Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tomcjo 2014-03-01, 12:03 pm

Az sie boje czy nie mamy za duzo pilkarzy . Jesli Gandu zagra to jest to pierwszy konkretny krok w ataku . Choc nie zdziwie sie jak kto inny strzeli wiecej goli . A tak duza liczba graczy zdolnych do gry w pierwszym skladzie to swietne zabezpieczenie przed kontuzjami i kartkami . Druzyna nie bedzie miala spadkow formy . Tylko trener teraz ma problem jak to rozegrac zeby nie doszlo do kwasow miedzy pilkarzmi bo cala praca pojdzie na marne . Licze ze Smyła wykarze sie madroscia wobec tak licznego składu.
Tomcjo

Postprzez lesław1 2014-03-01, 2:10 pm

spoko z Gandu, tylko że on trenował podczas rundy a na czas przygotowań poleciał do Holandii więc może byc totalnie bez formy
lesław1

Postprzez jondek 2014-03-01, 4:00 pm

Po dzisiejszym sparingu,Jankowski nie nadaje sę nawet do rezerw,ale na trybuny.Dwie okazje i dwa podania do bramkarza gości.BEZNADZIEJA.
jondek

Postprzez patrios91 2014-03-01, 9:51 pm

Niech Smyła już skleja najlepszych w pierwszej 11,a nie ciągle dzieli skład na 2,3 różne teamy. Niech najlepsza 11tka wypracowuje jakieś mechanizmy.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez lama.1980 2014-05-07, 7:31 am

grunt to zgranie,wyćwiczone zagrania podstawowej 11-tki
lama.1980

Postprzez Anakin 2014-05-23, 7:20 am

Rozumiem że zatrzymanie Września któremu kończy się kontrakt nie ma szans. Ale czy są szanse na zatrzymanie Mizgały który jest też wypożyczony do końca rundy ? Akurat dwa najbardziej wartościowe nabytki mogą czy też z pewnością odejdą.
Anakin

Postprzez szajba555 2014-05-27, 8:06 pm

A czy ktoś popiera kupno Wojciecha Okińczyca ? ja natomiast uważam że był by dla nas wzmocnieniem 19 bramek na mnie to wyrabia jakieś wrażenie :) a jeżeli chcemy namieszać i być przysłowiowym "Czarnym koniem" to sprowadzenie z ZG Okińczyca było by dla nas za przeproszeniem zasranym obowiązkiem :!: na pewno u nas na Kresowej miałby lepszą płacę moim zdaniem potrzebujemy dobrego napadziora,kogoś na bramkę i z paru kopaczy na obronę :-) i trenerowi kogoś trzeba dać za asystenta trenera bo też po mojemu kiepsko w tym sezonie było z nakłonieniem do determinacji i walki :twisted: teraz pan Smyła powinien działać na ultimatum albo on walczy i nakłania do tego co powyżej napisałem albo jak nasi oponenci zza lewej strony Brynicy mówią RAUS !!! jeżeli chcemy do takiej formy wrócić jak 30 lat temu to musimy spie**alać z tej zawrzodziałej 2-giej ligi ile sił w rękach i nogach a jeżeli ktoś uczęszcza na spotkania z naszym panem prezesem Marcinem Jaroszewskim to polecam się też zapytać o możliwość sprowadzenia niniejszego zawodnika powyżej i o kwestię finansów
Pozdrawiam :)
szajba555

Postprzez Luis 2014-05-27, 8:16 pm

Ludzie zastanowcie sie co piszecie. Okinczyc w Zaglebiu? Zalosne ;/ Wyobrazcie sobie, ze mnie rowniez marzy sie ten zawodnik, ale jest to NIEREALNE. Facet, o ktorego juz teraz zabiega polowa zespolow z 1 ligi ma przyjsc do nas? Dla nas sukcesec bedzie jak Legia wypozyczy do nas Efira. Badzmy realistami. Jezeli w zimie nie udalo sie sciagnac np. Rybskiego czy Chałasa to Okinczyc tym bardziej jest nierealny. Odejsc powinni Jarczyk, Ostry, Grzesik, Sadowski, Kaliciak, Jankes i Arłukowicz. Kursa moze zostac, ale na lawke, a Wojcieszynskiemu dalbym jeszcze pol roku na zgranie.
Luis

Postprzez szajba555 2014-05-27, 11:29 pm

Tak a po co takiego zawodnika jakieś UKP ściągało oni podobno jakieś tam długi mają i wogóle nie wiem jak tam wygląda sprawa z Dvalishvilim w Legii może do nas by go wypożyczyli na jeden sezon i kto wie może u nas by się przełamał ale co do Kaliciaka to on moim zdaniem nie jest taki zły to czemu u nas w Zagłębiu nie stawia się na młodzież nam w ubiegłym roku na meczu z Górnikiem Wałbrzych bramkę strzelił 16-latek mój imiennik chciałem dodać :-) i chciałem też podać przykład Poznańskiego kolejorza gdzie gra Dawid Kownacki a przez jego zapalenie do gry ciągłą determinację interesują się giganci pokroju Realu Madryt,Borusii Dortmund itd. też można trochę młodej gwardii dodać do naszego zespołu się coś dla mnie niezła plątanina robi z tymi transferami :redface: Lacha nie , Okińczyc nie , Efir też stanowczo nie ,Lado również tak samo jak Efir to kto by budował ten kolektyw który by prowadził do wielkiego powrotu złotej ery na Ludowym no do kurwy nędzy kto się pytam ? my potrzebujemy sponsorów na nowy stadion,piłkarzy,trenera itd. a jest cały czas ta sama padlina czyli 2 liga pan Górski jeżeli chce może sprzedać udziały dajmy na to dla Arceroll Mittal jeśli ma honor dla swojego miasta i nie jest lewacką dziwką nie chce wprawić Sosnowiecki sport w przedostatnią fazę agonii to polecam tą opcję ja jako mieszkaniec Dąbrowy Górniczej i fan Zagłębia Sosnowiec proszę oto aby kibice i fani utożsamiający się z tym klubem co ja serdecznie proszę o to abyście nie głosowali na pana Kazimierza Górskiego za rok stawiając krzyżyk obok imienia i nazwiska tego pana pogrążacie nasz klub w te same czasy co 25 lat temu. Przepraszam że odbiegłem od tematu ale po co były takie drewna nam potrzebne typu :Arułkowicz i Wojcieszyński też w pewnym sensie oni moim zdaniem są winowajcami tego frajerstwa w naszym wykonaniu nie wiem czy też dobrze robię że obwiniam pana Smyłę bo coś widzę że bardzo mało motywacji albo ewentualny brak jej i nakłaniania na boisku do determinacji i walki my potrzebujemy trenera który ma w sobie cząstki panów pokroju : Dragomir Okuka (temperament) i Adam Nawałka (dyscyplina,konsekwentność) i też chyba nie każdy się zemną zgodzi kiepskie transfery tych dwóch drewnianych panów między innymi powodów o braku awansu jest sporo ale nie każdy przyzna mi odnośnie ich rację
szajba555

Postprzez szajba555 2014-05-27, 11:36 pm

Luis napisał(a):Ludzie zastanowcie sie co piszecie. Okinczyc w Zaglebiu? Zalosne ;/ Wyobrazcie sobie, ze mnie rowniez marzy sie ten zawodnik, ale jest to NIEREALNE. Facet, o ktorego juz teraz zabiega polowa zespolow z 1 ligi ma przyjsc do nas? Dla nas sukcesec bedzie jak Legia wypozyczy do nas Efira. Badzmy realistami. Jezeli w zimie nie udalo sie sciagnac np. Rybskiego czy Chałasa to Okinczyc tym bardziej jest nierealny. Odejsc powinni Jarczyk, Ostry, Grzesik, Sadowski, Kaliciak, Jankes i Arłukowicz. Kursa moze zostac, ale na lawke, a Wojcieszynskiemu dalbym jeszcze pol roku na zgranie.

Tak a mi w Legii marzy się Federico Piovacarri i troszke wątpię aby zagrał z eLką na piersi kto wie może by go cygany go sprzedali naszym braciom z Warszawy :-)

Pozdrawiam
szajba555

Postprzez Diouf39 2014-05-28, 9:27 am

Była już opcja Okińczyca przed jego pójściem do Zawiszy. Teraz to kosmiczne marzenia z naszej strony a on sam Zagłębie ma w dupie. Taki mamy klimat i taka jest prawda
Diouf39

Postprzez szajba555 2014-05-28, 8:55 pm

O jaki klimat znów chodzi przecież ja uważam że przy dostatecznym zapełnieniu Ludowego jest klimat niemal "Hiszpański" tak jak to miało miejsce około 3 tygodni temu :-)
a co do Okińczyca to jeżeli prezes z trenerem byliby dość wpływowi to dało by radę dziesiątki innych kopaczy znaleść dajmy na to Dariusz Zjawiński może z nim transfer latem poszedłby gładko ewentualnie go wypożyczyć Jankesa i Kaliciaka chcecie na :czerwona: chcemy w przyszłym sezonie walczyć o 1 ligę to ja braki natomiast widzę w obronie i na szpicy a Markowskiego może też by dało radę do powrotu na Kresową namówić :niezle: kto wie kto wie :-) i też od naszych braci z Bielska może by dało radę ściągnąć Mikodę i Boczka :-)
szajba555

Postprzez Adam1906 2014-05-29, 9:02 am

Szanowni koledzy, zanim będziecie tutaj rzucać nazwiskami Efir, Dvalishvili czy inny Messi zastanówcie się, gdzie my gramy ? Jesteśmy w drugiej (TRZECIEJ) lidze :!: Żeby Legia chciała wypożyczyć tutaj kogoś, kto łapie się (choćby z głębokiej rezerwy) do pierwszego składu trzeba grać na zapleczu Ekstraklasy a nie po pipidówkach...
Adam1906

Postprzez lesław1 2014-05-29, 12:09 pm

Adam1906 napisał(a):Szanowni koledzy, zanim będziecie tutaj rzucać nazwiskami Efir, Dvalishvili czy inny Messi zastanówcie się, gdzie my gramy ? Jesteśmy w drugiej (TRZECIEJ) lidze :!: Żeby Legia chciała wypożyczyć tutaj kogoś, kto łapie się (choćby z głębokiej rezerwy) do pierwszego składu trzeba grać na zapleczu Ekstraklasy a nie po pipidówkach...

racja
Dla nas Mizgała to chyba szczyt marzeń......
lesław1

Postprzez django 2014-05-29, 1:28 pm

Adam1906 napisał(a): Żeby Legia chciała wypożyczyć tutaj kogoś, kto łapie się (choćby z głębokiej rezerwy) do pierwszego składu trzeba grać na zapleczu Ekstraklasy a nie po pipidówkach...

W takim razie powstaje pytanie o sens współpracy z Legią na gruncie wypożyczania piłkarzy. Jeżeli ma ona polegać na wypożyczaniu nam wiecznie kontuzjowanych piłkarzy w rodzaju Mizgały, ewentualnie słabych grajków, typu Grzesik, to chyba nie bardzo nam się to opłaca w sensie sportowym
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników