ZAGŁĘBIE II SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Krecik 2004-07-20, 3:52 pm

No to w takim razie 11 listopada witamy na Górniku :)
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2004-08-08, 8:40 am

Rozlosowane zostały pary Pucharu Polski edycji 2004/05 w podokręgu sosnowieckim. W pierwszej rundzie rozgrywanej 11 sierpnia Zagłębie II Sosnowiec obok Ciężkowianki Jaworzno dostało wolny.
Tak więc Sosnowiczanie rozpoczną zmagania w PP od rundy drugiej, której rozegranie wyznaczono na 25 sierpnia.
Gość

Postprzez Gość 2004-08-08, 1:10 pm

W inauguracyjnym meczu A Klasy Zagłębie II Sosnowiec pokonało Cyklon Rogoźnik 1-0 (1-0).
Z dobrej strony zaprezentowali się juniorzy Styś i Zarychta oraz A. Kowalski. Byle tak dalej.

Widzów: około 100 (większość piłkarze, trzenerzy itp. ;) )
Gość

Postprzez warchlak 2004-08-08, 8:52 pm

równiez trzeba dodac że dzisiaj jak Pikuta miał piłke przy nodze to już było groźnie pod bramką przeciwnika.a tak to mecz nie był ładnym widowiskiem :evil:
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-08-22, 1:20 pm

Dziś rezerwy wygrały z rezerwami Ĺšródła Kromołów 13:0. W pierwszej połowie z dobrej strony pokazał się Bała, szkoda tylko że w A klasie a nie 2 lidze. Natomiast według mnie mamy rozwiązany problem z napastnikiem. Po tym co dzisiaj zobaczyłem uważam że szansę gry w pierwszym składzie powinien dostać Kowalski, którego dziś było pełno. Po lewej, prawej, w środku. Potrafił się ustawić i wiedział co się robi z piłką. Panie trenerze! Co Pan na to?
Gość

Postprzez warchlak 2004-08-22, 2:40 pm

no cóż wkoncu wynik nie moze dziwić ponieważ Zagłębia zagrało dośc silnym składem a Ĺšródło zagrało głębokimi rezerwami(czyt. juniorami).mógł się podobac bramkarz Ĺšródła który w meczu miał chyba tylko 3 udane na jakies 15 interwencji :D a co do Kowalskiego to można by go wypróbować kiedyś tak jak to było robione z Kohutem i Grędą.
warchlak
Prowokator

Postprzez warchlak 2004-08-29, 11:59 am

po przecietnej postawie naszych grajków(wiekszość była z pierwszego zespołu) zremisowaliśmy ze Strażakiem 1-1.chyba mecz był rozgrywany za wcześnie ponieważ w 1 połowe nasi zawodnikcy przespali.dopiero w 43 min się obudzili i strzelili jedyną bramke.w drugiej połowie dopiero były wyśmienite sytuacje bramkowe ale niestety znów skuteczność zawiodła nas.mecz w 2 połowie był brutalny ze strony Strażaka dzieki czemu posypało sie pare żółtych kartek, a wg. mnie powinna być nawet czerwona kartka.
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-08-29, 12:23 pm

Czerwona jak najbardziej. No ale sędziowie też są tylko z A Klasy.

Co do postawy naszych "rezerwistów" to miałem dziś wrażenie że albo pora za wczesna albo zaczęli brać przykład z zawodników z pierwszego składu.

Oby takich nudnych meczy jak naj mniej. W pierwszej połowie aż mi się oczy kleiły ;) i to nie z powodu niewyspania czy wczesnej pory. :)
Gość

Postprzez warchlak 2004-09-04, 7:44 pm

Ciężkowianka - Zagłębie II 2-2.bramki dla Zagłębia 2x Antek.reszta no coment :wink: prócz zajebistego ,wyboistego boiska na którym się nie dało grac i to tez wpłyneło na wynik.
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-09-04, 8:16 pm

A miałeś nic nie komentować ;) :D :D :D :D

Co do meczu to zapraszam do przeczytania mojej relacji.

Co do otoczki to tak stronniczego sędziowania, chamskich kibiców i zawodników rezerwowych to jeszcze nie widziałem. Mam nadzieję że awansujemy a Ciężkowianka zgnije w tej A Klasie, bo na więcej nie zasługują.
Gość

Postprzez warchlak 2004-09-04, 9:07 pm

nie mogłem się powstrzymać :D już taki mam charakter ze musze wtrącić swoje 2 grosze :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez Coldmath 2004-09-07, 10:50 pm

Tak zdecydowanie nalezy miec pretensje do sedziego za ten faul z ktorego Zaglebie strzelilo 2-ga bramke.
Poza tym chamstwo tej druzyny bylo okropne na meczu. Wszystkie druzyny jakos potrafia wybic pilke jak jakis zawodnik lezy na boisku a potem druzyna przeciwna zawsze oddaje, ale nie gwiazdy z Zaglebia :P bo po co, a potem trzeba narzekac na chamskich kibicow (ze 3 bo wszystkich bylo 70 z czego z 15 z sosonowca) ... hahaha
Poza tym czemu druzyna z V ligi gra zawodnikami z II ??
No i jeszcze ten opis meczu... skad to sie wzielo, czy ten kto to pisal (Pawel Skrajniak) byl wogole na tym meczu ?? a jak byl to czemu go nie ogladal ?? tak wogole to powinien nauczyc sie pisac bo styl tego tekstu jest fatalny. Trzeba znac jezyk polski zeby pisac artykuly !!!!
PS. Ale przynajmniej usmialem sie czytajac ten tekst :D:D:D
Coldmath

Postprzez Gość 2004-09-08, 10:00 am

Pierwsza krytyka mojego tekstu i to przez wieśniaka z Jaworzna.
Przykro mi ale nie jestem zaszczycony.
Zastanawia mnie tylko jedno. Skoro jesteś kibicem Ciężkowianki to masz niezłe rozeznanie twierdząc że to V liga. :D :D :D
A teraz do rzeczy:
Tak zdecydowanie nalezy miec pretensje do sedziego za ten faul z ktorego Zaglebie strzelilo 2-ga bramke.

A ile razy wam gwizdał faule z kapelusza. Ten faul zagwizdał bo Bartek Chwalibogowski został ewidentnie chamsko skoszony. Aż nasz masażysta nie wytrzymał i powiedział sędziemu co o nim myśli. (Swoją drogą niezła scenka była ;) )No ale ty widziałeś lepiej.
Poza tym chamstwo tej druzyny bylo okropne na meczu. Wszystkie druzyny jakos potrafia wybic pilke jak jakis zawodnik lezy na boisku a potem druzyna przeciwna zawsze oddaje, ale nie gwiazdy z Zaglebia bo po co, a potem trzeba narzekac na chamskich kibicow (ze 3 bo wszystkich bylo 70 z czego z 15 z sosonowca) ... hahaha

Jakbyści się też zachowywali fair, podawali piłkę jak był aut dla nas i nie wyrzucali piłki z autu za każdym razem przez 2 minuty zwalając to wszystko na niedokładne podanie kibiców (w tej roli ja ;) ) i na wszystko inne to my też byśmy wam oddali. Ale na chamstwo należy odpowiadać chamstwem.
Poza tym czemu druzyna z V ligi gra zawodnikami z II ??

O to zapytaj już drużyny występujące w V lidze, a nie nas ;) :D
No i jeszcze ten opis meczu... skad to sie wzielo, czy ten kto to pisal (Pawel Skrajniak) byl wogole na tym meczu ?? a jak byl to czemu go nie ogladal ?? tak wogole to powinien nauczyc sie pisac bo styl tego tekstu jest fatalny. Trzeba znac jezyk polski zeby pisac artykuly !!!!

Odpowiem ci tak jak pewien redaktor mi kiedy oskrażyłem go o plagiat: "dziękuję za konstruktywną krytykę..." I zrobie to samo co on, czyli cię oleje panie polonisto od siedmiu boleści.
PS. Ale przynajmniej usmialem sie czytajac ten tekst

Jakoś mnie nie cieszy że udało mi się rozbawić takiego półgłówka jak ty.

Bez pozdrowień

P.S.
I to pewnie "kibic" z Sosnowca zapieprzył nam piłkę i zwiał na pola??
Gość

Postprzez Coldmath 2004-09-08, 9:57 pm

Ta V liga to bylo niedopatrzenie z mojej strony za ktore przepraszam (errara humanum est), ale ty chyba faktycznie byles na innym meczu. Bo wasz masazysta klocil sie dlugo pozniej niz strzeliliscie druga bramke.
Tak poza tym to ja jestem zawodnikiem a nie kibicem i gralem w tym meczu i widzialem to z blizsza :)
Widze ze nie odrozniasz gry na czas z chamstwem.
A co do stylu pisania to nie wiem dlaczego odrazu odzywasz sie tak chamsko i probujesz obrazic wszystkich i wszystko, to tylko swiadczy o tobie (sam sie domysl jak). Ale zapewne u was w "miescie" trzeba obrazac wszystkich, ktorzy maja inne zdanie. Pieknie, po prostu pieknie.

Ps. Mam pytanie : Masz mature ?? (no wiesz taki egzamin na koniec szkoly sredniej)
Coldmath

Postprzez Gość 2004-09-08, 10:39 pm

Skoro masz do mnie jakieś pretensje to wypadałoby się podpisać. Ja nie boję się swoich relacji podpisywać imieniem i nazwiskiem. Tak samo uważam, że jeżeli ktoś zwraca się do mnie podając moje nazwisko to powinien mieć odwagę się podpisać. Masz takie coś jak e-mail lub PW jeśli nie chcesz swojego nazwiska ujawniać na forum. A wysuwając oskarżenia pod pseudonimem udawadniasz tylko że czegoś się wstydzisz, bądź jesteś nieszczery.
Co do chamstwa to skoro jesteś zawodnikiem to może podasz mi nazwisko waszego genialnego rezerwowego bramkarza/masażysty (nie wiem kim on w końcu był), który tak bardzo się produkował obrażając naszych zawodników w 2 połowie?? Bo z emocjami jego wyzwiska miały mało wspólnego, a niektóre określenia podpadały pod art. 212 par.1. KK (jeśli wiesz co to jest). Skoro jesteś zawodnikiem to nie mogłeś też słyszeć co o nas mówili wasi kibice w przerwie. Mnie też się dostało, ale to inna historia.

Natomiast jeśli chodzi o sytuację z masażystą to masz rację, było to później (w niedopatrzeniach mamy 1-1), ale fakt iż graliście momentami bardzo brutalnie a pseudoarbiter co najwyżej odgwizdywał faul gdy już naszemu zawodnikowi potrzebna była pomoc lekarska, o kartce oczywiście dziwnym trafem nie mogło być mowy.

A o moją maturę się nie martw. Pozazdrościłbyś takich ocen :D
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna