Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adas 2006-05-07, 5:30 pm

WOJTEK napisał(a): Jeśli na boisku jest tylko 3 zawodników ( Kłoda, Hosić i Lacha), którzy potrafią i chcą to nie ma o czym mówić.
KOLEGO WOJTKU, ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ TREŚĆI Z TWOIM POSTEM, JEDNAK CHYBA Z TYM LACHĄ KOLEGA PRZESADZIŁ :) STAŁ TUŻ KOŁO MNIE NA TRYBUNACH, WIĘC CHYBA NIE GRAŁ. ALE SAM JUŻ NIE WIEM, Z TYM NASZYM ZAGŁĘBIEM JUŻ WSZYSTKO MOŻLIWE :lol:
adas

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-05-07, 5:37 pm

Widze WOJTKU ze i Tobie nerwy puszczaja rowniez po wczorajszym
meczu, nie mozesz pogodzic sie ze sprawami ktore maja miejsce na
zielonej murawie Stadionu LUDOWEGO.
Zjawisko ktore dotknelo nasze Zaglebie wczoraj ma miejsce w calej
polskiej pilce. Dzisiejszy mecz Cracovia - Lech sytuacja podobna z tym
ze gospodarz wygrywa po rzucie karnym.
Najlepiej by bylo dac sobie spokoj i nie interesowac sie tymi sprawami
ALE PO PROSTU SIE NIE DA TAK - czlowiek ma ten Klub w sercu, w glowie
i Bog jedyny wie gdzie jeszcze.
Kazda niesprawiedliwosc boli a ta wczorajsza wlasnie taka byla. Ja nie mowie ze sedzia musial podyktowac 3 rzuty karne dla naszych, ale na mily Bog jego obowiazkiem bylo conajmniej jeden rzut karny dostrzec.
I wowczas gdyby Piast na ten przyklad wygral 2-1 siedzialbym cicho jak
myszka, ale tak nie bylo.
Kwestie trenera pozostawiam bez komentarza.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez WOJTEK 2006-05-07, 5:39 pm

Adam, racja. :oops: :oops: Miałem na myśli Teresę.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Monti 2006-05-07, 6:25 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):.... - czlowiek ma ten Klub w sercu, w glowie
i Bog jedyny wie gdzie jeszcze...

Niektórzy mają go jeszcze w dupie. A poważnie, sędziowie byli beznadziejni ale to nie sądziowe strzelali z 2 metrów w bramkarza a z 5 koło bramki.
Monti
Moderator

Postprzez Ader 2006-05-07, 7:37 pm

Bodzio napisał(a):Do takich miejscowości gdzie jest tak chamska i bezwzględna publiczność nie radzę,musiałem udawać sosnowiczanina, widziałem jak łysy kibol przegnał ze stadionu wystraszonego chłopaka prawdopodobnie z Gliwic.Za to nasi piłkarze pokazali klasę i wybili im z głowy mrzonki o ekstraklasie.Próbki fanatyzmu ich publiczności można dostrzec czytając "relację" w Piłkarskich Faktach pl.Gość piszący relację chyba był na innym meczu lub jest totalnie zaślepiony. Sędzia był obiektywny,choć po faulu Widucha darował bokserski rewanż sosnowiczanina za który powinien go wyrzucić z boiska.W Sosnowcu po prostu nie umieją przegrywać.Choć u nas często młyn ryczy epitety pod adresem Górnika i jest często wulgarny to w porównaniu z Sosnowcem na Okrzei jest Wersal

DOŁĄCZYŁEM TEN TEKST Z NASZEGO FORUM , KIBICA KTÓRY BYŁ NA MECZU DLACZEGO? BO KIEDYŚ SAM BYŁEM ŚWIADKIEM WYZWISK POD KIERUNKIEM KIBICÓW PIASTA I BYŁEM W WASZYM SEKTORZE NIE WIEM CZY KTOŚ Z WAS MUSIAŁ SIĘ BAĆ NA MECZU W GLIWICACH ? CHYBA NIE BO SAM WIDZIAŁEM JAK SAMOCHODY Z REJESTRACJAMI SOSNOWCA I OKOLIC BYŁY NA PARKINGU I NIC SIĘ DZIAŁO TYM LUDZIOM A U WAS NIESTETY BYŁEM ŚWIADKIEM JESZCZE W III LIDZE KIEDY PIAST PRZEGRAŁ 0:2 JAK DEMOLOWANY BYŁ SAMOCHÓD NA GLIWICKICH BLACHACH , WCZEŚNIEJ PISAŁEM ZE JESTEŚCIE SUPER KIBICAMI I NADAL TO PRZYTMUJĘ ALE CO DO OPRAW !!!

przestań gościu pierdolic bo po pierwsze jest to temat pilka nozna a po drugie mam juz w koncu biadolenia jakis "ciot" ,jakiego ty k... demolowania samochodow mogles byc swiadkiem jezeli nic takiego nigdy nie mialo miejsca i daje sobie za ta reke uciać bo wierz mi ze napewno bym wiedzial a tylko z jednym masz racje nigdy nie balismy sie na sektorze w Gliwicach po poprostu uwazamy was za duuuużo slabsza ekipe od nas i nic mojego zdania nie zmieni , mozesz uwazac ze jestem zarozumialy ale duze przezylem i wiem swoje , a co do opraw i oflagowania to jest tylko i wylacznie nasz wewnetrzna sprawa i gowno cie to obchodzi a jezeli jestes taki madry to pokaz mi wasza JEDNA oprawe ktora moze konkurowac z naszymi kilkoma najlepszymi Ż
P.S. przepraszam wszystkich naszych forumowiczow ktorzy moga uwazac ze przesadzilem ale mnie ponioslo i mam juz dosc pierdolenia na nasz temat , niepodoba sie cos to prosze jestesmy do dyzpozycji a nie pisanie glupich tekstow, ludzie nie pozwalajmy zeby kto tylko chcial jezdzil po nas kibicach i naszym klubie jak po szmacie
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Mnie zastanowiła natomiast ochrona pod ławką Piasta...

Postprzez kyru 2006-05-07, 8:19 pm

Czy to nie dziwny zbieg okoliczności, ochrona, Piast i sędzia ? To wszystko przed meczem było tylko znakiem zapytania. Niestety, ale po meczu a zwłaszcza po pierwszej połowie wszystko było juz oczywiste. Wiadomo, że większość kibiców Zagłębia cechuje stronniczość, i skrajny subiektywizm, ale nie mogę się zgodzić z głosami, że sędzia nie wypaczył w sposób oczywisty wyniku meczu. Nie przekonają mnie głosy, że to sami zawodnicy przegrali ten mecz swoją kompletną indolencją strzelecką (ale owszem zgadzam się, nie ma napastników). Naszym graczom brakuje umiejętności czysto piłkarskich i gdyby np: Chwalibogowski grał lepiej lewą nogą to w pierwszych minutach powinno być 1:0. Czasami nie idzie, i tyle, nie strzela się goli z akcji tylko ze stałych fragmentów gry. Przykład ? Najbliższy, Legia i gdyby nie kilka rzutów wolnych Edsona to Warszawa nie cieszyłaby się z Mistrzostwa Polski (to juz raczej przesądzone). I jeszcze kilka słów do kibiców Piasta, rzekomo uważających za prawidlowe arbitrażowanie w tym pojedynku a jeszcze pokrzywdzonych. Nie ma sensu wdawać się w dyskusję, jeżeli ktoś uważa że czarne jest białe a białe czarne. I jeszcze jedno, to nie Zagębie zostało oskarżone oraz skazane na karę -10 pkt oraz karę pieniężną za kupowanie meczy. To nie nam udowodniono czyny za które, nie łudźmy się w krajach UE np Włochy sankcje są znacząco większe z łącznym zdegradowaniem o 2 klasy rozgrywkowe niżej. To nie my kompromitujemy w sposób oczywisty Polską piłkę nożną.
kyru

re

Postprzez Qba 2006-05-07, 8:53 pm

ja juz ochlanalem, nie dostane bana, ani kartki wiec cos moge skrobnac.

Adas: sedzia popelnial bledy - ok, ale czemu w jedna strone?? wynik wypaczony i tyle, nie ma w tej materii zadnej dyskusji, to jest po prostu zlodziejstwo! a to, ze liniowy byl blisko i przy ewidentnej rece nie podniosl swojej pieprzonej choragwi, to to juz jest dla mnie calkowicie niezrozumiale. CZARNI ZLODZIEJE!!!!

Panie Tadeuszu: tak, zgodze sie z kol. problematykiem - co do osoby trenera, badzmy szczerzy - wiadomo, ze tylko Krzysztof Tochel jest najlepszy, super fajny i w ogole z niego mega trener, to ja sie Pana pytam: kto kupil bande patalachow??? co ten Butryn z Jankowskim robili??? Pan meczu, jak mysle, nie widzial, wiec prosze juz dac sobie spokoj z Panem Tochelem, temat zamkniety, nawet jak by murinio trenowal Zaglebie, to i tak Tochel lepszy... a teraz nie ma komu grac, bo zakupy zostaly zrobione takie, a nie inne.

a co samego meczu, to uwazam, ze pierwsza polowa byla dobra w wykonaniu naszej druzyny. Karny ustawil gre i tyle, potem losy mogly, a nawet powinny sie obrocic, ale czarna mafia stwierdzila, ze to bylby zly pomysl.
co do gry, to mysle, ze jeszcze z Zubana pozytek bedzie, no nie wiem jak by to ujac, ale gosc ma bloka i tyle, mial jedna sete i jej nie wykorzystal - trudno, a Tadziu Tyc (uwielbieniec publicznosci) jest surowy i tyle, zero techniki, kreatywnosci.

ten mecz sprawil mi przykrosc, podlamal mnie psychicznie, ale jest swiatelko w tunelu - widac, ze niektorym zalezy i gryza trawe.

Reasumujac:
+ za pierwsza polowe
+ za ambicje
+ za podjecie walki
- za sedziowanie
- za skutecznosc

tyle z mojej strony, dziekuje za uwage
pozdrawiam

PS. Goraca prosba do panow Butryna i Jankowskiego: prosze, zajmijcie sie innym fachem, nie nadajecie sie po prostu do kopania pilki, mozecie rowy pokopac co najwyzej....

PS2. Panie Morawski - widac bylo jak ci chlopie zalezy, jak ci sie nawet nie chcialo pilki podac, a czas gonil, ruszasz sie jak mucha w smole
Qba

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-07, 10:35 pm

WOJTEK napisał(a):
1. Trener - "właściwy człowiek na właściwym miejscu" pokazał jak nie należy się zachowywać: przy niekorzystnym wyniku wpuszcza na boisko DEFENSYWNEGO POMOCNIKA i OBROŃCĘ. Ja się pytam: Panie Białek, czego Pan bronił w tym momencie ?????????

hmm wszechmocny i wszechwiedzący Wojtku... co TY byś zrobił w takim momencie? jeste 67 minuta meczu, zespół przegrywa jeden zero i zaczyna opadać z sił pamału... trzeba by coś zmienić wprowadzić kogoś z pomyslem SPRÓBOWAĆ coś jeszzce zmienić a na ławce masz:

Rezerwowi:
25. Adam Bensz (bramkarz)
26. Tomasz Mazur (obrońca)
19. Adrian Marek (obrońca... hmmm nie przypominam sobie żeby debiutował już w pierwszym zespole)
4. Paweł Lisiecki (obrońca)
2. Błażej Jankowski
14. Krzysztof Butryn

CO ROBISZ? szczerze i obiektywnie pytam... czy miałbyś jakiś sensowny pomysł...
problematyk-ziom

Postprzez Cygan 2006-05-07, 11:21 pm

problematyk-ziom napisał(a):
WOJTEK napisał(a):
1. Trener - "właściwy człowiek na właściwym miejscu" pokazał jak nie należy się zachowywać: przy niekorzystnym wyniku wpuszcza na boisko DEFENSYWNEGO POMOCNIKA i OBROŃCĘ. Ja się pytam: Panie Białek, czego Pan bronił w tym momencie ?????????

hmm wszechmocny i wszechwiedzący Wojtku... co TY byś zrobił w takim momencie? jeste 67 minuta meczu, zespół przegrywa jeden zero i zaczyna opadać z sił pamału... trzeba by coś zmienić wprowadzić kogoś z pomyslem SPRÓBOWAĆ coś jeszzce zmienić a na ławce masz:

Rezerwowi:
19. Adrian Marek (obrońca... hmmm nie przypominam sobie żeby debiutował już w pierwszym zespole)
2. Błażej Jankowski
14. Krzysztof Butryn

Ja może odpowiem co bym zrobił: ZMODYFIKOWAŁBYM ławke rezerwowych przed meczem!!! Byłboby na nie miejsce np. dla Smarzyńskiego, którego wtenczas należałoby wstawić. Chłopak od nas i napewno gryzłby trawę (jemu zależałoby na awansie, a nie jak co poniektórym...)
Cygan

Postprzez robercik 2006-05-08, 8:27 am

O sedziowaniu nie bede pisal, bo szkoda sie denerwowac.

Co do naszych kopaczy - brak umiejetnosci przyjecia pilki, brak umiejetnosci dokladnego podania, brak umiejetnosci technicznych, brak myslenia (lepiej pchac sie miedzu 4 z Piasta niz podac na skrzydlo nie obstawionemu kopaczowi z Zaglebia lub strzelac z glowki w srodek bramki zamiast w jeden z rogow), bramkarz - brak pewnosci i niezdecydowanie.

Pozdrawiam
robercik

Postprzez LeOnI:) 2006-05-08, 9:19 am

robercik napisał(a):O sedziowaniu nie bede pisal, bo szkoda sie denerwowac.

Co do naszych kopaczy - brak umiejetnosci przyjecia pilki, brak umiejetnosci dokladnego podania, brak umiejetnosci technicznych, brak myslenia (lepiej pchac sie miedzu 4 z Piasta niz podac na skrzydlo nie obstawionemu kopaczowi z Zaglebia lub strzelac z glowki w srodek bramki zamiast w jeden z rogow), bramkarz - brak pewnosci i niezdecydowanie.

Pozdrawiam
Niestety trener Białek nic ciekawego nie wprowadził do drurzyny
LeOnI:)

Postprzez robercik 2006-05-08, 9:37 am

Nie bronie trenera Bialka, ale moim zdaniem to Tochel jest w weikeszej mierze za to odpowiedzilany, gdyz to on sprowadzil zawodnikow, ktorzy mieli byc niby wzmocnieniami. Niestety pozbylismy sie zawodnikow co stanowili o sile tego zespolu, a Ci co przysli nie spelniaja pokladanych w nich oczekiwan.
robercik

Postprzez Socio 2006-05-08, 9:48 am

Latwo krytykowac siedzac przed kompem. Sytuacja kadrowa na mecz z Piastem byla beznadziejna. Wydaje mi sie ze Bialek wpuscil Butryma bo Malina widac bylo ze nie ma juz sily a to jedyny srodkowy pomocnik jaki byl na lawce. Morawski zagral chyba najgorszy mecz w swojej historii w Zaglebiu to raz a po drugie Jankowski jest wysoki i trener pewnie liczyl ze moze uda sie cos w koncowce po jakiejs centrze strzelic. Niestety ani jeden ani drugi nie nadaja sie do gry w II lidze. Ale jak napisal Robercik czy to wina Bialka ze otrzymal ich ' w spadku' po poprzednim trenerze ? Mamy takich kopaczy jakich mamy i poki sie ich trener nie pozbedzie cudow nie oczekujmy bo Jankowski, Butryn, Morawski i wielu innych nie umieja lepiej grac w pilke. Szkoda tylko ze przez ostatni rok mydlono kibicom oczy gadka o awansie i jakich to wartosciowych graczy pozyskujemy.
Socio

Postprzez musztra 2006-05-08, 2:50 pm

problematyk-ziom napisał(a):
WOJTEK napisał(a):

Rezerwowi:
2. Błażej Jankowski
14. Krzysztof Butryn

Trzeba było myśleć o tym przed meczem i dać do składu Tomka Szatana i Smarzyńskiego.Kiedy oni mają się ogrywać i gdzie? w rezerwach :?:
musztra

Postprzez mike79 2006-05-08, 4:46 pm

Dajcie już spokój z tymi Szatanami i Smarzyńskimi !! Goście ledwo co wyrózniają się w rezerwach(A-klasowych rezerwach), a Wy chcecie żeby zaistnieli w II lidze i ch... wie co jeszcze zrobili !! Daremne są cykliczne "powroty" do tych nazwisk. Jakby prezentowali odpowiedni poziom, to by i Tochel i Białek widzieli ich przynajmniej na ławce.Zawodników ich pokroju(i lepszych) na poziomie od IV ligi poprzez ligi okręgowe do A-klasy włącznie są dziesiątki...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna