Drukowanie w ligach od I-III !!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Pesto 2005-08-03, 4:22 pm

twari napisał(a):Kujawiak I Radomiak moga miec pewne problemy

To co zrobił Kujawiak w meczu z ŁKS, to była jawna drwina z futbolu.

Polonia - GKS (2003) - no , tu Polonia baaaardzo sie starała , żeby ino tego meczu nie wygrać - po dwóch latach wychodzi na moje.

Ktoś się jeszcze dziwi , że starego Dziurowicza zwałem Wielkim Szmaciarzem ?
Pesto
kumaty

Postprzez Cygan 2005-08-03, 4:58 pm

Gilardino napisał(a):Ciekawe czy śledztwo jest/będzie na tyle rozwojowe, że dosięgnie wszystkich??? I ciekawe czy ktoś z naszego poletka sosnowieckiego też bedzie bohaterem... :lol: :wink:

Stawiam na sędziego Nowaka 8)
Cygan

Postprzez WAB 2005-08-03, 8:32 pm

Pesto napisał(a):Ktoś się jeszcze dziwi , że starego Dziurowicza zwałem Wielkim Szmaciarzem ?

Nie, nikt nie jest zdziwiony, kto przeczytał chociaż kilka twoich wpisów.

Swoją drogą marzenia się spełniają :lol: : GKS Katowice - Zieloni Żarki. To się bukmacherzy mają nad czym zastanawiać. :wink: 13 lat na to czekałem. A mam nadzieję, że to nie jest ostatnia liga tego, jednego z najbardziej zasłużonych w przewałach, "klubu".
WAB

Postprzez Oko 2005-08-04, 2:40 am

Ręce opadają jak sie czyta taki wywiad z Dziurowiczem, powinni w miare prowadzonego śledztwa zamykać wszystkich sku..ów. Baniak - popularny specjalista od awansów.
Listkiewicz, Kolator, Apostel, Heńderek do dymisji

Lista zamieszanych zespołów:
Śląsk Wrocław
Polonia Warszawa
Amica Wronki
GKS Katowice
Siarka Tarnobrzeg
GKS Bełchatów
Górnik Zabrze
Kujawiak Włocławek
Górnik Łęczna
Cracovia Kraków
Pogoń Szczecin
Radomiak Radom
Zagłębie Lubin
Piast Gliwice
Szczakowianka Jaworzno
Wisła Płock
Lech Poznań
Ruch Chorzów
Widzew Łódź
Arka Gdynia
Heko Czrmno
Odra Wodzisław
Troche ich się nazbierało
Oko

Postprzez Oko 2005-08-04, 2:42 am

A oto 2 upragniona cześć wywiadu jakże bardzo ciekawego

http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2854256.html
Oko

Postprzez krzysztof 2005-08-04, 6:41 am

No nieźle. Trochę facet namieszał, oby z tego coś było.
Obawiam się jednak, że komentarze osób oskarzonych w tym artykule będą podobnie do tych jakiego udzielił Mieciu Broniszewski. Będą się wykręcac twierdzic, ze to potwarz, oszczerstwo, ze nie ma dowodow itp.
I tu jest problem o ile w przypadku sedziego F. udalo sie urzadzic prowokacje i wszystko jest czarne na białym, to w przypadku pozostalych skorumpowanych mozna liczyc jedynie na zeznania swiadkow. A z tym to wiadomo jak jest.
Najbardziej rozwala mnie bezradnosc polskiej policji w tym fragmencie:
Na początku był taki pomysł, aby prowokacje prowadzić do końca sezonu i po ostatniej kolejce wyłapać jak największą grupę sędziów. Niestety, zachodziła obawa, że wszystkie pieniądze zostałyby utracone, przecież do momentu aresztowania nie można ich zabezpieczyć. A to pieniądze skarbu państwa. Policja, w tym wypadku komendant wojewódzki, by się z tego nie wytłumaczyła.
.
Nie rozumiem, mamy za mało policjantów, znaczonych pieniedzy, może sędziowie są zbyt drodzy ? :?
krzysztof

Postprzez slawojka 2005-08-04, 8:50 am

http://pilka.interia.pl/news?inf=652841

Kontratak Listkiewicza. Dziurowicz nie ma szans. Nikt mu ręki nie poda i zrobia z niego wariata. Chłopak ( bo ma zaledwie 29 lat- jest młodzy niż ja) jest sam i pozostanie sam, bo nazbyt potężna jest siła wroga. Jedyną pomoc na jaką może liczyć Dziura to ta ze strony dziennikarzy. W nich nadzieja, że będą drążyć, dręczyć i nagłaśniać nawet nawet najcichsze pierdnięcie Listków Kolatorów i reszty.
Oglądaliście wczoraj o 21:00 na regionalnej Echa Dnia? Gośćmi byli reżyser Zaorski , Strejlau i Dziurowicz. Nie wiem czy to szło w paśmie ogólnopolskim, a ja odbieram regionalną z Krakowa. Ujął mnie Dziurowicz formą swoich wypowiedzi. Nie grał żadnego cwaniaka w stylu "ja wam tu pokażę".
Czekamy co dalej, kto następny go skontruje. Ten kto ma najwięcej na sumieniu....
slawojka

Postprzez WOJTEK 2005-08-04, 8:52 am

CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ MOŻNA OKREŚLIĆ JEDNYM ZDANIEM:
k***a KURWIE ŁBA NIE URWIE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mike79 2005-08-04, 9:55 am

A ja mam wrażenie że przed Dziurowiczem baaaaaaaaardzo ciężkie dni. Porwał się chłopina z motyką na słońce nie zdając sobie chyba w pełni sprawy z siły "przeciwnika" (o czym świadczy choćby ilość skorumpowanych klubów ujawnionych przez niego).Mógł spokojnie współpracować z prokuraturą oraz anonimowo "wspomagać" dziennikarzy. Rzucając FAKTAMI na forum publicznym "podpisał na siebie wyrok" A że historia lubi się powtarzać tak i w tej aferze będzie dużo szumu a efekt taki jak zwykle... NIESTETY :(

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez slawojka 2005-08-04, 10:45 am

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2853977.html

Wywiad z trenerem GKS Tychy,
najciekawszy fragment:
- Kiedy "Gieksa" wróci do I ligi?

- Chciałbym, żeby jak najszybciej, bo tam jest jej miejsce. Ale może niech tego marszu w górę nie zaczyna już w tym sezonie... Boję się czego innego. Z I ligi spadły Katowice, Odra ledwo się utrzymała. W II lidze Piastowi odebrano 10 punktów, ale dlaczego nie ukarano w żaden sposób Zagłębia Lubin i Arki Gdynia? Ja uważam, że w PZPN-ie zawiązała się antyśląska koalicja i może to być rewanż za rządy Mariana Dziurowicza.
slawojka

Postprzez zgredos 2005-08-04, 11:06 am

Krawiec napisał(a): Listek po powrocie do kraju pewnie będzie rżnął głupa.
.

Noi stało się dokładnie tak jak napisałeś, Misiek rżnie głupa :D
A co dalej będzie. Moim zdaniem ta sprawa przerosła już wszystkich, nikt nie wie co zrobić to pewnie będzie tak że nie zrobią nic (kilku sędziów ukarają jakąś śmieszną karą , dziennikarze przez jakiś czas będą mieli o czym pisać i sprawa ucichnie) A na wiosne jak zaczną się mecze o coś - puchary, utrzymanie, awanse - znowu będą mecze ustawiane
Wczoraj oglądałem na różnych stacjach (Polsat, TVP, TVN 24) wypowiedzi różnych ekspertów, ale nikt z nich nie powiedział nic mądrego co dalej z tym zrobić
zgredos

Postprzez Pesto 2005-08-04, 11:46 am

zgredos napisał(a):Wczoraj oglądałem na różnych stacjach (Polsat, TVP, TVN 24) wypowiedzi różnych ekspertów, ale nikt z nich nie powiedział nic mądrego co dalej z tym zrobić

moja rada byłaby taka :

- zmniejszenie ligi do 12 zespołów
- ograniczenie liczby sędziów (pełne zawodowstwo)
- likwidacja instytucji obserwatorów
- bezwzględne karanie udowodnionej korupcji (ustawiony mecz do 5 lat wstecz ===> degradacja 1 ligę niżej)
- automatyczne stawianie przed sądem powszechnym łapówkarzy sądzonych przez PZPN
- dożywotni zakaz pracy w sporcie dla łapówkarzy

ale to czysta teoria , bo zbyt wielu by na tym straciło
Pesto
kumaty

...

Postprzez Krawiec 2005-08-04, 11:59 am

Niezły bigos się zrobił . Po dzisiejszej części wywiadu legł w gruzach mit o tym, że duże pieniądze (Drzymała) wymuszą profesjonalizm w polskiej piłce kopanej.

Oby ta sprawa była głośna jak najdłużej żeby wszyscy zdali sobie sprawę, że to co dzieje się w polskim futbolu to totalne dno.

Tylko radykalne rozwiązania przyniosą efekt i nie wolno zaczynać od "grubej kreski" , którą proponuje Tomaszewski.
Ostatnio edytowano 2005-08-04, 12:02 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez krzysztof 2005-08-04, 12:00 pm

Dokładnie. Wydaje mi sie, zejednak w najelpszym przypadku jedynym plusem bedzie to ze nalaza kary na jeszcze kilku sedziow i moze kilka najblizszych meczy nie bedzie kupionych.
Po jakimś czasie znajdą się nowi, którzy będą skorzy przyjmowac kase za mecze.
krzysztof

Postprzez mały 2005-08-04, 12:36 pm

Zbyt wielka kasa jest w piłce i zbyt wielu umoczonych ludzi aby można się spodziewać spektakularnych aresztowań i konstruktywnych rozwiązań od zaraz . Wszystko rozejdzie się po kościach . ( Oby nie ). Jeżeli coś robić to radykalne cięcia ale to wiązałoby się ze wstrzymaniem rozgrywek , delegalizacją PZPN , wyłączeniem ze struktur UEFA i FIFA. Kto zdecyduje się na taki krok w sytuacji gdzie pojawia się ogromna szansa awansu polskiej reprezentacji na mistrzostwa .?!
Powinno wymienić się całe władze PZPN i zatrudnić ludzi po marketingu , prawie i innych specalistów , którzy będą swoje obowiąki traktowali jak każdy dobrze wykfalifikowany i opłacany specjalista bez względu na miejsce pracy.
mały

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna