! czy to jest fair (nie mam na myśli tylko "ducha sportu", ale postawy wobec byłych kolegów z drużyny i kibiców)???
2/ wg mnie nie zagrał nigdy żadnego meczu w barwach Zagłębia, po którym mógłbym powiedzieć: Moraś zostawił całe serce na boisku!!!

Ja równiez nie jestem zwolennikiem jazdy po zawodnikach klubu, któremu wszyscy kibicujemy. Świetnie zdaję sobie sprawę, że to tylko 2 liga, nie wymagam od tych ludzi zagrań na poziomie światowym, ale jednego czego mogę wymagać, to to, że dadzą z siebie wszystko, wyprują flaki, bo na piersi noszą herb klubu, który kocham i któremu kibicuję! Wymagam tego, że nie odstawią nogi, tego, że będą zapierdalać na 100% przez całe spotkanie. Wybacz proszę, ale jeśli ktoś gra beznadziejnie to moim prawem jest krytykowac jego grę, czyż nie??? Fakt, faktem, że forma krytyki pozostawia czasami wiele do życzenia i sam mam czasami ochote pierdolnąć jednemu czy drugiemu za brak obietkywizmu w stosunku do niektórych zawodników...choć przyznam, że mimo tego, że jestem spokojnym człowiekiem to momentami widząc niektóre zagrania naszych zawodników sypnę mocną bluzgą!!!

a propos "WIARY KTÓRA PRZETRWAŁA" to czasami mam wrażenie, że grupa ludzi (na boisku, ławce rezerwowych, itd) próbuje mnie przekonać, że nie warto już wierzyć, a ja jak idiota wierzę!!!
wierny do końca

Postprzez Gilardino 2007-05-09, 11:44 pm

Do wszystkich wyzywających piłkarzy i trenera !!! Nie leczcie proszę swoich kompleksów bluzganiem na stadionie. Nie wiem czy baby na Was w domu się drą i chcecie na meczu odreagować ???

Tekst hymnu to: "na dobre i na złe..." Ale widać to tylko pusty sloganik
echhhhhh....
smutne to...
Gilardino

Postprzez fan78 2007-05-09, 11:55 pm

Najwazniejsze sa 3 punkty,a co do stylu to juz dawno przestalem sobie rodzic nadzieje ze to sie zmieni,skoro wygrywaja to niech graja tak jak chca byle te 3 punkty byly zawsze.Co do bluzgów na Ludowym to one były zawsze,nawet jak Zagłębie grało pieknie to zawsze sie jakis musiał wylansowac z glupim tekstem.To sie nie zaczeło wczoraj,a przy tak grającym Zagłebiu bedzie to norma na kazdym meczu.
fan78

Postprzez YOOSHKY 2007-05-10, 8:14 am

Panowie! Jajca sobie robicie? Takie teksty i bluzgi to na forum Ruchu, my chyba bardziej się szanujemy? Panowie moderatorzy dawać ostrzeżenia!!

W prawym górnym rogu jest ikonka Obrazek proszę zgłaszać obraźliwe i chamskie posty...
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna