Jagiellonia - Zagłębie 04.11.06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PTAQ84 2006-11-05, 1:01 pm

przykra sprawa z kibicami Jagi.. [*]
największy szacunek ma do Śląska i właśnie Jagi i poraz kolejny to udowadniają..

co do spotkanie liczyłem że remis będzie sukcesem a tu :shock:
BRAWO PANOWIE!
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez emdżej 2006-11-05, 1:47 pm

I połowa: szybko strzelona bramka i defensywa, bywało gorąco pod bramką Szymona.
II połowa: bardz mądra gra i przepiękna bramka Berka dobijająca rywali

Moim zdaniem przyczyna zwycięstwa jest prosta - byliśmy lepsi!
emdżej

Postprzez zgredos 2006-11-05, 2:03 pm

Brawa dla Teresy bo to był 200 mecz tego piłkarza w barwach Zagłębia, zrobił sobie i nam miły prezent. Berensztajn piękną bramką dobił Jage
zgredos

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2006-11-05, 2:29 pm

200 mecz? :o

W takim razie ładny prezent sobie sprawił Daniel na jubileusz.Nie dość że czyste konto to jeszcze strzelona bramka!Brawo Daniel :!: :)
HrabiaZÄ…bek

Postprzez warchlak 2006-11-05, 3:56 pm

wygrali po prostu lepsi. profesjonalny piłkarz powinien potrafić grać w każdych warunkach pogodowych. może nie zagrali ładnego futbolu ale na pewno skuteczny i to sie liczy. co prawda Jaga nas troche cisnęła ale obrońcy Zagłębia odbierali piłeczki zanim zawodnikom Jagi udało sie dostać na nasze pole karne.

ps. Jaga szacunek.
warchlak
Prowokator

Postprzez novack 2006-11-05, 4:56 pm

Jak dla mnie piłkarzem meczu w Zagłębiu był Hubert Kościukiewicz. Kto był ten wie. Defensywny pomocnik, niewdzięczna pozycja i najmniej doceniana przez kibiców. Ja doceniam. Przecinał większość podań, wygrywał prawie wszystkie głowki prócz jednej z .. Wolańskim :D serio. Super Bereś. Słabo Pach, Piątkowski i Gąsiński. Wszystkie wybicia wprost przed siebie, ale miał farta który też jest potrzebny. Lacha za krótko, ale raczej na swoim poziomie.
novack

Postprzez reprezentant 2006-11-05, 5:18 pm

Co Ty piszesz?GÄ…sinski slabo?Na ktorym Ty meczu byles?Po slabszym meczy ze Slaskiem to tu pokazal klase.Pierwsza obrona strzalu niepewna ale Dzenan asekurowal.Pozniej bezblednie.Na przedpolu i na lini bez zarzutu,do tego kapitalne wznowienia.Naprawde mi serce rosnie jak patrze na gra tego goscia.Brawo Szymon!!!!Poza tym Berek wreszcie pokazuje jak sie gra.Centra w drugiej polowie na glowe Folca i bramka to sa stadiony swiata.Kosciukiewicz szara eminencja ale mozg gry obronnej.Doskonaly defensywny.Teresa znowu sie znalazl tam gdzie powinien.Martwi nieskutecznosc Folca,cieszy doping i postawa Zubrow.?J.....C Jeeeee......C PZPN!!!!!
reprezentant

Postprzez Sir 2006-11-05, 5:39 pm

novack napisał(a):Jak dla mnie piłkarzem meczu w Zagłębiu był Hubert Kościukiewicz. Kto był ten wie. Defensywny pomocnik, niewdzięczna pozycja i najmniej doceniana przez kibiców. Ja doceniam. Przecinał większość podań, wygrywał prawie wszystkie głowki prócz jednej z .. Wolańskim :D serio. Super Bereś. Słabo Pach, Piątkowski i Gąsiński. Wszystkie wybicia wprost przed siebie, ale miał farta który też jest potrzebny. Lacha za krótko, ale raczej na swoim poziomie.

Ciekawe jest to..ze Pach byl na początku sezonu w wyśmienitej formie...a teraz to wszyscy widzimy znacznie obnizyl loty. Za to Berek wręcz przeciwnie...

POTRZEBNY NAM prawy pomocnik..dwóch NAPASTNIKÓW...i jeden srodkowy obronca
Sir

Postprzez adas 2006-11-05, 6:33 pm

Szymon zagrał bardzo dobry mecz. Cała drużyna zasługuje na pochwałę za mądrą gre. W drugiej połowie Jaga była przy piłce, ale nie stworzyła nawet jednej groźnej sytuacji. My czekaliśmy na kontry i to zadanie się udało.
adas

Postprzez Konew 2006-11-05, 7:03 pm

O ile się nie mylę to wiele osób po naszej porażce z Polonią Bytom twierdziło, że nawet wygrać mecz ze Śląskiem będzie kapa a że z Jagą to już napewno nie wygramy a tak się na szczęście nie stało...Żaden mecz nie jest z góry przegrany. Trzeba wierzyć w zwycięstwo swojej drużyny bez względu na to czy będziemy grać z Jagą czy też Barcą i mówię to całkiem poważnie bo piękno footballu polega na tym ,że jest on nieprzewidywalny!!!"Dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe" jak mawiał Ś.P Kazimierz Górski, można przegrać,wygrać albo zremisować ale wierzyć w najlepszy tok wydarzeń niezaszkodzi a taka postawa jest wręcz wskazana dla kibica danego klubu w tym wypadku nas-Zagłębiaków!!!

Obrazek
Konew

Postprzez ASTER 2006-11-05, 10:24 pm

[*] - świeć Panie nad ich duszą .

Szkoda chłopaków z fc JB.

A co do meczu.
Tak jak już ktoś pisał odbył się tylko dlatego, że ok 200 osobowa grupa potrafiła w 15 minut zajeb... dobrze odśnieżyć boisko!!!!!!!! :shock:
Zgranie kiboli - wielkie brawa!!
U nas pewnie z tydzień musielibyśmy czekać na zgodę Górskiego czy MOSIRu :evil:

Mecz. Szybka bramka sprawiła ,żeJaga zaczęła nas cisnąć. Wg mnie do 42 minuty. Miała przewagę i mogła nam wbić kilka bramek.
Sędzia prawidłowo nie uznał dla Jagi bramki- 2 kolesi na spalonym i chyba nawet ręką zdobyta bramka.
Ale pomylił się dwa razy i to znacznie : raz był fałl przed polem karnym a raz po strzale z dystansu piłka trafiła w kolesia od nas w rękę i to działo się na polu karnym( wg mnie mógł gwizdnąć 11 dla Jagii).
Drugiej połowy za bardzo uważnie nie widziałem :wink: ale mecz się wyrównał i to z sytuacjami dla nas.

Podsumowując mogliśmy przegrać 3-0 a mogliśmy wygrać 5-0.
Skończyło się jak skończyło. Poprostu byliśmy lepsi o te dwie (zasłużone ) bramki.
Wolański - pokazał się z dobrej strony, szkoda że od nas odszedł.
A co do naszych grajków - ważne zwycięstwo. Może nie zagraliśmy super jak mówi Treneiro ( bo naprawdę z tych sytuacji Jaga mogła wbić parę bramek) ale zagraliśmy skutecznie i bardzo ambitnie. I co ważne mieliśmy szczęście.
Wielkie brawa dla grajków bo im się należą!

ps.Czy może ktoś zbanowąć kolesi co na forum90 minut pierdolą i wkółko robią napinkę??!! :evil:

ps.Jaga szacunek!
ASTER

Postprzez laki 2006-11-05, 10:33 pm

Słusznie zauważyłes drobny szczeguł (piłka trafiła jednego z naszych)
Gdyby za to gwizdali karne to napastnicy zamiast strzelac specjalizowali
by sie w kopaniu piłki po rekach obrońców w polu karnym
laki

Postprzez novack 2006-11-05, 10:47 pm

Ja byłem na meczy z Jagą w Białymstoku, jeżeli ty widziałeś dobre interwencje Gąsińskiego szczególne na przedpolu to pijesz trefny spirytus. Zmień dostawcę bo oślepniesz całkiem!
novack

Postprzez YOOSHKY 2006-11-05, 11:54 pm

novack napisał(a):Ja byłem na meczy z Jagą w Białymstoku, jeżeli ty widziałeś dobre interwencje Gąsińskiego szczególne na przedpolu to pijesz trefny spirytus. Zmień dostawcę bo oślepniesz całkiem!

Ja tez bylem na tym samym meczu a uwazam inaczej niz Ty. Mial moze ze 2 nie pewne interwencje. Ty pewnie chcialbys aby wszystko wylapywal. Mowy o tym nie ma w normalnych warunkach a co dopiero w takich. Gasinski zagral poprawnie. Dzieki niemu (i innym równiez) zawdzieczamy 0 z tylu. Pociagi Ci chyba nie sluza (albo uprzedzenia) w obiektywnej ocenie. Gasinski zagral dobry mecz.

ASTER
Wolanski pokazal tylko tyle ze jednak chce nam cos udowodnic, gral strasznie nerwowo i powinien wyleciec z boiska, za zagranie reka oraz za symulacje faulu w naszym polu karnym (mial juz na koncie zoltko, pewnie dlatego dostawal reprymendy zamiast drugiej karteczki)

Karnego dla Jagi sie nie dopatrzylem, jesli nawet byla ta reka to zawodnik nie wykonal najmniejszego ruchu w kierunku pilki.

Cala Jaga grala b. nerwowo juz od pierwszej minuty w ktorej bramkarz Jagi powinien dostac pierwsze zoltko ....
Brutalne faule i niesportowe zachowania, dyskusje z sedziami. Ja dalbym conajmniej 3 zoltka wiecej od sedziego. Ciekawe co na to Tarasiewicz :) Nawet jakby doliczono 2 min. wiecej, co by to zmienilo? Skoro Jaga nie potrafila strzelic przez 85 minut? Zero szacunku dla tego Pana za wypowiedz pomeczowa, ktora zawiera dosc powazne i wyrazne zarzuty w kierunku naszego klubu.

Ogromny szacunek dla kibiców Jagiellonii, którym zycze by nasze zospoly razem awansowaly do wyzszej klasy rozgrywkowej....
YOOSHKY

Postprzez laki 2006-11-07, 8:34 pm

No i na aviku w zwolnionym tepie widac jak po kożle piłkarz Jagi
celnie piastkuje do naszej bramki prawa redka , o kosie bramkarza na poczatku nie wspomne , ten flustrat Tarasiewicz niech sie cieszy że nie
kończyli w dziewiatke , ten idiota napowno Jagi nie wprowadzi do O. E.
ale z tego tylko można sie cieszyc
laki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników