ZAGŁĘBIE - MIEDŹ LEGNICA 05.08.2006 sobota godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ZAG.S

Postprzez domel23mdc 2006-08-05, 10:13 pm

domel23mdc

Postprzez T_misiek 2006-08-05, 10:37 pm

Cieszą tylko 3 pynkty. Po za tym gra fatalna. Taką ekipą powinien dowodzić ktoś inny - Białek się nie nadaje !!! Kurde gra jak w zeszłym sezonie: odbiór piłki i wykop na napastników. Jeżeli taką taktykę obrał trener to po co nam Berensztajn i Pach. Grajmy 7 obrońcami i 3 napastnikami. Oj Białek ale ty daremny jesteś. Zimą zmiana trenera i będzie lepiej.
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2006-08-05, 11:31 pm

Kiedyś kibice jakiegoś klubu (nie pamiętam jakiego) powiesili transparent z napisem:
"Nie chce wam się grać ?? To wypierdalać !!"
Dziś to powinno wisieć u nas.
Za takie granie to powinni nam płacić za wchodzenie na stadion. I to gruby szmal. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-08-05, 11:58 pm

Wojtek mimko wszystko pilka nozna to juz jest biznes... mniej grania dla publicznosc mniej grania pieknego cieszacego oko...licza sie punkty awanse... premie zarobki...... oczekiwanie ladnego futbolu cieszacego oko to juz przeszlosc... popatrz na reprezenatcje Wloch... zdobyli puchar swiata w jakim stylu? za 10 czy nawet juz za 4 lata kazdy zapomni... liczy sie skutecznosc.... ja tez nie chcialbym ogladac( wogole to chcialbym ogladac wogole zaglebie- zycie takie nie inne) Zaglenia ladnie grajacego piekny finezyjny futbol i przegrywajacego... kazdy jednak chyba mi przyzna racje ze chcialby ogladac zwycistwa Naszego klubu... nie wazne w jakim stylu wazne by to bylo skuteczne....niech awansuja do OE kto bedzie pamietal w jakim stylu? czy ladnie czy brzydko? wazne ze skutecznmie... to ze pilkarze graja dla widzow dla fanow to juz chyba mit... graja dla pieniedzy........ jak to ktos kiedys powiedzail "pilkarz to k***a pojdzie tam gdzie wiecej dadza my kibice bedziemy wierni zawsze" badzmy wierni nie krytykujmy za zwyciestwa... badzmy wierni po porazce....
ps. nie wiem czy madrze napisalem nie wiem czy bez bledow ..walic to siedze 2000km. od sosnowca i opijam to zwyciestwo!!!! cieszy mnie i kazde kolejne bedzie mnie cieszyc nie wazne w jakim stylu!!!!!! byle grali skutecznie i nie wrzycajcie mi od razu ze jak tak zagraja z Jaga czy Hydrotworem to bedzie w plecy gra sie jak przeciwnik pozwala... a do zgrania Im troche brakuje z tego co tu czytalem ... wszystko przed nami...... ale powtarzam obojetnie w jakim stylu byle ta upragniona OE byla wkoncu nasza po tylu latach........
pozdrawiam
sprzedawca_cebuli

Postprzez arek 2006-08-06, 12:20 am

Gra Zagłębia kiepska ale na tle Miedzi - przeważali przez cały mecz i ten wynik jest sprawiedliwy. Ponieważ praktycznie pół drużyny jest nowe a przerwa była bardzo krótka należy mieć nadzieję że chłopcy się zgrają i będą się rozkręcać z meczu na mecz
arek

Postprzez Przemek26 2006-08-06, 9:11 am

Ten transparent Wojtku o którym napisałeś to mógłby być wywieszony w II połowie. Po gwizdku na II połowę była powtórka z meczu z Polkowicami albo i gorzej, stali i czekali kiedy Miedź i bramkę wsadzi. Pierwsza połowa była niezła choć brak skuteczności rażący.
Co do nowych piłkarzy:
Berek nieźle choć dzisiaj wiekszość rzutów rożnych mu nie wychodziła, szczególnie w II połowie, i nie było tej przejrzystości co w meczu z Widzewem.
Piątkowski walczył rajdy na skrzydle bardzo dobre , choć czasami zbyt długo się zastanawiał zanim wystartował, wg. mnie Dawid jest bardziej waleczny.
Pach i Folc zrobili swoje
Kościukiewicz rządził w powietrzu
Wierzchowski to co miał do zrobienia wykonał poprawnie.
Co do pozostałych - zwycięzców się nie sądzi ale najsłabszy z nich był dzisiaj Zuban.
Przemek26

Postprzez mdc dg 2006-08-06, 9:46 am

Bardzo słaby mecz w wykonaniu naszych zawodników.Nie wiem czy im się nie chciało grać czy w dupach im się coś poprzestawiało, ale z takim składem powinni Miedź roznieść w pył.SŁABIUTKO :( Cieszą tylko 3 punkty bo frekwencja była beznadziejna, doping zresztą też nie najwyższych lotów.
mdc dg

Postprzez ziaro25 2006-08-06, 9:47 am

Znowu płacz.Przecież wygrali liczą się 3 pkt,kto będzie za tydzień pamiętał w jakim stylu wygrali....Przecież oni sie muszą zgrać,nauczyć innej taktyki,co nie jest takie łatwe.Ci co myśleli,że po transferach będą tylko same zwycięstwa i piękna gra to bez urazy nie znają się na piłce.Jestem przekonany,że z biegiem czasu wszystko zacznie się zazębiać tylko okażcie trochę cierpliwości. Co do trenera to jest to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu,jeszcze mi przyznacie racje,a o awans to jestem spokojny
ziaro25

Postprzez Krawiec 2006-08-06, 10:20 am

Widać duży potencjał w tym zespole ale brakuje zgrania - stąd brak skuteczności i błędy w obronie. Jeśli chodzi o obronę, to kolejny raz widać braki wynikające z absencji Teresy.

Wg mnie z meczu na mecz będzie lepiej
Krawiec

Postprzez mezo 2006-08-06, 10:36 am

T_misiek napisał(a):Cieszą tylko 3 pynkty. Po za tym gra fatalna. Taką ekipą powinien dowodzić ktoś inny - Białek się nie nadaje !!! Kurde gra jak w zeszłym sezonie: odbiór piłki i wykop na napastników. Jeżeli taką taktykę obrał trener to po co nam Berensztajn i Pach. Grajmy 7 obrońcami i 3 napastnikami. Oj Białek ale ty daremny jesteś. Zimą zmiana trenera i będzie lepiej.

Bez przesady, kolego... Uspokuj troche sytuacje. NIe mozna oceniac pracy trenera szkoleniowca po tych dwoch meczach. Pragne przypomniec ze w samym dzisiejszym meczu zadebiutowalo dwoch zawodnikow!!. A i w porownaniu z wiosna ze starego skladu widzielismy dzis w pierwszej 11-stce tylko 5 z nich. (45%) . Takze trzeba jeszcze troche poczekac zeby sie jakos zgrali i wtedy, co mam nadzieje przyjdzie niebawem, na pewno zobaczymy efekty pracy trenera Bialka, ktore z pewnoscia zadowola nas kibicow. Takze troche wiecej pokory i cierpliwosci. :!:
mezo

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-06, 11:11 am

Również uważam że co poniektórzy troche przesadzają... Mamy mocno zmieniony zespół z małymi problemami kadrowymi bo wypadają nam jedni z czołowych zawodników (w pierwszym meczu Pach, Teresa, Kościukiewicz, Paczkowski) (we wczorajszym nie mogli zagrać Kłoda a Teresa nie był gotowy na 100%) także spokojnie! Sytuacji mieliśmy my naprawde mnóstwo, szkoda że jeszcze nie jesteśmy bardziej skuteczni.

Natomiast totalną porażką dla mnie wczoraj był wygląd murawy na stadionie Ludowym!! Ludzie przez ostatni miesiąc było strasznie gorąco dzień w dzień i panowała susza... Padało w czwartek, piątek i sobote... A na murawie są jakieś błotniste placki gdzie co chwile zawodnicy jednej i drugiej druzyny tracili równowage... Miejsca takie było widać z trybun gdzie ewidentnie ktoś przesadził z wodą robiąc bagienko!!
problematyk-ziom

Postprzez twari 2006-08-06, 11:12 am

Mecz nie był zły. Zagłębie wygrało małym nakładem sił. Jakoś o wynik przy 1-1 byłem dziwnie spokojny. Z resztą w typerze na głównej postawiłem na 2-1. Widać brak zgrania ale nie ma tragedii. Miedź praktycznie nie istniała. Owszem - można mieć pretensje do zawodników o początek drugiej połowy ale... w ogólnym rozrachunki liczą się 3 pkty.
Widać w drużynie ogromny potencjał. No i przede wszystkim dużą możliwość zmiany wariantu gry. Wreszcie mamy ławkę. Kiedy było tak żeby na ławce siedzieli tacy piłkarze jak Lacha, Skrzypek czy Teresa? Do tego mamy jeszcze Arka Kłodę i ekipa jest mocna.
Jesteśmy coraz mocniejsi w rozgrywaniu, mamy profesorów od stałych fragmentów gry, Folc się rozkręca... Patrząc obiektywnie mamy naprawde szansę na awans! Pod warunkiem że kopacze się szybko zgrają.
Teraz czas na Łomżę ale sprawdzianem będzie mecz z Hydrozagadką. Oni bowiem póki co mają komplet pktów. Mecz z nimi będzie meczem prawdy. Porażka (a nawet remis) oddalą nas od czołówki. A o zwycięstwo będzie ciężko. Ale to za dwa tygonie.
twari

Postprzez UK 2006-08-06, 11:24 am

Widać jeszcze braki w zgraniu. Średni mecz zagrali. Napewno stać ich na więcej. Sędziowanie kiepskie. Karny raczej z kapelusza. Miedź słaba.
UK

Postprzez tuli 2006-08-06, 11:37 am

Gra Zagłębia wyglądała dobrze w okresie czasu od strzelenia 1 bramki do końca 1 połowy. Widać, ze naprawdę potrzebują jeszcze zgrania, a zespół to narazie zlepek indywidualności, a nie "zespoł" w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Zgranie napewno przyjdzie z czasem. Najsłabszym zawodnikiem jak dla mnie był Zuban.On po prostu przeszedł obok meczu i nie było widać woli walki z Jego strony. Dobrze że 3 punkty zainkasowane bo to napewno podbudowało psychicznie zawodników.
tuli

Postprzez keff79 2006-08-06, 11:46 am

Indywidualnie każdy z nowych zawodników jest dobry.. a napewno lepszy od tych, którzy odeszli: Folc-Bajera, Pach-Chylaszek, Kościukiewicz-Jankowski.. itd. ale zgrania ni huu huuu.. i tu jest rola trenera, jeżeli jest dobry to na wiosnę będzie b.dobrze.. a jesień jakoś się przekopie, oby bez większych strat w tabeli.

Poziom tragiczny.. powinniśmy narzucać II ligową piłkę szczególnie w meczach z nowymi ekipami, a my z wielką przyjemnością przejmujemy III-ligowe nawyki i kopiemy 7 zawodnikami na 1m2.

no ale najważniejsze że było Pach Pach Pach... i pozamiatane :D
keff79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna