2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez django 2010-05-27, 11:12 pm

Niekoniecznie. Spróbujmy znaleźć ten mecz, w którym on dostał tą tajemniczą kartkę, której nie potwierdzają żadne źródła. Posłużymy się tą stroną -> http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=8287&id_sezon=75
Dostał kartki w 7, 8, dwie w 10 kolejce. W jedenastej pauzował, czyli na razie wszystko ok.
Później dostał kartki w 13 (5 kartka) i 14 kolejce (6 kartka). W 15 pauzował, więc jedynym meczem, w którym mógł zobaczyć siódmą kartkę był mecz 12 kolejki z Elaną Toruń.
I tu jest problem. Bo według 90minut -> http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=620555 i strony Elany -> http://www.elanatorun.nazwa.pl/ jedynym zawodnikiem Górnika, który dostał tam kartkę był Wacławczyk.
Co ciekawe także strona Górnika nie dopatrzyła się tam żółtej kartki Opałacza, co jest dziwne bo mecz był rozgrywany w Polkowicach -> http://gornikpolkowice.ofens.pl/user_site/news/7439/
Czyli tak, albo on dostał w tym meczu kartkę, której nikt nie widział, albo Polkowice robią wszystkich w chuja. Jeżeli weźmiemy pod uwagę opcję, że tam jednak kartki nie było, a swoją siódmą kartkę dostał dopiero jak podają wszystkie źródła w meczu z Unią Janikowo, to robi się bardzo ciekawie. Bo powinien pauzować w meczu z Bałtykiem Gdynia i GKS Tychy, w których grał. A to oznacza, że Górnik powinien zostać ukarany dwoma walkowerami. Oczywiście wszystko można zweryfikować protokołami sędziowskimi, ale jak się okazało po meczu Jarota - Górnik protokoły lubią się zmieniać. Jest też możliwość poproszenia Elany o udostępnienie filmu z tego meczu, jeżeli takowy był kręcony i sprawdzenia czy Opałacz został tam ukarany żółtą kartką
django

Postprzez August 2010-05-28, 7:24 am

Brzmi to mniej więcej jak próba rozwiązania zagadki istnienia Bolesława Zapomnianego. Cóż pozostaje nam poczekać na rozwój sytuacji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2010-05-28, 7:39 am

django napisał(a):Jest też możliwość poproszenia Elany o udostępnienie filmu z tego meczu, jeżeli takowy był kręcony i sprawdzenia czy Opałacz został tam ukarany żółtą kartką

Nie wiesz, że filmy w II lidze są fabrykowane? Przecież sam PZPN o tym mówił swego czasu... Ja mam nawet nakręconych 6 bramek z Ludowego w meczu z Rakowem ale ich nie dałem do filmu... ;-)
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2010-05-28, 7:51 am

Tak między Bogiem a prawdą to nawet jeśli jakims cudem PZPN stuknął by Złodziei na 6 pkt to co to da ? I tak będą na 2 miejscu a na ostatek grają boodajże w Żaganiu ze zdegradowanym Ślęzogawinem. Wątpię w statę jakichkolwiek punktów. A nam pozostanie jeszcze większa złość co do spierdolonych zwłaszcza ostatnich meczy przez naszych grajków. Osobiście wolę aby zostało jak jest.
August

Postprzez August 2010-05-28, 8:56 am

Ciekawe podsumowanie o Bydgoszczy. Zaskakuje mnie jednak "nostalgia" za Baniakiem, który prowdził w Bydgoszczy dziwny twór nie akceptowany przez kibiców. Sam jest również dość kontrowersyjną postacią:

Bydgoszcz i Poznań dzieli zaledwie 150 kilometrów. Ale w piłkarskiej praktyce całe lata świetlne, bo Lech jest mistrzem Polski, a Zawisza na kolejny rok został w zaściankowej drugiej lidze.Teraz w bydgoskim klubie rozpocznie się szukanie winnych. Pierwszym do odstrzału będzie na pewno trener Mariusz Kuras oraz kilkunastu piłkarzy. Jako człowieka jest mi go bardzo żal, bo zawsze był bardzo otwarty
na dziennikarzy. Niestety, jako trener się nie sprawdził i to nie tylko w Zawiszy. Półtora roku temu został wyrzucony na zbity pysk z Pogoni, gdzie
miał podobne warunki. Czy to przypadek? Z pewnością jeśli zostało mu trochę honoru powinien podać się do dymisji. Inaczej być nie może, jeśli wiosną na wyjeździe wygrywa się zaledwie jedno spotkanie, a zbiera solidne cięgi na boisku w Zielonej Górze.

Tomislav Basić, Sergio Batata, Tomasz Podgórski oraz Jacek Kosmalski. To zimowe ''hity'' transferowe bydgoskiego klubu. Pierwszego chyba ściągnięto jedynie po to, aby mógł grać w A-klasie. Brazylijczyk najlepsze lata ma już za sobą, a o byłym napastnik Polonii Warszawa szkoda nawet pisać. A tymczasem ze te pieniądze można było pozyskać Macieja Manelskiego oraz znakomitego Artura Lenartowskiego, który był przecież zimą na testach w Bydgoszczy. Ci dwaj zawodnicy wnieśliby do zespołu o wielkiej więcej niż wspomniana czwórka.

Taki jest smutny obraz piłkarskiej rzeczywistości w mieście nad rozlaną Brdą. Trener nie był w stanie odpowiednio nastawić psychicznie swoich zawodników do spotkań wyjazdowych. Z obcych boisk Zawisza przywiózł zaledwie jedno zwycięstwo z Wrocławia. Jeszcze zimą głoszono ''na mieście
'' o możliwym przejęciu akcji klubu przez Zbigniewa Bońka. To miało się stać po ewentualnym awansie do I ligi. Tymczasem teraz widok na pieniądze od wychowanka klubu jest nie tylko bardzo słaby, ale jeszcze nie wiadomo w ogóle jaka będzie przyszłość
II-ligowej spółki. Wszak zbliżają się wybory samorządowe i źródełko pod tytułem ''Urząd Miasta'' może szybko się skończyć.

Czy w Bydgoszczy przez następne lata musimy być skazani na oglądanie i pisanie o II-ligowym futbolowym zaścianku? Jako dziennikarze też wreszcie byśmy liznąć porządnej piłki, chociażby w wydaniu zaplecza ekstraklasy. Nie zmienią tego ani siatkarze Delekty, ani prowincjonalny żużel. Tymczasem czas mija, a poprawy sytuacji nie widać. Prawda jest taka, że większości zawodników nie opłacało się awansować do I ligi, bo straciliby dobrze płatną posadę. Jeśli jednak w przyszłym roku Zawisza ma się znów bić o I ligę, potrzebni są nie tylko piłkarze ''z jajami'', ale również trener z autorytetem. Daleko nie trzeba szukać. Już dziś do wzięcia jest na przykład znany w Bydgoszczy i okolicach Bogusław Baniak, który wcześniej pokazał co potrafi w Warcie i Pogoni. Panie Burlikowski, do dzieła!

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... zascianek/
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 6:03 pm

Ruch Radzionków chce jednego z najlepszych napastników I ligi

18:00, 2010-05-28

Autor: Kamil Kwaśniewski
- Prezes Baran zaoferował mi grę w Ruchu. To ciekawa opcja - mówi Łukasz Gikiewicz. Napastnikiem ŁKS-u, który po sezonie będzie do wzięcia za darmo, interesują się także kluby z ekstraklasy.

Temat pt. "Łukasz Gikiewicz i Ruch Radzionków" był na tapecie już rok temu. Ostatecznie do finalizacji sprawy jednak nie doszło, co nie oznacza, że strony się do siebie zraziły. Wręcz przeciwnie. - Poznać osobiście prezesa Tomasza Barana nie miałem jeszcze okazji, ale i tak polubiliśmy się... rozmawiając kilka razy przez telefon - uśmiecha się 23-latek.

Sympatia do niego w Radzionkowie jest tym większa, że ma za sobą udany sezon w I lidze. Dla ŁKS-u Łódź rozegrał 28 ligowych spotkań i strzelił 9 bramek, ale nikt w klubie przedłużenia wygasającej właśnie umowy mu jeszcze nie zaoferował. To szansa dla "Cidrów". - Prezes Baran zaproponował mi grę w Ruchu. Zapewnił, że buduje silny zespół, a najlepsi piłkarze na pewno w Radzionkowie zostaną - przyznaje, lecz zastrzega, że o transferze jeszcze nie myśli.

- Do końca rozgrywek zostały dwa mecze. Chcemy dzięki nim odzyskać utraconą twarz. Ja osobiście mam zamiar godnie pożegnać się z kibicami, bo wygląda na to, że to będą moje ostatnie występy dla ŁKS-u - wskazuje zawodnik, który jedyną jak na razie bramkę w ekstraklasie zdobył w barwach Polonii Bytom. Było to spotkanie z GKS-em Bełchatów. I właśnie bełchatowianie są jednym z wielu innych klubów zainteresowanych Gikiewiczem.

Tymczasem rosły snajper wcale nie wyklucza, że mając do wyboru ekstraklasę i I ligę, zdecyduje się na to drugie rozwiązanie. - Mój menedżer mówił mi o zapytaniach z elity. Dla mnie najważniejsze jest jednak to, aby grać. Nie interesuje mnie siedzenie na ławce i liczenie pieniędzy. Udowodniłem to w zimie, kiedy nie zdecydowałem się na odejście do Korony Kielce...

-> http://sportslaski.pl/Ruch-Radzionkow-c ... ,info.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez miuzik17 2010-05-28, 6:51 pm

Naprawde rozpiepszmy tą brame i wejdzmy na ten stadion . jak oni nas niechca wpuscic to sami wejdzmy ! bo i tak gorzej niemoze byc ! Napewno niejeden zagłębiak chciał by to zrobic ! to moje zdanie
miuzik17

Postprzez kanel 2010-05-28, 8:27 pm

na pewno nie jednemu wpadł taki pomysł do głowy ale to była by kula w plecy strzelona Zagłębiu przez owych śmiałków. Może jakiś protest na dniach Sosnowca! Może kilka broszur wytykające z błędy popełnione przez obecny zarząd Zagłębia:)
kanel

Postprzez miuzik17 2010-05-28, 8:29 pm

kanel a co ci da jakis protest albo wyzwiska ? nic to niepomoze , Nasze Wielkie Zagłębie słabo gra bo niema kibiców na stadionie , Jak by nie wojewoda to napewno mielibysmy awans ...... :twisted:
miuzik17

Postprzez Koterwa 2010-05-28, 9:07 pm

Tak i wojewoda nie kupił zimą napastnika to wojewoda nie potrafi w odpowiedni sposób zarządzić klubem i to wojewoda źle przygotował zespół do rundy wiosennej? Ludzie zastanówcie się
Koterwa

Postprzez August 2010-05-28, 9:26 pm

Koterwa napisał(a):Tak i wojewoda nie kupił zimą napastnika to wojewoda nie potrafi w odpowiedni sposób zarządzić klubem i to wojewoda źle przygotował zespół do rundy wiosennej?

No pewno, że wojewoda. Przecież nie nasz geniusz biznesu , Prezes H. :lol:
August

Postprzez patrios91 2010-05-29, 12:54 am

29 maja 2010, 0:33:24 - adamz
Niewulis bliski przejścia do Ruchu Radzionków

21-letni obrońca Jagiellonii Białystok Andrzej Niewulis przebywa na testach w Ruchu Radzionków, który w tym tygodniu wywalczył awans do I ligi. Zawodnik ma trafić do "Cidrów" na zasadzie wypożyczenia.

- Doszedłem z klubem do wniosku, że muszę coś zmienić, aby się rozwijać. Stąd pojawił się pomysł występów w drużynie z zaplecza ekstraklasy. Tam mam się ogrywać. Jagiellonia sporo mi pomogła, gdyż zaproponowała grę w Ruchu Radzionków. Podczas tych kilku dni treningów chciałem pokazać się z jak najlepszej strony, a także porozmawiać z włodarzami "Cidrów" na temat mojej przyszłości w tym klubie. Myślę, że jestem bliżej niż dalej występów w beniaminku pierwszej ligi - powiedział Niewulis.

21-latek minionego sezonu w barwach żółto-czerwonych nie może zaliczyć do udanych. Wystąpił w zaledwie trzech spotkaniach pierwszego zespołu i z reguły był skazany na grę w Młodej Ekstraklasie.

- Nie do końca jestem z minionych miesięcy zadowolony, bo liczyłem na to, że wywalczę miejsce w zespole. Życie jednak zweryfikowało te plany i nie pograłem sobie za wiele. Plusem z pewnością była możliwość treningów z najlepszymi zawodnikami w Polsce - podsumował wychowanek Wigier Suwałki.

źródło: Jagiellonia Białystok

-> http://www.90minut.pl/news/124/news1247 ... onkow.html
Nigdy nie myslalem,ze bede sie wstydzil za wladze i wyniki w swoim ukochanym klubie. Szkoda tylko tej pracy z przed lat najwiekszych gwiazd Zaglebia...skad mogli przypuszczac,ze pojdzie ona na marne.
patrios91

Postprzez August 2010-05-29, 8:56 am

patrios91 napisał(a):Nigdy nie myslalem,ze bede sie wstydzil za wladze i wyniki w swoim ukochanym klubie. Szkoda tylko tej pracy z przed lat najwiekszych gwiazd Zaglebia...skad mogli przypuszczac,ze pojdzie ona na marne.

Wyniki w mijającym sezonie nie są niczym zaskakującym. Niestety. Poza tym chyba nie pierwszy raz musimy się wstydzić za klubowych decydentów. Jak w tvn24 pokazywano skutego kajdankami Rudego , tak naprawdę pokazywano dramat tysięcy kibiców Zagłębia. Wszak PanWojtek to chyba najwybitniejszy piłkarz naszego klubu biorąc pod uwagę nie tylko klub ale i olipmiadę i start w Mistrzostwach Świata. Natomiast nie zgodze się, że coś z przesżłosści poszlo na marne. To dzięki tamtym sukcesom dziś podstawą klubu kibice, a dzięki nim z kolei ten klub nadal istnieje.
August

Postprzez patrios91 2010-05-29, 11:10 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Nigdy nie myslalem,ze bede sie wstydzil za wladze i wyniki w swoim ukochanym klubie. Szkoda tylko tej pracy z przed lat najwiekszych gwiazd Zaglebia...skad mogli przypuszczac,ze pojdzie ona na marne.

Wyniki w mijającym sezonie nie są niczym zaskakującym. Niestety. Poza tym chyba nie pierwszy raz musimy się wstydzić za klubowych decydentów. Jak w tvn24 pokazywano skutego kajdankami Rudego , tak naprawdę pokazywano dramat tysięcy kibiców Zagłębia. Wszak PanWojtek to chyba najwybitniejszy piłkarz naszego klubu biorąc pod uwagę nie tylko klub ale i olipmiadę i start w Mistrzostwach Świata. Natomiast nie zgodze się, że coś z przesżłosści poszlo na marne. To dzięki tamtym sukcesom dziś podstawą klubu kibice, a dzięki nim z kolei ten klub nadal istnieje.

Raczej mi chodzilo o dobre imie Zaglebia,ktore wypracowaly sobie gwiazdy Zaglebia, zhanbione przez aktualnych i takze poprzednich wlodarzy z kapelusza.
patrios91

Postprzez kiboll 2010-05-29, 12:21 pm

Obysmy w nowym sezonie ktory bedzie juz niebawem walczyli o awans ale bedzie cholernie ciezko gdyz Zawisza bedzie mial prawopodobnie jeszcze wieksza kase o walke na awans upragniona 1 lige . Jeszcze Olimpia ciezka druzyna moze kolejne ekipy z 3 ligi beda chcialy awansowac zaraz z 2 do 1 . Bedzie ciezko jak cholera sie okaze.
kiboll

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna