ZAGŁĘBIE Sosnowiec - RADOMIAK Radom, środa 11.05.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-11, 9:10 pm

Nie moge zrozumiec dlaczego mowimy o tym zmeczeniu naszych zawodnikow po rozegranych 2 meczach w tygodniu. Trener KT nie podkresla tego momentu.
Bardzo profesjonalna wypowiedz Mariusza UJKA po meczu, ale widac brak LACHY w srodku pola, sila ognia mniejsza i to znacznie.
Zadaje sobie pytanie dlaczego UJO wczesniej nie strzelal karnych? Jak widac robi to dobrze.
Zobaczymy jak to bedzie z RUCHEM, chociaz ktorys z Kol. powiedzial bardzo slusznie nie ma co mierzyc w baraze gramy o dobra pozycje w tabeli i tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2005-05-11, 9:24 pm

Cóż, gdyby ten mecz trwał jeszce 5 minut - ZAGŁĘBIE NIE MAIŁO BY NAWET 1 PKT. - uważam, Radomiak w końcówce II połowy chyba sie zorientował ze przyjechał do Sosnowca grać w Piłke a nie pospacerować po stadionie... zresztą kto był ten widział. Co do Bały to zauważcie że to on podał Grubasowi (terleckiemu), ---->> strzał na 1:1.
Co do ZAGŁĘBIA - to, jak miożna sie cofnąć po strzeleniu bramki (chyba chłopakli nie sądzili że im to wystarczy), z takim zespołem jak Radomiak, przecież to miało być spotkanie dla nas !! Nie to żebym marudził - bo Zagłębie to moja jedyna ukochana drużyna na swiecie - ale CO TO MA BYĆ ????!!!! - Kto widział mecz ze Szczaxą i ten dzisiejszy ten powinien wiedzieć o co mi chodzi. Czyżby brak "lachy" oznaczał brak dobrego zawodnika w Zagłębiu ?? ( nie ujmując nic tym którym jeszcze chce się biegać : Ujo, Moraw, obckrajowcy), dlaczego Małocha potrafi strzelać bramki ( albo wogóle strzelać w światło bramki) tylko na wyjazdach >??.

Co do Panów "arbitrów" : nie ma słów - kolejny mecz na którym udowodnili że gdyby nie publiczność to "Panowie sedziowie" nie moga się nawet pochwalić znajomością przepisu "pozycji spalonej" (sędzia po stronie kibiców ZAGŁĘBIA - albo ślepy,albo pijany,albo... nie wiem co), główny - reflex mojego dziadka ( 93 lata ) a jak już zajarzył że trzeba zagwizdać to przeważnie nie w tą stronę co trzeba - ŻENADA.

Mam nadzieje, że nie bedzie mi dane ogladania tak marnego widowiska w wykonaniu Zagłębia( przynajmniej na ludowym ), ŻYCZE IM JAK NAJLEPIEJ!!!.

Ps.: UJO jesteś wielki ( zainteresowanych odsyłam nba strone główną ZAGŁĘBIA)

POZDRO DLA NORMALNYCH

ZAGŁĘBIE 4EVER
SCORPARO

Postprzez kobialka 2005-05-11, 9:35 pm

rozbawiaja mnie ci co to od razu napalili sie na awans, bylo by latwiej w tej rundzie, ale plan byl by sie utrzymac i to zreazlizowali.
Otrzasnijcie sie co poniektorzy, narazie nasze miejsce jest w 2 lidze, bo nie mamy warunkow na pierwsza lige....
szkoda tej bramki, choc byla piekna, moze za duze rozluznienie, pewna ze juz 3 pkt sa w kieszeni?
ale przed nami jeszcze pare meczow, oby bylo lepiej, pozdrawiam
kobialka

Postprzez Asja 2005-05-11, 9:43 pm

Niestety - frajersko przegrany mecz. Taka prawda...
Ale cóż - mamy szczęście do wygrywania z liderami a do meczu z zespołem z dołu tabeli podchodzimy zbyt olewająco i zbyt pewnie... :roll:
To co się stało dzisiaj potwierdza, że w 2 lidze nie małatwych meczów i do każdego trzeba się przykładac. Mogły być 3 pkt, jest 1. Najważniejsze ze nie 0 :wink:

Praca arbitrów - brak słów po raz kolejny....

Jak wspomniałą kobiałka - otrząśnijcie się ludzie bo w tym sezonie my gramy o utrzymanie, żeby w nowym uderzyć całą mocą. :)
Na obecną chwilę nie mamy po co iść do 1 ligii i o tym za każdym razem była mowa.
Asja
Gwiazda

Postprzez SCORPARO 2005-05-11, 9:56 pm

"rozbawiaja mnie ci co to od razu napalili sie na awans, bylo by latwiej w tej rundzie, ale plan byl by sie utrzymac i to zreazlizowali. "

Nie wydaje mie się żeby to utrzymanie w II lidze było tak na 100 % pwene, potrzeba nam jeszcze ze 3 pkt - sądzę, aby być jush pewnym utrzymania na 100 % - a rywale będą mocniejsi niż Radomiak ( no może oprócz Ruchu :-) ).Jak na razie to łapiemy się jeszcze do strefy baraży ( oczywiście zakładając najczarnirejszy scenariusz - nigdy bym tego chyba nie przeżył), ale myślę że po meczy w chorzowie będzie dobrze. Zgadzam się z Ludźmi którzy sądzą że walka o I ligę dopiero w następnym sezonie, ale tylko Lachowskim, Ujkiem, Morawskim i trzema obcokrajowcami nie damy rady grać przez dwie rundy ( no chyba że się zachce biegać reszcie "naszych", no i może Małocha zacznie w końcu trafiać w Pike w "
"domu" - ludzie może on się wstydzi sosnowieckiej publiczności ?? :-)))))) )
SCORPARO

Postprzez bankier 2005-05-11, 10:17 pm

Zabrakło strzałów zza pola karnego w pierwszej połowie - nie wiem dlaczego jak Małocha jest na boisku gra polega przede wszystkim na wrzutkach. Mecz zaczął się ok 60 minuty - po stracie bramki goście pokazali charakter i zepchnęli Zagłebie do obrony. Mieliśmy dużo szczęścia, ze bramka na 1:1 nie padła wczesniej... choc z drugiej strony gdyby kilka wypadów pod bramke Radomiaka zostało rozegranych "z głową" piłka przynajmniej raz wylądowała by w siatce gości. Jesli oceniać zawodników to Ujo, Hosic, Teresa oraz Chwaligobowski - wypadli bardzo dobrze. Na przeciwnym biegunie Siwy, Małocha oraz Zuban. Reasumując - można zremisować z Radomiakiem ALE NIE MOŻNA PRZEGRAĆ Z RUCHEM!
bankier

Postprzez Carlos 2005-05-11, 10:17 pm

ja mialem złudzenia na 1 lige ale szkoda ze dopiero na wiosne mamy dobry skład i zaczelismy grać dobrą piłke ale ten autobus jedzie dalej i kierowca K. Tochel nie chce sie nigdzie zatrzymywać :wink:
Carlos

Postprzez SCORPARO 2005-05-12, 7:13 am

Heh - co do tego dobrego składu ..... no nie wiem.
ja tam widzę max 6-7 których można zaliczyć do "dobrego skladu" - ale cóż mam nadzieję że ta "reszta" tesh sie podniesie wkrótce i będe mógł tak samo jak ty powiedzieć że Zagłębie na wiosnę ma dobrą 11 -stke.

ZAGŁĘBIE 4EVER
SCORPARO

Postprzez Wuzel 2005-05-12, 7:40 am

Mimo, iż powinniśmy wygrać to sie nie udało :(

Taktyka ~!!!!!!!! normalnie mnie wkurza, po zdobyciu gola się bronimy i są nerwówki, w ostatnich meczach większośc wyników to 1:0 lub remis.

Podobnie było z Arką - przegrana na własne życzenie - wczoraj remis cóż trzeba by coś z tym zrobić by nasi nie bronili sie jak zdobedą bramkę, by w ten sposób uniknąć takich zonków jak wczoraj. Pozatym Terlecki miał miejsce - zbyt wiele ! i wykorzystał to.

Zobaczymy jak będzie w najbliższych mecach.

Wczoraj 1pkt w garści - niesmak pozostaje :cry:
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-05-12, 8:11 am

Tak to jest jak sie z teoretycznei slbszym przeciwnikiem gra na utrzymanie wyniku! 1:0 to nie wynik. zagrali tak samo slabo jak w radomsku, strzelili bramke i sie bronia, a to sie msci !!! Jak widze jak jedziemy z kontra a do niej biegnie 3 zawodnikow a reszta stoi w obronei to mnie krew zalewa !! Dobrze ze Ujek strzelil karnego bo eweidentie bylo widac ze nei chce tego robic,
Wazny 1 pkt ale tak jak powiedzial Ujo takich rywali trzeba odprawiac z bagazem 3 bramek
SOSNOWIEC*

Postprzez robercik 2005-05-12, 8:36 am

co do meczu: jak dla mnie to podobny mecz jak z arka - wiekszosc zawodnikow przeszla obok meczu.

Moze czyta to forum pan Malocha, wiec zadam pytanie: dlaczego przy takim wzroscie pan nie skacze do gory, tylko walczy o pilki stojac?

Fajnie byloby zobaczyc zespoly I ligowe w meczach z nasza druzyna, ale druga liga nie jest zla, a moze nawet ciekawsze.
robercik

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-12, 8:46 am

Wroce na moment do tego meczu i innych nieco wczesniej. To my Kibice rozdmuchalismy SPRAWE BARAZU, bo my chcemy miec nadzieje, chcemy miec nasze Kochane Zaglebie w I Lidze juz, teraz i natychmiast. To jest naturalne.
Na spokojnie czy te baraze sa do wygrania. Ja watpie. Otoz jesli nasze Zaglebie wygraloby wszystkie mecze (wlacznie z wczorajszym) to mialoby 62 pkt.
Najpowazniejszy pretendent to WIDZEW - musialby przegrac z Zaglebiem i wygrac wszystkie pozostale rowniez bedzie mial 62 pkt. z lepszym stosunkiem bramek.
A czy to nie jest tak, ze nasi pilkarze potrafia liczyc punkty i wiedza gdzie moga przegrac mecz, bo ja jestem przekonany ze WIDZEW nie odpusci tego meczu w Lodzi, a tym samym sprawa jest prosta i zaczekajmy do nastepnego sezonu, ale wowczas nie ma co walczymy od pierwszego meczu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2005-05-12, 8:50 am

Nie ma co - mecz z Radomiakiem to jush Historia!!!

Teraz trzeba sie gotować na Ruch - moze sie zrechabilitują chłopaki za nedzne widiwisko (końcówka II połowy z radomiakiem), wierze w to całym sercem( aletrzeba pamiętać że Ruch to tylko teoretycznie słaba drużyna - podobnie jak wspomniany wyżej Radomiak)

Co do Pana małochy - mam pytanie ( jeżeli wogóle czyta to nasze forum - bądź wie wogóle o istnieniu takowego) - DLACZEGO GRAJĄC NA WŁASNYM STADIONIE ZACHOWUJE SIĘ PAN,PANIE MAŁOCHA JAK TRAMPKARZ ?? ( mecze wyjazdowe wychodzą zdecydowanie lepiej w Pana wykonaniu!! ), wstydzi się Pan czegoś ??????.

DO BOJU ZAGŁĘBIE

ZAGŁĘBIE 4EVER
SCORPARO

Postprzez zgredos 2005-05-12, 8:57 am

Po ilości strzałów widać, że żadna drużyna nie chciała wygrać. Zagłębie strzeliło bramke i ... czekali aż Radomiak wyrówna
zgredos

Postprzez Schabu 2005-05-12, 9:20 am

Panowie przestańcie się łudzić,chłopaki grają tylko o utrzymanie i nic więcej.Taki był plan i tego się wszyscy trzymają.Myślę że po meczu z Radomiakiem najlepiej to jest zobrazowane.Ja mam tylko nadzieję że chłopaki dokopią Ruchowi w Chorzowie,a mecz.........nie zostanie puszczony!!!!!!!!!!!!
Schabu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna