ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tomano 2005-01-22, 10:34 am

Jezeli rzeczywiscie Szczakowianka sie wycofa, to dla nas fatalnie by sie to skonczylo:( Zostajemy z 14 punktami....
A co do Wrobla, to bylbym bardzo zadowolony. jest to zawodnik ktory w ostatnich latach nastrzelal troche bramek zarowno w Gieksie jak i w Cracovi , wydajnie pomagajac jej awansowac do pierwszej ligi. Wlasnie zawodnicy takego pokroju sa nam potrzebni!

Co z Wolanskim? Wie ktos?
Tomano
Adventure Group

Postprzez Blaszany 2005-01-22, 3:43 pm

W Cracovi wróbel nie strzelił żadnej bramki.
Blaszany

a ja znowu z moim "pieprzem", czyli "3 grosza

Postprzez Blajpios 2005-01-22, 4:57 pm

Mianowicie to, że "odnotowuję pozytywnie" okazję do wzrostu jakiegoś zrozumienia do "ludzi z Jaworzna" - może nie do końca z tej opcji, którzy zarządzali klubem, tu się trudno wypowiadać, do końca nie wiadomo, jaka np prawda była, podejrzenie jest oprócz tego do udziału w starych komunistycznych układach. Ale mają kibiców, ludzi z Jaworzna. Są też z klubem z Jaworzna związani! Pamiętajmy: to nie Śląsk. Nie będą jak GKSu teraz, czy Ruchu ratować - raczej bardziej będą jak Zagłębie dobijać. Pamiątajmy - to nie Śląsk. Otwiera się na siebie to nasze Zagłębie - choćb jeżeli chodzi o sympatie, powiązania, coraz bardziej zjednoczenie. Szansą tego regionu nie jest szczupłość do 3 miast i 400 tysięcy: nie przetrwa wobec decyzji politycznych ześląszczania.
To tyle spojrzeń ogólnych, bo dawno nie "drażniłem".
;-)
Mam nadzieję, że zobaczycie, jak mi tu o dobre chodzi - nie o drażnienie.
:-)
Natomiast ogólnie, co do transferów - nie dajmy się zwariować gorączce, którą media podnoszą, by mieć z czego codziennie żyć, gdy nie ma świeżych cotygodniowych wyników ligowych. Toteż pisać będą mnóstwo. Nie sądzę, by w Torino akurat nasza trójka się "załapała". Panowie, to przecież prawie pierwsza liga włoska - o to walczą "kuzynowie". To raczej forma promocji dla zawodników, jakaś nagroda - i dobrze. Może zresztą tak ich zapali, że za rok, dwa stanie się to realne. Może już i teraz - ale nie trzech, Panowie, gdyby byli tam potrzebni w trójkę, już by tam trenowali. To za duża część zespołu, by tak, ot w połowie przygotowań, ba, tuż przed grą, ich dokooptować. Natomiast jako promocja - cieszę się i mam nadzieję, że pobudzi ich do pracy.
Co do rewelacji transferowej, przymiarek: na jedno zwrócę uwagę. Cieszy - nie to, że wszyscy zostaną. Cieszy to, że starają się już przecież nieźli gracze o Zagłębie, że jest kilku kandydatów do gry na miejsce - zobaczmy skład sparingu. Szukają tu pracy. To dowodzi, że marka "solidnego klubu" się stabilizuje.Klubu, który nie oszukuje, tylko umów dotrzymuje faktycznie a nie wirtualnie. Oby to utrwaliło się jako jeden z elementów "etosu Wielkiego Zagłębia"! "Charakteru i Mocy Zagłębia". Tak jak - związek emocjonalny graczy nawet na sezon, tak jak związek graczy dłużej grających, jak kibicowski szacunek dla wychowanków (tylko wierni barwom tu są, to zagłębiowski patriotyzm) - oraz dla uczciwie zaangażowanych tych, co przychodzą i poczują się Zagłębiem! Oby nie było wyzwisk tylko dlatego, że "dziś się nam nie podobał, ktoś rzucił to hasło i wszyscy zaraz to powtarzają". Oby też nie było wyzwisk i upodobań, jak się zdarzało wcześniej: ten dobry, zawsze dla nas - ten zły, jak tylko się pojawi. Dlaczego? Bo go nie lubimy - i już. Oby w końcu - i Trener dorastał do coraz większej miarki, stając się Guyem Rouxem czy Fergussonem Zagłębia. Już nie tylko autorytet radzący sobie z wychowankami, których zna od dawna, ale i z ukształtowanymi piłkarzami, charakterami coraz bardziej wyrazistymi, które dołączają - by stawał się przywódcą coraz większej rangi, coraz większej odpowiedzialności, coraz większego formatu, takiego, który z odpowiedzialnością będzie np umiał się wypowiedzieć w telewizji przed całą Europą na temat personalny swoich zawodników - nie tracąc głowy, umiejąc odpowiednio "wyważyć wszystko", zorganizować zespół wielkich indywidualności. Rozwijając się w tym kierunku - i na zawodników wywrze wpływ, pociągnie ich w tym kierunku. Jak uwierzy (On, a potem zespół) - że prowadzi zespół "na Camp Nou" czy "Anfield Road" - to będzie szansa, że do tej klasy zespół dorośnie. Bez tej wiary - tej szansy na pewno nie ma już na starcie! I tak - nasze Wielkie Zagłębie utknęłoby "w pół drogi rośnięcia". Oby nie było więc przypadków zmarnowanych, Bały na przykład, co boli tym bardziej, że Zagłębiak, czy innych "wziętych na sezon, pół sezonu", jako wielka nadzieja - i odrzuconych jako niepotrzebni, bo "pomyłka". Jedna, druga, zdarza się, to normalne - jeżeli też zdarzają się odkrycia (jedno wyraźne jest, Pitry) i jeżeli jest to "dorastanie do klasy". To sztuka formować zespół ludzi, jeszcze większa: formować na coraz większym poziomie. Obyśmy umieli sobie darować przypadki "wędrowniczków", jak choćby - obawiam się Moskalewicz, który rozgrywa z Pogonią mecz. Oby Małocha jednak udowodnił, że takim wędrowniczkiem nie jest.
No, już koniec tej "listy" czy "koncertu" życzeń. Kończę - przypomnieniem, by o nich pamiętać, począwszy od pierwszego! (czyli - nie tylko piłkarskiego. Zagłębie jako zespolenie wszystkich w tym regionie, rosnącym w moc!)
Pozdrawiam wszystkich.
Blajpios

Postprzez Tomano 2005-01-22, 6:22 pm

Rzeczywiscie piszac o Wroblu nie popatrzylem do statystyk a raczej moja opimie o nim wyrazilem na podstawie wrazenia jakie wywarl na mnie grajac w tych kubach.
Tomano
Adventure Group

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-22, 7:13 pm

Dzisiejszy mecz z BKS to z gory zaplanowany pojedynek w trakcie gry trener bedzie mogl sprawdzic przydatnosc zawodnikow do druzyny- kogo zostawic a z kim sie pozegnac.
Warunki atmosferyczne pokrzyzowaly szyki i zawodnikom bo nie mogli wykazac swoich umiejetnosci w 100 % a trener nie mogl dokonac oceny poszczegolnych grajkow.
Co sie zas tyczy WROBLA z GKS-u nie jestem zapalony aby gral u nas podobnie sprawa sie ma jak z Moskalewiczem.
Wolalbym, aby dobrze sie wkomponowali Kruszynski, Paczkowski, Bzdega - dla nich mlodych ZAGLEBIE to firma + dobra KASA + punktualnie.
Natomiast kreci mnie wypowiedz KT na temat Madara - iz to dobry srodkowy pomocnik, duzo widzi i dobry technicznie.
Nie sadze, aby Szczaka wycofala sie z rozgrywek - beda grac znacznie zmienionym skladem.
Prosze o dwa slowa w sprawie gdyby ze Szczakowianka bylo odwrotnie i wycofala sie z rozgrywek.
Wydaje mi sie, iz druzyny winny otrzymac WALKOWER w meczach ze Szczakowianka przeciez oni rozegrali 1/2 Sezonu.
Czy tak nie jest?

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez WOJTEK 2005-01-23, 10:52 am

TAK NIE JEST. WALKOWERY PRZYZNAWANE SĄ GDY DRUŻYNA , KTÓRA SIĘ WYCOFA ROZEGRA 50% MECZÓW PLUS JEDEN. JEŚLI WYCOFA SIĘ NIE ROZGRYWAJĄC ŻADNEGO MECZU NA WIOSNĘ JEJ REZULTATY ZOSTANĄ ANULOWANE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Oko 2005-01-24, 12:33 am

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2508288.html

Kontrakty z obcokrajowcami, a także z Januszem Wolańskim i Jackiem Paczkowskim mają być sfinalizowane w tym tygodniu.
Prawdopodobnie do drużyny dołączy jednak bramkarz Sławomir Rydel, który jesienią grał w Sarmacji Będzin. Jeżeli w klubowym budżecie zabraknie pieniędzy na podpisanie wszystkich umów, kilku piłkarzy, którzy grali jesienią w Sosnowcu, zostanie wypożyczonych do innych klubów.
Oko

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-24, 11:03 am

Wg dzisiejszych info w GAZECIE mozna wywnioskowac, iz pilkarze na chwile obecna, ktorzy podpisali/sza Ktr to: M.Beben, Hosic, Adzem, D.Kruszynski, J.Paczkowski, M.Warakomski, J.Wolanski, A.Madar i M.Budka (od Czerwca)
Powrot z wypozyczenia: S.Rydel - L.Greda - J.Luty.
Dalsze wzmocnienia/zmiany w skladzie moga miec miejsce gdy zwodnicy lub zawodnik udajacy sie do Turynu zostana w AC Torino wowczas ZAGLEBIE otrzyma KASE na uzupelnienie skladu.
Jednak ciekaw jestem jak koledzy widza te transfery, ktore dokonano na chwile obecna ?
To jest juz duza dawka info jak bedzie budowany sklad w rundzie wiosennej, moze przybyc 1-2 zawodnikow max.
Ja zaryzykuje i podam: BEBEN - WARAKOMSKI-HOSIC-TRESCINSKI-ADZEM SKRZYPEK - MADAR - LACHOWSKI - WOLANSKI PITRY - MALOCHA.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Oko 2005-01-24, 12:09 pm

Skład trzeba przyznać że niezły nam się utworzył po transferach . Tylko żeby to znalazlo przełożenie na zdobywane punkty. Myślę że Lacha i Pitry zostaną z nami, jeśli by mieli odejść to dopiero po pełnym sezonie.
Oko

Postprzez slawojka 2005-01-24, 12:13 pm

Szkoda, że Ujka nie widzisz w składzie... ciekawe czemu?
slawojka

Postprzez zgredos 2005-01-24, 12:18 pm

Tadeusz- skład jaki podałeś jest chyba optymalny jaki obecnie możemy wystawić. Tyle tylko, że jest trzech nowych obrońców plus bramkarz (w tej formacji trzeba było zrobić porządek bo obrone jesienią mieliśmy bardzo słabą).Teraz trzeba żeby ci zawodnicy jak najszybciej zgrali się ze sobą.Noi ten rozgrywający Madar ciekawy jestem co on reprezentuje, trener go chwali ale...
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-24, 12:27 pm

Dlaczego UJKA nie ma w moim skladzie ? Otoz skutecznosc w/w zawodnika w ostatnim czasie byla niska. My potrzebujemy bramek i punktow i to juz na starcie. Nie mam zadnych uprzedzen, aczkolwiek kilka razy zawalil w waznych momentach.
Przeciez moze wchodzic na zmiany - zreszta to dotyczy wszystkich zawodnikow. Nasza druzyna musi byc silna, grozna w kazdym meczu i przez 90 minut.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Socio 2005-01-24, 12:49 pm

Co do skladu to z obrona sie zgodze i brakiem Ujka tez- niestety napastnika rozlicza sie ze strzelonych bramek a Mariusz ich nie strzela. Co do pomocy nie bardzo optymalny wydaje mi sie ten sklad :D
Po pierwsze Wolanski jest prawym pomocnikiem a Dawid na lewej gra po prostu slabo (co mielismy okazje widziec pare razy), po drugie dwoch rozgrywajacych (Lacha i Madar) to chyba bez sensu. Lacha i Pitry w ataku- oni umieja strzelac bramki a tego nam potrzeba jak napisal slusznie Taduesz.
Socio

Postprzez mały 2005-01-24, 12:59 pm

CHŁOPCY ZACIĄGNIJCIE RĘCZNY . DOPIERO POCZĄTEK PRZYGOTOWAŃ A WY USTALACIE SKŁAD. SZCZEGÓLNIE PAN PANIE TADEUSZU . kIRUJE SIĘ PAN NAZWISKAMI I TYM CO BYŁO W TAMTYM SEZONIE , ALE TAMTEN SEZON SIĘ SKOŃCZYŁ I BĘDZIE NOWY. NIE WIEMY DO KOŃCA JAKI BĘDZIE SKŁAD , KTO BĘDZIE ZDROWY I W JAKIEJ DYSPOZYCJI . ZALECAM WIĘC TROCHĘ UMIARU I NIE WYCIĄGANIE DALEKO IDĄCYCH WNIOSKÓW.

POZDRAWIAM .
mały

Postprzez slawojka 2005-01-24, 1:08 pm

Ano narzekaliśmy, ze Rudy śpi i totalny bezruch transferowy w Zagłębiu. Tymczasem nowych tyle, że można wystawić z nich kompletną 11-tkę, i zaczyna się nam coponiektórym w głowach "przewracać" od nadmiaru nazwisk...Nie zmienia to faktu, że wyjściowa 11-tka na Radomsko jest dla każdego z nas dużą niewiadomą i nie jednego z nas pewnie zaskoczy :shock:
slawojka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna