ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rrr 2004-06-07, 3:51 pm

Mozna sobie teraz podsumować to i owo. Mało kto albo właściwie nikt nie zwrócił uwagi, że Zagłebie na dobrą sprawę zwyciężyło w 3 grupie 2 LIGI i jakieś obawy są bez sensu jesli chodzi o utrzymanie. Należy podziękować pzpn że połączylo w jedną grupę dwa najsilniejsze regiony w kraju. Dzięki temu takie ekipy jak Odra, Kietrz, Radzionkow, Miedź, Lech Z.G. mogą śnić o drugiej lidze przez dlugie lata. A mławianki, kujawiaki i inne oberki swiętują awans albo baraże. Postawiłbym pieniadze, że poza Kolporterem żadna inna 3 ligowa ekipa nie powąchałaby 6 miejsca w naszej grupie. Dzieki takim debilnym decyzjom co dwie kolejki średnio moglismy oglądać mecz na 2 ligowym poziomie.
Dzisiaj w wyborczej pisze że Małocha jest już zaklepany. W nawiązaniu do tego co wyżej dziwie się takim transferom. Jesli pamiętam to klient przypomina sposobem gry K. Staweckiego.
Liczę, ze chociaż te dwa następne to będzie bramkarz i obrońca z perspektywami na pierwszą ligę.
Jeśli przez Małochę ma stracić miejsce np. Łuczywek to k...a mać.[/b]
rrr

Postprzez W@llace 2004-06-07, 6:57 pm

Drzymont wybrał Zagłębie Sosnowiec zamiast gry w ekstraklasie
Interesowała się nim Legia Warszawa, kusiła konkretną ofertą Odra Wodzisław. Na próżno. Marcin Drzymont zamiast w ekstraklasie woli grać w Zagłębiu Sosnowiec.

- Rozmowy z Odrą rzeczywiście były bardzo zaawansowane. Marzeniem każdego gracza, także moim, są występy w ekstraklasie. Jednak po rozmowie z prezesem i trenerem zdecydowałem zostać w Zagłębiu - tłumaczy piłkarz. - Podpisałem nowy, dwuletni konktrakt. W ekstraklasie można więcej zarobić, ale pieniądze nie są najważniejsze.

Drzymont jest wychowankiem Zagłębia. W tym sezonie z Danielem Treścińskim tworzą najlepszą parę środkowych obrońców na boiskach III ligi.

- Gdybym był trenerem w ekstraklasie, od razu brałbym ich obu do gry. Marcin to piłkarz z charakterem, przywódca grupy. Do I ligi trafi na pewno - mówi Krzysztof Tochel, trener Zagłębia.

źródło: Fakt
W@llace

Postprzez krzysztof 2004-06-07, 9:37 pm

I po tym poznać zawodnika z charakterem. Gratuluje dobrej decyzji Marcin.
Niby rację mają zawodnicy, którzy podchodzą do tego w ten sposób, że szukają klubu pierwszoligowego, aby osiągnąć w swojej karierze coś więcej i pokazać swój talent całej Polsce, ale ... na ławce rezerwowych nie zasłyną z najlepszej strony
krzysztof

Postprzez CharoN^ 2004-06-08, 8:13 am

Bardzo trafne spostrzeżenia rrr. Faktycznie nasza grupa III ligowa jest zdecydowanie najsilniejszą. Po meczu w Sosnowcu z Odrą Opole były opinie (nie pamiętam w jakich źródłach), iż w każdej innej grupie III ligi Odra Opole napewno zajęła by miejsce w barażach (conajmniej). Cóż ... w naszej grupie te 2 miejsca już na początku sezonu zarezerwowane zostały dla Zagłębia i Śląska ... Odnośnie transferów - Bardzo cieszy postawa Dżimiego. Świetny początek dnia, dowiadując się o takich pozytywach. Widać że Marcin dobrze czuję się w Sosnowcu, odrzucając konkretne oferty I-ligowej Odry Wodzisław, a także (podobno) Legii. Teraz pozostaje zatrzymać jeszcze pozostałych zawodników, na których Zagłębie oparte było przez cały, kończący się sezon. Mam na myśli oczywiście Ujka, Skrzypka i Treścińskiego. Jeżeli wymienione przeze mnie "trio" zostanie w Sosnowcu na kolejny sezon (Lacha i Dżimi już napewno będą z nami) to śmiało można pomyśleć o barażach, lub nawet bezpośrednim awansie do ekstraklasy. Oczywiście nieodzowne do tych celów są wzmocnienia ... Podobno już są podpisane kontrakty z trzema zawodnikami, szkoda że p. Tochel nie chciał ujawnić nazwisk bo ciekawość zżera strasznie.

pozdr.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Shilton 2004-06-08, 4:44 pm

Witam.

W dzisiejszym Dzienniku Zachodnim - piszą, że Łuczywek ma wolną rękę i musi sobie szukać klubu (ew. jeśli mu się nie uda - to zostanie). Sam mówi, że chciałby nadal grać w klubie w którym występuje od 17 lat !!!

Pozdrawiam serdecznie - Shilton
Shilton

Postprzez Karo 2004-06-08, 4:48 pm

Ostatnio pare osob mi mowilo, ze w przyszlym sezonie nasz sklad zasili T. Sokolowski Mlodszy. Wydaje mi sie ze to zwykla plotka, ale pisze o tym tutaj, zeby dowiedziec sie, czy moze ktos rowniez slyszala taka informacje? Trzeba przyznac ze byloby to duze wzmocnienie dla naszej druzyny...
Karo

Postprzez WOJTEK 2004-06-08, 4:50 pm

SOKÓŁ Z LEGII ??????????TO CHYBA ŻART. :? :?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Gigaland 2004-06-08, 4:54 pm

Shilton napisał(a):Witam.

W dzisiejszym Dzienniku Zachodnim - piszą, że Łuczywek ma wolną rękę i musi sobie szukać klubu (ew. jeśli mu się nie uda - to zostanie). Sam mówi, że chciałby nadal grać w klubie w którym występuje od 17 lat !!!

Pozdrawiam serdecznie - Shilton

Mam nadzieję, że zostanie i odzyska dawną formę. Jestem przekonany, że Tomek nosi Zagłębie w sercu.
Gigaland

Postprzez W@llace 2004-06-08, 5:04 pm

W wczorajszym Dzienniku Zachodnim można było przeczytać kto będzie grał w Sosnowcu...

Arkadiusz Malarz (Świt Nowy Dwór M.)
Adam Bała (GKS Katowice)
Wojciech Małocha (Korona Kielce)

Oni już są podobno w drużynie. :wink:

Natomiast w trakcie załatwiania są :

Mariusz Zganiacz (Świt/Legia)
Mariusz Muszalik (GKS Katowice)
Robert Chudy (Szczakowianka)

Dodam jeszcze że Sosnowiec podziękuje 5 - 8 graczom.

Nieoficjalne informacje :twisted:
W@llace

Postprzez Kamilsts 2004-06-08, 5:22 pm

;) Robert Chudy Robert !!! ;)
Kamilsts

Postprzez STACH PL 2004-06-08, 6:17 pm

Widzew się rozwala powoli mozna by sciągnąć kogoś do nas (jest tam paru dobrych grajków) POZDRO
STACH PL

Postprzez Gość 2004-06-08, 6:41 pm

A kto był autorem tych rewelacji w DZ?? Jak pan WOW to ja dziękuję. Poczekam.
Gość

Postprzez krzysiu 2004-06-08, 7:23 pm

Morpheus napisał(a):A kto był autorem tych rewelacji w DZ?? Jak pan WOW to ja dziękuję. Poczekam.

raczej nie, bo on pisze tylko w lokalnym sosnowieckim dodatku
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez W@llace 2004-06-08, 7:42 pm

Morpheus napisał(a):A kto był autorem tych rewelacji w DZ?? Jak pan WOW to ja dziękuję. Poczekam.

Już podaje :

Marcin Jaroszewski i Tomasz Kuczyński :)
W@llace

.

Postprzez twari 2004-06-08, 9:01 pm

Nie wiem co trenera przekonalo do Malochy ktorego nikt w Korupte... w Kolporterze nie chcial ale licze na trafnosc decyzji i mam nadzieje ze sie mile rozczaruje!!

Najwazniejsze to nie zmieniac polowy skladu!! Bo wtedy zespol musialby sie od nowa zgrywac! Mysle ze 3 zmiany w wyjsciowym skladzie to za wiele!! Pomijajac bramkarza! W polu 2 zmiany to max! Chlopcy tworza swietny kolektyw!! I to sie liczy! (PORTO mialo o wiele mniej gwiazd niz MADRYT a mimo to oni siegneli po najwyzsze trofeum!!) Ich zgranie najlepiej widac po wynikach!! PONAD 20 pktow przewagi nad 3 miejscem!! TYMBARDZIEJ ze to najsilniejsza grupa III ligi...
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna