KORONA - ZAGŁĘBIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Karo 2005-04-25, 1:39 pm

Zaczyna się... :?
Karo

Postprzez Robson_sc 2005-04-25, 1:53 pm

Wniosek z Waszych wypowiedzi jest taki , ze cala druzyna zagrala slabo i niestety porazka byla zasłuzona. Nie udalo sie załatać dziur po ubytkach kadrowych i niestety nie bylismy dla korony zagrozeniem. Ten mecz pokazal , ze musimy skupic sie na walce o utrzymanie. Wierze , ze z Mlawa bedzie lepiej.
Robson_sc

...

Postprzez Krawiec 2005-04-25, 2:37 pm

Jedyny zawodnik do którego nie mozna mieć zastrzeżeń to Hosic. Teresa moze i nie dobiegł do Piechny ale później trzymali z Hosicem linie obrony tak, że Korona nie wiedziała co zrobić z piłka na 30 metrze. Ujo jak zwykle max zaangażowania walka i kilka świetnie wyprowadznych akcji.

Małocha w nodze drewno jak zwykle, a głowa dwa razy dała znać osobie i dwa razy nie w światło bramki. Co do Morawskiego powtórze to co zwykle . Dużo biega i skacze ale niecelnie podaje i przyjmuje piłkę - dużo strat.
Malina, Chwalibogowski , Madziar i Zubanowicz wypadli bardzo przeciętnie.

W drugiej połowie nasi przejeli inicjatywę ale zabrakło pomysłu na skuteczną akcję (po prostu zabrakło Lachy) . Po kartce dla Kłody było juz po zawodach i na nasze szczęście Korona zaprezentowała poziom trzecioligowy, a obrona zimną krew.

Ogólnie bez Lachy, Skrzypka , Pitrego i Wolańskiego ten zespół jest na poziomie zespołów barażowych.

Na koniec o bramkarzu . Bramka dla Korony przypominała jako zywo tą pierwszą dla Arki . Bęben wyszedł, a napastnik lekkim strzałem posłał piłkę obok niego ( z tym że główką ) . Wydaje się, że gdyby w tych dwóch przypadkach nasz goalkeeper został w bramce oba strzały byłyby do spokojnego wybicia albo wyłapania, a obrońca zdążyłby z interwencją gdyby napastnicy chcieli uderzyć piłkę mocniej.
Pierwszy raz zacytuję Tomaszewskiego (któego niecierpię) ale chyba w tym przypadku ma całkowitą rację tzn. "... jeśli bramkarz moze wypiąstkowac piłkę oburącz , to znaczy że moze ją złapać ".
Przy podaniach do Marcina też cieprnie skóra bo te wybicia są jakieś niepewne.

Dla równowagi należy stwierdzić, że interwencja z końca drugiej połowy to bramkarskie stadiony świata ale mimo wszystko ...

Jeśli chodzi o kibiców i doping to mistrzostwo świata.
Ostatnio edytowano 2005-04-25, 4:46 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez CharoN^ 2005-04-25, 2:43 pm

Korona odniosła jak najbardziej zasłużone zwycięstwo. Faktycznie nie potrafiliśmy załatać ubytków w pierwszej jedenastce. Nie zaprzeczam temu, że nasza kadra jest szeroka, i na ławce są naprawdę wartościowi zawodnicy, ale napewno trudno jest zastąpić czołowych zawodników (głównie chodzi mi o Lachę i Wolę, widać, że bez nich siła ofensywna Zagłębia jest dużo mniejsza). Wczoraj zmiennicy zawiedli... Zaangażowanie było widoczne, jednakże samo zaangażowanie to za mało na zespół z Kielc, który mimo łatwego zwycięstwa zagrał przeciętnie (z taką grą nie widzę dla nich miejsca w szeregach pierwszoligowych). Teraz kolej na Mławę, jak to powiedział Ujo, dobrze, że to już w środę, zawodnikom spotkanie z Koroną na długo w pamięci nie powinno utkwić. Z Mławy należy wywieść komplet punktów, wtedy nasza sytuacja będzie dość stabilna.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez eLdorado 2005-04-25, 3:56 pm

Jeśli ktoś z osób przebywajacych w przedziale, który był zajety przez AG przez przypadek wszedł w posiadanie damksiej, wiosennej kurtki - kolor oliwkowy (w kieszeni były dokumenty)-prosił bym o info.
Dziękuję.
eLdorado
Legionista

Postprzez Mati_1987 2005-04-25, 4:26 pm

Mam prośbe jesli ktoś wzioł z górnej półki bagażowej plecak (nike,czarny, w środku plecaka kurtka reeboka)... lub wie coś o nim prosze o kontakt na PW..mój kolega jest jego właścicielem ,zapomniał go zabrać,on nie ma dostępu do internetu..
za wszelkie informacje dziękuje...
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez DaMi 2005-04-25, 4:29 pm

Wally napisał(a):Takie uwagi czy byłem na tym meczu, to sobie wiesz gdzie wsadź, jeszcze ci troche brakuje do mnie.

:shock:
DaMi

Postprzez mike79 2005-04-25, 4:43 pm

Mecz się odbył.Punkty zostały w Kielcach.Sezon trwa dalej.Pare meczów do wygrania(najbliższy w środę) i trochę punktów do zdobycia jeszcze zostało.
Okazuje się że kadra może i jest szeroka,ale nie są to równorzędni zawodnicy.
Zimny prysznic (ostatnie dwie porażki) bardzo się przyda - zwłaszcza "gorącym głowom" którzy widzieli już ZAGŁĘBIE w 1 lidze.

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Wally 2005-04-25, 5:54 pm

A ty co Dami stroisz takie miny, co jesteś w AG to już jesteś kozakeiro??
Trochę zimnej wody dla ochłody by ci sie przydało, żeby ci się w główce nie pomieszało. Troche pokory...
Wally

Postprzez ŁOSKI1906 2005-04-25, 5:57 pm

Jak dla mnie tamat do zamknięcia.
Przed nami Mława.
Pozdro
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Tomano 2005-04-25, 6:01 pm

Wally napisał(a):A ty co Dami stroisz takie miny, co jesteś w AG to już jesteś kozakeiro??
Trochę zimnej wody dla ochłody by ci sie przydało, żeby ci się w główce nie pomieszało. Troche pokory...

Co ma piernik do wiatraka :?: :shock: Mnie prawde mowiac tez troche zdziwilo sformulowanie '' troche ci do mnie brakuje'' bo niby w czym :?:
Tomano
Adventure Group

Postprzez Wally 2005-04-25, 6:05 pm

A choćby w meczach, choćby w sytuacji ja-Zagłębie a on-Zagłebie. Po raz pierwszy mi się zdarza, żeby ktoś ( i to jeszcze nikomu nie znany) sypnął mi uwagą czy ja aby na pewno byłem na tym meczu. Zrobiłem swoje zdanie na temat występu piłkarzy, a reszta niech się zajmuje "własnym podwórkiem". Tyle.
Wally

Postprzez Ader 2005-04-25, 6:22 pm

Wally napisał(a):A choćby w meczach, choćby w sytuacji ja-Zagłębie a on-Zagłebie. Po raz pierwszy mi się zdarza, żeby ktoś ( i to jeszcze nikomu nie znany) sypnął mi uwagą czy ja aby na pewno byłem na tym meczu. Zrobiłem swoje zdanie na temat występu piłkarzy, a reszta niech się zajmuje "własnym podwórkiem". Tyle.

nie bronie zadnej ze stron ale chyba nie powinnismy sie lansowac kto ilema meczy kto ile wyjazdow itp itd kogo to obchodzi :roll: a o co chodzi Ty-Zaglebie Dami-Zaglebie co sponsorowales Zaglebie czy co?
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Wally 2005-04-25, 6:30 pm

A kto tu mówi o Damim :?: Przecież ja go nie mam na mysli. On się tylko nie wiem po co wtrącił. A chodziło o tekst do problematyka-ziom i chodzi mi własnie o stosunek ja- Zagłębie, on- Zagłębie.

Nie sponsorowałem Zagłębia, ale "daleko mu do mnie" bo chyba nie może paru rzeczy, co ja mogę. A to jest związane choćby z SF.
Wally

Postprzez gruby 2005-04-25, 6:42 pm

Wariat napisał(a):Jak dla mnie tamat do zamknięcia.
Przed nami Mława.
Pozdro

też jestem tego zdania,nic nowego się do tematu nie wniesie :roll:
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna