Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2014-12-14, 5:20 pm

novack napisał(a):I żeby była pełna jasność, bo pewnie mało kto o tym wie, to nie jest tak , że Kozak był u nas zupełnie za darmo, Zagłębue wypłacało mu co miesiąc pewna kwotę

To ciekawe, co piszesz, bo Jaroszewski mówił, że będzie to wyglądało inaczej:

Dużo mówi się o waszej współpracy z Legią w sprawach szkolenia młodzieży, a jak to będzie wyglądać w przypadku pierwszej drużyny?

Wiosną Zagłębie poczyniło chyba największy postęp spośród wszystkich ligowych drużyn i nie chcemy teraz tego niszczyć. Priorytetem jest zatrzymanie w Sosnowcu chłopaków, którzy mieli tak udaną rundę. Jeśli skorzystamy z zawodników proponowanych nam przez Legię, to tylko na pozycjach wskazanych nam przez trenera Kmiecia i za jego pełną aprobatą. Plusem tego rozwiązania jest to, że nie będziemy musieli za piłkarzy z Warszawy płacić, bo nawet jak będą grali w Zagłębiu, to utrzymywać będzie ich Legia. Będą to jednak pojedynczy gracze.

Czytaj więcej: http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html

I jeszcze potwierdził to tutaj:

Marcin Jaroszewski (prezes Zagłębia): Chcę rozwiać wątpliwości kibiców - pierwsza drużyna pozostaje autonomiczna. Nie ma mowy o jakiejkolwiek ingerencji naszych przyjaciół z Warszawy. Otrzymamy możliwość skorzystania z szerokiej kadry Legii. Będą zawodnicy, których zarekomenduje nam trener Urban, a którzy pozostaną „na utrzymaniu” warszawskiego klubu.
http://akademia.legia.com/podstrona,383 ... ec_sa.html
django

Postprzez August 2014-12-14, 6:05 pm

Przyznam szczerze, ze czytając powyższe informacje, a bedąc na miejscu Chęcińskiego, kazałbym niemal natychmiast zrobić audyt w klubie, utrzymującym sie jakby nie było z publicznych pieniędzy. I to niezależnie od tego czy Chęciński lubił sie do tej pory z Prezesem czy też nie. Bo za duże pieniądze w to bagno ida żeby zostawić to samemu sobie, tak jak było dotychczas. poza tym, jaki będzie sens rozpoczynania budowy nowego stadionu, jesli klub bedzie nadal działał w formie lepszego LZS-u. A pytań zaczyna rodzić sie sporo.
Polityka finansowa klubu. jaki jest plan finansowo-budżetowy zbudowany przez prezesa, o ile jest, polityka kadrowa w tym transferowa, zasadnośc utrzymywania etatów w tym sztabu szkoleniowego itd... Ktos tu niedawno na forum krzyczał, że gro z publicznych pieniędzy jest przeznaczanych na funckjonowanie Akademii. Akademia działa jako fundacja. Pytanie: kto jest oficjalnym fundatorem? Czy jaroszewski pobiera wynagtrodzenie jako Prezes Fundacji ? Czy ten drugi z Legii, ktory jest członkiem Zarządu Fundacji też pobiera z tego tytułu wynagordzenie, a jesli tak to w jakiej wysokości ? Niedawno znajomy mi mówił, że zrezygnował z zapisania swojgo dziecka do Akademii Zagłebia, bo jak zrozumiałem, zaśpiewano mu kwotę 150 zł za miesiąc. Czy ktoś mógłby to potwierdzić ? Jeśli tak, to czy tej wysokosci kwota nie jest zby wygórowana w sytuacji gdy na Akademią idą publiczne pieniądze? Zaznaczam, że na kodsztach funkcjonowania Akadeii sie nie znam. Moge sie jedynie odnieść do innych zajęć, w ktorych uczestniczyli bądź uczestniczą moje dzieci. I tak, przykładowo za miesięczne lekcje angielskiego o pokażnej liczbie godzin plus szkółka pływacka wychodze per saldo niżej niż te 150 zł. Poza tym w Sosnowcu prężnie działa, dofinansowywane przez Miasto Ognisko Pracy Pozaszkolnej, gdzie odpłatnośc za naprawdę różego rodzaju zajęcia, dla dzieci z Sosnowca, odpłatność jest naprawdę symboliczna.

W każdym razie takie pytania się nasuwają jak się czyta informacje dot. działalności Prezesa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2014-12-14, 6:15 pm

Zastanawiający też jest fakt, że własciciel czyli na poczatku sezonu Gorski, przekazując znaczna kwotę z miejskiego budżetu, nie określil żadnego celu na ten sezon. Po prostu dał (milion, dwa???- nie wiem dokladnie) i bawcie się. Nie określono celu, zatem nie można rozliczyć Prezesa z jego wykonania.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2014-12-14, 6:56 pm

novack napisał(a):Zastanawiający też jest fakt, że własciciel czyli na poczatku sezonu Gorski, przekazując znaczna kwotę z miejskiego budżetu, nie określil żadnego celu na ten sezon. Po prostu dał (milion, dwa???- nie wiem dokladnie) i bawcie się. Nie określono celu, zatem nie można rozliczyć Prezesa z jego wykonania.

Prezesa spółki zawsze można rozliczyc. Według mnie bardzo pożądany byłby audyt w klubie i odpowiedzi M.in. na pytania które postawiłem. Bo watpliwości co do działalności Jaroszewskiego przybywa. To zaczyna być nie tylko kwestia dziwnych ukladowJaroszewskiego Ze Smyla.
August

Postprzez werty2 2014-12-14, 7:15 pm

novack napisał(a):Zastanawiający też jest fakt, że własciciel czyli na poczatku sezonu Gorski, przekazując znaczna kwotę z miejskiego budżetu, nie określil żadnego celu na ten sezon. Po prostu dał (milion, dwa???- nie wiem dokladnie) i bawcie się. Nie określono celu, zatem nie można rozliczyć Prezesa z jego wykonania.

3 000 0000.
werty2

Postprzez Adam1906 2014-12-14, 8:06 pm

August napisał(a):Niedawno znajomy mi mówił, że zrezygnował z zapisania swojgo dziecka do Akademii Zagłebia, bo jak zrozumiałem, zaśpiewano mu kwotę 150 zł za miesiąc. Czy ktoś mógłby to potwierdzić?

Ciekawe rzeczy opowiada ten Twój znajomy. Bo jest 80 zł. za miesiąc.
Adam1906

Postprzez August 2014-12-14, 8:24 pm

Adam1906 napisał(a):
August napisał(a):Niedawno znajomy mi mówił, że zrezygnował z zapisania swojgo dziecka do Akademii Zagłebia, bo jak zrozumiałem, zaśpiewano mu kwotę 150 zł za miesiąc. Czy ktoś mógłby to potwierdzić?

Ciekawe rzeczy opowiada ten Twój znajomy. Bo jest 80 zł. za miesiąc.

Dlatego pytam na forum. Kwota wydawała mi się dziwnie bardzo wysoka. Ale znajomy to tez nie mitoman. Ale osiem dych za naukę kopania w nogę przy dofinansowaniu to tez nie jest tak mało.
August

Postprzez August 2014-12-14, 8:30 pm

Nie wiem czy można porównać rożne formy zajęć, ale tu: http://www.opp1.sosnowiec.ehost.pl/inde ... erta-zajec kiedy opłaca to Gmina opłaty są symboliczne a poziom zajęć naprawdę fajny. Kto tam prowadzi dzieci ten wie.
August

Postprzez Adam1906 2014-12-14, 8:35 pm

August, nie twierdzę, że 80 zeta to mało, wręcz przeciwnie, uważam że powinno być taniej. Jedno, co mi się podoba, ze dzieci z biednych rodzin nie płacą, za treningi płaci im klub.
Adam1906

Postprzez August 2014-12-14, 8:59 pm

Adam1906 napisał(a):August, nie twierdzę, że 80 zeta to mało, wręcz przeciwnie, uważam że powinno być taniej. Jedno, co mi się podoba, ze dzieci z biednych rodzin nie płacą, za treningi płaci im klub.

Przynajmniej jeden plus. Adaś, wracając do Prezesa, absolutnie ni wymagam abyś publicznie na forum deklarował, ze Jaroszewski jest be. Ale tez wiem, ze jesteś bardzo mądry gość i trudno byłoby mi uwierzyć, ze nie dostrzegasz, iż organizacja i zarządzanie klubem i za obecnego włodarza leży i kwiczy
August

Postprzez pyla 2014-12-14, 9:59 pm

Mam znajomego w klubie 1 ligowym nie bede podawał nazwy i wiem że płace oscylują tam w kwotach 3000 - 5000 zł. Z tym że tą górną granice ma 2 - 3 zawodników reszte spraw finansowych rozstrzyga wewnętrzny regulamin i nie ma tak czy się stoi czy się leży pieniążki się należą. Podobnie sprawa ma się z trenerem, nie znam pensji podstawowej ale dużo zależy od wyników. Nie wiem jak jest u nas ale jakby było podobnie to trener musiłby się sam zwolnić bo chodziłby bez wypłaty .Jaka praca taka płaca :czerwona:
pyla

Postprzez Anakin 2014-12-15, 7:35 am

August napisał(a):trudno byłoby mi uwierzyć, ze nie dostrzegasz, iż organizacja i zarządzanie klubem i za obecnego włodarza leży i kwiczy

jak przychodzi do oceny pracy prezesa to część osób dziwnie nagle zaczyna milczeć. Jeśli to co napisał Novack w sprawie zasada wypożyczania zawodników w jedną czy w druga stronę to jest to nie tylko skandal ale i działanie Jaroszewskiego na szkodę Zagłębia.
Anakin

Postprzez Anakin 2014-12-16, 2:38 pm

August napisał(a): Czy jaroszewski pobiera wynagtrodzenie jako Prezes Fundacji Czy ten drugi z Legii, ktory jest członkiem Zarządu Fundacji też pobiera z tego tytułu wynagordzenie, a jesli tak to w jakiej wysokości

A wiedziałeś że Agnes Kopciowa jest w fundacji ? Razem z Panami Miterskim i Laskowskim. Jestem ciekawy czy ją Arkadio każe zostawić.
Anakin

Postprzez mexicano 2014-12-16, 3:39 pm

Napastnik Podbeskidzia Bielsko-Biała nie dla Zagłębia Sosnowiec

Zagłębie Sosnowiec szuka doświadczonych piłkarzy, którzy pomogą drużynie skutecznie powalczyć wiosną o awans do pierwszej ligi.

Na Stadionie Ludowym tym razem rewolucji nie będzie. W minionych latach zdarzało się, że po zakończeniu rundy z zespołem żegnało się i kilkunastu graczy. Tym razem trenerzy podziękowali za pracę trzem piłkarzom: Piotrowi Gielowi, Radosławowi Kursie oraz Miłoszowi Kozakowi. - Na tę chwilę nie mówimy o kolejnych pożegnaniach, ale to są decyzje, które zawsze należą do sztabu szkoleniowego. Wiele zależy również od planowanych wzmocnień - mówi Marcin Jaroszewski, prezes klubu.

Zagłębie szuka doświadczonych graczy, którzy wzmocnią rywalizację w kadrze drugoligowca. Klub ze Stadionu Ludowego liczył na transfer napastnika Podbeskidzia Bielsko-Biała Wojciecha Okińczyca, ale ten prawdopodobnie trafi do Rakowa Częstochowa. Raków ma już dosyć stagnacji w drugiej lidze, i w mieście pod Jasną Górą też myślą o budowie drużyny na awans.

Sosnowiczanie interesowali się również Sebastianem Zalepą - obrońcą Floty Świnoujście, ale ten z kolei zagra wiosną w Olimpii Grudziądz. - Szkoda, bo zależy nam na wzmocnieniu defensywy - zaznacza Jaroszewski.

We wtorek trenerzy Zagłębia będą oceniać umiejętności testowanych graczy, ale będą to zawodnicy młodzi, którzy będą mogli również grać w zespole juniorów.

sport.pl
mexicano

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-12-16, 4:41 pm

Jednak okazuje się ze dla Ojrzynskiego Raków jest bliższy od Zagłębia i
do Rakowa pójdzie Wojtek Okinczyc - cóż takie jest życie - a Pan trener
ma gdzieś Zagłębie Sosnowiec. Po prostu należy zapamiętać ten fakt.
To może i dobrze bo będzie musiał Sztab zostawić Piotra Giela i dać mu
szanse grania - bo tak naprawdę to my nie wiemy czy on jest dobry czy
bardzo zły napastnik.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna