Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez W@llace 2005-11-19, 2:57 pm

W@llace napisał(a):Zagramy bardzo dobrze i wygramy 0:1 ,albo zremisujemy 1:1...

Trafiłem :wink:

Szkoda mecz do wygrania!Chociaz Pietka miał bardzo duzo roboty,kolejny raz pokazal na co go stac.Szkoda poprzeczki Teresy,bramka i przywozimy 3 pkt,ale trudno,niektorzy typowali grubo w plecy!Okazalo sie ,ze mozna...
W@llace

Postprzez olo69 2005-11-19, 3:00 pm

W najgorszym wypadku 6 punktów do miejsca barażowego, nie jest źle
WIOSNA NASZA
olo69

Postprzez Ralph 2005-11-19, 3:00 pm

Powiem tak - przed meczem gdyby ktoś powiedział, że daje Zagłębiu 1 pkt. to byłbym bardzo usatysfakcjonowany. Jeden pkt. na ciężkim terenie cieszy, ale śledząc relację pbp, przede wszystkim drugą połowę, to pozostaje bardzo duży niedosyt.

Z opisu widać, iż znowu nasi piłkarze (podobnie jak w meczu z Kujawiakiem) marnowali seryjnie 100% sytuacje na strzelenie bramki.

Szkoda tych niewykorzystanych sytuacji, choć tak jak pisałem, remis na wyjeździe to dla Zagłębia sukces, tym bardziej w świetle ostatnich wyników, jak i formy i gry, którą drużyna reprezentowała.

:spoko::spoko:
Ralph

Postprzez Leyton 2005-11-19, 3:01 pm

Wynik i realacja z meczu mówią wiele. Pokazali jednak charakter i udowodnili, że nie mają ptasich móżdżków. Potrafią zadbać o swoją przyszłość, tylko najpierw trzeba im dać przysłowiowego "kopa w dupę".

PS. Chciałbym złożyć kondolencje tym, którzy zgodnie z głośnymi deklaracjami postawili w tym meczu JEDYNKĘ u buków, a także wszystkim innym ludziom słabej wiary... 5-0, 6-0, 9-0.... szczerze wam wspólczuję.
Ja też nie trafiłem, bo stawiałem na nasze zwycięstwo. Ale przynajmniej się tutaj nie skompromitowałem.
Leyton

Postprzez Przemek26 2005-11-19, 3:02 pm

I co pożal się Boże kibice ?
8:0 , 10:0 co do dupy z takimi kibicami.
Zagrali świtny mecz na koniec.No fakt wystrczyło trochę wiecej pobigać na treningu.Ale to juz nie wazne . Nie ma porażki , zagrali jak na zespól walczący przystało gdyby jescze Pitry i inni wykorzystali swoje sytuaje to było by ze 4:1 dla Zagłębia ale jest Ok. Robert Piętka BOHATEREM MECZU. Teraz tylko przerwa wzmocnienia i terningi po 3 godziny :D :D dziennie i na wisne Orange Ekstraklasa WITA NAS.
Przemek26

Postprzez Sajni 2005-11-19, 3:09 pm

W relacji radia ''Jaga'', komentator kilkakrotnie chwalił naszych piłkarzy za ambicje i wolę walki. Podobno walczyli z zaangażowaniem, nie odpuszczali i zostawili sporo zdrowia na boisku. A jednak potrafią...
Szkoda tej poprzeczki pod koniec i niewykorzystanej setki Pitrego. Ale wynik i tak dobry. Po tym jakie padały tu prognozy przed meczem, to myślę, że większość wzięłaby ten remis w ciemno.
Pocieszające jest to, że w przyszłym roku Widzew, Śląsk, Jaga, KSZO, Ełksa, Piast (czyli cała czołówka) grają na Ludowym.
Nadzieja umiera ostatnia ...
Sajni

Postprzez keff79 2005-11-19, 3:20 pm

Leyton napisał(a): ..przynajmniej się tutaj nie skompromitowałem.

tak najważniejsze jest to co ludzie "na mieście" powiedzą.. byle się nie wychylać za bardzo..

W ostatnich meczach nie działo się najlepiej i "metoda zagłaskania" w takim momencie to zły pomysł.. byc może podrażnienie urażonej ambicji zadziałało, być może widmo wywalenia z drużyny - nie ważne! pokazali że potrafią grać w piłke i są zdolni do awansu NAWET bez rewolucji kadrowej.. w końcu to jest prawie ten sam skład, który pięknie walczył wiosną.. ale nie dajmy sobie wmówić że wszystko jest super! Choć strata jest do odrobienia.

Zły, niedobry "Kibic".
keff79

Postprzez lys1975 2005-11-19, 3:24 pm

Brawo!!!Wynik jak dla mnie satysfakcjonujący,ale bardziej cieszy mnie fakt iż zespół pokazał że potrafi walczyć i za to największe oklaski!!!Jeżeli każdy mecz w rundzie wiosennej będzie rozgrywany przez naszą drużynę z podobnym zaangażowaniem to widoki na extraklasę staną się bardziej realne!Wreszcie możemy być z nich dumni!
lys1975

Postprzez Krzysztof15 2005-11-19, 3:35 pm

mike79 napisał(a):"No i niestety ZAGŁĘBIE kolejny raz zawiodło i w meczu w Białymstoku z miejscową Jagiellonią poległo 8:0..." :)

NIEKTÓRZY TO CHYBA NAWET SAMI SIEBIE NIE ROZUMIEJĄ !!

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !! BRAWO CHŁOPAKI !!

Spokojnie Panowie :!:

Ten wynik, który tak nam poprawił humor jest jeszcze jednym dowodem na brak profesionalizmu naszych kopaczy. No bo jak, jak się chce, to się da :?: To co, wcześniej się nie chciało :?:
I to mają być profesionaliści :?: Potencjał mieli i mają, ale najwyraźniej Tochel ma ( miał ? ) za lekką rękę. Należy ich trzymać krótko"za morde" i raczej"walić w łeb" niż "głaskać w główkę". Tak jak w ostatnim tygodniu.
A może te nasze krytyczne wpisy też im dały trochę do myślenia :?:

Więc jeszcze raz, spokojnie Panowie, nie rozpędzać się z tymi zachwytami, bo na to nie zasługują :!:

Owszem należy się cieszyć z tego wyniku i z tego punktu i ja się bardzo cieszę, ale jednocześnie tym bardziej jestem wściekły :!:

OSTRZEGAM JEDNOCZESNIE ABY TEN SUKCES NIKOGO NIE UŚPIŁ,
BO PROBLEMY SĄ I ZOSTAŁY :!: :!: :!:
Krzysztof15

Postprzez Soyer 2005-11-19, 3:59 pm

Chylaszek ma dość mocno rozwalony łuk brwiowy
Soyer
Moderator

Postprzez maras24 2005-11-19, 4:03 pm

1:1 dwóch drużyn przezywających kryzys..teraz terapia wstrząsowa i na wiosne trzeba odrobic potracone pkt.No a Pietka chyba dziś dobitnie pokazał Bębnowi miejsce w szeregu!Nie wiem tylko co sie z Pitrym dzieje czy naprawde tak sie podniecił tym szumem (Legia Korona Amica) czy poprostu jest zwykłym przecietniakiem z chwilowymi przebłyskami.Niby 1:1 z Jaga na jej terenie ale nie wiem czy zyskaliśmy 1 pkt czy straciliśmy 2 jak na drużyne z aspiracjami na awans mimo wszystko te 25 pkt to za mało i wiosne bedziemy musieli mieć taka jak w ubiegłym sezonie bo inaczej cięzko bedzie.Czas na przerwe i jakieś konkretne zmiany.
maras24

Postprzez siwy_sc 2005-11-19, 4:05 pm

Sajni napisał(a):W relacji radia ''Jaga'', komentator kilkakrotnie chwalił naszych piłkarzy za ambicje i wolę walki. Podobno walczyli z zaangażowaniem, nie odpuszczali i zostawili sporo zdrowia na boisku. A jednak potrafią ...

widocznie niektorymi trzeba potrzasnac i troche ich pokrytykowac. tak powinno byc po kazdym zlym meczu. nie mozemy sie cackac z zawodowcami, oni tutaj pracuja i powinni grac w kazdym meczu z zaangazowaniem. i jesli kiedys jeszcze ktos bedzie krytykowal naszych pilkarzy to pozwolcie mu na to. cytowany fragment wypowiedzi Sajniego jest tylko przykladem, bez aluzji co do Twojej osoby :D pozdrawiam
i oby wiosna nasza!!!!!
siwy_sc

Postprzez Mientus 2005-11-19, 4:27 pm

Tak czytam Wasze posty i znajduję dużo podobieństw w naszych klubach. I u Was i u nas piłkarze nie grają (tzn nie walczą tak, jak się tego od nich oczekuje. Dzisiaj w poczynaniach Zagłębia widać było walkę i determinację. Widocznie odniosło zakładany skutek "ultimatum" dane Waszym piłkarzom. W ostatnim meczu rundy chcieli się pokazać i ambicji nie można było im dzisiaj odmówić. Jedni i drudzy mieli w meczu dobre sytuacje na strzelenie bramek, więc jak to się mówi: "sprawiedliwy remis".
Dla mnie Zagłebie jest oprócz Jagi głównym kandydatem do awansu (biorąc pod uwagę kadrę i umiejętności piłkarzy). Oby tylko w parze z nimi w każdym meczu szła ambicja i zaangażowanie...

Waszych kibiców całkiem spora grupa. Kilka prezentacji ultras i niezły dopinng. Z obu stron mecz bez bluzg.
Mientus

Postprzez SCORPARO 2005-11-19, 4:42 pm

SCORPARO napisał(a):...mój typ:

Serce : Jagielonia 0:2 Zagłębie

Rozum :

W Bramce Bęben
Jagielonia 3 : 0 Zagłębie

W Bramce Piętka
Jagielonia 1:1Zagłębie

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA

Hmmm...... ciekawe .... chyba jednak warto mieć nadzieje.....
SCORPARO

Postprzez 1 2005-11-19, 4:49 pm

Wynik sprawiedliwy. Gra slaba po obu stronach, widac ze obie druzyny przechodza kryzys. Mieliscie szanse na 3 pkt. w ostatniej minucie ale zabraklo paru centymetrow.
1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna