Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tomcjo 2014-12-16, 6:29 pm

Nikt nie chce do Smyly przyjść . A to niespodzianka . Wiedza ze jest na wylocie i jak tu podpisać kontrakt a przyjdzie nowy trener i ściągnie swoich zawodników . Oni po prostu kalkulują i do Zagłębia się nie opłaca bez względu na kasę . Niedoświadczony prezes tego nieogarnia :lol:
Tomcjo

Postprzez Anakin 2014-12-17, 8:14 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a): a Pan trener
ma gdzieś Zagłębie Sosnowiec. Po prostu należy zapamiętać ten fakt.

To chyba przesada. Po pierwsze sądzę że dla Ojrzyńskiego który jest pracownikiem najemnym najważniejsze jest obecne miejsce pracy. Po drugie Ojrzyński pracował również w Rakowie i to chyba nieco dłużej. Dlatego może mieć swoje powody aby forować inne z dawnych miejsc pracy. po trzecie być może sam zawodnik wolał Clara Montanę od Kresowej. Po czwarte to raczej w naszym mniemaniu Zagłębie powinno mieć mocniejszą pozycję w świecie piłkarskim. Po piąte nie można wykluczyć że mamy bardziej dupowatego prezesa niż w Częstochowie
Anakin

Postprzez Adamek182 2014-12-17, 4:46 pm

Ja osobiście mocno ucieszyłem się widząc na zdjęciach z treningu Piotrka Giela.
Wiem ze trenować ciągle musi. Spory kopniak w "tył" za pomysł z rozwiązaniem tego kontraktu.
Rozumiem że "zaproponowano rozwiązanie" nie jest równoznaczne z "rozwiązaniem.
Był by to najzwyklejszy debilizm.
Adamek182

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-12-17, 8:12 pm

Szanowny ANAKINIE - to jest moje zdanie na temat Pana trenera a mianowicie
będąc w Zagłębiu zrobił rozpierduche sprowadzając bodajże 17 zawodników
różnej maści - zostawił to wszystko jako, ze dostał propozycje w Kielcach.
Czy tak się postępuje ? Nie wiem czy Okienczyc nie przyszedłby do nas.
Zobaczymy bo jest jeszcze cisza - sprawa nie zakończona myślę.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Anakin 2014-12-18, 7:39 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowny ANAKINIE - to jest moje zdanie na temat Pana trenera a mianowicie
będąc w Zagłębiu zrobił rozpierduche sprowadzając bodajże 17 zawodników
różnej maści - zostawił to wszystko jako, ze dostał propozycje w Kielcach.
Czy tak się postępuje ? Nie wiem czy Okienczyc nie przyszedłby do nas.
Zobaczymy bo jest jeszcze cisza - sprawa nie zakończona myślę.
Pozdrawiam
Tadeusz

A to zwracam honor bo źle zrozumiałem Pańską wypowiedź. Oczywiście pod tym względem ocena Ojrzyńskiego jest jasna
Anakin

Postprzez RUDI 2014-12-18, 9:29 am

Trzeba też dodać (do oceny Ojrzyńskiego) jeszcze jedną "zasługę" ,wyciągnął od nas bramkarza .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Anakin 2014-12-18, 9:35 am

Szlakotin z końcem roku przestaje być zawodnikiem Korony którym i tak był już tylko formalnie przez ostatnia rundę. Nie grał nic w Koronie to fakt ale jestem ciekaw w jakiej byłby formie. Zwłaszcza w porównaniu z dwiema miernotami sprowadzonymi przez duet MM.
Anakin

Postprzez RUDI 2014-12-18, 9:46 am

Ja mściwy nie jestem ;-) ,ale według mnie za takie zachowanie (o ile pamiętam całą tą historie ,to najpierw go Zagłębie zwolniło ,gdy nie miał pracy przyjęto go z powrotem ,ale bezrobotny bramkarz zastrzegł że "tylko do końca rundy") uwierzenie(bezpodstawne) w swoją wartość na miarę ekstraklasy ( ktoś go chyba musiał w tym utwierdzać ?) i zostawienie Zagłębia ,to teraz niech sobie trenuje indywidualnie w Mysłowicach ,a potem niech jedzie na zmywak do Anglii (jeżeli może wyjechać)
RUDI

Postprzez Anakin 2014-12-18, 9:57 am

Może i masz rację. Generalnie nie jestem zwolennikiem wchodzenia drugi raz do tej samej rzeki. Ale obecnie mamy dwóch słabych bramkarzy jak na drużynę walczącą o awans. Nie mówiąc już o tym że jakby akurat ten awans stał się faktem. Dlatego o nim pomyślałem.
Anakin

Postprzez RUDI 2014-12-18, 10:25 am

Anakin napisał(a):Ale obecnie mamy dwóch słabych bramkarzy jak na drużynę walczącą o awans.

No i właśnie dlatego dziwi mnie pozbycie się Struskiego (nie był rewelacją ,ale był raczej bramkarzem przewidywalnym) .A wracając do Szlakotina ,do takich ludzi właśnie nie można mieć zaufania ,bo dla osiągnięcia celu stawiają pod ścianą ludzi którzy wyciągnęli do nich rękę (jego kariera przed Zagłębiem dupy nie urywa )
RUDI

Postprzez Anakin 2014-12-18, 10:45 am

RUDI napisał(a):A wracając do Szlakotina ,do takich ludzi właśnie nie można mieć zaufania ,bo dla osiągnięcia celu stawiają pod ścianą ludzi którzy wyciągnęli do nich rękę

Zgadzam się. Obecnie zawodnik jest najemnikiem i nie chodzi o nie wiadomo jakie przywiązanie do klubu. Ale jakaś przyzwoitość też jest konieczna. Nie zmienia to postaci rzeczy że i na bramkę potrzebujemy kogoś lepszego. Zresztą nie tylko tam. Niby mamy sporo czasu ze względu na długą przerwę. Ale w styczniu dobrze by było aby mieć zamkniętą kadrę. Martwia mnie słowa prezesa, z których wynika że większych ruchów nie będzie. A przecież jeśli mamy się liczyć w walce do uzupełnienia jest kilka pozycji.
Anakin

Postprzez jondek 2014-12-18, 12:42 pm

Nie trzeba wiekszych ruchów,wystarcz jeden mały.Wywalić SMYŁE a przyjąć trenera z "kiepelą" :brawo:
jondek

Postprzez novack 2014-12-18, 5:46 pm

Coraz ciekawiej w Rakowie, najpierw Okińczyc, a dzisiaj Mroczkowski. Przypominam, ze Raków ma do nas tylko trzy punkty, dla Smyły to jedna kolejka i juz nas mają. U nas pełen spokój, Smyła buduje, jak nie przymierzajac Górski stadion!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adamek182 2014-12-18, 7:09 pm

Jak zwykle, okienko się zamknie, do nas wpadnie jakieś jedno nazwisko "doświadczonego" gracza w wieku blisko 40, i kilku super zdolnych młodziaków. Ockniemy się na koniec sezonu znowu z ręką w nocniku.
Widać na pierwszy rzut oka kto chce grać o awans. A kto wegetować.
Adamek182

Postprzez dakos 2014-12-19, 8:04 am

Tadeusz Socha - moze by tak jego przygarnąć ?
dakos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna