Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Sir 2014-01-20, 7:21 pm

Ostruszko zagral w sparingu. TO jednak zostaje?
Sir

Postprzez Adam1906 2014-01-21, 10:14 am

Kadra na obóz w Dębicy:

Bramkarze: Mateusz Struski, Mateusz Wieczorek, Paweł Grzywa.

Obrońcy: Marcin Sierczyński, Jan Grzesik, Michał Grudniewski, Sławomir Jarczyk, Radosław Kursa, Jovan Ninković, Michał Farkaś.

Pomocnicy: Wojciech Wojcieszyński, Michał Cyganek, Łukasz Matusiak, Filip Kazimierczyk,Grzegorz Arłukowicz, Hubert Tylec, Rafał Sadowski, Tomasz Szatan, Łukasz Grube, Jakub Malara.

Napastnicy: Rafał Jankowski, Łukasz Tumicz, Krzysztof Kaliciak.

Najpierw była informacja, że Bodzioch jedzie na zgrupowanie, teraz się okazało, że już nie a Zagłębie rezygnuje z niego przynajmniej do letniego okienka transferowego. Trochę szkoda mi tej decyzji, ale w końcu Bodzioch byłby następnym obrońcą w kadrze a nam potrzeba NAPASTNIKA...
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2014-01-21, 10:37 pm

Ostruszko zostaje a pojechal na Ukraine sprawy wizowe zalatwic . I jak mozna sie domyslac z wypowiedzi trenera to jest powodem ze braklo etatu dla Bodziocha . Pewnie gdyby byla kasa to by go wzial a tak jest sprawdzony Ostry . Ale nie widac rozwiazania problemu z przodu . Kaliciak to ciekawy grajek ale tylko przy duzej formie nam sie przyda . Nie wiem skad wstret przed testami napastnikow z nizszych lig . Przeciez testy sa darmo a i potem nie beda najlepiej zarabiajacymi w klubie . I jak nie jakoscia to iloscia uzupelnia braki chocby w razie kontuzji. Ja jakos nie wierze ze napastnik przyjdzie z Legii. Choc Lewego odeslali jak Ruch Olisadebe .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez STACH PL 2014-01-22, 9:38 am

Czy w lutym do Zagłębia trafi na wypożyczenie ktoś z trójki Legionistów Jakub Arak, Michał Efir, Patryk Mikita ? Myślę, że wszystko zależy od operatywności prezesa Jaroszewskiego bo jeszcze napastnika potrzebujemy jak" ryba wody"
STACH PL

Postprzez jondek 2014-01-22, 2:03 pm

Wszyscy wkoło krzyczą,że król jest nagi czyt. nie mamy skutecznego napastnika,ale nasi włodarze jakby tego nie zauważali/Nie wiem czy liczą na cudowne odblokowanie się Jankowskiego,cudowny powrót formy Kaliciaka czy sensacyjny transfer-wypożyczenie z Legii???Wszystko to jest utopią.Na koniec będzie że wszystko poszło zgodnie z planem,tylko zabrakło skuteczności.Tak,tylko,że skuteczności w działaniu ludzi odpowiedzialnych za wzmocnienia siły ognia brakuje już teraz.Ale chciałbym się mylić i czekam jednak na niespodziankę.Jeszcze jest czas,żeby nie było"sorry,ale taki mamy budżet" ;-)
jondek

Postprzez bbartek 2014-01-22, 2:52 pm

Doćekal jest jeszcze do wzięcia...nie pojechał na obóz Tychami.
bbartek

Postprzez jondek 2014-01-22, 3:09 pm

Slusarski i Murawski też, ale są po trzydziestce(dokladnie 32) a my po 30 nie bierzemy.Sorry ale takie mamy zasady ;-)
jondek

Postprzez kriss68 2014-01-23, 8:34 am

jondek napisał(a): Zakontraktowanie skutecznego napadziora jest w rej chwili priorytetem.

Czy przychodzi ci do głowy jakieś rozsądne nazwisko ?
Wymień jakieś (tylko bez amatorów z 4-5 ligi) .
Może trenerzy coś przeoczyli i bez kontraktu pęta się napastnik z 15-20 bramkami w sezonie i nikt go nie chce zatrudnić.
Takie realia na tym poziomie rozgrywkowym zbieramy resztki ze stołu.
kriss68

Postprzez jondek 2014-01-23, 10:05 am

Nikt mnie nie prosił o znalezienie takiego napastnika.Zresztą ,w klubie chyba są ludzie odpowiedzialni za wyszukiwanie takich perełek.Przynajmniej,kiedyś byli.Ale jak czytam że Chrobry testuje piłkarzy Pogoni Lwów a Odra O.kontraktuje Litwina,to myślę że może ten kieunek jest słuszny.Przynajmniej próbują.U nas był jeden afroholender i dupa.Został Kaliciak do odnowy,Zablokowany Jankowski i na dwojebabkawróżyła Tumicz.Nadzieja w Cyganku,jak wejdzie na zmiane,Szatanie jak mu wyjdzie strzał i Grube jak mu piłka siądzie z wolnego.No i jeszcze posiłki z Legii na które tak liczy trener Smyła.
jondek

Postprzez novack 2014-01-23, 1:13 pm

Obawiam się, że jedynymi wzmocnieniami tej zimy będą... Weis i Cyganek.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-01-23, 3:50 pm

Kol. Novack - jak Weis może być wzmocnieniem jak nie pojechał
na obóz do Dębicy ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2014-01-24, 2:40 am

Mikita, jeśli ma grzać ławę w Legii to warto go przekonać na wypożyczenia ( historia z Małeckim w Zagłębiu ).
Sir

Postprzez Adam1906 2014-01-24, 11:45 am

Sir napisał(a):Mikita, jeśli ma grzać ławę w Legii to warto go przekonać na wypożyczenia ( historia z Małeckim w Zagłębiu ).

Ja pierdziele :lol: Sir, Ty myślisz co piszesz? Mikita nie jest co prawda zawodnikiem pierwszej jedenastki Legii, ale jest pełnowartościowym zmiennikiem. Ten fakt oraz to, że Legia jest liderem Timobajla a my 3 klasy rozgrywkowe niżej powoduje, iż tej klasy zawodnik nie będzie wypożyczony do Zagłębia! Może gdybyśmy byli liderem I ligi i walczyli o awans do Ekstraklasy, ale nie w tej kapuścianej II Zachodniej ;-)
Ps. Poza tym przypomnij sobie, że Małecki był wypożyczony do ZS nie podczas naszej gry w 3 lidze ale w OE...
Adam1906

Postprzez patrios91 2014-01-25, 8:46 pm

Przede wszystkim Mikita jest przereklamowany i myślę,że w naszym Zagłębiu wielką gwiazdą by nie był. Lepiej dla niego jak będzie grał częściej w II lidze. Chodzi mi po głowie Bartosz Flis,jeśli chodzi o testy-Powtarzam TESTY.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Sir 2014-01-26, 2:59 am

Adam1906 napisał(a):
Sir napisał(a):Mikita, jeśli ma grzać ławę w Legii to warto go przekonać na wypożyczenia ( historia z Małeckim w Zagłębiu ).

Ja pierdziele :lol: Sir, Ty myślisz co piszesz? Mikita nie jest co prawda zawodnikiem pierwszej jedenastki Legii, ale jest pełnowartościowym zmiennikiem. Ten fakt oraz to, że Legia jest liderem Timobajla a my 3 klasy rozgrywkowe niżej powoduje, iż tej klasy zawodnik nie będzie wypożyczony do Zagłębia! Może gdybyśmy byli liderem I ligi i walczyli o awans do Ekstraklasy, ale nie w tej kapuścianej II Zachodniej ;-)
Ps. Poza tym przypomnij sobie, że Małecki był wypożyczony do ZS nie podczas naszej gry w 3 lidze ale w OE...

Drogi Adasiu, każdy może trochę pofantazjować. A zobaczysz że Mikita nie będzie grał w tej rundzie zbyt wiele w Legii i dla tego zawodnika wypożyczenie byłoby lepsze w rozwoju. Moze nie do 2 ligi ale do pierwszej. Chociaz jesli Legia ma z nami umowę a piłkarz chciałby udowodnić swoją wartość strzelając np 15 bramek w rundzie rewanzowej nawet w 2 lidze..to czemu nie.
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna