Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Asja 2004-08-15, 8:38 am

Ja zauwazyłam jeszcze jedno - chłopcy się naprawde załamali tą porażka. Dawno ich nie widziałam takich rozwalonych po meczu zeby lezeli załamani na murawie... Moze to podziala troche na ich ambicje w meczach kolejnych i zaczbna grac nie od drugiej połowy ale od pierwszej.
I mam nadzieje że minie ten okres gry w Zagłębiu ze nei potrafimy wykorzaystać tego że gramy u siebie i zaczniemy zdobywać punktynie tylko z wyjazdów.

Co do wychodzących w polowie meczu - pseudokibice.
Niestety powtarza sie sytuacja z Radomska.
NIe sztuka moi mili być z klubem tylko gdy wygrywa. I wobec tego może nei śpiewajcie już nigdy " na dobre i na złe " bo to się was kompletnie nie dotyczy.
To już nei jest III liga gdzie byliśmy bezkonkurencyjni. W II lidze nie ma słabych zespołów i zwycięstwa nie przychadza łatwo bo tu każdy mecz jest ciężki i nie ma co liczyć na to że jakikolwiek mecz będzie lekki i przyjemny.

Pozdrowki dla wiernych bez względu na wynik i dla wszystkich maluchów które wytrwały wczoraj na meczu i wkłądały mnostwo siły i energii wczorajszy doping :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez remwal 2004-08-15, 9:57 am

Szkoda przegranej,ale grali ambitnie.Sedzia byl za polkowicami.Szkoda szczegolnie 1 polowy
remwal

Postprzez rrr 2004-08-15, 10:10 am

Na temat I połowy i sedziowania:
- spalony jest wtedy kiedy SĘDZIA ZAGWIŻDŻE (niezależnie jak sedziuje), a nasi stanęli trochę wczesniej (przy 1 bramce).
Mam nadzieję, że po tym meczu bajka pt. Wzmocnienie "doswiadczonymi" graczami znajdzie ostatecznie swoje miejsce na smietniku. Bała niech sobie sobie szuka jakiegoś Podbeskidzia, a Małocha najlepiej do Tromso. Są lepsi na miejscu. Cztery zmiany w zwycięskim (3-ligowym) składzie to było dużo za dużo.
Zabrzmi to trochę dziwnie ale warto było przyjść na ten mecz dla 2 polowy. Chodzi o skład i o styl. Myślę, że 3 mecze wystarczą zeby wiedzieć, kto powinien grać.
Łuczywek - o mało nie zaliczyl "wejścia smoka"
Malina - profesor
Jeśli nasi będą grali do końca rundy (na wiosnę też) tak jak wczoraj tą drugą połówkę to jestem spokojny.
Widać, że w chlopakach drzemie dynamit. Pozostaje tylko znależć lont (i go nie zamoczyć).
rrr

Postprzez rrr 2004-08-15, 10:59 am

Osobne specjalne brawa (grubą czcionką) należą się tym, którzy ściągali z płotu delikwentów i uspokoili tego Pendereckiego z butelką. Pełna kultura i tak trzymać...
rrr

Postprzez konrad 2004-08-15, 11:06 am

Podczas poprzedniej wizytyty Zagłębia w drugiej lidze bywając czasem w pewnej sosnowieckiej knajpie zawsze mogłem liczyć na czynną tam obecność naszych piłkarzy. Prym wiedli ci których już w Zagłębiu nie ma , ale widac , że inni szybko się uczą i pewnie nie myślą by teraz zerwać z przyzwyczajeniami. Oby tylko historia się nie powtórzyła.
Nie spodziewałem sie obejrzeć pokazu wzorowego sędziowania , poziom tych ludzi jest jaki jest , nie podzielam poglądów że arbitrzy odebrali nam trzy punkty. Zagłebie samo sie ich pozbyło i druga połowa tak fantastyczna w moim odczuciu w wykonaniu naszych graczy jest tylko potwierdzeniem starej tezy , postaram się zacytować: "Mądry piłkarz Zagłebia po szkodzie" chyba nic nie pomyliłem...
Poruszę temat nie tyle dopingu , ile wyrazów frustracji ludzi oglądajacych spotkanie. Jaki cel chą osiągnąc ci , którzy opróżniają a następnie rzucają bytelki na murawę ? Kary dla klubu ? Ktoś tu kiedyś pisał o grupie kibiców zajmujących się utrzymaniem dyscypliny na trybunach. Widocznie deszcz ich przestraszył lub na innym meczu pilnowali.
konrad

??

Postprzez ^m@rcin^ 2004-08-15, 11:12 am

konrad napisał(a): Poruszę temat nie tyle dopingu , ile wyrazów frustracji ludzi oglądajacych spotkanie. Jaki cel chą osiągnąc ci , którzy opróżniają a następnie rzucają bytelki na murawę ? Kary dla klubu ? Ktoś tu kiedyś pisał o grupie kibiców zajmujących się utrzymaniem dyscypliny na trybunach. Widocznie deszcz ich przestraszył lub na innym meczu pilnowali.

A od czego jest ochrona przy wejsciu ?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez rados 2004-08-15, 11:23 am

Nie można zwalac całej winy na sedziego.Fakt,ze sedziowanie bylo skandaliczne,ale do stracone przez nas branmki byly strzelone w sposob prawidlowy.Siedzialem na wysokosci naszego pola karnego i zadnych spalonych nie bylo.(no ewentulanie ta pierwsza bramka,ale tez nie jestem pewien,jak dla mnie pilkarz Polkowic byl na rowni z naszymi obroncami,a to ze Trescinski z Drzymontem podnosza sobie rece ,to jeszcze nie swiadczy ,ze byl "ofsajd").Druga polowa w naszym wykonaniu bardzo dobra i jesli bedziemy grali tak przez pelne 90 minut jak w 2 polowie wczorajszego meczu to o nastepne wyniki naszego zespolu jestem spokojny.Brawa za dobry mecz dla: Morawskiego,Skrzypka i Ujka.
rados
Zagłębiak

...

Postprzez Krawiec 2004-08-15, 11:42 am

Wczoraj popadłem tak jak i większość na stadionie w jakąś psychozę na temat sędziowania. Rozpoczeli ją ci , którzy na kazdym meczu od 1 min. śpiewają "sedzia ch.." i "jeb.. pzpn" czyli nawaleni życiowi frustraci, później decyzje sędziów , które w większości były na korzyść Polkowic dolały oliwy do ognia.

Obiektywnie patrząc wydaje się jednak, że sędzia po prostu był słaby i ulegał aktorskim sztuczkom piłkarzy Polkowic . Gdyby był przekupiony nie podyktowałby tylu rzutów wolnych z obrębu pola karnego już po doporowadzeniu do wyniku 2:3 - niektróe sytuację mógł puścić bo były na pograniczu faulu.

Ogólnie sytuacja piłkarska i kibicowska stała się kryzysowa. Nie ma juz takiej atmosfery jak w 3 lidze.

Piłkarsko zgodze się z rrr i z tymi którzy krytykują obronę . Zespół ma w sobie potencjał co wczoraj widzieliśmy w 2 połowie. Tymniemniej trzeba przyznać, że drużyny z drugiej ligi stawiają zdecydowanie wyżej poprzeczkę . Gra obrony Radomska i Polkowic była naprawdę profesjonalna.

Psychologicznie podchodząc do sprawy zrobiliśmy sobie dużą krzywde wygrywając z GKSem 4:1. Gdzieś w podświadomości piłkarzy i kibiców tkwi przekonanie , że skoro ogrywamy gładko pierwszoligowca to z drugoligowcami tymbardziej pójdzie łatwo. Co prawda gramy jednym napastnikiem ale atakujemy tak jakbyśmy byli przekonani, że strzelimy 3 lub 4 bramki, a stracimy najwyżej jedną . Tymczasem należałoby wg mnie grac tak jak ze Śląskiem bo każdy przeciwnik w 2 lidze reprezentuje zbliżony lub wyzszy poziom - czyli przede wszystkim grać agresywnie w obronie, podwajać krycie i wychodzić z kontrami.
Jestem przekonany, że trener Tochel wie juz wszystko na temat nowych zawodników i sposobu gry jaki należy obrać w 2 lidze, więc spodziewam sie ,że będzie coraz lepiej.

Teraz odnośnie kibiców ogólnie. Doping owszem był ale po strzeleniu dwóch bramek. Później jakoś pary zabrakło i zamiast dopingowac Zagłębie najgłośniej prezentowali się ci od "ała" "sedzia ..." idt itp . Wszystko siadło w czasie kiedy zespół potrzebował jescze większego dopingu bo jak było widać siły z minuty na minutę opadały po szaleńczym początku 2 połowy.

Tak jak napisała asja , prawdziwi kibice powinni wytrwać z zespołem właśnie w czasie kryzysu . Nie polujmy na czarownice. Sędziowie rzecywiście są kiepscy ale nie mozemy zakładac, że zawsze sędziują przeciw nam . Obrona rzeczywiście popełnia błedy i coś jest nie tak skoro Polkowice a wcześniej Radomsko wchodziły z kontrami jak w masło. Mnie się wydaje że to nie tylko wina ostatniej formacji ale całej otwartej koncepcji gry i podejścia do rywala - nie było po prostu presingu .

Dlatego też musimy się wszyscy otrząsnąć , piłkarze powinni podchodzić do każdego meczu tak jak w zeszłym sezonie do Ślaska , a kibice prowadzić pozytywny doping dla Zagłębia - bo wyzywnie sedziego i pieśni pt "strzelcie ku..om gola" nic dobrego nie przynioosą i spieprzą cały klimat wokół zagłębia wytworzony w 3 lidze. Nie szukajmy ofiar wsród poszcególnych zawodników . Mamy to co mamy i nie sądze żeby nastąpiły jakieś zmiany przed koncem rundy .

Pomóżmy tym których mamy rozwinąć skrzydła. Trener na pewno wie jak tego dokonać żeby zaspół grał tak jak wczoraj w drugiej połowie.

Jednym słowem wiara musi przetrwac a tym , którzy wychodzą przed końcem meczu zaśpiewajmy "idźcie do domu..."
Ostatnio edytowano 2004-08-15, 12:06 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez mezo23 2004-08-15, 11:45 am

remwal napisał(a):Szkoda przegranej,ale grali ambitnie.Sedzia byl za polkowicami.Szkoda szczegolnie 1 polowy

Czy ty człowieku byłeś na meczu?Grali ambitnie?Chyba grają ambitnie i piją po meczach drinki!Cały zarząd z trenerem powinien zwiedzić sobie Pub-y Sosnowca ażeby ujrzeć naszych zawodników rozpijających się i bawiących jak szlachta.Jak później mają grać?Albo granie albo zabawa!Czują się pewnie i robią co dusza zapragnie.Albo weżmiemy się w garść,albo z hukiem spadniemy z ligi.mam nadzieję,że trener Tochel zrobi roszady w następnym meczu,bo tak być nie może! :cry: Liczę na grę Bugaja, bo po odejściu Stolpy niestety nie ma kto bramek zdobywać :P Zagłębie nie załamywać się!Macie grać i wygrywać!Drzymont z Polkowicami- no koment!Bała-fatalny transfer!
mezo23

Postprzez Krawiec 2004-08-15, 12:11 pm

mezo23 napisał(a):
remwal napisał(a):Szkoda przegranej,ale grali ambitnie.Sedzia byl za polkowicami.Szkoda szczegolnie 1 polowy

Czy ty człowieku byłeś na meczu?Grali ambitnie?Chyba grają ambitnie i piją po meczach drinki!Cały zarząd z trenerem powinien zwiedzić sobie Pub-y Sosnowca ażeby ujrzeć naszych zawodników rozpijających się i bawiących jak szlachta.Jak później mają grać?Albo granie albo zabawa!Czują się pewnie i robią co dusza zapragnie.Albo weżmiemy się w garść,albo z hukiem spadniemy z ligi.mam nadzieję,że trener Tochel zrobi roszady w następnym meczu,bo tak być nie może! :cry: Liczę na grę Bugaja, bo po odejściu Stolpy niestety nie ma kto bramek zdobywać :P Zagłębie nie załamywać się!Macie grać i wygrywać!Drzymont z Polkowicami- no koment!Bała-fatalny transfer!

Rzeczywiście widać piłkarzy w pubach ale nigdy nie widziałem ich nawalonych. To, że sobie wyskocza na piwko to przeciez nie jest afera. Widuję czasem Dawida w Zakręconej lub Studio ale to nie przeszkadza mu grac na wysokim poziomie. Piłkarze to nie zakonnicy , ważne żeby nie za często i nie przed meczem.

Przestańmy juz rozdzierać szaty i panikować, przed nami Mława, do której trzeba podejść poważnie !
Krawiec

Postprzez IQ 2004-08-15, 12:33 pm

Jeszcze jedna sprawa o której chcę napisać. Nie ma co gnoić tak Drzymonta bo przecież w nowoczesnym futbolu gra obronna to nie tylko jeden zawodnik. Poza całą obroną należy też zwrócić uwagę na zbyt małe zaangażowanie pomocników przy odbiorze piłki w środku pola. Nie jesteśmy Realem i niestety pomocnicy powinni bardziej włączać się w poczynania defensywne - w tym elemencie niech nasi pomocnicy popatrzą na Ujka który stara się bardzo często atakować obrońców wyprowadzających piłkę ze swojej połowy. Drzymont zagrał słabo ale niestety obok niego cała linia środkowa za mało agresywnie usiłowała odebrać piłkę i blokować dośrodkowania i podania piłkarzy z Polkowic.
IQ

Postprzez WOJTEK 2004-08-15, 5:18 pm

JAK SIĘ CZYTA TE WASZE POSTY TO SIĘ CHCE ŚMIAĆ. NAPISZE Z CAŁĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ : ĹšLE SIĘ STAŁO, ŻE WPADŁY TE DWA GOLE DLA NAS. TE BRAMKI TYLKO ZACIEMNIŁY OBRAZ MECZU. PRZECIEŻ NASI GRAJKOWIE NIC NIE GRALI.OBRONA NA SKANDALICZNYM POZIOMIE. ŻAL BYŁO PATRZEĆ JAK JAKIŚ CIENIARZ OGRYWA NASZYCH GWIAZDORÓW.DOBRZE,ŻE MAMY UJA,LACHĘ ,DAWIDA.DAWID WCZORAJ 1 LIGA.WSZĘDZIE GO PEŁNO, HAROWAŁ JAK WARIAT. TO SAMO MALINA, DOBRA GRA. OSOBNA SPRAWĄ SĄ TRANSFERY - TEMAT ŻENUJĄCY. TERAZ DOKŁADNIE WIDAĆ CO MAMY. KILKU DZIADKÓW , KTÓRZY PRZYSZLI DOIĆ KASĘ.PRZECIEŻ POTEM UJO NIE PODAWAŁ JUŻ DO BAŁY. I NIE MOŻNA OBWINIAĆ SĘDZIÓW - KTO ZABRONIŁ NASZYM WBIĆ 3 GOLE ? CZY SĘDZIA NIE POZWOLIŁ OBROŃCOM SIĘ WYSILAĆ ?? :? :?
Ostatnio edytowano 2004-08-15, 10:01 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Fan 2004-08-15, 9:58 pm

Co do wczorajszego meczu to ja krotko: Drzymont rezerwy (chyba jednak na 2 lige on jest za slaby) a Bala - wracaj pan do Katowic a jak nie to Sarmacja czeka. Na poziomie zagrali jak zawsze ci na ktorych mozna liczyc czyli Skrzypek i Lachowski oraz Morawski i Ujek. Dobrze zaprezentowal sie Luczywek no i jak zawsze pisalem o nim ze cienki - Malinowski. Wczoraj przy Drzymoncie on byl gwiazda - ta jedna dluga pila do ataku - malina.
Transfery jak na razie moim zdaniem tylko z Morawskiego bedzie pozytek (moze Kloda - ale...zobaczy sie). Reszta ciagnie kase i dorabia do emerytury (Bala - out, a Malocha juz sie polamal. Jak go nastrzela to moze cos wpadnie - jak Karola).
Fan
Working Class

Postprzez Zagórze_Fan 2004-08-15, 11:02 pm

Fan napisał(a):Co do wczorajszego meczu to ja krotko: Drzymont rezerwy (chyba jednak na 2 lige on jest za slaby) a Bala - wracaj pan do Katowic a jak nie to Sarmacja czeka. Na poziomie zagrali jak zawsze ci na ktorych mozna liczyc czyli Skrzypek i Lachowski oraz Morawski i Ujek. Dobrze zaprezentowal sie Luczywek no i jak zawsze pisalem o nim ze cienki - Malinowski. Wczoraj przy Drzymoncie on byl gwiazda - ta jedna dluga pila do ataku - malina.
Transfery jak na razie moim zdaniem tylko z Morawskiego bedzie pozytek (moze Kloda - ale...zobaczy sie). Reszta ciagnie kase i dorabia do emerytury (Bala - out, a Malocha juz sie polamal. Jak go nastrzela to moze cos wpadnie - jak Karola).

Trzeba poczekać jeszcze na Pitrego :!: Zobaczymy jak on się zaprezentuje !!! :o
Zagórze_Fan

Postprzez zgredos 2004-08-16, 2:44 pm

Trener Tochel chyba pierwszy raz przyznał, że obrona grała słabo. Ciekawe bo my piszemy o słabej grze w obronie od dawna. Mam nadzieje, że Drzymonta szybko nie zobaczymy nawet na ławie
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna