LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Carlos 2005-11-19, 12:06 am

niewiem czy to juz tutaj było ale Zygo został kimś tam w pzpn , mozna poczytac o tym na kibice net
Carlos

Postprzez PTAQ84 2005-11-19, 9:31 am

Carlos napisał(a):niewiem czy to juz tutaj było ale Zygo został kimś tam w pzpn , mozna poczytac o tym na kibice net

http://www.90minut.pl/news.php?id=347838
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez mdc dg 2005-11-21, 9:52 am

http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=16504

Świetna odpowiedź SKLW na zarzuty i oszczerstwa wypowiedziane przez "łysego" w ŻW.
mdc dg

Postprzez Przemek26 2005-11-24, 8:39 am

Właściciele Legii Warszawa zastanawiają się nad zmianą prezesa. Na Łazienkowską ma wrócić Leszek Miklas.

W 2002 roku kierowana przez Miklasa Legia zdobyła mistrzostwo Polski. Grupa ITI chce, aby Miklas, obecnie dyrektor wykonawczy Ekstraklasy SA, wrócił do klubu. Może zastąpić prezesa Piotra Zygę.

"Czy wracam do Legii? Nie potwierdzam tej informacji. Czy zaprzeczam? Mam miłe wspomnienia z tego klubu, ale nie przechodzę obecnie na Łazienkowską. Nie chcę się wypowiadać, czy chciałbym wrócić do Legii" - powiedział w "Życiu Warszawy" Miklas.

"Nie chcę tego komentować. Nie do końca znam sprawę, ale nie mogę też powiedzieć, że nic o niej nie wiem" - stwierdził Paweł Kosmala, dyrektor generalny ITI, który od 15 listopada sprawuje ze strony właścicieli nadzór nad działaniami zarządu KP Legii.

Według gazety w grę wchodzą trzy scenariusze. Miklas może zostać w Legii dyrektorem generalnym, a Zygo pozostać jej prezesem. Możliwe jest jednak, że Wejchert i Walter zdecydują się szybko na zmianę prezesa. Miklas mógłby wówczas rozpocząć kierowanie klubem po zakończeniu rundy jesiennej. W innym wariancie, Miklas dopiero w czerwcu 2006 roku zastąpi Piotra Zygę.

(INTERIA.PL/Życie Warszawy)
Przemek26

.

Postprzez cannambis sc 2005-11-24, 6:26 pm

za niedlugo mecz Legia-arka miejmy nadzieje ze do tego czasu bedziemy mogli wspomuz braci na stadionie
cannambis sc

Re: .

Postprzez Cygan 2005-11-25, 2:59 am

cannambis sc napisał(a):za niedlugo mecz Legia-arka miejmy nadzieje ze do tego czasu bedziemy mogli wspomuz braci na stadionie

Ciebie możemy wspomóż slownikiem ortograficznym :lol: . A na najbliższym będziemy: Wisła - Legia
Cygan

Postprzez Miłosz 2005-11-25, 4:42 pm

A czy ktoś incognito wybiera się na Wisłę :?: na mnie bilecik już czeka i się grzeje na półeczce :wink:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez ASTER 2005-11-26, 4:20 pm

JEST JUŻ PO WYBORACH WIĘC MOGĘ TERAZ NAPISAĆ:
NIE WIEM CZY WIECIE ALE WALTER TO DOBRY ZIOMAL TUSKA.
:wink:
POZDROWIENIA DLA LEGII I WYTRWAŁOŚCI W DĄŻENIU DO CELU!!!
ASTER

Postprzez Miłosz 2005-11-27, 10:51 pm

No i już po meczyku,ukrywałem sie z kumplem nikt nas nie wyśledzil,więc spoko :wink: Co do meczu,dość wyrównany,choć czasami Wisła miała zdecydowaną przewagę,ale ani jedni,ani drudzy nie potrafili strzelić bramy,choć mieli do tego okazje,co do atmosfery to ta Wisła ma chyba jakiś kompleks Legii,większość czasu bluzgi na Warszawę,zamiast skupić sie na dopingu "swoich",no ale cóz to nie nasz problem...

Pozdro dla wszystkich obecnych przy Reymonta.
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Cygan 2005-11-28, 1:41 am

Własnie wróciłem. Meczyk spoko i choć Wisła miała przewage, to jednak Legia miała 100% sytuacje. Defensywna taktyka Wdowczyka przyniosła efekt.

Ps: Fatalnie sie siedzi wsród ludzi, którzy cały czas krzyczą niezrozumiałe dla ciebie: jazda, jazda, jazda... :twisted:
Cygan

Postprzez PTAQ84 2005-12-04, 10:02 am

jak miło widzieć pełne trybuny na Łazienkowskiej i do tego dobrą gre Legii, sądze że Wdowiec przez zimę ściągnie kilku wartościowych graczy i na wiosne na Ludowym przy okzaji obchodów 100-lecia klubu zobaczymy mistrzów Polski 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Ader 2005-12-06, 8:18 pm

http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=16717

W dniu dzisiejszym Stowarzyszenie złożyło na ręce pana Jarosława Ostrowskiego członka zarządu KP Legia wstępny projekt obchodów 90–lecia Legii stworzony wspólnie z grupą Nieznani Sprawcy. Fani przygotowali atrakcje na cały rok 2006. Trzeba przyznać, że propozycje są bardzo ciekawe. Poniżej przedstawiamy treść pisma:
Program obchodów 90-lecia klubu Legia Warszawa

A) IMPREZY CYKLICZNE

STYCZEŃ – projekcje w jednym z warszawskich kin „Multikino” historycznych meczów Legii (np. Legia – Inter, Legia – Panathinaikos, Legia – Rosenborg, Legia – Bayern) poprzedzone spotkaniami z trenerami/piłkarzami tego okresu dla kibiców (2 mecze w weekend – razem 8 meczów)
LUTY – III Turniej Kibiców na Bemowie
MARZEC – „Śladami Historii” – wycieczka do Maniewicz i okolic (Wołyń) -przedstawiciele kibiców, klubu (?),byłych piłkarzy (?)
KWIECIEŃ – mecz pod hasłem „90 minut na 90 lecie”/ „Mecz z historią” – sparing z Zagłębiem Sosnowiec.
MAJ – mecz piłkarski Legia – CD Europa Barcelona - mecz stylizowany (stroje z tamtej epoki, gracze – amatorzy itd.(bardziej inscenizacja)) - upamiętnienie pierwszego meczu na stadionie. Plus okolicznościowy folder rozdawany podczas wejścia na ten mecz o historii stadionu i o tamtym meczu. Przez cały miesiąc do zwiedzania na terenie stadionu wystawa fotografii stadionu (fotki historyczne z różnych epok, plus makiety i propozycje nowego stadionu)
CZERWIEC – Dzień dziecka z Legią. Tytuł ’93
LIPIEC – na głównym boisku mecz Legia – Polonia (juniorzy) stylizowany (stroje z pierwszego meczu itd.) – upamiętnienie pierwszego meczu w Warszawie (pamiątkowy folder, bądź broszura dla każdego kibica)
SIERPIEŃ – obchody Powstania. Podkreślenie historii i związku Legii z wojskiem. Okolicznościowe plakaty dot. PW. Obecność na wszystkich uroczystościach związanych z PW.
WRZESIEŃ – Obchody wybuchu II Wojny Światowej. Mecz Legia – Man. City (upamiętnienie Deyny). Zaproszenie na ten mecz rodziny Deyny. Spotkanie z rodziną Deyny dla kibiców
PAŹDZIERNIK – Legia – Legia „All Stars”. Mecz obecnych piłkarzy Legii z drużyną jej największych gwiazd z przeszłości (Kowalczyk, Gadocha, Kici, Pisz, Kosecki itd.). Przez cały miesiąc spotkania z byłymi trenerami/piłkarzami.
LISTOPAD – wmurowanie na Krytej tablicy upamiętniającej 90-lecie Legii, objęcie patronatu nad jakąś szkołą (zakup strojów i sprzętu piłkarskiego). Jeżeli szkoła bez nazwy – nadanie imienia Legii/ Deyny
GRUDZIEŃ – Wigilia z Legią/ Mikołajki z Legią – zbiórka prezentów – nie tylko pamiątek klubowych – dla Domów Dziecka lub biednych rodzin. (pieniądze z licytacji pamiątek (?))

B) AKCJE TRWAJĄCE NON STOP

1. Akcja w 90 szkołach – „90 lat z Legią” – wykłady, pogadanki z historii Legii (z piłkarzami), zachęcenie do przyjścia na stadion – come back akcji „Po szkole na zakole” – wywieszenie plakatu przy okazji wizyty w szkole, ogromny nacisk od razu na opiekunów/nauczycieli do przychodzenia z dzieciakami na mecze. Od stycznia.
2. Licytacja internetowa (np. legialive.pl) 90 różnych pamiątek związanych z Legią – zebranie przez to pieniędzy na grudzień. Start od stycznia.
3. okolicznościowe billboardy/plakaty/reklamy prasowe/internetowe na 90 lecie.
4. wydanie okolicznościowych pamiątek na 90 lecie – koszulki, szaliki, długopisy itd.
5. na każdy mecz 90 darmowych wejściówek dla kibiców na Żyletę.
6. współpraca z serwisami internetowymi i NL – relacje (foto, video) z tych wydarzeń, w NL pod koniec każdego miesiąca obszerna relacja z danego wydarzenia. Przede wszystkim informacje na stronie SKLW.
7. Banner na dachu Krytej z hasłem odnośnie 90 - lecia („Mamy już 90 lat”) – cały rok. Bannery z takim samym hasłem przy wejściach i przy kasach – cały rok.
8. Wydanie na koniec roku okolicznościowego albumu ze zdjęciami z wszystkich imprez. (seria limitowana)

Nawiązanie współpracy z fundacją p. Walter odnośnie tego wydarzenia – daje to szansę na powodzenie realizacji TV. (Fundacja organizuje smsową zbiórkę pieniędzy co daje szansę zarobienia na Fundację w zamian za krótkie relacje w TVN –nie)

Autor: Woytek
Źródło: własne

Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mdc dg 2005-12-06, 8:22 pm

Jeżeli te pomysły zostaną zaakceptowane to będzie czego zazdrościć :roll:
mdc dg

Postprzez Legionista1 2005-12-07, 4:24 pm

kto sie wybiera na Górnik Łęczna?
Legionista1

Postprzez Robson_sc 2005-12-09, 7:13 pm

Robson_sc