Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez yahaya 1906 2011-12-02, 7:03 pm

Byłoby świetnie...nie wyobrażam sobie by odszedł i najprawdopodobniej wydał wyrok na Zagłębie.
yahaya 1906

Postprzez swiezy52 2011-12-02, 7:08 pm

Oby plany Jankesa sie spelnily, mam nadzieje ze osobiscie bedzie mial wplyw na decyzje gdzie kontynuowac gre a nie bedzie pionkiem w grze jakiegos rzadnego kasy menago
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez django 2011-12-02, 10:07 pm

Już głowa Baczyńskiego w tym, żeby Jankowski nigdzie nie odszedł. Nie chodzi o to, żeby blokować chłopakowi karierę, ale przez najbliższe pół roku musi zostać i pomóc w walce o utrzymanie. Mam nadzieję, że Jankowski rozumie, że klub dał mu okazję do pokazania się i wypadałoby się za to odwdzięczyć. Jeżeli odejdą Mójta, Stefański i Jankowski, to zostajemy nie tylko bez obrony, ale i bez ataku. O ile na odejście dwóch pierwszych klub w obecnej sytuacji nie ma większego wpływu, to wypuszczenie Jankowskiego, który ciągle ma ważny kontrakt, będzie kompromitacją prezesa.
django

Postprzez Lars 2011-12-02, 10:10 pm

RUDI napisał(a):Może jednak zostanie ?

Dziś Rafał Jankowski pojechał na sparing Piasta Gliwice, w którym pokazał, że strzelanie bramek przychodzi mu z łatwością. Popularny „Jankes” zdobył dwa gole, a gliwiczanie pokonali litewski Trakų FK… 2:0. - Nie oznacza to, że odejdę, jest szansa, że zostanę w Sosnowcu - przekazał napastnik. - W tym sezonie się utrzymamy, w przyszłym powalczymy o awans do 1 ligi, a w kolejnym do ekstraklasy, zawsze chciałem taką drogę przejść - dodał uśmiechnięty „Jankes”.
Więcej ...http://zaglebie.eu/jankowski-dalej-strzela-_2_1821.html

Jankes powinien zdecydować się co mówi w wywiadach. Dla zaglebie.eu chce zostać, a dla TVP3 chciałby bardzo spróbować sił wyzej, jest szansa w Gliwicach i wszystko zależy od trenera Piasta. Jednym słowem, odpowiedź na pytanie zależy od tego, kto pyta.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez KOLO87 2011-12-02, 10:46 pm

trochę was zawiodę zobaczcie co powiedział na stronie Piasta Jankowski!!!!!
Problem Jankowskiego może polegać na tym, że do czerwca przyszłego roku jest on związany ważnym kontraktem z Zagłębiem. Sosnowiczanie pewnie by chcieli zarobić na zawodniku, ale bronią się przed spadkiem i mogę nie chcieć pozbyć się najlepszego strzelca. – Zajmujemy wprawdzie ostatnie miejsce, ale myślę, że Zagłębie jest na tyle silne kadrowo, że nawet beze mnie chłopaki powinni się utrzymać – analizuje Jankowski.
Z wypowiedzi napastnika Zagłębia wynika, ze chciałby przejść do Piasta, ale? – To nie zależy tylko czy ja chcę i czy klub z Sosnowca będzie chciał mnie puścić, ale przede wszystkim od trenerów Piasta, czy w ogóle będą mnie widzieli w składzie, więc na razie nie ma o czym mówić – słusznie stwierdza Jankowski.
KOLO87

Postprzez KOLO87 2011-12-02, 10:47 pm

viewtopic.php?f=1&t=4054&p=268771#http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4054&p=268771#http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4054&p=268771#http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4054&p=268771#
Trochę nie fajnie to wygląda z jego strony.
KOLO87

Postprzez KOLO87 2011-12-02, 10:47 pm

:czerwona: :czerwona: :czerwona:
KOLO87

Postprzez django 2011-12-02, 11:58 pm

KOLO87 napisał(a): – Zajmujemy wprawdzie ostatnie miejsce, ale myślę, że Zagłębie jest na tyle silne kadrowo, że nawet beze mnie chłopaki powinni się utrzymać – analizuje Jankowski.

Smutno się robi jak chłopak opowiada takie brednie. Już nie mówiąc o tym, że dla naszej oficjalnej mówił zupełnie co innego. Mógł powiedzieć, że chce spróbować swoich sił wyżej, wykorzystać szansę, czy coś w tym stylu i byłoby ok. Ale on opowiada, że Zagłębie jest mocne kadrowo, chociaż musi sobie zdawać sprawę, że w kadrze jest max pięciu grajków reprezentujących poziom trzecioligowy, z czego przynajmniej dwóch pewnie zimą odejdzie. Hipokryta.

KOLO87 napisał(a):Z wypowiedzi napastnika Zagłębia wynika, ze chciałby przejść do Piasta, ale? – To nie zależy tylko czy ja chcę i czy klub z Sosnowca będzie chciał mnie puścić, ale przede wszystkim od trenerów Piasta, czy w ogóle będą mnie widzieli w składzie, więc na razie nie ma o czym mówić – słusznie stwierdza Jankowski.

Znowu brednie. Otóż zła wiadomość jest taka, że zarówno Rafał, jak i Piast mają gówno do powiedzenia. Jankowski ma ważny jeszcze przez pół roku kontrakt i tylko Zagłębie zdecyduje, czy go puścić, czy zatrzymać. Niestety Rafałowi chyba Piast pomylił się z Polonią Warszawa, bo zdaje się, że w Gliwicach nie ma kasy na gotówkowe transfery. I oby Baczyński nie puścił go za jakieś marne grosze. Niech pogra w ZS jeszcze pół roku i pokaże na co go stać, bo jak na razie zagrał dobrą rundę i wygląda na to, że pomieszało mu się w głowie. Jak wiosną strzeli drugie tyle bramek, to biorąc pod uwagę, że będzie do wzięcia za darmo, pewnie zglosi się po niego więcej klubów. I wtedy do widzenia.
django

Postprzez August 2011-12-03, 9:27 am

django napisał(a):Niech pogra w ZS jeszcze pół roku i pokaże na co go stać, bo jak na razie zagrał dobrą rundę i wygląda na to, że pomieszało mu się w głowie. Jak wiosną strzeli drugie tyle bramek, to biorąc pod uwagę, że będzie do wzięcia za darmo, pewnie zglosi się po niego więcej klubów. I wtedy do widzenia

Dokładnie. Ja rozumiem, że każdy człowiek chce pracować w lepszej firmie za większą kasę. Ale chłopak dopiero co pałętał sie w naprawdę niższych klasach. Dlatego nie mogę się nadziwić krotkowzroczności człowieka. Choćby z tego powodu, że z kartą na ręce mógłby wynegocjowac lepszy kontrakt. No, a tak zanosi się, że będzie kultywował piękną tradycję przechodzenia napastników z Zagłebia do Piasta. Vide Folcu. Obyś Rafałku nie skończył podobnie bo Folcu przechodził - co prawda do Extraklasy - ale jako grajek bardziej doświadczony od Ciebie. I jak się skończyło dobrze wiemy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez TadPogon 2011-12-03, 12:47 pm

Wczesniej pisalem o Jankowskim i jego sparingu w Piascie - otóz mysle sobie
jesli nawet chce odejsc w Czerwcu 2012 i pomóc Zagłebiu - to przed upływem
Czerwca powinien przedłuzyc Ktr z Zaglebiem i to mysle byłaby gra fair.
A mysle dalej ze robi zle bo z Zagłebiem zajdzie dalej - Kol. August podaje
bardzo trafne przykłady. Panie Rafale - Zagłebie to jest Pana szansa na dobrą
przyszłość - i zyczę Panu najlepiej z Zagłebiem.
Pozdrawiam
Tadeusz Wisniewski
TadPogon

Postprzez jackie57 2011-12-03, 3:10 pm

Jankowski nie zajdzie z Zagłębiem dalej, ale istotnie bardzo byłoby szkoda, gdyby odszedł do Piasta. Z drugiej strony: każdy chce grać w lepszym klubie, a Jankowski ma do tego predyspozycje.
jackie57

Postprzez August 2011-12-03, 3:38 pm

jackie57 napisał(a):Z drugiej strony: każdy chce grać w lepszym klubie, a Jankowski ma do tego predyspozycje.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jankowski dopiero jedną runde na szczeblu centralnym w swojej karierze miał udaną. Reguły nigdy nie ma. Patrzcie na takiego Pacha. U nas robił za gwaizdę, a w Grudziądzu już chcą się go pozbyć bo nie dał rady.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jackie57 2011-12-03, 4:17 pm

Może z transferami w Zagłębiu jest to luźno związane, ale dzięki za wyczerpującą informację:)
jackie57

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-12-05, 5:19 pm

Zle Jankowskiemu Rafałwi nie zycze ale powinien sie zastanowic trzy razy zanim cos powie
a decyzje to bedzie podejmowal Pan Baczynski.- Zobaczymy moze beda testowani
zawodnicy w meczu z Ruchem Radzionkow w piatek.
Serdecznie Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kiboll 2011-12-05, 5:47 pm

lista transferowa potentata pierwszej ligi nadal otwarta a na niej znany Paweł Kanik na pewno na dzien dzis ogromne wzmocnie dla Zagłębia wystarczy szukac Patryk Klofik czy Benek Imeh
kiboll

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna