Zagłębie S. - Piast G. 10.03.07 godz. 14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez *FORUMDINHO* 2007-03-10, 4:54 pm

Zag18 napisał(a):Na bardzo duży minus to zasługuje sędzia. Brawo Zagłębie oby tak dalej.

Ta, zwłaszcza że bramka dla Zagłębia ze spalonego :D:D:D

Ale do rzeczy. Mecz zajebisty, świetna atmosfera na Ludowym. Co do nowych zawodników:

Peskovic - nareszcie mamy bramkarza! Zdecydowany i potrafiący uratować zespół z opresji.

Topolski - lepszy od Adzema, bez rewelacji.

Mierzejewski - przeciętniaczek, panikuje pod bramką, widać jeszcze młodość i brak doświadczenia mimo występów w I lidze. Ale nie jest najgorzej, zobaczymy co pokaże w kolejnych spotkaniach.

Oziębała - wszedł, szarpnął, cięzko go ocenić.

Prymula - zdecydowanie wraz z Peskovicem najlepsze wzmocnienie Zagłębia. Robi dużo pozytywnego chaosu z przodu. Widać dzisiaj było, że nie miał z kim grać z przodu. Myślę, że wraz z Folcem mogą stworzyć duet najlepszych napastników w lidze.

Mogło być 2:2 dlatego 3pkt przy odrobince szczęścia, którego tak brakowało Zagłębiu niezwykle cieszą.

Pozdro!

Wolna Polska bez hanysów!
Ostatnio edytowano 2007-03-10, 5:04 pm przez *FORUMDINHO*, łącznie edytowano 1 raz
*FORUMDINHO*

Postprzez martinho 2007-03-10, 4:56 pm

Gra Zagłębia ciekawa dla oka tylko ten brak skuteczności. Co do Prymuli to myślę, że jego potencjał w ustawieniu 4-5-1 nie jest w pełni wykożystany, do momentu wejścia Oziębały walczył, starał się ale widoczny był brak wsparcia w przodzie. Wejście Oziębały jako drugiego napastnika zmieniło oblicze gry ataku i długo na efekt czekać nie trzeba było. Co prawda jest to dopiero pierwszy mecz ale zimowe nabytki mozna uznać jako znaczące wzmocnienia. Dla mnie wszyscy nowi na duży "+" no i Pesković debiut na "0" (vide debiut Wirzchowskiego). Jest dobrze a powinno być jeszcze lepiej.
martinho

Postprzez dejotmaly81 2007-03-10, 5:25 pm

wojtas napisał(a):owszem uratował 3 pkt ale poza tym zagral slabo :) na pewno wplyw mial na to ustawienie druzyny no ale jednak mimo to gdyby nie bramka to mecz na minus

Mowiąc szczerze...to chyba oglądaliśmy inny mecz...skoro dla Ciebie zagrał słabo, to nie wiem co to znaczy dobrze...
Zdecydowany, szybki, umie się zastawić-ile wywalczył rzutów wolnych w okolicach pola karnego!!! W 1 połowie przeszedł trzech zawodników i zatrzymal się dopiero na czwartym!!! Trochę za dużo się wywraca, ale podsumowujc-takiego napastnika nam trzeba!!! Szkoda, że nie zagral w duecie z Oziębałą, bo moglby wyjść coś ciekawego z ich wspolpracy-Ozi też jest bardzo szybki co udowodnił zaraz po wejściu na boisko!!!
dejotmaly81

Postprzez soohoq 2007-03-10, 5:33 pm

Dawno nie widzialem takiego meczyku na Ludowym , i nie tylko dla tego ze byla przerwa :).nie brakowalo ladnych akcji naszych i Piasta.Choc przestoje dalej draznia.Spotkanie dosc wyrownane ,jednak to Zaglebie mialo wiecej okazji.Odnosnie nowych to:

Prymula - heh zajebisty meczyk mu wyszedl - b szybki walczy idzie za akcja kilka razy ladnie odebral pilke na polowie przyjezdnych ,dobry rajdzik pomiedzy obroncami Piasta,wszystko okraszone golem. na razie .bd plus oby tak dalej

Peskovic - swietny mecz.P kilka razy uratowal skore Zaglebiu ,raz nam uratowal skore Kompala 8) ,ogolnie zyje w bramce sprawia wrazenie pewnego ,bd transfer ,jak Bog da mu zdrowie mysle ze bedziemy miec zajebistego bramkarza caly sezon

Mierzejewski - ehh dobrze sie dzieje na Ludowym , mamy gracza ktory potrafi przyjac (przykleic) szybka pilke zza plecow i to w pelnym biegu ne zwalniajac , to juz duzo, nie pamietam gracza ktory zrobil to ostatnio(pewnie przed 90-tymi).M mogl dzis sobie konto bramkowe otworzyc ale troche sie chyba przypalil ,

Topolski - coz, rowna do poziomu naszych obroncow (poza Teresa i Hosicem) ,stary dobry chaos i panika plus problemy z ulozeniem nogi do pilki,gapiostwo i brak zeba (Hosic uczyc ich:)ogolnie mamy zmiennika -mlody - moze bedzie mial sille

Oziebale malo co widzialem hhehe...
soohoq

Postprzez NHK12 2007-03-10, 5:53 pm

Witam wszystkich , osobiście uważam że z Prymuli będziemy mieli bardzo duży pożytek, wiem że to dopiero pierwszy oficjalny mecz opunkty i mam nadzieję że Krystian jeszcze się rozkręci. Uważam również że ta bramka ,bramka w debiucie przed swoją publicznością dsoda mu jeszcze skrzydeł. Będzie jeszcze lepszy jak zagra w ataku z drugim napastnikiem ( Oziębała Folc ) I wydaje mi się że Zuban niestety bedzie tylko rezerwowym i to do końca sezonu. Podobała mi sie również gra topolskiego, a ze starych wyjadaczy czapki z głów dla Teresy za wspaniały czysty wślizg . Bravo bravo. bravo.
NHK12

Postprzez HrabiaZąbek 2007-03-10, 6:00 pm

Przypominam że za 25 minut w TVP Sport będzie retransmisja dzisiejszego meczu z Piastem.

Jeżeli ktoś może to niech nagra go i ewentualnie później wrzuci na serwer.

p.s. jeżeli oczywiście potrafi to zrobić.

Wielu kibiców będzie z pewnością wdziecznych.
HrabiaZąbek

Postprzez bahn-16 2007-03-10, 6:04 pm

WITAM FANÓW !!!!!

OOOOO ZAAAAAAAAGŁEBIE !!!!!!!

Piekny gol Prymuli, genialna atmosfera na trybunach, super-oprawa, wspaniali kibice, czegóż chcieć wiecej ?? Dobry mecz w wykonaniu Sosnowiczan, ja ciesze sie z dobrych transferów. Widac od razu że Peskovic to ma za soba grę w 1 lidze., Prymula szybki i jak widac skuteczny, Oziębała szarpie i walczy , Topolski spokój i opanowanie, Mierzejewski solidny. Mam nadzieje na jeszcze lepszą grę !!!!!!

Ekstraklasa BEDZIE NASZA !!!!!!! :wink:
bahn-16

Postprzez Misaki 2007-03-10, 6:34 pm

Jedno jest pewne Prymula rzeczywiście jest szybki tak jak go wcześniej przedstawiali Start do piłki imponujący Pozostałe umiejętności czysto piłkarskie - w porządku Zobaczymy co pokaże w następnych meczach
W ogóle widać, że mamy dobrą całą drużynę W sytuacji gdy aż 8 zawodników pauzowało inni zaprezentowali się naprawde korzystnie Jestem dobrej myśli Teraz powoli będą wracać kolejni zawodnicy i będzie jeszcze lepiej!
Misaki

Postprzez Lars 2007-03-10, 6:43 pm

pierwsza połowa dobra, ale bez rewelacji, druga bardzo słaba, ogólnie przyzwoicie, ale czekamy na więcej.
transfery raczej trafione, nikt z nowych nie jest słaby. Kosciukiewicz najsłabszy dziś. frekfencja bardzo dobra, piast c***.
czekamy na następne mecze i powroty po kontuzjach. wazne są 3 ptk :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Sir 2007-03-10, 7:33 pm

wojtas napisał(a):owszem uratował 3 pkt ale poza tym zagral slabo :) na pewno wplyw mial na to ustawienie druzyny no ale jednak mimo to gdyby nie bramka to mecz na minus

Chyba ocip.....

PRYMUŁA NAJLEPSZYM ZAWODNIKIEM ZAGŁĘBIA w dzisiejszymn meczu!!!

W pierwszej połowie byl osamotniony z przodu...a biegał walczył...w drugiej od 70 min troche brakowalo mu juz tej szybkosci, ale w debiucie strzelić bramkę dającą 3 pkt to marzenie!!!

WIELKI MINUS DLA DWORCZYKA!!! Granie U SIEBIE JEDNYM NAPASTNIKIEM woła o pomstwe do nieba!! Ile razy juz to przerabiualismy!! Mieliśmy KUPE SZCZĘSCIA dzisiaj..co nam sie nie często zdarza!!

Apeluje do DWORCZYKA ZEBY PRZEMYSLAŁ to...bo nic z tego dobrego nie wynika...

Gdyby Prymula mial w pierwszej polowie wsparcie Oziębały...to NA PEWNO padłaby jakas bramka!! Mija chłopak jak tyczki 4 zaw Piasta i nie ma nikogo do kogo moglby zgrac z klepki pilke...

NOWE NABYTKI:

Peskovic....cichy bohater...wybronił nam kilka groznych strzalow..no i wielki plus za to ze NIE JEST PRZYSPAWANY DO LINI jak Wierzchowski :lol:

TOPOLSKI...oj powiem ze bylem zaskoczony. Naprawdę dobry występ...WIDAC OGRANIE..kiedy trzeba to umiejętnie faulował...szkoda bo mógł strzelic bramkę w drugiej polowie. Brakuje mu jednak jeszcze sil bay grac na pelnych obrotach przez 90 minut

Mierzejewski....szybki zwrtony i potrafi minąć. GDYBY jeszcze LEPIEJ DOSRODKOWYWAL ..to byloby pięknie. Nad tym musi popracować.

Prymuła...najlepszy na boisku i udokumentowal to bramką...[i] jak piłka leciała nad bramkarzem to wszyscy ZROBILI GŁĘBOKI WDECH..[i] :lol: :lol: a potem wydech...i radosc... CIEKAW JESTEM CZY BYL TAM SPALONY?? Ci na lozy blizej bramki Piasta w 2 pol ..powinni to widziec..??

Oziębała....walczak...szkoda ze nie wykorzystał tej sytuacji..ale ma papiery na granie.

MINUS

MAREK...dwa KLAPSY...i dwie bramki POWINNISMY STRACIC...

PACH...biegal..ale malo z tego pozytku...widac ze Dworczyk nie ma pomyslu na rolę Pacha w druzynie. Po raz kolejny widzimy ze Pach z Berkiem nie pottrafią grac razem

i NA KONIEC...FANTASTYCZNA INTERWENCJA TERESY...oj stadiony świata!!! Wyłuskać tak piłkę....hah majstersztyk!!
Sir

Postprzez MrCricket 2007-03-10, 7:53 pm

Mimo poważnych osłabień byliśmy drużyną lepszą, chociaż to Piast miał lepsze okazje do strzelenia bramki. Kompała zwykle był naszym oprawcą, a dzisiaj to był 12 zawodnik Zagłębia :lol: Tak jak się spodziewałem to był mecz heroicznej walki, chociaż szczerze mówiąc gorzej wytrzymaliśmy mecz kondycyjnie i w końcówce liczyłem, żeby chociaż ten remis dowieźć do końca, a tu parę minut przed końcem taka niespodzianka :) Mimo, że dominowała kopanina, to kilka ładnych akcji było po obu stronach. W następnym meczu wróci kilku zawodników i Dworczyk będzie miał większy wybór, bo nie ukrywam, że liczę na komplet punktów w 3 najbliższych meczach.
Co do naszych nowych piłkarzy to zdecydowanie na "+": Prymula (bardzo
szybki, technicznie dość przyzwoity, przy grze z kontry jest zabójczy jak jad kobry).
Peskovic (pewny siebie, po prostu właściwy człowiek na właściwym miejscu).
Mierzejewskiego będą porównywać z Chwalibogowskim, ale to nie jest tej klasy zawodnik. Owszem na 2 ligę nie jest zły, stara się, ale pierwszoplanową postacią to on raczej nie będzie.
Topolski - solidny rzemieślnik, nie odstawia nóg, ale musi mieć więcej zgrania z obrońcami.
Oziębała- jak dla mnie zbyt delikatny, musi grać agresywniej, bo to nie jest jazda figurowa.
MrCricket

Postprzez mwy 2007-03-10, 8:24 pm

Jak dla mnie super meczyk, drużyna tez mnie na + zaskoczyła, bo przed meczem brałem remis w ciemno.
Super.

P.S.
Ze strony Piasta :
"W rezerwie pozostali: 12 Adam Bensch" ....
mwy

Postprzez Koji 2007-03-10, 8:33 pm

Dziś zasłużone zwycięstwo ZAGŁĘBIA !! Mogło być więcej ale ważne że są 3 pkt !! pozdro dla wszystkich kibiców naszego kochanego klubu !! Polska bez śląska !!
Koji

Postprzez Darian 2007-03-10, 8:34 pm

3 pkt są nasze i to się liczy!!!

1 połowa bardzo dobra, prowadzona w szybkim tempie. W 2 połowie już nie tak szybko,były momenty zastojów i przewagi Piasta.

Były w meczu 3 sytuacje które mogłyby zmienić nasz radosny nastrój:

- sytuacja Kompały sam na sam z pierwszej części spotkania

- strata piłki przez jednego z naszych obrońców i GENIALNY wślizg Daniela

- pudło Kompały z bodajże 5 metrów

Bohaterem meczu zdecydowanie Prymuła, a potem wyróżniłbym Arka Kłodę,Borisa Peskovicia,Dawida Topolskiego oraz Przemka Oziembałe.
W drużynie Piasta Kompała mógł zostać bohaterem ale z racji niewykorzystanych sytuacji uznałbym całą linię defensywną Piasta a w szczególności Banasia i Chylaszka za najlepszych graczy swojej drużyny.

A Dworczyk na plus z tym tylko że oprzytomniał i zmienił nasze ustawienie na 1-4-4-2. Taktykę 1-4-5-1 to Dworczyk niech stosuje na wyjeździe gdy się gra z kontry, a nie u siebie kiedy trzeba grać atak pozycyjny.
Wejście Oziembały zrobiło swoje. Widać że nasi młodzi napastnicy się nawzajem uzupełniają. Prymuła to szybkość, ale na bakier z osłanianiem i utrzymywaniem się przy piłce pod presingiem obrońców.Za to w tych elementach Oziembała ewidetnie króluje.Oby tak dalej a wiosna może być nasza!
Ostatnio edytowano 2007-03-10, 8:38 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez Kry's 2007-03-10, 8:36 pm

NA (-) MAREK,AŻ STRACH BYŁO PATRZEĆ CO ON WYPRAWIAŁ NA OBRONIE,CIENIUTKI PACH I NIESTETY SKRZYPEK TEŻ NIC POZYTYWNEGO DO GRY NIE WNIÓSŁ.
NAJLEPSZY NA BOISKU NASZ NOWY BRAMKARZ.
Kry's

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna