Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez GrubyPerez 2014-12-29, 10:01 am

Adamek182 napisał(a):Szkoda tylko że kierując się dobrem Zagłebia musimy czekać na serie porażek bądź brak awansu

właśnie. I to jest qwa przekleństwo kibica Zagłębia.
chcę by Zagłębie wygrywało , ale nie chcę by przy tym smyle w dupę całowali , bo to zła smyla jest .
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Anakin 2014-12-30, 11:50 am

GrubyPerez napisał(a):chcę by Zagłębie wygrywało , ale nie chcę by przy tym smyle w dupę całowali , bo to zła smyla jest .

Na całowanie Smyły w dupę raczej się nie zanosi więc spokojnie z tymi pieszczotami.
Anakin

Postprzez Anakin 2014-12-30, 1:00 pm

Podbeskidzie Bielsko-Biała ogłosiło dzisiaj listę transferową.

Znaleźli się na niej Dariusz Pietrasiak, Damian Byrtek, Wojciech Okińczyc, Idrissa Cissé, Wojciech Trochim i Krzysztof Chrapek.

W przypadku znalezienia nowego pracodawcy władze Podbeskidzia nie będą stawiali zawodnikom przeszkód w rozwiązaniu obowiązującego kontraktu.

źródło: Podbeskidzie Bielsko-Biała
http://www.90minut.pl/news/244/news2443 ... idzia.html

Czyli taki Okińczyc nie jest do wypożyczenia tylko do pozyskania.
Anakin

Postprzez Luis 2014-12-30, 1:44 pm

Taki Pietrasiak na środku naszej obrony to byłby świetny transfer, ale pewnie gościu znajdzie klub w I lidze. A realnie chętnie bym widział na środku Sergeja Kozansa z Tychow, lub Sławomira Mazurkiewicza. Gorzej z prawa obrona. Widzicie jakiś sensownych zawodnikow? Ja na chwile obecna tylko Filipe.
Luis

Postprzez GrubyPerez 2014-12-30, 4:23 pm

Anakin napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):chcę by Zagłębie wygrywało , ale nie chcę by przy tym smyle w dupę całowali , bo to zła smyla jest .

Na całowanie Smyły w dupę raczej się nie zanosi więc spokojnie z tymi pieszczotami.

wydaje mi się , że trzymanie go do tej pory na tak odpowiedzialnym stanowisku pomimo jego otwartej bylejakości to właśnie ewidentny objaw skrytego całowania w dupę. Pytanie tylko - czy poprzez wzajemność.

Więc nie ma mowy o zanoszeniu się - natomiast opinia coraz szerszej jak widać rzeszy kibiców na temat tego "fahofca" - dupocałuśnikom najwyraźniej zwisa i powiewa.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-12-30, 5:30 pm

Historia powtarza się w każdym roku. Poczynania jakie są robione
przez Klub są otoczone tajemnicą. Stawiam sobie pytanie Czy tak
należy postepować ? Na nosa wydaje mi się ze jednak Klub usiłuje
sprowadzić Okinczyca - czy się uda nie wiemy - do rozpoczęcia
przygotowan do rundy pozostało kilka dni, a przecież dobrze by było
aby od dnia 7.01.2015 - skład by skompletowany a zawodnicy mogli
trenować razem - to jest chyba ważne aby w przygotowaniach brali
udział Ci zawodnicy którzy później będą grali. czy z ul. Kresowej
nie wydostały się ploteczki ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2014-12-30, 6:18 pm

Okińczyc,Cisse,Chrapek....wszyscy do kupienia. Niestety wątpie,że nas prezes potrafi przekonać tych zawodników do gry w Zagłębiu. Czasami tacy zawodnicy przechodzą do słabszych lig jeśli klub: posiada wartościowego trenera oraz wizję na kolejnę lata. U nas tener tragiczny,a wizja fatalna.
-> http://www.90minut.pl/news/244/news2443 ... idzia.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez novack 2014-12-30, 6:21 pm

Panie Tadeuszu w naszych realiach zasadą stało się, że najlepsze transfery udają się tuż przed zakończeniem okienka. Dzieje sie tak niestety dlatego, że w Zagłebiu meldują sie zawodnicy którzy wcześniej nie załapali się do klubów w wyższych ligach. Ma to też swoje plusy, mianowicie taki zawodnik nie przepracowuje ze Smyłą całego okresu przygotowawczego i dzieki temu lśni na tle tych których Smyła zgrywał i przygotowywał czas dłuższy, i lśni tak z pół rundy, do momentu, aż Smyła wkomponuje go w drużynę i wpoi mu swą myśl dla laikow, gimnazjalistow i dziewczyn byłych piłkarzy nieprzeniknioną.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-12-30, 6:53 pm

Jeżeli Kierownictwo naszego Klubu będzie czekało do samego
końca to popełni kolejny błąd. Jesteśmy wszyscy Kibice świadomi
ze naszej drużynie nie potrzeba Bóg wie ilu zawodników. Moje
obserwacje - to potrzeba może 3 zawodników ( napastnik, stoper
i obronca lub lewe skrzydło obok naszego wychowanka powracającego
z Bytomia)
Mimo mojego zdania na temat trenera - nie życzę kolejnych wpadek.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-12-30, 7:09 pm

Wiosną szanse ma dostać Budek (nominalny obrońca) i wraca Jovan, więc teoretycznie w obronie mamy dwóch "nowych" zawodnikow, którzy jesienią nie grali, a ponadto wraca Rafał Sadowski. Potrzebujemy konkretnego napastnika do Araka (ma zostać) i środkowego obrońcy. Jeśli nikt wiecej z kadry nie wyleci, to musi wystarczyc. No może jeszcze jakiś legionista w ostatniej chwili kapnie.
Ostatnio edytowano 2014-12-30, 8:34 pm przez novack, łącznie edytowano 1 raz
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2014-12-30, 8:32 pm

Budek to wielka niewiadoma, Jvan po długiej przerwie. Plus do tego trenerem pozostaje Pomysłowy Dobromir. Mam wątpliwości czy to wystarczy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez szajba555 2015-01-02, 4:14 pm

Też zadaję sobie pytanie gdzie szukamy nowych zawodników w okręgówce? w jakimś MK Górniku,Fortecach i dobrze nam znanym Górniku Piaski :-( rozumiem do rezerw czy do przysłowiowego "grzania ławy" prezio ze swoim kamratem docentem sMYŁĄ aż proszą się o ogłoszenie bojkotu z naszej strony jedyny transfer jaki przyciąga moją uwagę to Okińczyc jeśli grałby u nas tak jak sezon wstecz w UKP to może i to osłodziło naszą sytuację . Chciałbym się z czystej ciekawości zapytać czy kumpela prezesa Agnes Kopciowa diament korony czerwonego skansenu dalej jest w zarządzie miasta ?
szajba555

Postprzez Tomcjo 2015-01-03, 10:07 am

Nam tak na prawdę bardziej niż nowych zawodników potrzeba doprowadzenia obecnych do super formy . Ta runda była do dupy bo Smyla źle chłopaków przygotował . Jeśli chłopaki bedą w gazie to awansują bez wzmocnień . A już forma Szatana ma największy wpływ na wynik. Jeszcze jak był Lacha to było ich dwóch . Teraz odpowiedzialność za drużyne spada na Szatana i często on nie daje rady . Lidera drużyny się nie kupi . Trzeba go sobie wychować .
Tomcjo

Postprzez jondek 2015-01-06, 9:56 pm

Mizgała na testy do Craxy.W Zagłębiu zaczyna robić się masakrycznie(za klasykiem gatunku Dariuszem Sz.).Zamiast wzmocnień,osłabiamy się.Przecież żaden Okińczyc,nie przyjdzie do takiej beznadziei,jakim jest obecny "trener".Pora żeby może zadziałał Prezydent,póki jeszcze jest co ratować.
jondek

Postprzez Anakin 2015-01-07, 7:55 am

W mediach ogólnopolskich pisano o Mizgale jako zawodniku Legii, którym zainteresowana jest Cracovia. Rozmowy w tej sprawie zapewne odbyły się na linii Kraków-Warszawa i to zapewne Centrala w Warszawie zdecydowała o testach. Sosnowiecka filia prawdopodobnie nie miała nic do gadania. Tak może być i z Arakiem. Zapewniać o pozostaniu zawsze można ale jakby pojawiło się zainteresowanie z wyższych lig to "business is business".
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna