Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez GrubyPerez 2015-01-07, 8:47 am

Anakin napisał(a):W mediach ogólnopolskich pisano o Mizgale jako zawodniku Legii, którym zainteresowana jest Cracovia. Rozmowy w tej sprawie zapewne odbyły się na linii Kraków-Warszawa i to zapewne Centrala w Warszawie zdecydowała o testach. Sosnowiecka filia prawdopodobnie nie miała nic do gadania. Tak może być i z Arakiem. Zapewniać o pozostaniu zawsze można ale jakby pojawiło się zainteresowanie z wyższych lig to "business is business".

nawet gdyby mieli coś do gadania to nie ma się chłopakom co dziwić - raz że kasa - a dwa - zostawia się ich w rękach takiego "fahofca" jak smyla -
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez django 2015-01-07, 9:16 am

Takie są minusy opierania składu na wypożyczonych piłkarzach. Warto żeby prezes spróbował wynegocjować z Legią korzystniejsze warunki wypożyczania piłkarzy. Przede wszystkim to, żeby wielki brat nie mógł zabierać nam piłkarzy w trakcie sezonu.
django

Postprzez Anakin 2015-01-07, 9:18 am

Miruś i jego geniusz trenerski swoją drogą. Ale 3 liga i wątpliwe perspektywy awansu to chyba czynniki zdecydowanie przesądzające o ewentualnej chęci skorzystania z oferty z wyższej ligi. Umówmy się, ani Mizgała ani Arak bardziej się w Zagłębiu nie rozwiną.
Anakin

Postprzez Anakin 2015-01-07, 9:24 am

django napisał(a):. Warto żeby prezes spróbował wynegocjować z Legią korzystniejsze warunki wypożyczania piłkarzy

Wierzysz że nasz Pseudoprezes jest równym partnerem do negocjacji z Leśnodorskim nawet gdyby chciał ? Ja wątpię
Anakin

Postprzez Anakin 2015-01-07, 3:00 pm

"Podoba" mnie siÄ™ ta informacja:
23 piłkarzy Zagłębia Sosnowiec rozpoczęło dzisiaj przygotowania do wiosny w II lidze. W zajęciach nie uczestniczył żaden nowy zawodnik.

W gronie trenujących zabrakło mającego kłopoty zdrowotne Przemysława Mizgały, który nie pojedzie też na testy do Cracovii.

źródło: własne / Twoje Zagłębie
http://www.90minut.pl/news/244/news2445 ... nikow.html

I to ma być klub, który stara się o awans. A kłopoty zdrowotne Mizgały to w pewnym sensie dobra informacja dla klubu. Ale oczywiście życze Przemkowi szybkiego powrotu do zdrowia i oby nie było to nic poważnego
Anakin

Postprzez jondek 2015-01-07, 3:01 pm

Nasz Pseudoprezio to może negocjować tylko z drugim naszym beztalenciem.Jak wuefista z wuefistą :twisted:
jondek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-01-07, 4:10 pm

Kol. Anakin - Mizgała został zauważony w Zagłębiu a nie w Legii- czyli
grając w Zagłębiu stał się lepszym zawodnikiem i chyba czegoś więcej się
nauczył. Kwestie trenera zostawiam na boku.
Problem jest w tym ze AWANS naszego Zagłębia ciągnie się bardzo
długo a nasi zawodnicy nie mogą pokazać szerszej widowni swoich
umiejętności.
Spotkał mnie zawód jako ze liczyłem iż Sztab Szkoleniowy zaprosi na
pierwsze spotkanie zawodników którymi jest zainteresowane - to ta-
jemnicze działanie do niczego nie prowadzi.
Trudno czekam może kiedyś.
Pozdrawiam
Tadeusz
90 minut - w transferach podaje - Arkadiusz Koprucki - obronca -
człowiek wysoki - ca 190 cm wzrost - 30 lat grał chyba w Elblagu.
Jeszcze jedna wiadomość Przemek Oziębała - odchodzi z Górnika
przecież to nasz człowiek. Brać go i to migiem.
Tadeusz Wisniewski

Postprzez motovideo 2015-01-07, 4:53 pm

Panie Tadeuszu,

niby Oziębała jest "nasz" ale czy pamięta Pan w jakich okolicznościach odchodził do Widzewa?
a zatem czy warto po niego sięgać? albo czy on sam poszedłby do 3 ligii?
motovideo

Postprzez August 2015-01-07, 4:54 pm

Na 90minut podają, że Okińczyc rozwiazał już kontrakt z Bielskiem, co oznacza że doszedł do porozumienia z nowym pracodawcą. Zatem przekonamy się wnet kogo wybrał.
A co do Mizgały to jeśli kontuzje bedą go omijały to w Zagłebiu z tym poziomem bardziej się nie rozinie zwłaszcza przy bytomskim kapello. Gra w Sosnowcu była mu potrzebna do tego aby ogrywał sie po długiej kontuzji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2015-01-07, 5:02 pm

Oziębała to chłopak z Żarek, ciepło przyjęty przez kibiców, sam wiele razy dodawalem mu otuchy, gdy w niezrozumialy dla mnie sposób miejsce w ataku zamiast Oziego zajmował wtedy Bagnicki. Jego mecz w Wodzisławiu z Widzewem wszyscy zapamietamy na długo. To w Sosnowcu stał sie wartościowym piłkarzem, ale tego jak się "pożegnał" mu nie zapomnę. Jeśli sami sie nie poszanujemy, to nikt nas nie będzie szanował. Jestem na nie...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2015-01-07, 5:11 pm

novack napisał(a): w Sosnowcu stał sie wartościowym piłkarzem, ale tego jak się "pożegnał" mu nie zapomnę.

A tak chłopaki ze 100% relacjonowali sprawę:
Przykład Przemysława Oziębały jest najlepszym dowodem na przywiązanie zawodnika do klubu. 21-letni zawodnik trafił do Zagłębia w trakcie przerwy zimowej sezonu 2006/2007 z IV ligowego klubu Zieloni Żarki. W barwach naszego klubu Oziębała rozegrał 29 spotkań (8 w Orange Ekstraklasie, 5 w II lidze, 5 w Pucharze Ekstraklasy, 1 w Pucharze Polski oraz 10 w Młodej Ekstraklasie). Po meczu z Widzewem £ód¼, po którym z boiska schodził z podbitym okiem, stał się ulubieńcem publiczności.
Dzisiejsza sytuacja w jakiej postawił klub, jest przykładem braku jakiegokolwiek profesjonalizmu ze strony zawodnika. Oziębała pojawił się dziś w budynku klubowym, jednak nie po to aby uczestniczyć w porannym treningu, lecz aby zdać sprzęt i poinformować, że odchodzi z klubu. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Oziębałą, zainteresowany jest Widzew £ód¼. Zawodnikowi nie przeszkadza również fakt, iż z naszym klubem ma podpisany kontrakt do czerwca 2009 roku. Do naszego klubu nie wpłynęło żadne zapytanie w sprawie ewentualnego transferu, a zarząd Zagłębia wiąże z zawodnikiem długoterminowe plany i chciałby, aby gracz nadal reprezentował czerwono-zielono-białe barwy. W przypadku gdy taka oferta się pojawi, zarząd nie będzie w stanie utrzymać zawodnika, gdyż ma on wpisaną w kontrakt kwotę odstępnego. Oziębała został dostrzeżony i wypromowany przez Zagłębie, a dzisiejszym zachowaniem pokazuje swoją wdzięczność zarówno działaczom jak i kibicom klubu.

Jeśli ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości czy zawodnikom zależy na klubie, przypadek Oziębały jednoznacznie mówi – pieniądze ponad wszystko!
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-01-07, 5:34 pm

Bez Oziębały - Zagłebie tez będzie istnieć - ale przypomniałem sobie odwrotna
sytuacje z A.Jarosikiem - kiedy o Andrzeja pytał Tottenham - a Klub skutecznie
zablokował jego wyjazd mówiąc, ze bez formy itd. itp.
I mysle, że to był powód dla którego Andrzej pogniewał się na całe Zagłebie
Dabrowskie na zawsze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Jakiś mędrzec XYZ - pisze o Okienczycu - na 100% Zagłebie Sosnowiec z ostatniej
chwili.
Jeszcze jedno oficjalna strona podaje , iż za porozumieniem stron Klub rozwiązał
Ktr z 3 zawodnikami o których wcześniej była mowa. Jest wywiad z trenerem po
pierwszym treningu.
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2015-01-07, 6:08 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):przypomniałem sobie odwrotna
sytuacje z A.Jarosikiem - kiedy o Andrzeja pytał Tottenham - a Klub skutecznie
zablokował jego wyjazd mówiąc, ze bez formy itd. itp.

Nie porównujmy Oziębały do Jarosika. To nie ta półka.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-01-07, 6:15 pm

Szanowny Kol. August - zdawałem sobie sprawę iż mogę dostać kontrę
ale wszystko jest Ok lecimy dalej.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2015-01-07, 6:28 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowny Kol. August - zdawałem sobie sprawę iż mogę dostać kontrę

Bez przesady, żadna kontra. Ot, po prostu i okoliczności inne i format piłkarzy nie ten sam. Tak czy owak w przypadku Prezesa możemy zaśpiewać: "Stary niedźwiedź mocno śpi..." jesli chodzi o transfery. Nawet gadyby jakimś cudem to Zagłębie zakontraktowało Okińczyca.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack