Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez RUDI 2011-09-06, 7:19 pm

PawełK napisał(a):
Darian napisał(a):Tylko skąd na tych zawodników pieniądze wziąść? To jest w tej chwilii najważniejsze pytanie. Bo robienie dalszych długów jest "zbrodnią" i nie ma usprawiedliwienia dla takiego działania.

Miasto da ;-) a tak na poważnie to kolejny przykład na to, że macie i bawcie się. Kadra będzie liczyć niedługo 30 zawodników - po co? Aby kogoś zatrudnić, trzeba kogoś pożegnać, tylko, że będzie to trudne ze względu na ważne kontrakty. Wychodzi na to, że kolejny raz drużyna jest robiona "z łapanki", bez jakichkolwiek przemyśleń...

A według Ciebie ile ta kadra ma liczyć osób ,każda jedna drużyna nawet te zadłużone najbardziej ,mają zbliżoną ilość piłkarzy .Zawsze nadwyżki można wypożyczyć .Te przypuszczalne łapanki to jest to co na dzień dzisiejszy brakuje Zagłębiu tz. trochę pewniejszy bramkarz i obrońca chociaż ciut lepszy od posiadanych obecnie.Miasto da ,i z informacji w mediach i wypowiedziach włodarzy grodu wygląda że wiedzą na co pójdzie część pieniędzy (na jakieś wzmocnienia).Teraz czekajmy na rozstrzygnięcie sprawy z tymi niby współwłaścicielami ,jak nie wypali wtedy najeżdżajcie ,a nie sarkazmy ,cierpliwości .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2011-09-06, 9:02 pm

RUDI napisał(a):
PawełK napisał(a):
Darian napisał(a):Tylko skąd na tych zawodników pieniądze wziąść? To jest w tej chwilii najważniejsze pytanie. Bo robienie dalszych długów jest "zbrodnią" i nie ma usprawiedliwienia dla takiego działania.

Miasto da ;-) a tak na poważnie to kolejny przykład na to, że macie i bawcie się. Kadra będzie liczyć niedługo 30 zawodników - po co? Aby kogoś zatrudnić, trzeba kogoś pożegnać, tylko, że będzie to trudne ze względu na ważne kontrakty. Wychodzi na to, że kolejny raz drużyna jest robiona "z łapanki", bez jakichkolwiek przemyśleń...

A według Ciebie ile ta kadra ma liczyć osób ,każda jedna drużyna nawet te zadłużone najbardziej ,mają zbliżoną ilość piłkarzy .Zawsze nadwyżki można wypożyczyć .Te przypuszczalne łapanki to jest to co na dzień dzisiejszy brakuje Zagłębiu tz. trochę pewniejszy bramkarz i obrońca chociaż ciut lepszy od posiadanych obecnie.Miasto da ,i z informacji w mediach i wypowiedziach włodarzy grodu wygląda że wiedzą na co pójdzie część pieniędzy (na jakieś wzmocnienia).Teraz czekajmy na rozstrzygnięcie sprawy z tymi niby współwłaścicielami ,jak nie wypali wtedy najeżdżajcie ,a nie sarkazmy ,cierpliwości .

bo widzisz, nie daj Boże wszystko pójdzie źle- tzn. ZAGŁĘBIE nie pierd*lnie, kibice [pikniki- czyli MY] wrócą na Ludowy ( wakacje się skończyły) i co wtedy będzie? no co ?? A jeszcze te wybory - w*ebane oczywiście i zapał osłabnie- kaplica totalna... [ :) ]
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez PawełK 2011-09-06, 10:24 pm

RUDI napisał(a):A według Ciebie ile ta kadra ma liczyć osób ,każda jedna drużyna nawet te zadłużone najbardziej ,mają zbliżoną ilość piłkarzy .Zawsze nadwyżki można wypożyczyć .Te przypuszczalne łapanki to jest to co na dzień dzisiejszy brakuje Zagłębiu tz. trochę pewniejszy bramkarz i obrońca chociaż ciut lepszy od posiadanych obecnie.Miasto da ,i z informacji w mediach i wypowiedziach włodarzy grodu wygląda że wiedzą na co pójdzie część pieniędzy (na jakieś wzmocnienia).Teraz czekajmy na rozstrzygnięcie sprawy z tymi niby współwłaścicielami ,jak nie wypali wtedy najeżdżajcie ,a nie sarkazmy ,cierpliwości .

Optymalnie 23 zawodników w zupełności wystarczy. Poszukaj sobie informacji ile swego czasu miał w kadrze zawodników Pelikan Łowicz. Skąd biorą się długi? Ano właśnie w dużej mierze z przeinwestowania, czyli zatrudniania piłkarzy na wysokich kontraktach za pieniądze, których się nie ma. Pomijam już fakt wysokości kontraktów w polskich klubach, bo nie ma on przełożenia na poziom, a informacje o zarobkach rzędu kilkunastu tysięcy zł miesięcznie w 3 lidze to już jakaś paranoja.

GrubyPerez napisał(a):bo widzisz, nie daj Boże wszystko pójdzie źle- tzn. ZAGŁĘBIE nie pierd*lnie, kibice [pikniki- czyli MY] wrócą na Ludowy ( wakacje się skończyły) i co wtedy będzie? no co ?? A jeszcze te wybory - w*ebane oczywiście i zapał osłabnie- kaplica totalna... [ :) ]

Wizę, że masz jakiś problem z samym sobą. Nie piszesz na temat i próbujesz wywołać dyskusję, ewidentnie bijąc w moją osobę. Zapraszam do rozmowy na PW, a tymczasem daję Ci ostrzeżenie. Swoją drogą poczytaj posty brata, które pisał swego czasu do mnie, może refleksje przy nich skłonią Cie do głębszych przemyśleń i może coś wdrożysz w swoje życie :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez LucasUSA 2011-09-06, 10:38 pm

Powrot Szlakotina to chyba najlepsza informacja ostatnich tygodni. Widac przeanalizowano ostatnie porazki. Wzmocnienia na bramce i w obronie sa niezbedne.
Beda wyniki, to i przyszlosc klubu zacznie sie rysowac w bardziej pozytywnym i optymistycznym swietle. Ciezko mowic o publicznosci i o sponsorach, kiedy okupuje sie pozycje spadkowa.
Mam nadzieje, ze Alex bedzie juz gral w najblizszym spotkaniu. Z Bytovii i Miedzi tez powietrze zejdzie po poczatkowym "entuzjazmie" i tu tkwi nasza szansa.
LucasUSA

Postprzez RUDI 2011-09-06, 10:44 pm

Do PawełK -ty znowu chcesz uchodzić za osobę najlepiej poinformowaną ,na pewno wiesz jakie to wygórowane gaże mają zawodnicy obecnej ekipy?nie wiedziałeś jakie mieli poprzednicy (wszyscy bajdurzyli o zarobkach np.Lachy ) to podejrzewam że nie wiesz ile zarabiają obecni,a gdybać o ich wysokości nie ma sensu .To jest ich i wyłącznie ich sprawa ,(no i prezesa)a my mamy patrzeć na efekty zarządzania i ich gry a nie skazywać od razu na porażkę ,czytając twoje posty przychodzi mi na myśl taki jeden Smerf (bajka) co to cały czas powtarzał ,to się nie uda ,to się nie uda . Może teraz ktoś stosuje się do przysłowia że tak krawiec kraje .....
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2011-09-06, 11:20 pm

GrubyPerez napisał(a):bo widzisz, nie daj Boże wszystko pójdzie źle- tzn. ZAGŁĘBIE nie pierd*lnie, kibice [pikniki- czyli MY] wrócą na Ludowy ( wakacje się skończyły) i co wtedy będzie? no co ?? A jeszcze te wybory - w*ebane oczywiście i zapał osłabnie- kaplica totalna... [ :) ]

PawełK napisał(a):Wizę, że masz jakiś problem z samym sobą. Nie piszesz na temat i próbujesz wywołać dyskusję, ewidentnie bijąc w moją osobę. Zapraszam do rozmowy na PW, a tymczasem daję Ci ostrzeżenie. Swoją drogą poczytaj posty brata, które pisał swego czasu do mnie, może refleksje przy nich skłonią Cie do głębszych przemyśleń i może coś wdrożysz w swoje życie :-)

Psychoanalityku domorosły- MEGALOMANIĘ wyłącz (poczytaj trochę, Stuhra na ten przykład) - zajmij się sobą a nie moimi problemami. Łagodnie to ujmę, bo nie chcę Cię obrażać- z szacunku za to co robiłeś kiedyś, bo nie teraz przecież : narażasz mi się po raz kolejny uciekając się do personalnych wycieczek, a znamy się tylko z widzenia. Ostrzeżenie przyjmuję, bo rzeczywiście było OT, choć żebyś zawsze był taki porządnicki i pilnował tematów. Sam też Ci daję MOJE ostrzeżenie.I uszanuj to Paweł, żem taki łagodny w temacie.
Zbierz ludzi na Ludowy i przestań żyć tym wariackim snem. Więcej nie piszę - bo znowu nie w temacie, jeszcze mi banana fundniesz i co ja biedny wieczorami będę robił. A teraz spacjaaaaaaaaaa i :lol: żeby sarkazm zaznaczyć odpowiednio.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez STACH PL 2011-09-07, 8:51 am

wojtas sc napisał(a):jeszcze Bednar niech wróci i będzie git 8)

dokładnie
STACH PL

Postprzez wojtas sc 2011-09-07, 7:26 pm

może tak po cichu jeszcze pajączek wruci :lol:
wojtas sc

Postprzez Cygan 2011-09-09, 12:51 pm

August napisał(a):Mówicie, macie:
Z drużyną z Sosnowca trenuje bramkarz Ołeksij Szlakotin
22-letni Ukrainiec po sezonie był zdecydowany na zmianę klubu. Zagłębie liczyło, że jeszcze zarobi na jego transferze. Nic z tego nie wyszło i niewykluczone, że Szlakotin wróci do bramki drugoligowca. To dobra wiadomość, gdyż Jakub Miszczuk nie broni zbyt pewnie, a jego konkurenci Mateusz Wieczorek i Paweł Grzywa narzekają na urazy.

Szanse na podpisanie kontraktu w Sosnowcu ma też Adam Mójta. 25-letni piłkarz grał ostatnio w czeskiej Viktorii Żiżkov.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1XAiMnnAM

Szlakotin zgłoszony do rozgrywek: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/aktual ... rywek.html

Może jednak ktoś czyta w klubie te nasze wypociny forumowe ;-)
Cygan

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-09-09, 3:34 pm

Szanowny CYGANIE - jak mozesz tak pisac WYPOCINY - to przeciez sa same mądrosci
Sympatyków Zaglebia Sosnowiec SA - decyzja z bramkarzem jest OK, ktos na forum
pisze o Pająku - to byłby równiez dobry comeback - a czy to realne ?
Ja mysle ze bedzie lepiej jak sprawy formalno - prawne będą uregulowane i bedzie
spokój z Panami KK. Wówczas własciciel bedzie mogł myslec jakie rozwiazanie
zostosowac aby Klub mógł funkcjonowac - napewno rozwiazan jest kilka nie pora na
rozwazania. Jestem optymistą - musi byc dobrze na LUDOWYM, bo to jest nasz Klub i
Druzyna.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Cygan 2011-09-09, 4:01 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowny CYGANIE - jak mozesz tak pisac WYPOCINY - to przeciez sa same mądrosci
Sympatyków Zaglebia Sosnowiec SA - decyzja z bramkarzem jest OK, ktos na forum
pisze o Pająku - to byłby równiez dobry comeback - a czy to realne ?
Ja mysle ze bedzie lepiej jak sprawy formalno - prawne będą uregulowane i bedzie
spokój z Panami KK. Wówczas własciciel bedzie mogł myslec jakie rozwiazanie
zostosowac aby Klub mógł funkcjonowac - napewno rozwiazan jest kilka nie pora na
rozwazania. Jestem optymistą - musi byc dobrze na LUDOWYM, bo to jest nasz Klub i
Druzyna.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz

Oczywiście to był sarkazm i żart z mojej strony ;-)
Cygan

Postprzez wojtas sc 2011-09-09, 9:29 pm

myślę że wszystko pomału idzie w dobrom stronę
i możemy pomyśle o pajączku
wojtas sc

Postprzez August 2011-09-12, 4:11 pm

W Wybrczej napisane, że Baczyński namawia do gry Drzymonta
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Cygan 2011-09-12, 4:29 pm

August napisał(a):W Wybrczej napisane, że Baczyński namawia do gry Drzymonta

Kumpel na meczu z Bytovią z Drzymontem rozmawiał- nikt z nim nie podpisał kontraktu - ponoć u Pierścionka trenuje.... A kogo Pierścień trenuje, to niestety nie wiem...? Może ktoś z forumowiczów podpowie?
Cygan

Postprzez Adam1906 2011-09-12, 4:35 pm

Cygan napisał(a):Kumpel na meczu z Bytovią z Drzymontem rozmawiał- nikt z nim nie podpisał kontraktu - ponoć u Pierścionka trenuje.... A kogo Pierścień trenuje, to niestety nie wiem...? Może ktoś z forumowiczów podpowie?

Z tego co wiem, to jest trenerem IV-ligowego Orła Balin.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna