Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez RUDI 2012-06-05, 7:01 am

django napisał(a):Kto mu wróżył taką przyszłość?

-Pasjonująca walka o piłkarza Zagłębia Sosnowiec-
Reprezentant U-18 ma za sobą testy w Feyenoordzie Rotterdam i Hercie Berlin. Zbierał pochwały od Włodzimierza Smolarka i Henryka Kasperczaka
-> http://pilka-nozna.przegladsportowy.pl/ ... 1,292.html

-Poziom był wysoki, ale bez przesady - mówił piłkarz, który już teraz znalazł się na celowniku Wisły i Legii. Jan Urban, trener warszawskiej drużyny, zainteresował też Pietrzakiem skautów hiszpańskiego Racingu Santander.

Tak kilka "newsów " z brzegu ;-) jeżeli to nie jest "wróżenie " to zapowiedź jakiejś kariery .

patrios91 napisał(a):Jeden cos palnie,a pozniej wszyscy za nim.

To chyba do mnie ,to się odniosę - Jankes pojechał do Kielc i Zabrza ,zgoda ,ale nie widzisz różnicy ? pojechał do drużyn z wyższej ligi , a jak by Rafała zaprosił np.Pelikan Łowicz ,też by pojechał aby się pokazać ?.Przyjąłem do wiadomości że nie szuka sobie klubu ,a może ktoś inny szuka dla niego?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-06-05, 7:56 am

Spokojnie Rudi, nie ma się co ekscytować.Po prostu fakty są takie, że extraklasowy średniak i 1-ligowa czołówka to dla niego za wysokie progi. A czyimś gadaniem w formie najlepszych pochwał, również nie ma się co podniecać. Pamiętasz Rafała "we no k**wa" Wencka ? Pamiętam, jak wróżono mu karierę reprezentacyjną. A kto dziś nawet w Zagłębiu o nim pamięta ?
Wydaje się, że Pietrzak musi zrobić krok wstecz. A czy dotyczy to gry u nas, to inna kwestia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-06-05, 8:39 am

August napisał(a):Po prostu fakty są takie, że extraklasowy średniak i 1-ligowa czołówka to dla niego za wysokie progi.

Dlatego kilka postów wcześniej pisałem o złym doradcy dla Rafała ,za wcześnie został wepchnięty na "głęboką wodę " nie proponowano jakiejś bajońskiej sumy ,mógł się doszlifować w niższej lidze ,jeden czy dwa sezony mogły podnieść jego wartość rynkową jak i sportową (takie jest moje zdanie i całkowicie w tej kwestii zgadzam się z django ) .
Inną sprawą jest jeżeli już się znajdzie w "elicie" ,śledzi się postępy kogoś kogo się oglądało na swoim stadionie ,i komentuje się takowe (jeżeli są) ,a jeżeli ich nie ma (ja uważam że wypożyczenie do niższej ligi nie jest postępem,czyż nie mógł się ogrywać jak Grunt ,w ME Górnika?) też się komentuje.

Ps. Źle się czyta (może tylko mnie?)o wychowanku naszego klubu, który odchodzi z klubu ,aby się "rozwijać sportowo" a po kilku sezonach nie bardzo mieści się w składach drużyn w których gra . ;-(
RUDI

Postprzez August 2012-06-11, 7:16 pm

(...)
Z naszych informacji wynika, że z drużyną może pożegnać się doświadczony Tomasz Łuczywek, który stracił ostatni sezon z powodu kontuzji. Z Zagłębia może odejść także pomocnik Arkadiusz Mróz. - Na razie żadne decyzje jeszcze nie zapadły - uspokaja prezes.

W Sosnowcu trudno będzie zatrzymać najskuteczniejszego napastnika drugoligowych rozgrywek, Rafała Jankowskiego. Interesują się nim nie tylko kluby z ekstraklasy (Korona Kielce i Górnik Zabrze, dla którego strzelił już bramkę w sparingu), ale także pierwszoligowy GKS Tychy. - Rafałowi kończy się kontrakt, więc tak naprawdę wybór należy do niego. Jestem pewny, że nigdzie nie będzie mu tak dobrze jak w Sosnowcu. Inni przebić mogą nas tylko pieniędzmi - żartuje Baczyński, który kończy właśnie pierwszy rok - po powrocie do klubu - swojej prezesury.
(...)
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... rzego.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-06-13, 11:14 am

Tomasz Łuczywek, Dawid Miłkowski, Arkadiusz Mróz, Mateusz Sroka, Artur Karpowicz, Damian Gieracz oraz Łukasz Wawrzyniak nie zagrają w przyszłym sezonie w drużynie Zagłębia Sosnowiec.

-> http://www.90minut.pl/news/190/news1905 ... owiec.html

Według mnie Sroka mógłby zostać ,chyba że są inne powody jego odejścia niż nie przydatność do drużyny .
RUDI

Postprzez bob100 2012-06-13, 1:33 pm

Witam !
A ja mam inne zdanie ...
Potrzebna jest nowa krew w druzynie !
Powinien odejsc Jarczyk, Lachowski(sp), Bialek, Marek itd.a budowac druzyne na sprawdzonym Matusiaku.
bob100

Postprzez gargamele 2012-06-13, 3:30 pm

o kur.. to błysnąłeś..Lachowski..Białek..brawo za typy.Ty się kur.. bukmacherką zajmij i tam typuj!!!
gargamele

Postprzez KBB 2012-06-13, 7:28 pm

chyba jakaś 5 kolumna zabryniczna :lol:
oberscheisen = sralesia = gówny śląsk
KBB

Postprzez django 2012-06-13, 10:28 pm

RUDI napisał(a):Tomasz Łuczywek, Dawid Miłkowski, Arkadiusz Mróz, Mateusz Sroka, Artur Karpowicz, Damian Gieracz oraz Łukasz Wawrzyniak nie zagrają w przyszłym sezonie w drużynie Zagłębia Sosnowiec.

-> http://www.90minut.pl/news/190/news1905 ... owiec.html

Według mnie Sroka mógłby zostać ,chyba że są inne powody jego odejścia niż nie przydatność do drużyny .

Jestem zaskoczony pozbyciem się Mroza. Chłopak radził sobie na skrzydle,potrafił zakręcić obrońcami, zejść do środka, strzelić. Z resztą nazwisk jak najbardziej się zgadzam. O tym, że w Zagłębiu grają Gieracz i Miłkowski to nawet nie wiedziałem. Sroka to bardzo słaby grajek. Niby ograny, więc coś tam powinien potrafić, a prawa obrona to był najsłabszy punkt naszej defensywy.
django

Postprzez Adamek182 2012-06-14, 12:56 pm

Co do Sroki to nie widze w nim kompletnego gracza. Budowanie akcji w ofensywie jest u niego na poziomie tak niskim że szkoda o tym nawet pisać. Za to defensywa-przyzwoicie. Jeżeli do Zagłębia przyjdzie w jego miejsce równie solidny i silny w obronie piłkarz to ok. Może przyjdzie ktoś kto umie przy okazji zagrac w pomocy i podac do ataku to rewelacja. Ale jeżeli mamy szukac w ciemno to może lepiej było wstrzymać się ze skreśleniem go.
Adamek182

Postprzez novack 2012-06-14, 2:14 pm

W Zagłębiu całą rundę brakowało przede wszystkim bocznych obrońców i to po obu stronach. Lewym miał być Wawrzyniak, ale po 2 meczach okazało się , że w destrukcji to katastrofa i słusznie usiadł na ławie, a stronę łatał Ostry, który na tej pozycji radził sobie jako tako, ale to typowy środkowy, więc szkoda go tam męczyć. Po prawej miał byś Sroka i też grał z braku laku, jeszcze w ofensywie ok, ale destrukcja to panika. Boczni obrońcy to absolutny priorytet, a jeśli odejdzie Jankowski, to też zostajemy bez napastnika.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Zibi33 2012-06-14, 7:28 pm

Moim zdaniem powinno sie sie zrobić w Zaglebiu rewolucje personalną,bo ewolucja nic nie da.Trzeba podziękować Bialkowi,Markowi itp osobom,które myślą ze są piłkarzami.Zostawiłbym Suchanskiego,Jankesa,Lysego i ewentualnie Lache,reszta nie zasługuje żeby nosić koszulkę Zagłębie.
Zibi33

Postprzez Adamek182 2012-06-15, 6:40 am

Co to za ataki na Białka i Marka? Szturm zakamuflowanej opcjii??
Adamek182

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-06-17, 10:07 am

To co pisze to nie jest kupno zawodnika - otóz Gruncik z Polonii Warszawa (wypozyczenie)
otóz wspomniane wypozyczenie konczy sie - uwazam iz nalezy młodego napastnika
zatrzymac i zacząc budowac druzyne ktora moze w bliskiej przyszłosci awansowac do I ligi.
Zobaczymy jakie decyzje podejmie Prezes, trener i inni ludzie. Ja osobiscie nie chciałbym
aby powtorzyła sie sprawa z Rafałem Pietrzakiem najlepiej aby Rafał wrocil do Zagłebia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gregor 2012-06-17, 10:46 am

Nie podoba mnie się ponowna wymiana tabunu zawodników . Jak uczy niedaleka historia naszego klubu nic dobrego z takiej wymiany nie wynika .Mym zdaniem tak się nie buduje zespołu . Nie mam tu nic do decydowania więc mogę się jedynie biernie przygladać tej żonglerce kadrami . Kto jest odpowiedzialny za takie ruchy kadrowe i co one dadza DUMIE ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO czas pokaże . Ja mam osobiście pewnośc że osoby decydujące o przyszłości klubu odpowiedzą na moje wątpliwosci w niedalekiej przyszłości . Bo nie moze byc tak że w klubie osoby decyzyjne za działania nie przynoszące lub przynoszace korzyści klubowi nikt nie ponosi odpowiedzialności lub chwały.
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna