przez ASTER 2005-10-23, 1:09 pm
Więc,
pierwsze kilkanaście minut dwie setki dla Zagłębia, no i sędzia troche jakby sie mylił in plus dla nas. Po 15 minutach gwizdał już poprawnie czyt. obiektywnie. Bramka dla Świtu, niektórzy mówią o spalonym, wg mnie nie było! Bramka jak najbardziej prawidłowa. Świt w pierwszej połowie bardzo słaby, nasi nieskuteczni ale widać walkę i ambicję, no i powinno być 1-4 do przerwy dla ZS!!!!
Druga połowa, atak Zagłębia i naprawde fajne akcje, Skrzypek , Lacha i kilku grajków - z minuty na minute ciorali i zamęczyli Świt.
Coraz szybsze tępo i dwie brameczki Zubana. Marcin Bęben chyba dwie interwencje pierwszej klasy może 3, ale generalnie nasza obrona zagrała dobre spotkanko, chociaż znowu powroty drugiej linni są zbyt wolne. Kilka razy Świtezianie mieli przewage 4,5 na 3. :evil:
Do 80 minuty Zagłębie było naprawde dobre! Po 80 minucie, nie wiem może już kondycja a może taktyka, nasi cofneli się i Świt przejmuje 2 linię. Końcówka spotkania - EWIDENTNY FAUL NA NASZYM BRAMKARZU!!! JEDEN Z PIŁKARZY ŚWITU POPCHNĄŁ RĘKĄ BĘBNA NA 5,6 METRZE!!! SŁUSZNA DECYZJA SĘDZIEGO! Widziałem tą sytuację dokładnie, i krzykłem "faul" zanim jeszcze ktoś strzelił ze Świtu i wpadła piłka do siatki.
Ogólnie główny dobre spotkanie , wg mnie nota 7,5. Liniowy, ten łysy od nas, kilka razy się pomylił, ale widać,że koleś zna sie na piłce < mówię to ze stanowczością>.
Ogólnie nasi zasłużyli na zwycięstwo. Każda formacja była lepsza od Świtu. W porównaniu z meczem na Drwęcy- zwycięstwo nam jak najbardziej się należało. Przed meczem obstawiłem 3-1 dla nas i szkoda,że nie trafiłem, stawka kilka piw. :wink:
Świt powinien się utrzymać, ale widac brak kaski.
Gratuluje postawy naszym piłkarzom, taktyki Tochelowi i oby tak dalej panowie, a pierwsza liga będzie nasza!
do moderatorów: to temat o piłce a nie o kibicowskich aspektach meczu!!
Czytajcie i działajcie, bo robi się burdel na tym forum.
pozdro